Sectorul CIVES
 
 

Citat:Un Viitor se Construieste , nu se suporta . ''Romanii

Forum dedicat pledoariilor pentru Procesul Comunismului si gasirii strategiilor optime pentru materializarea lui

Citat:Un Viitor se Construieste , nu se suporta . ''Romanii

Mesajde V.Cojocaru » Vin Dec 26, 2008 3:01 pm

Estimarea populatiei de origine romana sau de etnie romana pe mapamond indica o cifra de aproximativ treizeci si doua de milioane de persoane .
Din acesta cifra de treizeci si doua de milioane , persoanele de etnie romana se ridica la unsprezece milioane si constituie in mare parte ansamblul de populatii aflat la hotarele sanctuarului national ciuntit de vitregii si tradarile ciocoilor .
Spiritul apartenentei la valorile moral spirituale ale neamului a ramas nealterat de scurgerea timpului si vitregia sortii .
Ma intreb ? prin ce miracol au reusit sa pastreze spiritul identitatii de apartenenta impotriva evidentei , onorind eroii si traditiile neamului , ducind o lupta inegala , tradati in sperante , umiliti de ignoranta , abandonati in voia sortii .
Reperul lor este patria mama , vatra stramosilor , credinta in idealul national .
Este onorata la adevarata valoare credinta compatriotilor nostri in idealul national ?
Datoria noastra este de a crea premisele necesare implinirii aspiratiilor compatriotilor nostri de pretutindeni .
Diaspora defineste ansamblul de cetateni de origine romana situati in exteriorul frontierelor divizindu-se in doua entitati distincte :
Exilul constituie ansamblul de cetateni de origine romana ce au fost constrinsi la emigrare in secolul trecut ( estimati la jumatate de million de persoane , descendentii inclusiv ( chiar daca nu sint repertoriati ( declarati) ca cetateni romani ).
Migratia constituie ansamblul de cetateni ce au emigrat masiv dupa ‘89, subgrupati in sub-diviziuni distincte( a)Migratie Definitiva ,b) Migratie Temporara ),cifrindu-se la aproximativ sase milioane de persoane .
Diaspora se ridica la aproximativ sase milioane de cetateni majori .
Populatia totala a sanctuarului national incluzind si migratia se ridica la 21 716 835 cetateni in 2007 din care 17 968 014 reprezenta persoanele cu drept de vot .
Analiza indica ca douasprezece milioane de cetateni cu drept de vot au posibilitatea teoretica sa–si exercite acest drept , practic dupa abtinere cifra scade la aproximativ opt milioane de alegatori .
Deci 35 % din electoratul cu drept de vot legitimeaza clasa politica , ce va fi adusa sa reprezinte interesele a peste treizeci de milioane de romani .
Este in masura acest brav electorat care se exprima sa aiba posibilitatea de a alege pe cei mai cinstiti , demni si credinciosi fii ai patriei ?
Cunoaste acest electorat mecanismele subtile ale aranjamentelor si regulilor de baza ale societatii si statului ?
Cunoaste drepturile si indatoririle unui ales , este de acord cu ele ?
Cine sint acesti cetateni , ce pot sa faca pentru a reinoi clasa politica ?
Au puterea de a discerna aparentele inselatoare de adevaratele intentii ale alesilor ?
Este manipulat electoratul ce se exprima , sau nu ?
Este tinut in ignoranta premeditat sau este constant instruit de catre mijloacele de propaganda ?
Regulile fundamentale sint indeplinite ?
Ce facem noi cei care am plecat din diverse considerente , ignoram situatia , luam aere de parveniti criticind cu superficialitate fara a oferi solutii , fara a ne implica ?
Ne identificam prin cine , prin ce , sintem capabili sa onoram sacrificiile inaintasilor nostri ?
Indraznim sa credem in viitor intr-o societate noua recladita pe valori , cinste , onoare , credinta , daca da atunci speranta exista si nimic nu este pierdut nu ramine decit sa ne apucam de treaba .
Speranta semifica credinta !
Ne implicam cind , cum , unde ? Intii trebuie sa invatam sa ne respectam , sa credem in cauza noastra .

Complexul de interese politico-economice neocomuniste ce sa perenizat de-a lungul anilor a ajuns la apogeul hegemoniei autoidentificindu-se cu statul de drept .
Casta dominanta a creat o structura regenerativa care-i permite sa utilizeze resursele umane interne intr-un circuit inchis , asigurindu-si stabilitatea si supravetuirea ca rasa de elita dupa criterii de apartenenta impuse .
Casta , elita dominanta este dependenta de resursa nationala ( umana , naturala , economica ) pentru a exista si a se regenera .
De acceea prin diverse metode si procedee de influentare si stimulare a masei impune initiativa prin actiuni dirijate cu un scop anume , pastrarea controlului .
Pentru a defini ocupantii citadelei voi folosi termenul de Ciocoi , lasind la atitudinea dv sa determinati care sint ciocoii buni si care sint cei rai .
Impunerea initiativei semifica saturarea masei prin procedee specifice urmind o strategie coerenta , de divizare a potentialelor revendicari colective determinaind aparitia fenomenelor de dependenta fata de sistem .
Citadela reprezinta un simbol , pe care , ciocoii l-au uzurpat , ea a fost supusa unor tentative de reinoire ( izgonirea ciocoilor ) insa actiunile nu s-au finalizat din diferite motive pe care le cunoastem toti sau credem ca le cunoastem .
Se ofera trei optiuni teoretice posibile :
a)Asteptam ( ?) posibil ca ciocoii sa decida abolirea iobagiei creind noi reguli de dreptate strimba , arogind cu emfaza ipocrita generozitatea de care au dat dovada .
b)Acceptam aceasta dominare nu consideram ca este necesara o schimbare , dorim sa faca cineva ceva dar nu vrem sa ne implicam , ne simtim mici si neputinciosi , raminem in contemplare vegetativa ( suntem cea ce suntem si nu putem indrazni sa fim altfel ).
c)Consideram ca este o ocara la adresa poporului aceasta situatie , simtim ca este de datoria noastra si necesar sa intervenim , dar cum ?
Optiunea c) , o consider onorabila din punctul meu de vedere .

d)Ne indreptam cu pasi grabiti spre ultimul moment prielnic care poate permite recistigarea citadelei si a sanctuarului , depinde de fiecare dintre noi daca vom fi prezenti la acest moment de cotitura a istoriei si in ce spirit vom fi prezenti.
Organizati si hotariti sa recistigam demnitatea si mindria de a fi romani oriunde si oricind sau doar spectatori contemplativi .

Identificarea unui curent politic sau al unei cauze proclamata de catre o personalitate sau un partid politic este absolut nula .
Autosuficienta este ridicata la o cota ce atinge paroxismul , totul graviteaza in jurul unor certitudini , noi vom fi , noi vom face , ce denota o ruptura completa de realitatea intrinseca a unei societati , a unui stat .
Discutiile sterile fara fond , discursurile placide ale unor personalitati politice evoca doar o singura constanta arbitrara , noi sintem , nu exista altii , reasigurindu-se astfel ca au fost vazuti si ca si-au marcat teritoriul .
In acest moment o parte importanta a electoratului nu se poate identifica cu o formatiune politica autohtona .
Tehnica de saturare a spatiului cu zeci de formatiuni politice de toate orientarile , ce au fost alterate cu persoane provenite din cadrele inferioare (C.I(aa1)) ale fostului partid unic , constituie o metoda clasica de a diviza unitatea de idei .
Media este mijlocul de influentare si divizare a masei prin banalizare sau ignorarea cu desavirsire a aspectelor esentiale .
Electoratul captiv (E.C(aa2)) al formatiunilor existente se ridica la aprox. cinci milioane de persoane , trei milioane de persoane care nu se identifica cu formatiunile politice exprima votul ca o datorie civica (D.C(aa3)) spre o formatiune sau alta , alegerea este determinata de identificarea unei personalitati (I.P.(aa4))ce iese in evidenta .
Legea votului uninominal a fost elaborata , studiata , retusata , aranjata si adoptata in plenul camerei prin vot , stipulind ca diaspora va avea reprezentanti ( doi senatori si patru deputati ).
Faptul ca doar cetatenii cu domiciliul in strainatate pot vota constituie o discriminare la adresa cetatenilor ce se afla in exterior si un afront grav adus democratiei .
La alegerile locale ecartul de aproape trei milioane de cetateni nefigurind pe liste , semifica ca exista o diaspora ( cifra minima ) ce nu mai poate fi ignorata .
Pachetele de legi ce au fost adoptate indica faptul ca s-a lucrat mult la gasirea unei solutii temporare care sa linisteasca spiritele incinse revendicative , echipe de analisti au studiat tendintele si au planificat o diversiune de proportii cu scopul de a amina inevitabilul .
Diversiunea cu reprezentanti ( alesi ) ai diasporei a fost perceputa de cetateni ca o recunoastere de facto a unei realitati , un semn ca sint luati in considerare .
Clasa politica si alti actori nevazuti ai scenei au obtinut un avantaj imediat prin cadoul otravit pe care l-au servit opiniei publice , au preluat initiativa pierduta la sfirsitul anului 2006 .
Constatarea este ca clasa politica reprezentativa nu are capacitatea prin persoanele care o compun sa elaboreze o tactica subtila de asemenea proportii , undeva exista o organizatie nevazuta care are capacitatea de a analiza , elabora si planifica in detaliu urmatoarele miscari .
Rezultatul acestei operatiuni multiple a permis indeplinirea scopului propus , aminarea momentului de rascruce si supravetuirea ca casta dominanta cit se poate .
aa1)C.I (cadrele inferioareale fostului partid unic )
Constituie resursa umana fiabila necunoscuta opiniei publice cu virsta intre 47 si 67 de ani ( 28 si 48 de ani in ’89 ) estimata la aproximativ trei sute de mii de persoane .
aa2)E.C.( electoratul captiv)
Defineste masa de alegatori care se identifica unui partid din diferite considerente , ideologie de clasa , doctrina , avantaje pecuniare , simpatie , din convingere sau ignoranta .
Identificarea electoratului captiv scoate in evidenta faptul ca acesti alegatori apartin claselor sociale modeste si medii in proportie de 90% , segmentelor de virsta cuprinse intre 40-75 de ani in proportie de 85 %.
Este informat acest electorat , cunoaste aspectele de fond sau le ignora ?
aa3)D.C.(datorie civica)
Defineste cetatenii ce nu se identifica unui partid dar voteaza din datorie civica , sint informati , inteleg si cunosc partial mecanismele subtile ale alegerilor .
Incearca sa influenteze prin votul lor o formatiune sau alta dupa anumite criterii arbitrare , apartin claselor sociale medii si superioare si segmentului de virsta cuprins intre 30-80 de ani .
Ce e de facut ? Suntem milioane de cetateni imprastiati pe tot mapamondul , vrem sau nu vrem suntem pribegi , radacinile noastre sunt in patrie pe cale de a fi distruse , ne reperzinta cine , clasa socio-politica formata din persoane din vechea garda comunista si esalonul doi neo-comunist ce au uzurpat in numele democratiei statul de drept .
Suntem teoretic o forta colosala , imensa , dar ce folos daca nu suntem in stare sa gasim modalitatea de a pune capat miseliei .
Exista o singura solutie , sa punem umarul toti cei care ne simtim in stare si sa cream o organizare politica a diasporei , mai exact instrumentele necesare pentru a ne schimba actuala orinduire . Structurile neo-comuniste domina pentru ca nu exista nici o forta politica care sa le conteste hegemonia , sa revendice si sa asume in numele a milioane de cetateni schimbarea .
V.Cojocaru
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Noi 17, 2008 8:22 am
Localitate: Ille de France

Înapoi la Pledoarii si strategii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009