Sectorul CIVES
 
 

Scriosare scrisa dupa masacrul de la Timisoara

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Scriosare scrisa dupa masacrul de la Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Ian 18, 2007 1:05 pm

Fraţi români,


Acum, după tragicul masacrul de la Timişoara, înfăptuit împotriva poporului României, de guvernul criminal ce îşi spune comunist, condus de bestia de Ceauşescu şi de clica sa, trebuie să ne solidarizăm, să ieşim în stradă şi să cerem, cu hotărîre, demisia guvernului huliganic, ticălos şi antipopular şi a bestiei numite Ceauşescu, care, fără cea mai elementară urmă de omenie şi bun simţ şi-a permis să vorbească la radio şi televiziune, îndrugînd minciuni şi proliferînd ameninţări la adresa poporului pe care afirmă cu neruşinare că-l iubeşte şi slujeşte, după ce şi-a permis să ordone să se tragă în populaţia paşnică a Timişoarei.
Acest criminal, om fără minte şi inimă, ne dă, în acest tragic ceas pentru poporul român, lecţii de iubire şi ne vorbeşte de suveranitate şi integritate naţională, noţiuni al căror sens nu le cunoaşte şi nu le-a cunoscut vreodată, el fiind terorist şi huligan, nu cetăţenii Timişoarei care au demonstrat paşnic, uzînd de drepturile lor legitime, dar care au fost primiţi cu gloanţe şi cu tancuri de teroriştii cretini, aflaţi sub comanda fascistului Ceauşescu.
Cum aţi putut fraţi români aflaţi sub arme, miliţieni şi securişti, să vă supuneţi ordinului criminal şi inuman de a vă împuşca proprii voştri fraţi? Oare un ordin e mai puternic decît conştiinţa voastră? De ce nu aţi tras în cei ce au dat acest ordin şi în elicopterul care se învîrtea deasupra oraşului şi în care se aflau spionii de care vorbeşte Ceauşescu, spioni plătiţi de el, membrii ai guvernului, care cu premeditare au dat ordin să se tragă în populaţia neînarmată a României.
Acest popor v-a ţinut în spate, v-a plătit salariile, hainele şi armele, pentru ca să-l aparaţi de agresiuni din afară, nu să-l masacraţi.
Cum puteţi uita jurămîntul de credinţă dat ţării şi poporului? Ce fel de oameni sînteţi?
Acum toţi militarii, miliţienii şi securiştii trebuie să aruncaţi carnetul roşi şi scaunul pe care staţi, să treceţi de partea poporului şi, cu arma în mînă să conduceţi poporul la răsturnarea guvernului criminal, condus de Ceauşescu, să-l arestaţi imediat pe Ceauşescu şi, totodată, familia sa şi să-i judecaţi pentru crime împotriva umanităţii.
Armata să nu stea deoparte. Nu sînteţi la spectacol! Acum toţi militarii trebuie să-şi facă datoria şi să apere poporul român împotriva căruia s-a comis o agresiune intolerabilă, ordonată şi condusă de guvernul criminal ceauşist şi voi miliţienii aţi jurat să apăraţi poporul de orice opresiuni şi nu guvernul dement şi anti popular.
Un uitaţi că dreptul fundamental al omului este dreptul la o viaţă demnă, propovăduit, pînă mai ieri de asasinii de la Bucureşti.
Fraţi români din toată ţara, solidarizaţi-vă cu timişorenii, ieşiţi în stradă şi înlăturaţi tirania din ţara noastră.
Comunişti, aruncaţi carnetul roşu şi treceţi în fruntea maselor pentru înlăturarea şi pedepsirea vampirului Ceauşescu.
Începînd din 20 decembrie 1989 declaraţi grevă generală, nu vă prezentaţi la lucru şi mergeţi, cu mic, cu mare la demonstraţii.
Nu încetaţi această acţiune pînă cînd nu veţi avea propriul vostru guvern.
Dacă sînteţi atacaţi nu uitaţi că toţi sînteţi şi membrii gărzilor patriotice şi toţi aveţi arme la locurile voastre de muncă. Le-aţi primit pentru a le folosi împotriva agresiunii. Folosiţi-le dacă sînteţi atacaţi.
Voi produceţi tancuri, arme şi muniţii, folosiţi-le în caz de nevoie, pentru a vă cuceri libertatea, demnitatea şi dreptul de a fi trataţi ca oameni. Nu uitaţi, împotriva tancurilor şi a blindatelor care vă atacă, apăraţi-vă cu sticle incendiare pline cu benzină
Fraţi soldaţi, puneţi-vă înaintea maselor şi ajutaţi poporul să-l răstoarne pe călăul Ceauşescu şi guvernul său.
Nu opuneţi rezistenţă celor care cer demisia lui Ceauşescu. Toţi cei care au terorizat şi vor teroriza poporul trebuie să ştie că vor plăti scump, pentru faptele lor. Vor plăti atît ei cît şi familiile lor pentru toate crimele comise împotriva poporului.
Fraţi ţărani, puneţi mîna, ca odinioară, pe coase şi topoare şi înlăturaţi guvernarea comunisto-criminală.
Tineri ai României, nu acceptaţi să fiţi paznici ai miliţiei şi nu mai mărşăluiţi cu miliţienii pe străzile patriei.
Puneţi mîna pe arme şi spulberaţi guvernul comunist, ce terorizează poporul şi care vă consideră, de fiecare dată cînd vă cereţi drepturile, huligani.
Cetăţeni ai României, ţara noastră nu are guvern. Un guvern care ordonă armatei să tragă în propriul popor este un guvern ticălos şi străin.
Nu încetaţi acţiunile de protest şi greva generală pînă cînd nu vom avea un guvern legal, care să reprezinte interesele poporului român.


Nica Leon
Scrisoare scrisă în noaptea de 17 12 1989, apoi predată unui diplomat american, pentru a fi citită, din oră în oră, la postul de radio Europa Liberă.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009