Sectorul CIVES
 
 

Propunere -Rosia Montana

Dedicat discutiilor despre "Apararea Romaniei de aservire externa" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Propunere -Rosia Montana

Mesajde administrator » Sâm Iul 10, 2010 3:59 pm

Propunere pentru iesirea din actuala recesiune !Saturday, July 10, 2010 9:58 AM
From: Petru Aros" <petruaros@yahoo.com>
Va rugam sa rationati si sa ne trimiteti sustinere sau/si punctele dumneavoastra de vedere si ordonare/concepere a urmatoare PETITII , ( asteptam orice imbunatatire a continutului ,deci si includerea unor sustineri juridice si a unei mai bune formularii )

Ppropunem spre dezbatere si inaintare Parlamentului, Guvernului si Presedentiei ca solutie de urgenta

Consideram ca este posibil insa si necesar ca"
Statul roman sa emita punctual , pe unul sau cateva obiective strategice de interes national, Bonuri de Valoare (actiuni) prin care sa se certifice Titlul de proprietate nominala, care insa sa fie transmisibile strict pe criteriul mostenirii doar in favoarea mostenitorilor de drept si al recuperarii acestora in favoarea Statului dupa o perioada de cinci ani ! Excluzandu-se orice forma a dreptului de instrainare, a acestor actiuni, unei terte persoane alta decat Statul roman, ca singur in drept de a-si rascumpara actiunile !
Dam un exemplu care ar solutiona, fara a contraveni Constitutiei, insa si in mod echitabil a cel putin trei probleme de interes national:
1/ Fie doar protejarea in favoarea patrimoniului national, sau/si exploatarea resurselor naturale pentru consolidarea Banului Public, al unor Valorilor strategice nationale!
2/ Obtinerea unui quantum pecuniar, care insa sa fie utilizat strict in avantajul activarii unor activitati de productie noi si implicit al sectorului de exploatare miniera in favoarea Romaniei si sub patronajul strict al Statului romanesc!
3/ Reducerea deficitului bugetar, prin repornirea unor sectoare ( precum cel minier si de prelucrare a resurselor miniere) ce duce la pornirea pe orizontala a productiei precum si creerea de locuri de munca, etc.

Exemplul in sine :
emiterea a zece pachete X treizeci de milioane de Bonuri de Valoare in suma totala de trei miliarde de euro respectiv 30 milioane de actiuni reprezentand blocuri de zece actiuni fiecare, care sa fie vandut tuturor cetatenilor romani din Romania si Diaspora romaneasca ( poate fi inclusa cu acceptul Statului din R. Moldova si populatia romana din acest teritoriu !)si a carei contravaloare sa fie atrasa de la populatie in termen de cinci luni .
Aceasta ar reprezenta :
_300 milioane de actiuni( titluri de proprietate)X 10 euro/actiuneX pachet de 10 actiuni =trei miliarde de euro
_o sarcina acceptabil de suportat respectiv de 100 de euro defalcata pe cinci luni respectiv 10 euro per cetatean roman pe o perioada de cinci luni
Vorbim de Zacamintele de aur, argint, nichel si uraniu din bazinul Rosia Montana ., care in oc sa fie externalizate pot sa fie transferate strict cetatenilor Romaniei carora le si revine de DREPT !!
Doamne Ajuta Neamul romanesc !!!
petru borodi/Cluj
P.S. consideram ca am opri si GRESITA dorinta/tentativa de instrainare a Enormei Proprietati apartinatoare Romaniei reprezentata de Bazinul Rosia Montana !!
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009