Sectorul CIVES
 
 

Popescu Tăriceanu a căzut în capcana lui Ion Cristoiu

Dedicat discutiilor despre "Formarea , observarea si influentarea elitei politice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Popescu Tăriceanu a căzut în capcana lui Ion Cristoiu

Mesajde Marius » Mie Noi 09, 2005 7:16 pm

În "Jurnalul Naţional" din 8 noiembrie 2005 Ion Cristoiu publică articolul "Premierul riscă să devină un cadavru politic" http://www.jurnalul.ro/articol_40135/premierul_risca_sa_devina_un_cadavru_politic.html . În articol, ziaristul deplînge soarta primului nostru ministru, victimă a machiavelicului Băsescu care încet-încet îi suflă electoratul, dînd exemplul problemei telefonului dat de Tăriceanu procurorului general pe tema anchetării lui Dinu Patriciu.

Ion Cristoiu dă şi un sfat primului-ministru: "Călin Popescu Tăriceanu mai are o şansă de a contracara manevra pusă la cale de Traian Băsescu: Să dezvăluie public, în sfîrşit, conţinutul şi împrejurările în care a dat telefon procurorului general. Ba chiar să şi ceară publicarea conţinutului convorbirii. Dacă n-o va face, dacă va rămîne la consideraţiile generale de pînă acum, e deja un cadavru politic".

În seara aceleiaşi zile l-am putut vedea la televizor pe Călin Popescu Tăriceanu respectînd întrutotul indicaţiile preţioase date de Ion Cristoiu. Umplîndu-se de ridicol, primul ministru a cerut serviciilor secrete să dea publicităţii conţinutul convorbirii sale cu Ilie Botoş. Iar serviciile secrete au dat răspunsul tot la televizor, în oră de maximă audienţă: nu au înregistrarea acestei convorbiri, iar legea interzice ca asemenea convorbiri să fie înregistrate. Din contră, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se ocupă de asigurarea faptului că nimeni nu înregistrează convorbirile demnitarilor.

Peste timp, Ion Cristoiu se va lăuda că a avut dreptate cînd a spus că Tăriceanu a devenit un cadavru politic. Dar unul din motive este tocmai faptul că Tăriceanu a ascultat sfaturile lui Ion Cristoiu.

Bravo Cristoiule, ţi-ai jucat bine rolul! Tăriceanule, îţi meriţi soarta dacă-l asculţi pe Cristoiu.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009