Sectorul CIVES
 
 

Noul Partid- Lege si ordine

Grupările anti-sistem care caută colaborări işi pot anunţa aici disponibilitatea, sintetiza obiectivele , difuza informaţiile de contact (sau adresa unde găzduiesc dialoguri despre federare). Fără contestări reciproce. Nu e o rubrică pentru propagandă sau polemică pe marginea obietiveclor fiecăruia. Esential este ca fiecare sa spuna ce considera ca trebuie obligatoriu numitorul comun FER, ca sa se adauge.

Noul Partid- Lege si ordine

Mesajde Ioan Rosca » Mar Feb 21, 2012 11:55 pm

Grig Grigore
De ce politica românească nu corespunde aşteptărilor electoratului român?

Un posibil răspunsul, la o asemenea intrebare, nu poate fi dat fără o minimă analiză a modului in care sunt organizate şi a modului in care funcţionează partidele politice din România. Indiferent de orientarea lor politică, de mărimea lor, de vechimea lor pe scena politică din România, partidele politice actuale au o serie de trăsături comune in ceea ce priveşte modul lor de organizare şi de funcţionare, după cum urmează:
- alegerea organelor de conducere ale partidelor se face prin metoda reprezentării, respectiv membrii de partid deleagă o serie de reprezentanţi, care in congresul partidului, aleg persoanele care vor conduce partidul.
- dependenţa reciprocă dintre conducerea centrală a partidului şi conducerile filialelor judeţene ale partidului este generatoarea aşa numiţilor baroni locali
- lipsa totală de putere politică a membrului simplu de partid in raport cu alegerea persoanelor care vor conduce partidul le nivelele superioare, precum şi lipsa totală de consultare a acestuia in luarea deciziilor importante in partid
- ascensiunea politică intr-un partid, in imensa majoritate a cazurilor, se face prin trei principale mijloace, respectiv prin cumpărarea efectivă a funcţiilor politice, prin folosirea gradelor de rudenie, sau prin apartenenţa la un grup de interese economice.
- implicarea directă sau mascată a politicienilor in activităţi de natură economică in care beneficiarul produselor şi serviciilor oferite de firmele acestora il reprezintă statul român
- acapararea deciziei politice din partid de către un grup dominant şi folosirea partidului ca mijloc de atingere a unor scopuri, de cele mai multe ori de natură economică
- finanţarea partidelor politice aflate la putere s-a făcut şi se face in continuare prin metode şi mijloace ilegale, respectiv prin subvenţionarea acestora de către firmele care câştigă licitaţiile pentru lucrări şi servicii din bani publici
- desemnarea candidaţilor, pentru alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, se face pe criterii care nu au nimic in comun cu competenţa politica, competenţa profesională şi statutul moral, necesar unei persoane care va reprezenta un colegiu electoral, in parlamentul României
- activitatea politică este privită ca acel mijloc de acţiune prin care personajul politic poate avansa pe scara bunăstării materiale şi nu ca mijlocul prin care acesta poate acţiona in folosul semenilor săi, având ca singură răsplată dobândirea respectului acestora
- folosirea de către partidele politice importante pe scară din ce in ce mai largă a fraudei electorale, atât sub formă de mită electorală cât şi sub forma voturilor multiple cu repercursiuni grave asupra democraţiei din România
Plecând de la realitatea că activitatea politică in partidele din Romania este făcută in totalitate de persoanele cu funcţii de conducere din partid, se desprinde cu uşurinţă ideea că vinovaţii principali, pentru neincrederea electoratului in clasa politică actuală, sunt cei care sub o forma sau alta au condus sau conduc aceste partide politice.
Analiza numai a acestor trăsături, comune partidelor politice din România, ne conduce la concluzia că pentru a avea un partid politic care să răspundă atât aşteptărilor membrilor săi de partid cât şi aşteptărilor electoratului român trebuie schimbat in mod radical modul in care o persoană poate ajunge să conducă un partid şi pe cale de consecinţă destinele României.
Modificări necesare care ar putea elimina unele dintre cauzele care fac ca un partid politic sa fie acaparat de grupuri de interese, care astfel işi folosesc puterea politică in scopul satisfacerii intereselor lor financiare:
- introducerea unui sistem de alegere in mod direct a persoanelor care vor conduce partidul. Persoanele care vor avea funcţii de conducere in partid ar trebui să fie alese in mod direct de către toţi membrii de partid care fac parte din organizaţia de partid pe care o vor conduce aceştia.
Acest procedeu electoral trebuie aplicat indiferent de nivelul organizaţiei de partid, mergând până la nivel de preşedinte de partid. Un astfel de sistem are avantajul că elimină dependenţa conducătorilor partidului de la un anumit nivel de conducere, de liderii de partid de la nivelul subordonat, excluzându-se aranjamente binecunoscute care se fac in prejma adunărilor generale sau a congreselor partidelor, cind au loc alegeri interne in partid.
Pe de altă parte apare responsabilitatea persoanei alese pe o funcţie de partid faţă de toţi membrii de partid din organizaţia pe care o conduce, şi care sunt de fapt alegătorii săi. Un astfel de sistem asigură fiecărui membru de partid dreptul de a-şi alege in mod direct conducerea de partid, incepând cu cea a organizaţiei din care face parte şi terminând cu conducerea centrală a partidului.
-Alegerea candidaţilor din partea partidului politic, la alegerile locale, parlamentare sau europarlamentare. pe acelaşi principiu, respectiv prin votul direct al membrilor de partid din colegiul electoral in care va candida respectivul candidat, va inlătura posibilitatea de a se mai cumpăra locurile pe aceste liste de candidaţi. Sistemul va permite selectarea acelor candidaţi care se bucură intr-adevăr de stima şi respectul membrilor de partid din organizaţiile de partid arondate colegiului electoral respectiv. Fiecare membru de partid va putea penaliza prin votul său direct, candidaţii lipsiţi de caracter, controversaţi, traseiştii politici, lipsiţi de valoare profesională sau valoare politică.
- Alegerea conducerii de partid prin sistemul de vot direct al membrilor de partid elimină posibilitatea de folosire a sistemului binecunoscut astăzi, de avansare in politică pe baza relaţiilor de rudenie sau pe baza sprijinului acordat de diverse grupuri de interese.
- Un astfel de sistem de alegere a conducerii unui partid poate determina o serie intregă de personalităţi ale Românie să intre in politică, pentru a-şi face cunoscute soluţiile pe care aceştia le au cu privire la situaţia economică, socială, politică sau morală a României.
- Accederea unor persoane oneste şi cu caracter in funcţiile de conducere ale unui astfel de partid va duce la reducerea drastică a subvenţionării ilegale a partidului politic, la trucarea licitaţiilor pentru lucrări pe banii publici, precum şi la folosirea mitei electorale sau a faudei electorale ca mijloace de menţinere in zona puterii politice.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Ioan Rosca

Mesajde Ioan Rosca » Mar Feb 21, 2012 11:56 pm

Ioan Rosca Sa intelegem asta ca un raspuns complet la intrebarea 2 (prioritati) pentru gruparea dv (Noul Partid)? Atunci va voi ruga sa raspundeti la celelalte intrebari tot aici, nu cu mesaj nou.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Noul Partid Grig Grigore

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:02 am

Grig Grigore textul meu nu se refera la intrebarea 2 (prioritati). este doar un text ca toate celelalte, menit a fi citit, discutat shi tras concluzii. simplu. fara suspiciuni sau neincrederi, este pur shi simplu - sincer.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Gheorghe Sidonenco

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:02 am

Gheorghe Sidonenco Toate-s bune si frumoase insa de la vorbe la fapte la noi in tara este o cale atat de lunga ca...mii de ani i-or trebui in practica s-ajunga!!!
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm


Înapoi la 3. Grupuri interesate in colaborare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009