Sectorul CIVES
 
 

Recursul extraordinar respins ilegal

Forum dedicat sprijinirii campaniei de corectare a nedreptatii facute luptatorului anticomunist Viorel Roventu.

Recursul extraordinar respins ilegal

Mesajde administrator » Joi Dec 17, 2009 3:59 am

Sa incepem cu observatia ca institutia recursului in anulare, care permitea o reparare rapida de catre oamenii legii a abuzurilor juridice ... a fost abrogata:

A ramas in loc:
"Art. 414^2 - Recursul in interesul legii
Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, direct, sau ministrul justitiei, prin intermediul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si colegiile de conducere ale curtilor de apel si ale parchetelor de pe langa acestea au obligatia, pentru a asigura interpretarea si aplicarea unitara a legilor penale si de procedura penala pe intreg teritoriul tarii, sa ceara Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa se pronunte asupra chestiunilor de drept care au primit o solutionare diferita din partea instantelor judecatoresti.
Cererile de recurs in interesul legii se solutioneaza de sectiile unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care se pronunta prin decizie. Deciziile se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, precum si pe pagina de Internet a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Acestea se aduc la cunostinta instantelor si de Ministerul Justitiei.
Solutiile se pronunta numai in interesul legii, nu au efect asupra hotararilor judecatoresti examinate si nici cu privire la situatia partilor din acele procese. Dezlegarea data problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instante. "

Asadar abuzurile deja comise, ramin valabile.

Dar sa revenim la situatia din 1990. Cum se poate ataca farsa judiciara prin care a fost respins recursul introdus de Gh Robu si .... respins de Tribunalul Suprem - Secţia Militară fara a fi audiati condamnatii si martorii ?
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Cazul Viorel Roventu

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009