Sectorul CIVES
 
 

Asigurarea obligatorie - efecte concrete în cazul medicilor

Dedicat discutiilor despre "Formarea , observarea si influentarea elitei politice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Asigurarea obligatorie - efecte concrete în cazul medicilor

Mesajde Marius » Joi Noi 10, 2005 6:07 pm

"Doctorii au dat degeaba milioane de dolari" este titlul unui articol din "Evenimentul Zilei" din 10 noiembrie 2005 http://www.expres.ro/eveniment/?news_id=202815. "De cîţiva ani, medicii sînt obligaţi să încheie asigurări medicale de malpraxis (...) Sumele colectate de firmele de asigurări sînt de ordinul milioanelor de dolari (...) Un singur caz a fost decontat de firmele de asigurări, acum doi ani, cînd, la un spital din Harghita, o asistentă a scăpat din braţe un nou născut", scrie ziarul.

Iubiţii noştrii politicieni, care în loc de creier au în cap numai integrare europeană, sînt cei care au dat legea conform căreia întreg personalul medical trebuie să se asigure pentru malpraxis. E o lege în deplină concordanţă cu normele europene - acele norme împotriva cărora s-au revoltat zilele astea tinerii franceji (dar nu toţi răsculaţii sînt în stare să exprime coerent motivul revoltei lor; ei au observat că sistemul e prost, dar majoritatea nu ştiu ce e prost la sistem). Că, din banii de asigurări, doar 5% ajută la îmbogăţirea pacienţilor victime ale greşelilor medicale, iar 95% îmbogăţesc doar firmele de asigurări, e o problemă care nu-i preocupă pe politicienii noştri.

De ani de zile se vorbeşte de criza din sănătate. Avem o soluţie, măcar parţială, a acestei crize: să se anuleze legea privind asigurările obligatorii de malpraxis, iar banii respectivi să fie folosiţi pentru asigurarea medicamentelor gratuite şi compensate conform legii.

Bineînţeles, va exista cîte un caz la doi ani de pacient tratat greşit de medic, care nu va fi despăgubit de firmele de asigurări pentru vătămarea suferită. Respectivul pacient va putea totuşi să dea în judecată direct medicul vinovat. Astfel, medicii conştienţi că vor plăti greşelile din propriul buzunar, vor fi mai atenţi la felul cum îşi tratează pacienţii.

Oare, de cînd a intrat în vigoare legea privind asigurările obligatorii de malpraxis, cîţi oameni au murit în România fiindcă n-au găsit medicamente compensate la farmacii şi n-au avut bani să-şi plătească singuri medicamentele?

Din păcate, de la politicienii noştri sînt puţine şanse să se anuleze asigurările obligatorii de malpraxis. Îndoctrinaţi cu ideologia statului maximal (ideologia Uniunii Europene), aceştia vor să introducă o nouă asigurare obligatorie: pentru locuinţe
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009