Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare deschisă către Tudor Barbu

Dedicat analizei continuarii uzurparii statului in "tranzitie" si cercetarii cailor de combatere a abuzurilor regimului : boicotarea procesului comunismului, mascarea contrarevolutiei, jefuirea si distrugerea economiei, patologie sociala, alienarea cetatenilor etc.

Scrisoare deschisă către Tudor Barbu

Mesajde Ioan Rosca » Mar Aug 24, 2010 1:00 am

http://www.piatauniversitatii.com/news/ ... onth=8.htm
Scrisoare deschisă către Tudor Barbu


Domnule Barbu,

Nu ne-am întîlnit niciodată. Despre mine vă puteţi informa la www.procesulcomunismului.com sau www.piatauniversitatii.com , unde mi-am expus activitatea şi manifestele. Nu ştiu ce aţi făcut dvs., începînd din 1990, pentru cauza pe care o promovaţi astăzi.
Dar v-am ascultat zi de zi emisiunea dedicată sprijinirii legii Cojocaru, la sugestia lui, fără a putea intra in emisie. Mi-a plăcut mult verva dvs. justiţiară. Stilul direct, care pătrunde rapid în mintea oamenilor simpli. Explicaţiile clare pe care le-aţi dat. Atacarea miturilor cu care românii au fost îmbrobodiţi. Energia cu care aţi susţinut acţiunea. Radicalismul consecvent cu care cereţi să se opereze o adevarată reparaţie, începînd de la cercetarea modului în care s-au făcut marile averi, prin jefuirea poporului român. Sinceritatea, uneori justificat brutală, cu care aţi reacţionat la intervenţiile telespectatorilor. Modul în care v-aţi ferit de laude şi de declamaţii găunoase.
Ce nu mi-a plăcut, este legat de misiunea dvs. la OTV, un post despre care am cea mai proastă părere posibilă. Nu cunosc persoane respectabile care să nu fie dezgustate-revoltate de modul în care Dan Diaconescu intoxică tele-cetăţenii. Chiar dacă şi celelalte posturi sînt ocupate de banalişti mercenari, nici unul nu atacă astfel creierele fără apărare. Un partid al fanilor lui Diaconescu mai lipsea României acum!

L-am sfătuit pe domnul Cojocaru să nu-şi compromită fatal ideile expunîndu-le în asemenea cadru. El a acceptat compromisul, pentru că toate celelalte căi erau blocate şi voia să încerce salvarea economică a României, cu orice preţ. Şi trebuie recunoscut că aţi contribuit crucial la cunoşterea ideilor lui. Promiţînd însă tot timpul că veţi depune blocul de semnături la destinaţia anunţată pe post.
Nu va rămîne nimic lădabil din munca dvs., dacă o terminaţi prin confiscarea semnăturilor, folosite ilicit pentru lansarea lui DD în politică. E un jaf, atestabil uşor. Şi cu foarte grave efecte. V-aţi arătat revoltat aflînd că domnul Cojocaru, în loc să se limiteze la a cere puterii actuale să ţină cont de milionul de semnături pentru legea sa, vrea să ridice un partid care să o impună. După care … aţi lansat partidul casei, preluînd programul Cojocaru, cu analize, cu nume, cu tot - toate fiind expuse mai de mult pe site-ul său. Ascundeţi publicului că aţi creat un al 2-lea partid, cu acelaşi nume, care profită de confuzie, oamenii neştiind pentru cine semnează. O astfel de manevră va stîrni furie, cînd publicul va afla că nu i s-a mai permis lui Cojocaru să-l prevină privind situaţia creată. Şi atunci totul se poate prăbuşi - urît.

Este evident că la început, scopul emisiunii dvs. era "ratingul". Exact ca pe orice alt subiect tratat mercantil de OTV, aţi încercat să exploataţi mediatic şi nemulţumirea românilor sărăciţi, să faceţi audienţă în jurul promisiunii celor 20 000 de euro. Aţi recunoscut asta, în momentul cînd scăderea cotei de audiţie v-a făcut să renunţaţi la campanie, revenind apoi, cînd aţi văzut că vin semnăturile masiv. Aţi făcut-o şi anul trecut, cînd l-aţi trimis pe domnul Cojocaru acasă, după cîteva emisiuni.
Vă scriu în speranţa că s-a petrecut în dvs. ceva adînc, pe măsură ce vedeaţi că începeţi să fiţi ascultat, că poporul reacţionează, iese din toropeală, vă contrazice viziunea sceptică despre starea conştiinţelor (pe care aţi exprimat-o des, cu neavenită agresivitate). Aţi realizat o autentică performanţă , dar marea problemă este sensul ce-i va fi dat ei de istorie. O reuşită uriaşă de manipulare, o perlă din salba de farse OTV, o lovitură aducătoare de capital material sau moral, sau o pagină rară de solidaritate justiţiară, o exprimare unică a năzuinţelor unui popor prins într-un stat uzurpat; sau izvorul unei mişcări care va duce la eliberarea României?

Răspunsul va depinde de continuare.
Vă atrag atenţia asupra mizei uriaşe, pentru ţară dar şi pentru dvs., a clarificării situaţiei. Una e să riscaţi totul pentru a sprijini o mişcare reală de răsturnare a păturii care parazitează România, alta e să vă fofilaţi ambiguu, ştergînd cu buretele ce aţi făcut deja şi în fine alta e să participaţi la deturnarea prin OTV a încercării de ridicare a românilor prizonieri ai sistemului. Poate că, trecînd de partea domnului Cojocaru, veţi rămîne fără servici un timp. Poate că vă va costa şi mai mult şi nici nu veţi avea parte de o victorie. Dar nici dacă faceţi jocul lui Dan Diaconescu şi a forţelor din spatele lui nu vă va fi uşor. Nu voi fi singurul care vă va acuza de înşelăciune, josnicie şi trădare, care vă va cere socoteală, pentru milionul de semnături jefuit.

Nu mai puteţi deci evita alegerea. Deja aţi împins confuzia prea departe. Cu ajutorul dvs. Dan Diaconescu e pe cale de a compromite şi distruge o acţiune semnificativă. Puteţi să vă cîştigaţi pîinea altfel, decît participînd la o mascaradă. Trebuie să vă apăraţi imaginea.
Tot ceea ce aţi spus telespectatorilor între orele 16 şi 19 a fost contrazis de Diaconescu intre 19 şi 16. Dvs. apelaţi la săracii jefuiţi -el la bogaţii care i-au jefuit. Dvs. cereţi impozitarea averii lui- care se face că nu pricepe nimic. Dvs. stîrniţi revolta faţă de cei ce ne-au adus aici. El îi invită să conducă partidul. Dvs. vorbiţi de echitate. El promite avantajarea membrilor. Dvs. apelaţi la expertiză şi profesionalism. El atrage pleava societăţii. Dvs. cereţi judecarea hoţilor. El doreşte golirea penitenciarelor…
Cît mai puteţi continua acest joc, care derută susţinătorii PP şi-i face să renunţe? Cine va plăti pentru eşuarea încercării de a ridica o mişcare care să scape statul român uzurpat de căpuşele sale, în al 12-lea ceas?

Ce cred eu că aţi putea face, ca să ieşiţi cu fruntea sus din situaţia creată?
1. Vă demarcaţi ferm de Dan Diaconescu, alăturîndu-vă domnului Cojocaru, în ducerea la îndeplinire a proiectului comun. Desigur că şi dumnealui ar trebui să aprecieze acest sprijin.
1a. Îl convingeţi pe DD să se retragă complet din povestea PP-legea Cojocaru, lăsîndu-vă pe dvs. să continuaţi lucrarea, fără nici o legătură cu ce face OTV-ul în rest. Avantajul acestei soluţii (continuarea campaniei TV, evitarea dezbinării semnatarilor) trebuie cumpănit cu dezavantajul de a fi asociat cu un ins rău famat.
1b. Părăsiţi OTV-ul şi participaţi la punerea la punct a unui instrument mediatic adecvat promovării proiectului (post de TV, radio, internet, ziar). Dezavantajul e clar, avantajul e că se va putea cere sprijinul românilor din toată lumea, care s-au săturat de sistem şi care nu pot fi convinşi de lîngă Dan Diaconescu
2. Lămuriţi corect situaţia şi vă retrageţi din drumul PP-Cojocaru, convingîndu-l şi pe Diaconescu să înceteze diversiunea. Predaţi semnăturile unde trebuie, nu înainte de a le fotografia şi expune pe Internet, ca document public istoric.
Comportîndu-vă rezonabil, închideţi disputa cu domnul Cojocaru fără ostilităţi (sau eventual, chiar mai daţi un sprijin dezinteresat)
Scrieţi o carte despre interesanta dvs. experienţă, terminată onorabil şi fast.
În ciuda dificultăţilor de deplasare, sînt dispus să mă explic la OTV - în direct.
Ioan Roşca, 17 august 2010
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la Procesul Tranzitiei Criminale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009