Sectorul CIVES
 
 

Iliescu mai abitir decît Robespierre.

Dedicat discutiilor despre "Apararea / eliberarea Romaniei de daunatori interni " si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Iliescu mai abitir decît Robespierre.

Mesajde Vizitator » Vin Dec 24, 2004 7:51 pm

La 22 decembrie 2004, în timp ce făcea o baie de mulţime în faţa televiziunii, după o vizită în Studioul 4, Ion Iliescu a purtat un scurt dialog cu cei din jur pe tema revoluţiei. La 22 decembrie 2004, după 15 ani de la evenimentele din 1989, Iliescu a spus cu seninătate că nici el nu ştie cine a tras atunci, că mai sînt unele împrejurări neclare, împrejurări în care a murit X sau Y, dar că, ce vreţi, nici cu revoluţia franceză lucrurile nu s-au lămurit, chiar dacă au trecut mai bine de 200 de ani de atunci. Şi, pentru că îşi doreşte atît de mult să lămurească şi aceste lucruri, la 22 decembrie 2004, Iliescu a înfiinţat Institutul Revoluţiei. Aşadar, vom avea o instituţie de stat care va elabora studii, cărţi de specialitate, va aduna o arhivă – documentele vremii, precum şi interviuri cu martorii evenimentelor – şi va cheltui bani serioşi de la buget. Printre specialiştii chemaţi de Iliescu să depună un astfel de efort sînt Dan Iosif, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Ioan Scurtu, Gelu Voican Voiculescu & Co. Ce vor face, de fapt, aceşti oameni? Misiunea lor este de a-l mai spăla o dată pe Ion Iliescu. Probabil că Mazilu, care în ianuarie 1990 îi cerea demisia lui Iliescu în Piaţa Victoriei, ne va explica rolul esenţial pe care Iliescu l-a jucat în procesul de tranziţie de la comunism la democraţie. Gelu Voican Voiculescu, mintea din spatele operaţiunilor speciale de atunci care au însîngerat decembrie 1989, ne va spune că, pe drumul dintre clitoris şi metafizică, el nu s-a rătăcit, Iliescu fiind sprijinul său moral. Ioan Scurtu, istoricul oficial al partidului, va avea grijă ca toate studiile să capete un aer credibil, de specialitate. Iar Dan Iosif, cu siguranţă, va da interviuri multe, împărţind postul de purtător de cuvînt al instituţiei cu Alexandru Mironov.

La platforma de revoluţionar de frunte a lui Ion Iliescu se lucrează în continuare. Pentru că fostul preşedinte al României nu va părăsi scena politicii româneşti prea curînd. Adrian Năstase ar fi putut să încerce, săptămîna trecută, să-l elimine din partid, speculînd momentul Cozma, şi nici măcar nu ar fi părut un Iuda. Ar fi fost un gest firesc. Însă Iliescu nu este Robespierre. Liderul Comitetului Salvării Publice a fost trimis la ghilotină pentru miile de oameni executaţi în timpul revoluţiei franceze. Liderul Frontului Salvării Naţionale, care iubeşte atît de mult conceptul de revoluţie, ne spune că nu ştie cine i-a împuşcat pe cei 1.104 oameni în decembrie 1989.


P.S. Robespierre a reuşit să instaureze în Franţa răul absolut timp de doar un an. Iliescu a instaurat în România răul organizat timp de 15 ani.

VPR
Vizitator
 

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009