Sectorul CIVES
 
 

Asigurarea obligatorie pentru locuinte

Dedicat discutiilor despre "Formarea , observarea si influentarea elitei politice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Asigurarea obligatorie pentru locuinte

Mesajde Marius » Dum Aug 14, 2005 10:57 pm

Ideologia statului maximal, atît de popularä printre politicienii nostrii, amenintä din nou buzunarele românilor. Ideea asigurärii obligatorii pentru locuinte, pe care o auzisem si pe vremea räposatului guvern Adrian Nästase, a fost scoasä iar de la naftalinä.

Fiindcä 1% din suprafata României a fost afectatä de inundatii, se plînge fätarnic de mila contribuabililor care trebuie sä pläteascä, prin impozite si taxe, refacerea locuintelor celor sinistrati. Ca solutie se propune ca aceeasi contribuabili sä pläteascä de zece ori mai mult, prin asigurarea obligatorie a tuturor locuintelor.

La un post de televiziune am auzit si argumentul clasic folosit de fiecare datä cînd se sustine vreo lege idioatä: "asa e si în Occident". Anume, ni se explica cä în SUA asigurarea pentru locuinte e obligatorie. De fapt, în SUA, doar dacä iei împrumut de la bancä si îti pui locuinta zälog, trebuie sä-ti asiguri locuinta, dar acest lucru ti-l cere banca, nu statul. E foarte obisnuit pentru americani sä-si cumpere locuintele cu împrumut de la bancä, de aceea acolo sînt multe locuinte asigurate, însä nicidecum nu existä vreo lege care sä oblige cetätenii sä-si asigure locuintele.

Se vede, firmele de asiguräri sînt ascultate cu atentie de politicienii nostri. Oare vor fi vreodatä ascultate si pärerile cetätenilor de rînd?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Asigurarea obligatorie pentru locuinte

Mesajde raton » Joi Iun 02, 2011 12:15 am

:)) se pare ca previziunile tale au fost adeverite..asa a aparut legea 260/2008 ..cu tot cu amenzi! iata ca dupa atatia ani suntem obligati sa incheiem o asigurare care nici macar nu ne asigura "calumea" .. pentru ca maximul despagubirii este de 20.000 de euro conform art. 5 al legii.
raton
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Mai 31, 2011 12:34 pm


Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009