Sectorul CIVES
 
 

La parchet e la fel ca la securitate!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

La parchet e la fel ca la securitate!

Mesajde Nica Leon » Joi Mar 22, 2007 1:11 pm

Către,
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,

Spre ştiinţă dnei ministru Monica Macovei.

Doamnă Procuror General,

Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791, în cel mai ferm mod protestez pentru tratamentul jignitor, tipic vremurilor ruşinoase din timpul dictaturii comuniste, la care au încercat să mă supună acum, în România membră U.E., angajaţii dvs. şi gorilele pe care le toleraţi la intrarea acestei instituţii publice.
Astăzi, în urma citaţiei pe care o anexez, m-am prezentat la sediul instituţiei pe care o conduceţi, la intrarea din spatele clădirii, pe unde aţi stabilit, în mod ruşinos, accesul pentru "plebe" – cetăţenii români egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi discriminări, cărora le este garantat şi accesul liber la justiţie – situaţie care nici nu putea fi imaginată în timpul dictaturii comuniste - criminale, după ce am fost legitimat şi înregistrat în caietul jandarmului de la intrare, cînd am vrut să trec de barele metalice instalate de nişte cretini, care risipesc prosteşte puţinii bani publici de la buget, am fost oprit de un alt jandarm, care pe un ton poruncitor mi-a spus că în cazul în care doresc să dau curs invitaţiei procurorului, pentru a-mi duce la îndeplinire această datorie cetăţenească, să-mi golesc buzunarele.
Auzind asemenea tîmpenie şi obrăznicie de neacceptat într-un stat ce pretinde că ar fi de drept şi amintindu-mi despre conţinutul idealurilor Revoluţiei române, dar şi de consacrarea demnităţii ca valoare supremă şi garantată de terfelita Constituţie a României, i-am comunicat jandarmului că ceea ce îmi pretinde nu este legal şi că, în cazul în care nu are un mandat legal el nu poate vedea conţinutul buzunarelor mele.
De asemenea, i-am solicitat acestui purtător al uniformei militare a unităţii vinovată de uciderea, torturarea şi umilirea a mii de cetăţeni români, în mai multe dăţi, ultima oară la meciul de fotbal din vara anului 2006, să-mi prezinte un document în care să se prevadă temeiul legal care ar fi putut crea o oarecare aparenţă de justificare a acestei purtări abuzive, degradante şi ruşinoase pentru un angajat al statului.
Mirat de o asemenea cerere legitimă şi contrariat de faptul că pentru prima dată în viaţa lui avea ocazia să vadă un om cu demnitate, l-a strigat pe un superior de-al său. Şi-a făcut apariţia un tînăr, în haine civile, care trăgea cu nesaţ dintr-o ţigară, fumînd deci, în total dispreţ faţă de lege, care îi interzicea şi acestuia să fumeze într-o instituţie publică, care fără să se prezinte mi-a spus că nu intru dacă nu-mi golesc buzunarele. Abia după ce l-am invitat să se prezinte mi-a spus că ar fi locotenent şi se numeşte Cojocariu.
În aceste condiţii, după ce mi-a fost dată la telefon o voce care deşi pretindea că ar fi emisă de la un magistrat, acesta nu a putut să-mi precizeze care este temeiul legal pentru care în sediul central al Ministerului Public îmi sînt încălcate atît de flagrant drepturile, ce îmi sînt garantate de terfelita Constituţie a României, de lege ca şi de Tratatele şi normele obligatorii ale Uniunii Europene.
Avînd în vedere cele de mai sus, vă rog, deocamdată, să dispuneţi măsurile legale ce se impun, pentru ca imediat să se asigure tuturor cetăţenilor accesul liber, în timpul programului de lucru, pe toate uşile de acces prevăzute de arhitectul clădirii, în care îşi are sediul una dintre cele mai importante instituţii a statului de drept, care are ca scop, prevăzut de altfel la art. 131 din siluita Constituţie a României, apărarea ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor mele legitime.
Tratamentul ce mi s-a aplicat şi purtarea abuzivă de care am avut „parte” este cu atît mai stranie cu cît autorităţile publice au şi obligaţiile prevăzute la art. 2 lit. a din Legea 341/2004 unde scrie că autorităţile acestei ţări, căreia i-am dar libertate şi dreptul de a trece din categoria vitelor de munca în cea de cetăţeni, îmi datorează recunoştinţă, respect şi cinstire, nu purtări similare securiştilor şi comisarilor lagărelor comuniste de exterminare în masă.
Vă informez, totodată, că îmi datoraţi scuze pentru felul umilitor în care aţi înţeles să vă primiţi musafirii în sediul parchetului pe care îl conduceţi, iar pînă la aceste scuze nu voi mai da curs la nici una dintre invitaţiile ce vin de la angajaţii aceastei instituţii.
Faţă de cele de mai sus, vă rog, de asemenea, să îmi comunicaţi ce măsuri legale înţelegeţi să luaţi împotriva jandarmului locotenent şi a paznicului care şi-a permis să-mi încalce dreptul fundamental, garantat de art. 21 din pîngărita Constituţie a României, cel de acces liber la justiţie, drept care în faţa acestor angajaţi ai statului nu valorează nimic, după cum se vede.
În cazul în care nu îmi veţi da satisfacţie voi cere sprijin autorităţilor europene.


Nica Leon 21.03.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009