Sectorul CIVES
 
 

"Romania, intre faliment si salvare"- sambata, 31

Dedicat discutiilor despre "Formarea , observarea si influentarea elitei politice" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

"Romania, intre faliment si salvare"- sambata, 31

Mesajde administrator » Joi Noi 15, 2007 11:46 pm

"Romania, intre faliment si salvare”, acesta a fost titlul sub care Partidul “Pentru Patrie” si Fundatia “Prof. George Manu” au organizat sambata, 31 martie, o conferinta gazduita de sala Muzeului de Istorie a Municipiului Bucuresti. Moderatorul acestei actiuni, care s-a bucurat de un public de peste 100 de persoane, dl Florin Dobrescu, secretarul general al Partidului “Pentru Patrie”, a si sustinut primul discurs.
D-sa a subliniat actualitatea izbitoare a articolelor politice interbelice ale lui Mircea Eliade, al carui centenar a fost ignorat total in chiar tara sa de origine. Florin Dobrescu a facut un aspru rechizitoriu clasei politice iresponsabile si corupte, principala vinovata de dezastrul Romaniei si a aratat ca actuala criza politica este de fapt un episod regizat de o “structura de tip Mafia”, “disimulata intr-o multime de partide si ONG-uri”, care a monopolizat dupa decembrie 1989 toate parghiile politice si economice ale tarii, si care, atunci cand isi vede amentintate pozitiile, abandoneaza deosebirile doctrinare, “coalizandu-se in jurul unicei si realei lor doctrine: castigul murdar si interesul personal.”D-l profesor Mircea Nicolau, presedinte al Fundatiei “George Manu” si fost detinut politic mai bine de 2 decenii, de pe pozitia morala pe are o detine, a denuntat, la randul sau, clasa politica ce a antrenat Romania in aceasta criza profunda, aratand publicului revoltat, obstructiile pe care organizatorii conferintei le-au intampinat saptamani la rand incercand sa inchirieze o sala de conferinte.
D-l Nicolau a subliniat grava criza morala care sta in realitate la baza crizei economice si politice, pledand pentru o actiune de insanatosire moral-spirituala in societatea romaneasca.
A urmat cuvantul Parintelui profesor Ioan Buga, care, cu eruditia si verva care-l caracterizeaza, a analizat in amanunt aceasta criza de la nivelul
spiritual al societatii noastre. Tanarul profesor universitar, Cosmin Dumitrescu, a abordat cu aplomb, spre savoarea salii, disfunctiile din actualul sistem de Invatamant, trasand in acelasi timp si cateva linii directoare ale unei posibile regenerari a acestui deosebit de important sector.In fine, d-l prof. Univ. Constantin Bucescu, fost detinut politic anticomunist, sustinator in prezent al unui curs de Mistica la Institutul Teologic din Constanta, a incheiat cu o abordare profunda a unor fenomene din Cultura romaneasca, facand adeseori paralele cu perioada interbelica, dar si cu cea a totalitarismului comunist, in acest sens evocand personalitati precum Radu Gyr si Nichifor Crainic, pe care i-a cunoscut personal, in conditiile de detentie.Publicul, in special tinerii, s-au aratat atrasi de bogatul stand de carte si publicatii periodice, in majoritatea lor de orientare national-crestina sau evocatoare ale RezistenteiAnticomuniste si fenomentului concentrationar comunist.
Pt. conformitate, Florin Dobrescu, Secretar-general al Partidului "PENTRU PATRIE" buciumul@yahoo.com
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009