Sectorul CIVES
 
 

Memoriu din 16-09-2008

Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor.

Memoriu din 16-09-2008

Mesajde Ioan Rosca » Joi Mar 24, 2011 2:29 am

Catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- Sectia Parchetelor Militare Bucuresti

Subsemnatul Ioan Rosca, cetatean roman cu domiciliul in Canada si adresa de corespondenta [] va rog sa-mi raspundeti la intrebarile din acest memoriu:
1. De ce nu am primit inca nici un raspuns in legatura cu plingerile pe care le-am depus la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia procuraturilor militare, la 26 aprilie 2005 si 31 iulie 2006 (plasate in dosarele 75P/97 si 35P/06), si in legatura cu toate documentele pe care le-am depus ulterior in aceste dosare (depozitii, colectii de documente, rapoarte- ultimul din 21 decembrie 2007)? De ce nici ceilalti semnatari ai plingerilor depuse in dosarul P35/06, membri ai Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului- al carui purtator de cuvint sint, nu au primit nici un raspuns in legatura cu mersul anchetei- ca urmare a plingerilor si declaratiilor lor?
2. Considerati ca masa marturiilor de care dispuneti deja nu contine informatii suficente pentru a sesiza ca e vorba de genocid, tainuire de genocid si un noian de infractiuni conexe? De ce ancheta nu a trecut la analiza documentelor de arhiva? De ce nu s-a inceput cercetarea capatului doi din cererea noastra, care semnala paralizarea justitiei de catre cei care au uzurpat, dupa 1990, institutiile statului roman? Se asteapta disparitia ultimilor reclamanti si vinovati? Recunoasteti ca pentru persoanele implicate in acest dosar, care au peste 80 de ani, tergiversarea echivaleaza cu incalcarea iremediabila a dreptului la justitie?
3. De ce procurorii care luau, de doi ani, la sediul Federatiei Luptatorilor Anticomunisti Fosti Detinuti Politici, marturii ultimilor victime ale comunismului ramase in viata si dispuse sa mai lupte cu (in)Justitia- au disparut de doua luni si nu mai raspund nici la telefon? Aceasta este atentia si celeritatea la care avem dreptul? Ce veti face pentu ca marturiile colectate in acest dosar, de valoare inestimabila pentru justitia si istoria Romaniei, sa nu fie distruse, in baza regulamentelor dv de arhivare- care v-au dat deja dreptul/ocazia sa eliminati documente legate de evenimentele din 1989-1990? Cum putem proceda pentru a recupera aceste marturii, asigurind astfel conservarea si folosirea lor in justitie?
4. Este adevarat ca ati luat decizia de a intrerupe ancheta la procuratura militara si de a redirija dosarul spre procuratura civila? Ce v-a determinat sa faceti acest gest (noi, reclamantii, nu l-am cerut) prin care se aduc prejudicii grave victimelor unui regim pe care institutia dvs. nu ar fi trebuit sa-l protejeze? S-a stabilit in ancheta cine sint vinovatii care trebuie inculpati – incit sa fie considerati civili? (va rog atunci sa-mi comunicati lista lor). E vorba de "civilia" reclamantilor, a fostilor detinuti politici? (trebuia sa-i intrebati si pe ei, daca recunosc urmasilor Justitiei comuniste, refugiati in Curtea Constitutionala, dreptul de a-i considera "civili"- numai pentru a le bloca actiunea justitiara).
5. Daca, in sprijinul declinarii dosarului, s-a invocat decizia Curtii Constitutionale privind competenta judecarii si anchetarii civililor si militarilor, s-a tinut cont si de faptul ca ea nu putea opera arbitrar si retroactiv, "demilitarizind" institutiile statului comunist? Sinteti informati ca procesele abuzive (criminale) pe care le denuntam in acest dosar au fost opera fortelor represive publice (militarizate) si tribunalelor militare – deci ca ancheta la parchetul militar avea cadrul cel mai firesc?
6. Sinteti constienti de raspunderea pe care v-o asumati, daca acest dosar, o data deraiat, va fi anihilat prin clasicul NUP, care antreneaza justitia romana in acoperirea unui genocid? Cunoasteti sirul de faradelegi cumplite la care s-a pretat procuratura militara in ultimele decenii? Realizati faptul ca ultima ei sansa de reparare a onorabilitatii (legitimitatii) era sa faca , tot ea, dreptate- nu sa se derobeze, cu lasitate?
16 sept 2008
Ioan Rosca, cercetator, reclamant, purtator de cuvint al Comitetului pentru Reprezenatarea Victimelor Comunismului"
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Răspunsul secţiei militare la memoriul meu din 16-09-2008

Mesajde Ioan Rosca » Joi Mar 24, 2011 2:29 am

" In referire la scrisoarea dvs. din 16.09.2008 va afacem cunoscut ca, urmare modificarilor legislative, inclusiv a normelor privind competenta dupa calitatea persoanelor, prin ordonanta 82/P/2007 din 31.07.2008 am dispus declinarea competentei solutionarii cauzei cu denumirea generica "procesul comunismului" in favoarea parchetului de pe linga inalta Curte de casatie si justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica.
Procuror militar sef, (semnat indescsifrabil)
23.10.2008"
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm


Înapoi la Actiuni si rezultate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009