Sectorul CIVES
 
 

Pedeapsa cu moartea

Forum dedicat sprijinirii campaniei de corectare a nedreptatii facute luptatorului anticomunist Viorel Roventu.

Pedeapsa cu moartea

Mesajde administrator » Joi Ian 12, 2012 10:26 pm

DECRET-LEGE nr. 6 din 7 ianuarie 1990 pentru abolirea pedepsei cu moartea, pentru modificarea si abrogarea unor prevederi din Codul penal si alte acte normative
EMITENT: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 4 din 8 ianuarie 1990


Pentru a sublinia caracterul profund umanist al regimului instaurat în România de revoluţia populara şi pentru realizarea propunerilor fãcute de cetãţeni,
Consiliul Frontului Salvãrii Naţionale decreteazã:
ART. 1
Pedeapsa cu moartea prevãzutã pentru unele infracţiuni din Codul penal şi legile speciale este abolita şi se înlocuieşte cu pedeapsa detenţiunii pe viata.
ART. 2
De la data adoptãrii prezentului decret-lege toate dispoziţiile privind pedeapsa cu moartea din Codul penal, Codul de procedura penalã şi alte acte normative, în afarã celor prevãzute în art. 4, sînt considerate ca se referã la pedeapsa detenţiunii pe viata.
ART. 3

Pedepsele cu moartea, aplicate prin hotãrîri rãmase definitive dar neexecutate, se înlocuiesc cu pedeapsa detenţiunii pe viata, potrivit procedurii privind înlocuirea acestei pedepse.
ART. 4
Se abroga art. 54, 55, 120 alin. 4 şi 130 din Codul penal, precum şi prevederile referitoare la executarea pedepsei cu moartea din <>Legea nr. 23/1969 şi din Regulamentul aprobat prin Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 2282/1969 .
PREŞEDINTELE CONSILIULUI FRONTULUI SALVĂRII NAŢIONALE
ION ILIESCU
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Cazul Viorel Roventu

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009