Sectorul CIVES
 
 

Statul maximal cere anunţarea reducerilor de preţuri

Dedicat discutiilor despre "Formarea , observarea si influentarea elitei politice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Statul maximal cere anunţarea reducerilor de preţuri

Mesajde Marius » Joi Ian 12, 2006 12:15 pm

Legea 650/2002, croită conform ideologiei statului maximal, interzice firmelor să facă reduceri de preţuri după bunul plac. În primul rînd, firmele n-au voie să facă reduceri de preţuri oricînd, ci numai în perioadele stabilite de legiuitor (15 ianuarie - 15 aprilie sau 1 august - 31 octombrie). În al doilea rînd, intenţia de a face reduceri de preţuri trebuie anunţată la Primărie. Firmele care nu se conformează pot primi amenzi.

Care-i scopul acestor măsuri? Simplu: întărirea controlului birocratic asupra societăţii. Nişte funcţionari de la Primărie au de lucru înregistrînd cererile firmelor de a face reduceri de preţuri, alţi funcţionari au de lucru verificînd pe teren situaţia celor care fac reduceri şi dînd amenzi celor care n-au anunţat intenţiile la Primărie.

Noi cetăţenii nu cîştigăm nimic din asta, dar plătim din impozite şi taxe salariile birocraţilor de la primărie care se ocupă de problema reducerilor de preţuri şi din preţurile de cumpărare costurile pe care firmele le au cu hîrţogăria impusă de lege (căci firmele îşi recuperează costurile de pe urma clienţilor).

Este regula oricărui sistem birocratic: dacă nu-s probleme de rezolvat, se crează artificial nişte probleme, ca nu cumva să rămînă birocraţii şomeri. Iar orînduirea dominantă în Uniunea Europeană (de unde îşi copiază legile şi România) nu e capitalismul, cum spun necunoscătorii, ci birocratismul.

Nu toţi sînt dezavantajaţi de creşterea hîrţogăriei. Pentru o firmă mare nu e o problemă să angajeze o secretară şi un consilier juridic care să se ocupe de problemele birocratice. Pentru firmele mici, povara birocratică e mult mai greu de suportat, şi ăsta-i de fapt scopul legislaţiei de tip "aquis comunitar" impusă României: eliminarea de pe piaţă a micilor comercianţi. Firmele mari, de pildă trusturile multinaţionale, vor cîştiga din eliminarea concurenţei mai mult decît pierd cu hîrţogăria, de aceea sistemul are şi sprijinitori.

Pentru lämuriri juridice:
http://www.proximity.ro/ro/guide/vanzari/4.1.php
http://www.proximity.ro/ro/guide/vanzari/4.2.php
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Eliminarea micilor intreprinzatori....

Mesajde Ioan Rosca » Sâm Ian 14, 2006 2:20 pm

... este obiectivul principal al capitalsimului corporatist, nu numai al socialismului birocratic. Aici SUA si Europa se inteleg, dincolo de aparente. Comunismul ii deranja pentru ca le facea concurenta, micsorind plaja lor de actiune.
Important pentru Cistigatori, e sa scoata din cursa autonomia individului si a micilor comunitati, sa instaleze dependenta.
Nu numai experti in hirtogaraie isi pot permite firmele mari, dar nu si cele mici, dar si juristi, finantisti, fiscalisti , ISO-isti etc etc
In felul aceasta , pe Piata nu ramin decit Rechinii. Atit de mari - incit pot dicta regulile de joc, inclusiv politica. Astfel cercul "liberal" se inchide, sistemul capturindu-si oitele domesticite.
Urmariti atent evolutia curbelor care redau capitalul necesar pornirii unei afaceri cu sanse, in diverse domenii. Spun totul.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm


Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009