Sectorul CIVES
 
 

Declaratie- pentru lustratia ziaristilor- Mircea Serban

Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor.

Declaratie- pentru lustratia ziaristilor- Mircea Serban

Mesajde administrator » Vin Mai 26, 2006 9:48 pm

Sunt Mircea SERBAN, jurnalist. Activitatea mea profesionala a inceput in anul 1991 la Budapesta, unde am profesat pana in anul 2001, fiind corespondetul posturilor de radio Europa Libera, BBC respectiv Deutsche Welle. Actualmente sunt editorul si proprietarul publicatiei COMUNICATOR. Sunt acreditat in capitala ungara si reprezint interesele postului de televiziune AXA din Baia Mare.

Lustratia celor care lucreaza in mediile de informare romanesti este o necesitate obiectiva. Aidoma celorlalte domenii profesionale si in jurnalistica romaneasca exista persoane a caror identitate "paraziteaza" respiratia aeroba a mediului gazetaresc din Romania. Argumente in sustinerea acestei teze pot fi aduse fie accesand "memoria" recenta a mediilor politico-diplomatice romanesti -este notorie deja "lista lui Severin"-, fie ascultandu-i pe acei colegi din presa, care in ciuda unor presiuni ce apasa asupra libertatii lor de expresie sunt potentiali martori. Un asemenea martor sunt si eu. In calitate de corespondent de presa, in toamna anului 1998, directorul cotidianului "ZIUA" mi-a cerut sa "fabric" documente incriminatorii la adresa ministrului Sorin DIMITRIU. In cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul FPS, la care au fost invitati reprezentantii TVR, SRR si ROMPRES am adus la cunostinta opiniei publice acest fapt, declarand printre altele ..."necesitatea unei legi a presei, care sa ofere protectie jurnalistilor", respectiv faptul ca ma pun la dispozitia CSAT, ministerului Justitiei, pentru ancheta cazului. Rompres a avut deontologia de a pune pe flux sinteza acelei conferinte de presa, dar TVR si Radio si-au dovedit "infirmitatea", caci nu si-au informat publicul. Merita de subliniat faptul, ca ziarul in cauza anunta publicarea documentelor "comandate" dar in lipsa acestora nu si-a mai cerut nici scuzele de rigoare. In concluzie, caci doresc sa respect protocolul in ce priveste lungimea textului, sunt hotarat sa solicit lustrarea fiecarui lucrator din presa romaneasca, iar in acest sens CER SI AJUTORUL DOMNIILOR VOASTRE!

Mircea SERBAN
GSM 0745490093,
E-mail: mirceaserban_mircea@yahoo.fr
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Bravos!

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 12, 2007 4:12 pm

Daca sintem oameni cinstiti si intregi la cap, cred ca ar fi de bun simt sa nu uitam si de: judecatori, procurori, avocati, doctorii psihiatri care au colaborat si au comis crime, profesori, militieni, ofiteri de la armata s.a.care au slujit, sprijinit si aparat dictatura comunistilor criminali, pina in ultima clipa
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Actiuni si rezultate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009