Sectorul CIVES
 
 

REMEMBER by Mircea SERBAN

Dedicat criticii cultului personalitatilor- ca fenomen si combaterii unor mituri amagitoare despre falsi lideri ai luptei pentru adevar si dreptate.

REMEMBER by Mircea SERBAN

Mesajde administrator » Lun Noi 19, 2007 1:40 am

REMEMBER by Mircea SERBAN 29 iul 2006

[] voi relata o secventa petrecuta in capela BO a romanilor din Budapesta petrecuta la inceputul anilor 90-, caci IPS Teoctist nu s-a preocupat deloc in a-si "camufla" o eventuala "identitate speciala".

In timpul primei vizite din instoria Bisericii Ortodoxe a Romanilor din Ungaria a capului BOR -vizita indelung "pregatita" (si) de catre Protocolul Guvernului-, efortul enoriasilor din capitala ungara de-a dreptul eroic (imaginati-va o mana de pensionari -in jurul a 25 de persoane, in marea lor majoritate trecuti de 65 de ani, cu un venit mediu de cca. 50 DEM la acea data), acestia sacrificand energie, timp, valori pecuniare spre a-l primi exemplar pe IPS Teoctist si delegatia oficiala a BOR, bucuria crestina a lor A FOST IGNORATA, dar mai ales BLASFEMIATA de comportamentul ambasadorului Ioan DONCA sub privirea ingaduitoare a capului BOR, IPS Teoctist.
In timpul slujbei oficiale,in asistenta reprezentantelor unor confesiuni altele decat cea ordodoxa, enoriasilor, presei romane si internationale, Ioan DONCA a intrat in Sf. Altar, pe "usa imparateasca" si luand Sf. Cruce in mainile sale, in timp ce o punea cu forta in mainile preotului MAGHIAR (numele de familie al parohului), a spus: ..."parinte sfarsiti slujba mairepede caci suntem asteptati de ambasadorul rus"!
Nimeni din delegatia oficiala a BOR nu a ramas la masa protocolara organizata de enoriasi, intreaga slujba, ceremonialul primirii si plecarii delegatiei fiind "asistata" de camera TVR, in persoana lui Dorin SUCIU. Nici azi nu imi pot "ascunde" emotia dar mai ales RUSINEA crestineasca fata de atitudinea INCALIFICABILA a reprezentantilor celor DOUA AUTORITATI ALE ROMANIEI!
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Combaterea cultului (pseudo)personalitatilor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009