Sectorul CIVES
 
 

Prezentare CIVES

Grupările anti-sistem care caută colaborări işi pot anunţa aici disponibilitatea, sintetiza obiectivele , difuza informaţiile de contact (sau adresa unde găzduiesc dialoguri despre federare). Fără contestări reciproce. Nu e o rubrică pentru propagandă sau polemică pe marginea obietiveclor fiecăruia. Esential este ca fiecare sa spuna ce considera ca trebuie obligatoriu numitorul comun FER, ca sa se adauge.

Prezentare CIVES

Mesajde Ioan Rosca » Mar Feb 21, 2012 10:22 pm

Incep eu. Cam aşa sper să intervină şi alţii, din partea unor grupuri mari sau mici (dar nu strict individual!)
1 a Mă numesc Ioan Roşca şi sînt cercetător interdisciplinar (http://www.ioanrosca.com)
b Sint preşedinte al asociaţiei CIVES, legal constituită, care are doar ciţiva membri, şi face cercetare civică
2 Scopul meu este cel declarat ăn deschiderea acestui grup:
a Să catalizez (sprijin) formarea unei forţe de opoziţie, care să încerce eliberarea României, prin federarea diverselor grupuri contestarare şi oferirea unei alternative la alegeri.
b Dacă nu se reuşeste combaterea patologiei politice, vreau să studiez cauzele.
c Nu urmăresc şi nu voi accepta nici o poziţie în vreo formaţie, pe vreo listă, în vreun post
3 Drept numitor comun al cooperarii văd:
a Răsturnarea de la putere a celor care au condus România în prăpastie
b Cercetarea şi pedepsirea vinovaţilor de: deturnarea revoltei din 1989, uzurparea statului, simularea democraţiei, blocarea justiţiei, îmbogăţirea vinovaţilor, distrugerea economiei, generalizarea corupţiei, risipirea resurselor, aservirea ţării, decimarea populaţiei, intoxicarea mediatică, degradarea conştiinţelor lor
c Repararea daunelor, atît cît se mai poate, întru reconstrucţia României
4 a Ofer (celor interesaţi) fără nici o pretenţie, ca pe nişte manifeste explicative, sute de studii privind situaţia societăţii, experienţa mea de coordonator de proiect, şi ideile emise (dezinteresat) in acest dialog.
b Cer ajutorul dv. în a păstra aici o atmosfera de lucru, evitînd: inconsistenţa, divagaţiile, diversiunile, dezlînarea, vanităţile, atacul la persoană, sfada, bîrfa, mărunţişurile, elucubraţiile, dezinformarea etc.
5 a Nu dispun de resurse, pentru că mi-am păstrat independenţa. Nu am timp mult şi nu prea am găsit camarazi cu care să-mi împart treaba. Sănt ecranat mediatic, ceea ce diminuează rostul muncii mele.
b Piedicile in calea federării forţelor eliberării sînt redutabile: acţiunile distructive ale puterii, deruta produsă de pseudo-opoziţie, intoxicarea mediaticî, participarea masivă a populaţiei la jaf, complicitatea occidentului, tare morale (egoism, laşitate, fudulie, mărginire, etc)
6 a Singurul nostru mare atu este revolta populaţiei pe aceia care au paăcălit-o şi săracit-o pănă acum. Dar trebuie să dăm garanţii verificabile că noi vom face altfel. Un prim pas spre încredere ar fi tocmai faptul că putem lucra împreună într-un scop patriotic, ajutîndu-ne şi supraveghindu-ne reciproc.
b În loc de unificări şi alianţe oficiale (iluzorii) recomand strategia suplă a susţinerii comune ale aceluiaşi candidat, chiar ca independent, pentru fiecare poziţie eligibilă. Nu am verificat condiţiile legale (miile de semnături etc) dar dacă s-ar uni toţi revoltaţii locali, s-ar putea.
c Intr-un cadru bine organizat, se analizează cine are calităţile şi sansele maxime- toţi ceilalţi candidaţi ai federaţiei se retrag. Toată lumea ajută exponentul federaţiei ca agent al shimbării (partide sau mişcări sau asociaţii sau grupări Internet), membri, simpatizanţi sau simpli cetăţeni, din România sau din diasporă etc. Nu contează din ce formaţie este vîrful de lance. Populaţia îl percepe ca steag al curentului politic de Eliberare.
d Problema e ….Caragiale. Pînă acum eu nu am văzut români dispuşi să facă un pas în spate, ca sa împingă în faţă pe cei mai buni, să renunţe la ambiţiile şi învîrtelile pentru care se bagă în politică. Cei mai fervenţi tribuni ai dreptăţii, cei mai modeşti oameni de bine, devin atroci cînd se fac listele….
V-aş ruga acum să comentaţi, pe puncte. Şi aştept intervenţii analoage.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la 3. Grupuri interesate in colaborare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009