Sectorul CIVES
 
 

O avea Tăriceanu fler şi minte?

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

O avea Tăriceanu fler şi minte?

Mesajde Nica Leon » Vin Oct 12, 2007 11:18 am

Domnule prim-ministru,


Am auzit că aţi fi propus ca România să construiască o nouă capacitate atomo-electrică.
Dacă este adevărat cred că o asemenea aventură ar fi nu numai o aventură păguboasă, dar şi foarte costisitoare, a cărei finalizare va fi, probabil, dacă avem în vedere că centrala de la Cernavodă se află în construcţie de peste 20 de ani, timp în care au fost finalizate doar două grupuri din cele cinci ridicate încă de pe vremea dictaturii comuniste.
Avînd în vedere prostia celor care mimează guvernarea în România, lipsa banilor pe care tot o invocaţi acum, cînd doriţi să justificaţi de ce aţi decis ilegal să înstrăinaţi două din cele trei grupuri atomo-electice, ca şi noile provocări ale economiei viitoare, vă sfătuiesc să nu cheltuiţi banii inutil, cei care sunt la buget să fie repede investiţi pentru finalizarea celor trei grupuri deja construte, care îşi aşteaptă finalizarea de mult prea mult timp, situaţie cel puţin jenantă şi pentru echipa guvernamentală pe care o conduceţi, iar banii pe care intenţionaţi să-i cheltuiţi pentru o nouă centrală să fie investiţi pentru înfiinţarea unor ferme eoliene, la ţărmul Mării Negre, unde doar cu banii necesari unui singur reator atomic se vor putea monta atîtea generatoare electrice eoliene încît să se acopere necesarul a cel puţin 40% din necesarul de energie electrică a ţării.
O altă măsură utilă şi economic rentabilă ar fi înlocuirea grabnică a elecro-compresoarelor existente acum în sistemul de extragere, comprimare, înmagazinare şi transport a gazelor naturale, care consumă o cantitate exagerat de mare de energie electrică, cu motocompresoare şi turbocompresoare, care sunt foarte rentabile, consumul lor de energie electrică fiind extrem de redus în comparaţie cu primele.
De asemenea, cred că ar fi cazul să se treacă la exploatarea şi folosirea locală şi zonală a sondelor de gaze naturale considerate nerentabile, adică cu o presiune naturală în strat de pînă la10 bari, dar care exploatate zonal şi regional ar putea contribui substanţial la reducerea cantităţii de gaz metan pe care o cumpărăm acum foarte scump de la intermediarul Wintherschal.
Tot pentru reducerea facturii de plată a gazelor scumpe furnizate de la ruşi, cred că ar fi mai profitabil să le cereţi din subordinea dvs. să încheie contracte ferme pentru cumpărarea gazelor naturale de la turkmeni şi de la cei din Kazakstan, gaze cu mult mai ieftine, care dacă ar fi lichefiate şi s-ar construi dane şi vapoare speciale, ar putea reprezenta o afacere deosebit de profitabilă pentru ţara noastră, care are capacitatea tehnologică şi tehnică pentru a construi şi exploata asemenea instalaţii şi vapoare de transport.
O altă măsură pe care aţi putea să o luaţi, dacă veţi şi asigura fondurile necesare, de la buget, ar fi cea de extragere a hidrogenului aflat în cantitate mare pe fundul Mării Negre, care a ajuns în apele de peste 200 de metri adîncime.
Tot o măsură utilă ar fi şi amenajarea cursurilor de ape lente, care au un potenţial energetic uriaş, ce poate fi exploatat dacă vor fi construite generatoarele electrice inventate de mine, aparate ce pot capta eficient şi energia valurilor mării.
O altă metodă de producere a energiei electrice este şi cea a folosirii suprafeţelor deşertice şi aride, neproductive pentru agricultură, dar şi unele feţe ale unor masive nuntoase despădurite, ca şi acoperişurile clădirilor publice, dar şi pe cele propice ale caselor populaţiei, pe care să se monteze noile panouri solare, care ar putea produce o mare cantitate de energie din surse regenerabile.
Dacă veţi proceda aşa veţi rămîne în istoria acestei ţări ca un mare deschizător de drumuri, nu ca un prieten al infractorului Băsescu.
Cu speranţa că nu mi-am pierdut timpul inutil, vă urez toate cele bune.

Nica Leon 12.10.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009