Sectorul CIVES
 
 

Interpelare la Primul Ministru al Romaniei

Stand dedicat confruntarii dintre urmasii vechii nobilimi romane de Maramures si mafia lemnului creata de Tranzitia criminala, in litigiul de retrocedare prin care un Composesorat istoric incearca sa corecteze abuzurile statului roman comunist si post-comunist.

Moderator: Mircea Serban

Interpelare la Primul Ministru al Romaniei

Mesajde Mircea Serban » Sâm Noi 11, 2006 7:11 pm

Domnule Prim-Ministru!

Prin vocea presedintelui Camerei Deputatilor, Dl. Bogdan OLTEANU, membrii asociatiei “Vechea Nobilime din Maramures” va adresam prezenta:

INTERPELARE
avand ca titlu:

CAT TIMP MAI GIREAZA CABINETUL TARICEANU DEVALIZAREA PADURILOR SECULARE DE CATRE
“OAMENII DE RUMEGUS” AI MAFIEI LEMNULUI
DIN MARAMURES?


Problematica corupţiei a oferit cabinetului Tăriceanu o prioritate care se regăseşte în Programul de Guvernare, prin care populaţiei ţării noastre i s-a promis recuperarea unei substanţiale părţi a capitalului existent în subteranul economiei, prin stârpirea evaziunii fiscale si coruptiei.
Noi, membrii composesori ai asociatiei “Vechea Nobilime din Maramures”, suntem intr-un plin efort de sprijinire a programului de guvernare si cu ajutorul primei publicatii locale din istoria localitatii Viseu de Sus, al directorului ziarului COMUNICATOR, am sesizat –in repetate randuri, ministrilor din cabinetul Dvs. faptul ca, padurile seculare ale Maramuresului istoric sunt devalizate de catre “miliardarii de rumegus” ai Mafiei Lemnului.

Astfel:
La 31 ianuarie 2005, directorul publicaţiei COMUNICATOR depune un DENUNŢ PENAL împotriva cetăţeanului Vasile COMAN. În document sunt denunţate activităţile societăţilor controlate de către cel incriminat:

-SC. RG HOLZ COMPANY SRL,J24\504\1999, Cod fiscal R 12
-SC EAST EUROWOOD SRL, J24\1561\1994,Cod fiscal R 63
-SC VISEU FOREST SRL, J24\228\1996,Cod fiscal R 2965725,
-SC COM VASILICA SRL, J24\631\1992,Cod fiscal R 2222801,
-SC CONREP SRL, J24\82\1991, Cod fiscal R 2221199,

existând indicii cu privire la activităţi infracţionale, nominalizate fiind următoarele speţe: bancruta frauduloasă, falsul, corupţia, înşelăciunea, evaziunea fiscală, poluarea, încălcarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă, infracţiuni de protecţia muncii, încălcarea codului vamal, infracţiuni privind regimul silvic, infracţiuni privind rambursarea ilegală a TVA.

- La 15. 02. 2005, este solicitata Institutia Prefectului, dna. Prefect BÖNDI, in vederea realizarii unui audit din partea Corpului de Control al Prefectului.

- La 10. 03. 2005 directorul publicaţiei COMUNICATOR solicită din partea ministerelor Muncii, Administraţiei şi Internelor, Finanţelor, Justiţiei, Regiei Naţionale a Pădurilor, implicarea în forţă a pârghiilor ministeriale împotriva activităţilor de tip mafiot, totodată semnalează situaţia la Misiunea Permanentă a UE la Bucureşti, respectiv Preşedinţiei României.

- La 26. 04. 2005, sub nr. 20/4495 a fost inregistrat la secretariatul Guvernului un Memoriu semnat in numele membrilor asociatiei VNM, recte composesori care beneficiaza de prevederile Lg. 247/2005, rezolutia semnata de dl. Mihai Alexandru VOICU –ministru delegat, informandu-ne in ce priveste soarta plangerii noastre care , …” a fost inaintata spre analiza Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale”.

- La 29. 11. 2005 Parchetul Viseu de Sus a definitivat dosarul penal nr. 415/P/2005, iar pentru ca valoarea fraudelor constatate –de catre ITRSV Cluj, se cifra la peste 14 Mld. Lei, a fost trimis la judet, fiind conexat dosarului cu nr. 524/P/2005 aflat la IPJ Maramures, respectiv Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures. Spetele acestor dosare sunt: infractiuni de taiere ilegala de arbori si/sau puieti de arbori, fapta prevazuta si pedepsita de art. 32 OG 96/1998 si art. 98 din Lg. 26/1996, fapte la Legea evaziunii fiscale, munca la negru, poluarea mediului, etc…

- La 19. 12. 2005 ca urmare faptului, că la nivel judeţean se încearcă o încadrare juridică a faptelor care să exonereze de răspundere persoanele incriminate în dosarul 415/P/2005, directorul publicaţiei COMUNICATOR a solicitat implicarea Procurorului General al României – Dl. Ilie BOTOŞ respectiv, Ministrului Justiţiei – Dna. Monica MACOVEI.

- La 27. 02. 2006 directorul publicatiei COMUNICATOR solicita din partea IGPR, dlui. Chestor Dan FATULOIU, anchetarea modului in care au fost desfasurate activitatile specifice, de implementare a strategiei si atributiilor politiei in cazul spetelor oferite de dosarul 415/P/2005, respectiv 524/P/2005.
- La 25. 07. 2006 Prim-procurorul Parchetului Judetean Maramures, decide neinceperea urmaririi penale –NUP, in dosarul 221/P/2005 (rezolutie contestata ca urmare disjungerii spetelor) incat, aflarea adevarului si realizarea actului de justitie fiind grav viciate.

- La data prezentei interpelari, Parchetul Judetean, Inspectoratul Politiei Judetene refuza ducerea la bun sfarsit al actului de justitie incalcand, flagrant: Programul de guvernare al cabinetului Tariceanu, Constitutia Romaniei, prevederile articolului VI din Conventia Drepturilor Omului de la Strassbourg, citez… "orice cetatean are dreptul la un proces intr-un termen rezonabil."

Acestea fiind spuse, va solicitam, domnule prim-ministru al Romaniei, raspunsul la intrebarea:

CAT TIMP MAI GIREAZA CABINETUL TARICEANU DEVALIZAREA PADURILOR SECULARE DE CATRE
“OAMENII DE RUMEGUS” AI MAFIEI LEMNULUI
DIN MARAMURES?
Mircea Serban
 
Mesaje: 4
Membru din: Sâm Noi 11, 2006 6:14 pm
Localitate: Viseu de Sus

Înapoi la Mafia Lemnului in Maramures fata in fata cu vechea nobilime romana

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009