Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare pentru preşedintele Barroso

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Scrisoare pentru preşedintele Barroso

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 14, 2007 12:32 pm

Excelenţei Sale,
Domnului Jose Manuel Durao Barrosso,


Preşedintele Comisiei Europene,
Stimate Domnule Preşedinte,Cu ocazia semnării noului Tratat de Reformă al Uniunii Europene semnat ieri la Lisabona, vă transmit cele mai sincere felicitări şi mult succes în dificila şi importanta dvs. misiune, de a transforma conglomeratul de state de pe bătrînul continent într-un singur stat, unit, bogat, puternic, democratic şi prosper.

Profit de această ocazie pentru a-mi exprima speranţa că veţi putea propune şi poate chiar schimba denumirea de comisar european (denumire ce nouă românilor, cei mai vechi şi mai stabili locuitori ai Europei, ne provoacă o vie şi teribilă repulsie, pentru că nu am putut uita răul imens pe care ni l-au făcut comisarii sovietici), cu cea de ministru, pentru că am în vedere şi doresc ca în cel mai scurt timp posibil Comunitatea Statelor Europei să devină un singur stat, unitar, fie el şi federativ, care să aibă un preşedinte ales de toţi locuitorii statului şi un singur guvern central, care să coordoneze cele mai importante sectoare, direcţii de dezvoltare şi acţiune în Europa.
De asemenea, consider că pentru ca acest proiect deosebit de important pentru prezentul şi, mai ales, pentru viitorul omenirii civilizate, să poată reuşi fără mari greutăţi, opinteli, convulsii şi tulburări sociale, pentru a atenua pericole potenţiale ce vor fi provocate de forţe potrivnice din afară, vă rog să aveţi în vedere, să analizaţi, să propuneţi spre a fi acceptată ideea ca acest nou stat să adopte cît mai curînd posibil o singură limbă oficială în stat, care să fie introdusă ca disciplină de studiu în toate şcolile din Uniunea Europeană.
Numai aşa cred că această construcţie politică va avea un real succes şi un viitor sigur şi liniştit.

Şi pentru că v-am făcut această propunere, avînd în vedere că cele mai vechi urme de locuire şi de civilizaţie din Europa se găsesc pe meleagurile României, unde a fost descoperit şi un craniu de Hommo Sapiens cu o vechime de 34 - 38.000 ani, ţară în care locuitorii săi vorbesc cea mai veche şi mai perfectă limbă de pe planetă, limbă de altfel transmisă, în mare parte, cu ocazia migrării populaţiei de pe aceste meleaguri cu scopul de a coloniza celelalte ţinuturi ale continentului, la majoritatea popoarelor, limba română, puţin modificată fiind vorbită ca limba maternă şi de dvs. ca şi de spanioli, francezi, italieni şi, în general, de celelalte popoare care au ca limbă cele numite generic romanice.
Propun ca viitoarea limbă oficială a Uniunii Statelor Europei să fie limba română, nu numai pentru că este cea mai veche dar şi pentru că este mult mai perfectă decît celelalte limbi din familia limbilor romanice, pentru că noi, românii, gîndim aşa cum scriem şi cum vorbim, ceea ce ne ajută să o facem cu mult mai repede decît ceilalţi oameni, care într-un fel gîndesc, în alt fel scriu şi apoi sînt obligaţi să pronunţe cele scrise cu totul altfel, ceea ce în opinia mea este un impediment, dar şi un impediment din punct de vedere economic şi tehnologic.

Avînd în vedere provocările şi frămîntările cu care sînteţi confruntaţi chiar în aceste zile, privind discuţiile pentru adoptarea viitorului statul al provinciei Kosovo, cît şi tendinţa de unitate a popoarelor Europei pe care şi dvs. o promovaţi, vă rog să nu fiţi de acord cu declararea şi cu recunoaşterea independenţei provinciei şi a locuitorilor albanezi care acum o populează, în majoritate, pentru că aceştia au fost instruiţi, finanţaţi şi sunt influenţaţi şi mînaţi să creeze şi să susţină zone de conflict, de dezbinare şi de pericol, chiar prin declanşarea unui nou război, care, desigur, va oferi prilejul unor forţe ce nu văd cu ochi buni unificarea Europei, să se amestece direct.
Consider că pentru a se evita acest iminent pericol, care va ameninţa direct soarta Uniunii Europene, ar trebui ca dvs. şi ceilalţi responsabili de destinul, pacea şi stabilitatea popoarelor care au constituit Comunitatea Statelor Europene să nu acceptaţi sub nici o formă recunoaşterea independenţei provinciei separatiste Kosovo, loc în care ar fi interesant de verificat şi de văzut de unde vin banii, sprijinul şi armele cu care a fost înarmată populaţia albaneză din zonă.
Cred că cea mai bună soluţie, pentru desfiinţarea definitivă a unui asemenea focar de pericol şi de încordare, ar fi să sprijiniţi cît mai repede ca Serbia şi celelalte republici ce au făcut parte din fosta Iugoslavie să fie primite în cadrul Uniunii Europene cît mai curînd posibil.
Doar în acest fel cei cu veleităţi şi aspiraţii separatiste vor putea fi anihilaţi repede şi fără mari pericole şi costuri, tăind aşa şi elanul altor grupuri ce se pretind minoritare printre ceilalţi locuitori albi, de a mai promova politici şi tendinţele separatiste, care îi mînă la enclavizări şi la tensiuni inutile şi păguboase.
Nu în ultimil rînd cred că nu ar trebui să se scape din vedere atragerea Rusiei, care trebuie să adere la Uniunea Europeană, stat aflat pe două continente, populat cu foarte mulţi albi, creştini, care deţin şi rezerva cea mai importantă de materii prime de pe planetă.

Dar pentru că am profitat de timpul dvs. vă rog să nu uitaţi că România este încă la cheremul unui grup de foşti comunişti şi securişti, care, crezîndu-se deştepţi şi şmecheri nesocotesc şi cele mai elementare principii ale statului de drept, pentru că ei au fost învăţaţi să considere că ei sînt Legea. Din această cauză, în acest stat, se pretinde că se luptă cu corupţia, corupţie care chiar în timpul acestei „lupte” se generalizează, pentru că cei aflaţi şi astăzi la putere, fiind cei mai mari corupţi şi izvorul tuturor fărădelegilor, nu vor nici în ruptul capului să lupte deschis, cu fermitate cu corupţii, adică cu cei vinovaţi concret de încălcarea legilor, de jefuirea poporului român şi a statului român, fără nici un fel de scrupule sau teamă.
Vă rog să ajutaţi poporul român, aflat şi astăzi în mare disperare din cauza lipsei totale de justiţie, situaţie generată şi menţinută de corupţii care astfel îşi fac de cap, în timp ce prăduiesc nestingheriţi ţara, încercînd să mintă constant şi autorităţile europene, pentru a le înşela vigilenţa. Cred că numai dacă veţi fi fermi se va mai putea schimba ceva concret, în bine şi în această ţară nefericită.
Deşi probleme şi idei ar mai fi multe, pentru a nu abuza de timpul dvs. voi încheia, nu înainte de a profita de ocazie pentru a vă ura, cu ocazia sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou, Excelenţei Voastre, familiei şi colaboratorilor dvs. cele mai sincere urări de sănătate, fericire, pace şi prosperitate tuturor, precum şi tradiţionalul Crăciun Fericit şi
La Mulţi Ani!

Cu preţuire,

Nica Leon 14.12.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009