Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare pentru Moscovici

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Scrisoare pentru Moscovici

Mesajde Nica Leon » Joi Feb 08, 2007 1:41 pm

Stimate Domnule Moscovici,Mă numesc Nica Leon şi sînt cel care a declanşat Revoluţia Română din 1989, la Bucureşti, unde am acţionat pentru a determina căderea regimului comunist.
Pentru că la români, atunci cînd le faci bine, se foloseşte totdeauna o vorbă urîtă, vă rog să mă credeţi că eu am beneficiat din plin de asemenea "răsplată", deoarece, după revoluţie, în 24 decembrie 1989 am fost imediat arestat, fiind lipsit de libertate, torturat şi trimis la moarte, la un fort militar aflat la periferia Bucureştiului, la Ştefăneşti.
Am scăpat pe 30 12 1989 şi pentru că am continuat să contest poziţia de "emanat" revoluţiei, a activistului Ion Iliescu, în realitate un criminal, care a ordonat declanşarea în România a acţiunilor "teroriste" de după 22 decembrie 1989, în urma cărora au fost ucişi peste 1.100 de tineri revoluţionari şi alţi peste 4.000 răniţi, am fost din nou arestat, în data de 14 iunie 1990, cînd nişte indivizi ce doreau a poza în mineri, au încercat mai înainte să mă omoare. Atunci am fost întemniţat iar, fără nici o vină, peste două luni.
Nimeni nu a fost încă tras la răspundere pentru aceste fapte, deşi am sesizat autorităţile statului. În 1990 s-a scris în Le Figaro despre aceste fapte.
Şi pentru că nu vreau să vă reţin prea mult atenţia, voi trece la problema pentru care vă adresez această scrisoare. Ştiu că sîntem compatrioţi şi sînt sigur că şi dumneavoastră doriţi ca România să devină un stat de drept, obiectiv pe care eu îl urmăresc de mult timp şi pentru a cărui realizare nu am precupeţit nici un efort, fiind de multe ori gata să-mi dau chiar şi viaţa.
Avînd în vedere definiţia statului de drept şi principiile care ar trebui să stea la baza sa şi, pentru că am aflat din ziare care a fost poziţia dumneavoastră la întîlnirea cu ministrul de externe al României, dl. Traian Ungureanu care, fiind tînăr politician nu a avut pregătit răspunsul necesar pentru a vă demonstra justeţea adoptării unei asemenea măsuri, iar cei de specialitatre, de la Guvernul României, nu i-au pus la dispoziţie încă motivaţia juridică necesară pentru a putea explica oricui obligativitatea şi necesitatea adoptării unei cote de impozitare unice, măsură normală într-un stat de drept, care trebuia introdusă de mult timp.
Prin adoptarea cotei unice de impozitare s-a făcut dreptate, întrucît se respectă astfel, în acest domeniu, principiul constituţional existent la articolul 16 alin. 1 din Constituţia României, adoptată şi intrată în vigoare la finele anului 1991, care prevede că: "Cetăţenii sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări"
Această măsură face ca in materie de impozite cetăţenii să fie în sfîrşit egali în faţa legii. Desigur ei nu sînt egali încă în privinţa aplicării altor legi care, prin conţinutul lor, impun măsuri discriminatorii sau privilegii pentru anumiţi cetăţeni, situaţie care demonstrează că România nu este încă un stat de drept, democratic.
Sper că prin oferirea acestei explicaţii constituţionale şi avînd în vedere şi prevederile articolului 1 alin. 3 şi 5 şi articolul 56 alin. 2 din Constituţia României am reuşit să vă arăt care este baza legală pentru acest "experiment" privind cota de impozitare unică de 16 %, probabil acceptabil acum şi pentru dumneavoastră.
Altele sînt însă experimentele care se fac încă şi care încalcă grosolan principiile constituţionale invocate mai sus, cît şi alte prevederi existente în Legea fundamentală, dar sper ca în tripla dumneavoastră calitate, de nativ român, de membru în Parlamentul Europei şi de raportor pentru România al Parlamentului European, veţi avea posibilitatea şi puterea să influenţaţi direct şi decisiv situaţia din România, care astfel va intra ferm şi definitiv în marea familie a statelor de drept, democratice.
Cu speranţa că am reuşit să vă ofer explicaţiile necesare schimbării punctului dumneavoastră de vedere privind această măruntă chestiune, vă urez mult succes în deosebit de dificila, dar utila dumneavoastră misiune, care va duce în final la binele şi prosperitatea ţării noastre şi la întărirea Uniunii Europene.

Cu stimă, Bucureşti, 03 02 2005

Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009