Sectorul CIVES
 
 

S-ar putea clădi o alternativă ?

Analiza separată a fiecăruia dintre obstacolele care au împiedicat apariţia unei alternative antisistem, autentice si eficace.

S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mar Feb 21, 2012 2:15 am

S-ar putea clădi o alternativă ?
Ioan Roşca: http://www.ioanrosca.com/

1. Crimele regimului comunist au continuat prin tranziţia fesenistă, luînd forme noi: deturnarea revoltei din 1989, uzurparea statului, simularea democraţiei, blocarea justiţiei, îmbogăţirea vinovaţilor, distrugerea economiei, generalizarea corupţiei, risipirea resurselor, aservirea ţării, decimarea populaţiei, intoxicarea mediatică, degradarea conştiinţelor etc.
2. De 22 de ani, românii nu pot evada dintre aripile FSN-ului (PSD, PDL etc), cărora rămăşiţele partidelor satelizate (PNTcd, PNL etc.) şi ceata partidelor-diversiune (PRM, PPDD etc.) nu le opun rezistenţă reală. Iar "societatea civilă", monopolizată de veleitari, colaboraţionişti si impostori, a dezertat de la datoria de a defini şi amorsa o alternativă. Incît, oricît creşte revolta victimelor, nu se iveşte o ieşire, pentru că nu e ce vota.
3. Au apărut acum o sumedenie de partide, mişcări, curente, grupuri - care încearca, fără mari şanse, să construiască alternativa anti-sistem… în jurul lor. E o iluzie că ar putea emerge o forţă coerentă de rezistenţă politică, atîta timp cît media rămîne în slujba Sistemului, fiecare contestatar al Sistemului se doreşte Conducătorul (centrul) valului de eliberare şi nu arată toleranţă pentru priorităţile diferite ale altora (dreptate socială, refacere economică, distributism, justiţiarism, libertate, tradiţie, natură, descentralizare etc.).
4. Nevoia acută de alternativă poate fi satisfacută doar dacă firele contestataţiei se împletesc trainic în acţiuni covergente, stabilind un cadru de colaborare, în jurul unui numitor comun adecvat. Conceperea acestuia este sarcina cheie, pentru cei care încearcă acum o federare. Ea s-ar putea reduce (de exemplu) la: răsturnarea de la putere a celor care au condus România în prăpastie, urmată de cercetarea şi pedepsirea lor şi de tratarea patologiei semnalate la punctul 1.
5 In afară de acţiunile comune, pentru scopul comun, în spiritul platformei comune, diversele grupări nu trebuie să încerce să-şi impună reciproc vederile, obiectivele, metodele, agendele. Două armate pot coopera fără a se contopi. Confruntările şi negocierile pe diverse teme, legitime într-o adevărată democraţie, se pot face după eliberarea ţării de paraziţi. Mai întîi, anticorpii, de dreapta şi de stînga (elitişti sau populişti, doritori de stat slab sau puternic, legalişti sau libertarieni, credincioşi sau nu, conservatori sau progresişti, severi sau glumeţi, etc.) trebuie să-şi elibereze cetatea-organism, de dăunatorii pe cale de a o răpune.
6 Grupările cooperante nu trebuie să se amestece în organizarea internă a celorlalţi, sau să încerce să-i satelizeze, cucerească, deturneze. Procesul de creştere a formaţiunilor participante poate merge în paralel cu acela de coordonare între ele, fără să se confunde sau stînjenească reciproc (din cauza concurenţei inevitabile, pentru adepţi). Doar cind se fac liste comune de candidaţi, toată lumea trebuie să impună criterii de calitate conforme platformei partajate. Cu democraţie internă. Un lider care domină formaţiunea proprie, împiedicînd emergenţa contribuţiilor altor colegi, ar trebui dat la o parte de aceştia. Dacă nu o fac, rezultă găşti monopolizate, care trebuie îndepărtate din Federaţie, căci nu exprimă o comunitate. Aş recomanda chiar să nu fie cooptate în federaţie persoane individuale, neînscrise măcar într-o grupare. Obsesia "personalităţilor" nu ne-a dus nicăieri. E nevoie de idei partajate.
7 Accelerarea acţiunii ar putea viza apariţia fulgeratoare a unei alternative, pentru alegerile apropiate. Foarte greu, dar ar merita încercat. Chiar dacă nu s-ar reuşi, concreteţea ţelului imediat ar fi un bun calibrator/catalizator pentru curentul de perspectivă. Trebuie însă studiate atent legile electorale, pentru a se dirija corect sinergia, evitîndu-se risipa isterică de civism, care duce la demobilizare. Daca nu se găsesc alte soluţii, se poate recurge la susţinerea colectivă a cîte unui independent, de maximă credibilitate. Dar strategiile rămîn de discutat.
8 De evitat clasica discuţie saţioasă despre numele federaţiei. Numai ca să-mi completez propunerea,
relansez sintagma propusă în 2004 (cu ocazia protestului de la Montreal- vezi platforma completă la http://www.piatauniversitatii.com/paer/): Acţiunea pentru Eliberarea României (AER). Organizarea impune folosirea unor mijloace mixte: întîlniri fizice, email, chat, forumuri (pentru a se crea un fagure ideatic explorabil), folosindu-se instrumente volatile de gen facebook doar pentru atenţionări. Pentru a lansa un proces de genul celui descris aici sumar, am creat grupul AER pe facebook şi forumul AER: http://www.facebook.com/groups/367470513272109/
viewforum.php?f=47.
Dacă iniţiativa stîrneşte interes, voi găsi şi administratori adecvaţi. Putem sprijini şi în spaţiile AER orice încercare analogă, făcută de altcineva, într-un alt spaţiu, ca: Green, Direcția nouă în politica românească, Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!, Alianta Cetatenilor, Alternativa Civica, Fără PSD+PC, PD, PRM., HAI SA SCHIMBAM ROMANIA, Mişcarea Euro-Civică Română, Miscarea IREDUCTIBILILOR , Miscarea Liniara pre Libertate, MISCAREA ROMANIA ALTFEL - FORTA NATIUNII, Partidul Reîntregirii Naţionale, Partidul Unirii Romanilor-PUR, Patriotii, PCCSIADNADC- Partidul Celor Care S-ar Intoarce Acasa, Proiectul Crestin Democrat, Romania fara EI! (Romania without THEM!), Sansa pentru Romania, Grupul Civic-Liberal - grupul romanilor liberali fara de partid, Vocea Romaniei, VREAU O TARA CA AFARA, Infiintare Partid, Uniunea Democratică a Românilor din România, Partidul Poporului PP-LC , Noul Partid Federal
9 Amorsarea procesului de federare (stabilirea platformei comune şi a metodologiei de sprijin) este problematică, dacă iniţiatorii cheamă la dialog pe ceilalţi în grupul lor, pentru a se uni în jurul lor. Şi dacă bîrfa, vanitatea, pizma, suspiciunea, obtuzitatea, care rod coeziunea, nu sînt strunite cu hotărîre. Deschiderea fertilă se poate combina cu intransigenţa cu rost- dacă se dispune de discernămînt. De exemplu, e firească respingerea celor care au avut poziţii de decizie pînă acum, sau s-au îmbogăţit murdar, dar poate nu şi a celor care au fost doar simpli membri ai unor partide, pe perioada cînd acestea nu erau la putere.
10 Personal, nu mai sînt dispus să mă implic, decît punîndu-mi experienţa şi credibilitatea în sprijinul formării unui eventual bulgăre şi oferindu-mi părerile celor interesaţi. Nu mă explic aici, dar pot garanta că mă voi ţine de cuvînt. Cine mi-ar observa activitatea, ar vedea ca mi-am rispit 22 de ani în van. A venit rîndul altora sa intervină. Sper că nu veţi vedea, în declaraţia mea fermă că nu vizez nici o poziţie (nici măcar de "arbitru"), un semn de prudenţă, ci garanţia lipsei intereselor personale în lansarea acestui mesaj.
21 februarie 2012
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Gheorghe Sidonenco

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:05 am

Gheorghe Sidonenco Si uite ca Moshu nu este de acord cu o categorisire a PRM ca partid diversiune ca daca admitem asta inseamna ca suntem de acord cu ce fac maghiarii prin Ardeal si in special prin judetele Harghita si Covasna si cu faptul ca in tara asta nu se poate guverna fara UDMR iar un candidat nu poate deveni presedinte fara voturile ungurilor.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:05 am

Ioan Rosca Un partid care nu urmareste decit sa compromita ce sustine foarte galagios, este o diversiune. PRM nu a facut decit sa fornaie un nationalism sforaitor, ca sa ocupe locul unei miscari cu adevarat patriotice si sa justifice urletele internationalistilor de la GDS.
Pomul se cunoaste dupa fructe. Vadim are in spate doar un ocean de vorbe goale (deseori juste). Se agita teribil ca pierdem Ardealul la inceputul lui '90...
stind insa cu spatele la Basarabia. S-a aliat cu PSM si FSN, ca
sa prinda niste postisoare.
Un partid care se umple de securisti , adica tocmai de cei care au ingenuncheat tara, nu este patriotic. E o facatura putreda la virf, indiferent citi oameni cumsecade or fi devenit membri, pacaliti de Vadim.
Patriotii captati de PRM trebuie sa scape din capcana si sa lanseze o formatie noua, autentica si curata (daca nu-l pot alunga pe Vadim si curati partidul). Altfel, ramine un fals partid anti-sistem, cu doctrina si subterana vizibil securicomunista.
Cit priveste anomalia UDMR, nici macar nu am amintit-o.
Eu nu as primi PRM in tabara revolutiei politice. Este insa doar parerea mea.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:05 am

Florea Virgil Mutumesc pentru invitatie. In ceea ce priveste situatia partidelor din Romania se pot construi o gramada de teorii. Eu cred doar in aceea pe care experienta acestor 22 ani mi-a consoidat-o deja. Majoritatea sunt doar grupuri de interese, adunate doar pentru un simulacru de administrare-lucrurile bune merg din inertia lor-in realitate urmarind doar spolierea unui popor si asa destul de cocosat. Nu exista doctrina politica aplicata in Romania, iar acum este nevoie chiar de un plan Marschall. In contextul european insa nu stim exact ce loc ocupam...
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:06 am

Emil Nesiu Domnule Rosca, consider ca o unificare, federalizare a tuturor organizatiilor, zise partide, ar fi o mare realizare pentru noi in fond toti avem cam aceleasi probleme..eu sunt pentru unificare in jurul unei platforme serioase
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Gheorghe Sidonenco

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:07 am

Gheorghe Sidonenco Dar tot cu oameni din aceia fara coloana vertebrala care mostenitara obiceiul ca pentru un ciolan cu ceva carnita pe el sa se tarasca ba pe la sultan la Istanbul,ba pe la imparat la Viena sau tarii la Moscova incuzanu-i aici si pe cei "rosii" sau kaiser la Berlin apoi in ultimul timp prin ograda Unchiului Sam sau pe la Bruxeles?Trebuie sa ne indrume altii ce sa facem noi in ograda noastra ca FMI-ul,Banca Mondiala sau chiar UE?
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Leon Nica

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:07 am

Leon Nica Am convingerea că va fi posibilă o alternativă la situaţia actuală doar cînd vom descoperi locul în care este ascuns poporul român. Pînă atunci orice text va fi doar pierdere de vreme.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:08 am

Ioan Rosca Eliberarea Romaniei inseamna si emanciparea ei din stadiul de colonie. Asta faca parte din numitorul comun, pentru ca patriotismul coincide cu democratia reala si bunastarea colectiva. Conducatorii romanilor trebuie sa lucreze pentru romanii pe care pretind ca-i reprezinta, nu ca vechili, iscoade si unelte ale unor forte exterioare. Macar asta e scris si in constitutie si in codul penal.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Leon Nica

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:08 am

Leon Nica Am ferma convingere că aveţi dreptate, numai dacă este vorba doar de emanciparea României, nu şi de cea a locuitorilor ei, care au rămas aşa cum de asigura şi geniul român Mihai Eminescu.
Pentru a se îndeplini cele scrise de dvs. în continuare ar fi obligatoriu ca românii să dovedească măcar un dram de minte şi o leacă de bun simţ, pentru a nu mai vota numai cu tot felul de lifte, cum au făcut-o în ultimii 22 de ani, iar acum, culmea, se mai şi vaită, în loc să îşi bată căpăţînile lor seci, cu strşnicie, de pereţi.
Nu înţeleg însă ce înseamnă însă "Conducătorii romanilor trebuie sa lucreze pentru romanii ..." Poate aţi uitat vorba aia înţeleptă care spune că: fiecare neam îşi apără neamul!
Aşa fiind, puteţi să îmi spuneţi care dintre preşedinţii votaţi de români, în ultimii 22 de ani au fost din neamul nostru?
Aşa că, nu este vina lor că românii au fost atît de originali şi au votat toţi spurcaţii, călăi şi criminali-comunişti.
Cît despre prevederile pîngăritei Constituţii a României, vă spun vorbele unui prea mult votat politruc din România, ce îmi zicea, dl Leon, să fim serioşi, cui îi mai pasă acum de prevederile constituţionale!
În privinţa codului penal, vă atrag atenţia că el mai este în vigoare doar pentru fraieri, nu şi pentru neamul aleşilor, criminalul-comunist jos ilici iliescu fiind şi acum liber, după ce a ucis, numai în însîngeratul Decembrie 1989, peste 1200 de români, a rănit peste 5000, cum scrie şi în Decizia C.E.D.O., pentru a nu mai aminti şi de imensele pagube materiale, de care nu se sinchiseşte nici măcar un grefier, ceea ce dovedeşte că România nu este nici măcar un stat de drept, ci doar o gloată pestilenţială.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Florea Virgil

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:09 am

Florea Virgil Facebook-ul este plin de constatari si toate sau majoritatea sunt de bun simt. Ce este de facut?
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:09 am

Ioan Rosca Eu am incercat sa propun aici o actiune vadit necesara, perfect constient ca e posibil sa nu reuseasca. Dar incercarea ne-ar mai dezmorti. Si daca nici acum nu va fi sa fie, scepticii vor fi mai bine documentati.:)
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Ioan Emilian Istrate

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:10 am

Ioan Emilian Istrate Dacă facem "nimic", nimic vom avea. Încercând să facem ceva putem urni lucrurile din loc...
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Emil Nesiu

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:10 am

Emil Nesiu Oare este chiar atat de greu , sa gasim niste puncte comune " unificatoare " ???
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: S-ar putea clădi o alternativă ?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:10 am

Leon Nica Singurul lucru care se poate faceîncă este să aflăm dacă mai trăiesc, pe suprafaţa Terei, 100 de români adevăraţi, nu oameni de tip nou.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Ioan Emilian Istrate

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2012 1:11 am

Ioan Emilian Istrate NOI, împreună, am putea afla mult mai mult decât 100 de români adevăraţi, însă dumneavoastră, Leon Nica, de unul singur, s-ar putea să vă fie mai greu să-i identificaţi, nu de alta, dar e dificil de găsit oameni care să vă semene...
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Următorul

Înapoi la 1. Obstacole de depăşit- analiza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009