Sectorul CIVES
 
 

Basescu si SMS-urile

Dedicat discutiilor despre "Cautare solutii pentru renastere, formarea elitei civice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Basescu si SMS-urile

Mesajde Vizitator » Joi Dec 23, 2004 12:27 am

Traian Basescu (for the record, el a negat c-ar fi opera staff-ului sau), începuta cu putin înainte de primul tur si terminata în forta, cu cel putin cîteva executii, în duminica trecuta. Va intra cu siguranta în manuale. Nu pentru ideea hi-tech, ci pentru conceptul destul de low, dar tocmai de aceea perfect eficient: hai sa ne bagam... în ea de politica .

Nu stiu daca e opera vreunui strateg cu un raft întreg de carti în cap sau a unui copywriter zbanghiu. Stiu însa ca a reusit sa se încadreze perfect în personalitatea candidatului: un om care vorbeste ca oamenii, nu ca personalitatile. Un om care stie sa te înjure si o si face daca-l enervezi - o chestie atît de normala, încît oricine se poate recunoaste în ea. Un om care are curajul sa-si ia neamul la..., în cazul în care neamul voteaza stupid cu alalalt.

N-a fost nevoie de asemenea masuri extreme, însa organul sexual al presedintelui Basescu a facut minuni, în opozitie cu invocata slabiciune a concurentului sau. Basescu a fost construit în primul rînd ca barbat si apoi ca om politic. Chiar scabrosul ultimelor rînduri de SMS-uri a avut în el ceva complet lipsit din campania opozantului: sinceritatea limbii vorbite pe strada.

Dar bagatul si scosul n-au fost singurele utilizari ale sexului în campanie. Sa nu uitam ca Traian Basescu a fost atacat cu acuze de amic al homosexualilor, într-o tentativa de a-l pozitiona într-o zona marginala. A fost probabil o lovitura pre-emptiva - tabara Nastase se astepta ca omul ei sa fie tinta unor alegatii de acelasi gen. A si avut dreptate, însa atacul n-a venit de unde era prevazut: ziarele au tacut (desi unele se laudau cu dosare), iar SMS-ul a strigat. Fara sa aiba nevoie de dovezi, care oricum nu încapeau în display si în timpul scurt al omului ocupat de astazi...

Dincolo de toate, sosirea sexului în politica trebuie salutata cum se cuvine. Unii ar spune ca e un come-back, odata ce acum 15 ani candidatul Petre Roman se poza în play-prime-minister cu textilistele. N-are a face, de data asta e vorba de altceva: campania lui Basescu a reusit sa dea un sens aproape erotic protestului apolitic si scîrbit al unei întregi generatii de viitori canadieni (sau congolezi). Basescu i-a unit pe toti dezamagitii în jurul unui ideal. Care n-a mai fost unul politic, ci erectil.

De altfel, pe Basescu l-au facut presedinte cei mai sinceri dintre noi, aceia care cred ca patriotismul nu exclude sa-ti "bagi... în ea de tara!". L-au votat cei nemultumiti nu de sistem, ci de cultura dominanta. L-au votat cei care nu respecta talpa tarii, ci o urasc, pentru ca de 15 ani numeste presedintii peste capul orasenilor. L-au votat cei care detesta saracia, dar si cersetoria organizata pe care o numim protectie sociala. L-au votat oamenii bogati, pentru ca vor sa fie si mai bogati si pentru ca nu le mai e rusine cu asta. L-au votat oamenii care se întreaba înainte sa voteze, nu cei care asteapta sa li se spuna cu cine.

Convins pe ultima suta de metri ca dreptatea si adevarul ramîn totusi cuvinte din arsenalul politicii de birou, Basescu a facut apel la vorbele cele mai proaspete. "Voteaza, baga-mi-as! ", ramîne cel mai puternic slogan al acestei campanii. Nu l-ati vazut pe afise, dar a fost în capul tuturor. Care e de altfel si cel mai important organ sexual al omului, dupa cum ne asigura dl Freud. Îl stiti, a lucrat în campanie la aia în portocaliu.

VPR
Vizitator
 

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009