Sectorul CIVES
 
 

ererea pentru integrarea dosarului 735/P/1990 închis cu NUP

Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor.

ererea pentru integrarea dosarului 735/P/1990 închis cu NUP

Mesajde Ioan Rosca » Joi Mar 24, 2011 2:24 am

"Subsemnatul, loan Rosca, reclamant in cadrul dosarului P35/2006, va semnalez următoarele:

Plingerea depusa de mine are doua capete de acuzare:
1 Genocidul comunist si crimele conexe - comise inainte de 1989 si
2 Protejarea vinovaţilor- după 1989 si reprimarea celor ce au cerut judecarea lor
V-am semnalat deja ca prima plingere depusa de mine pentru punctul 1 a fost înaintata in anul 1990 procuraturii militare Bacău, după descoperirea făcuta la Dealul Mărului de Asociaţiile Dialog Piatra Neamţ (pe care o conduceam in acel moment) si AFDPR Neamţ.
Va semnalez deasemenea ca in urma acestor descoperiri, sesizind urgenta declanşării cercetărilor, am apelat la demararea Procesului Comunismului, prin comunicate de presa publicate in luna octombrie 1990. Din acest moment a fost declanşată o acţiune concertata de intimidare a mea pe toate caile, încununata cu reprimarea manifestaţiei din Piatra Neamţ din 16 decembrie 1990, care fusese dedicata comemorării victimelor comunismului si s-a soldat in final cu exilarea mea din România.
De aceea va rog sa folosiţi elementele de proba (declaraţii, documente, mărturii) legate de evenimentele din judeţul Neamţ (care s-au strins deja in cadrul dosarului P75) si in dosarul P35 din care aceste elemente fac parte firesc.
In urma analizei dosarului P735/90 recuperat de la procuratura militară, din care lipsesc citeva piese pe care le depusesem iniţial (si pe care le adaug acum in anexa) am constatat aspecte extrem de interesante pe care vi le semnalez acum ca piste pentru dosarul P35:
-probele depuse la dosar dovedesc fara discuţie faptul ca crima infaptuita la Dealul Mărului a fost plănuita si executata de autorităţile statului roman , facind parte dintr-un genocid insotit de crime ce nu sint prescrise, pentru evidente motive de forţa majora care suspenda orice prescripţie
-in dosar existau informaţii absolut suficente pentru a se afla cine sint victimele de la Dealul Mărului si cine i-a execuat (martori care au recunoscut militari participanţi la asasinat, chiar declaraţii a unora dintre miliţienii care au fost la curent cu execuţia). Una din piste duce spre reprimarea ţăranilor revoltaţi din Butea. O alta sugerează executarea unui grup de ţigani anchetaţi la Roman de echipa Alimanescu-Firea pentru fărădelegi penale, judecaţi in 1949 de tribunalul laşi si executaţi cu singe rece in pădure pe motivul inventat al "evadării de sub escorta". O alta pista ramine ca victimele au fost opozanţi ai regimului comunist, restul informaţiilor aduse in dosar fiind doar o intoxicare. Va rog deci sa reluaţi dosarul, verificind pistele existente si stabilind cit mai grabnic numele celor executaţi acolo.
Desemenea va rog sa luaţi nota ca decizia NUP cu care dosarul a fost inmormintat este total nejustificata, sprijinind acuzaţia mea de protejare a criminalilor după 1990. Pentru a urmări acest aspect si a relansa cercetările îngheţate ilegitim, va rog sa reperaţi si redeschideti si celelalte anchete demarate intre 1990 si 2006 , dedicate Crimelor comunismului (de exemplu cele iniţiate in 1991 de AFDPR, Asociaţia veteranilor de război, Octavian Radulescu etc).
Vom face tot ce putem pentru a sprijini documentar acest efort al procuraturii.
loan Rosca , 19 decembrie 2006"
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la Actiuni si rezultate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009