Sectorul CIVES
 
 

Tratarea si revolta detinutilor de drept comun

Forum dedicat sprijinirii campaniei de corectare a nedreptatii facute luptatorului anticomunist Viorel Roventu.

Tratarea si revolta detinutilor de drept comun

Mesajde administrator » Joi Dec 17, 2009 2:36 pm

Viorel Roventu nu e singurul dusman al regimului inchis ca detinut de drept comun.
Multi opozanti politici au impartasit conditia delicventilor si criminalilor inchisi de comunisti, tratati incorect sau chiar monstruos de delicventi si criminali imbracati in uniforma.
Pe de o parte, protejarea turnatorilor si mituitorilor. Pe de alta- maltratarea celor demni.
Ca rezultat- formarea in inchisori a gunoaielor utilizabile sau a violentilor incurabili.

Sa discutam aici masura in care si detinuti de drept comun au fost victimele procurorilor, judecatorilor si militienilor romani.
Mai ales practica smulgerii "marturisirilor" prin schinjuire si a incarcarii celui arestat cu toate delictele nerezolvate din zona. Aceasta practica s-a aplicat probabil si lui Roventu si vom vedea cite dosare a produs- fara ca sa existe nici o cercetare reala, nici o urma de adevar.

Vom intelege astfel cauzele revoltei penitenciarelor din decembrie-ianuarie 1990, soldate cu morti si raniti, ocultate de media romaneasca, determinind regimul sa-i chinuie in continuare pe Roventiu si ceilalti revolutionari din penitenciar, percepindu-i ca pe niste camarazi ai anticomunistilor de afara, si sa-i mentina ilegal in detentie

Vom destrama ceata de pe manipularea care ne-a facut sa nu vedem, tot anul 1990 , ca violentii tunsi chel care "stricau" mitingurile noastre, care atacau institutiile statului, incercau sa-si elibereze colegii, rasturnau masinile cu polimilitieni, nu erau toti provocatori- ci si fosti detinuti - cu sete de razbunare.

administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Cazul Viorel Roventu

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009