Sectorul CIVES
 
 

Corespondenta_TVR_MAFIA_LEMNULUI - 26. 08. 2005

Stand dedicat confruntarii dintre urmasii vechii nobilimi romane de Maramures si mafia lemnului creata de Tranzitia criminala, in litigiul de retrocedare prin care un Composesorat istoric incearca sa corecteze abuzurile statului roman comunist si post-comunist.

Moderator: Mircea Serban

Corespondenta_TVR_MAFIA_LEMNULUI - 26. 08. 2005

Mesajde administrator » Joi Iul 27, 2006 3:31 pm

Vasile CIOLPAN, primarul localităţii Vişeu de Sus a falsificat un document public şi astfel a modificat lista cu reprezentanţii proprietarilor de păduri din comisia locală pentru aplicarea legii 247/2005. Presa locală exercită presiuni asupra autorităţilor judeţene şi centrale în vederea opririi jafului asupra pădurilor din bazinul Vasser. Aspecte semnalate într-un sugestiv material de presă intitulat MAFIA LEMNULUI DIN MARAMUREŞ sunt şi în atenţia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare –ITRSV Cluj, care a fost solicitat să desfăşoare un control silvic în pădurile din Valea Vasser, păduri care urmează a fi restituite –în baza legii 247/2005-, moştenitorilor de drept.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Mircea Şerban directorul publicaţiei vişeuane COMUNICATOR este jurnalistul care de mai bine de 8 luni duce o luptă singulară în încercarea de a anihila activitatea celor implicaţi în “dosarul” Mafia Lemnului din Maramureş. Potrivit ziaristului pădurile din celebra vale a VASSER-ului sunt rase efectiv, iar controlul autorităţii silvice –ITRSV-, este superficial. Unul din argumentele jurnalistului vişeuan este chiar faptul că reprezentanţii Composesoratului Nobil Vişeu de Sus, precum şi cei din redacţia publicaţiei locale nu au fost admişi să asiste la acest control. Există dubii în ce priveşte regimul silvic de exploatare a acestei mase lemnoase de către firmele incriminate în dosar, firme care potrivit reprezentanţilor composesoratului înainte menţionat ar încălca prevederile legii 183/2005. Astfel, parchetul Novicior (imaginile vor fi selectate de editorul TVR), nu a fost delimitat căci, lipsesc marcajele ciocanului patrat aplicate pe arborii de la marginea parchetului. Riscul contaminării arborilor de pe plantaţiile de molid, ca urmare existenţei gândacului HILOBUS ABIETIS, este evidenţiat de sufocarea la care este supus materialul foios din aceste păduri, care nu sunt întreţinute în mod corespunzător. (Vezi imaginile)
Membrii Composesoratului Nobil Vişeu de Sus, care îl acuză pe primarul Vasile CIOLPAN de fals în acte publice, care urmare faptului că acesta a modificat lista cu membrii comisiei pentru aplicarea Legii 247/2005, solicită din partea primului ministru Tăriceanu şi a preşedintelui Băsescu implicarea directă pentru oprirea jefuirii pădurilor din Maramureşul istoric.( În anexă se expediază textul SESIZĂRII înaintate instituţiei Prefectului, document înregistrat sub nr. 11899/26. 08. 2005 la secretariatul prefecturii Jud. Maramureş.

SESIZARE
În atenţia Instituţiei Prefectului- Jud. Maramureş


Subscrisa Composesoratul Nobil Vişeu de Sus-Vişeu de Mijloc, cu sediul in Bucureşti Pta. Rosetti nr. 3 vă aduce la cunoştinţă următoarele:

- La data de 22. 08. 2005 primarul localităţii Vişeu de Sus, dl. Vasile CIOLPAN a convocat in sala Casei de Cultura, pe toţi proprietarii de terenuri şi păduri pentru ca aceştia să îşi desemneze reprezentanţii –în număr de 4-, din comisia pentru aplicarea legii nr. 247/2005. Potrivit tabelului anexat prezentei şedinţa a avut loc, ordinea de zi fiind unică, deşi nici un reprezentant al celor care au convocat şedinţa nu au luat parte, iar prin votul unanim al celor prezenţi au fost nominalizate cele 4 persoane.
- A doua zi, primarul Vasile CIOLPAN a modificat cu de la sine competenţă aceasta listă ignorând decizia a proprietarilor de teren şi păduri. Pe cale de competenţă

SOLICITĂM:

Anularea deciziei primarului Vasile CIOLPAN, privind lista comisiei locale pentru aplicarea Legii nr. 247/2005, pe care a modificat-o fara a avea acest drept. Ne prevalăm în acest demers de prevederile stipulate de Legea 554/2004, publicată în Monitorul Oficial . 1.154 din 7 decembrie 2004, art. 1, după cum urmează:

(1) Orice persoană care se consideră vătămat într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al sau sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.Baia Mare,
26. 08. 2005

Gheorghe COVÎZĂ
Membru composesor
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Mafia Lemnului in Maramures fata in fata cu vechea nobilime romana

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009