Sectorul CIVES
 
 

Dreptului de vot pentru romanii din strainatate

Dedicat discutiilor despre "Apararea Romaniei de aservire externa" si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum

Dreptului de vot pentru romanii din strainatate

Mesajde Vizitator » Joi Dec 23, 2004 12:55 am

Pretextul unei campanii electorale intre partidele politice din Romania, pe lista senatorilor si deputatilor aprobata de BEC, nu se afla nici macar un singur reprezentat al milioane de romani din diaspora si din comunitatile romanilor din jurul granitelor. Aceasta constituie dovada demagogiei electorale a lumii politice romanesti.

Este extrem de neplacut sa constatam ca societatea romaneasca de peste hotare este tratata cu lipsa de consideratie de toate partidele parlamentare, iar cetatenii romani de peste hotare sunt vazuti doar ca o masa de manevra pentru castigarea capitalului politic.

Reamintim ca problemele care apar in comunitatile romanesti sunt probleme ale Romaniei si ca intarirea si inflorirea acestor comunitati inseamna intarirea Romaniei atat prin influenta internationala cat si prin venituri care sunt pompate in economia destul de subreda a statului, dupa cum denota rezervele valutare ale BNR si cresterea valorii leului in raport cu euro, ca rezultat al intrarilor masive de valuta din partea romanilor din strainatate.

Fata de aceasta situatie, consideram ca este obligatia statului roman sa gestioneze responsabil problema celor peste 10 milioane de romani din strainatate ca pe o problema de importanta majora a natiunii si a statului.
Dupa cum s-a vazut din experientele guvernarilor anterioare Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni nu reuseste sa acopere multitudinea problemelor cu care se confrunta Romania in relatiile cu cetatenii si co-nationalii de peste hotare, activitatea acestuia reducandu-se la probleme de ordin cultural mai ales pentru comunitatile din jurul granitelor, dar nu si la rezolvarea celor care au aparut ca urmare a uriasului exod de populatie romaneasca in cautare de locuri de munca peste hotare.
Perspectivele de crestere a numarului romanilor din strainatate si problemele pe care le genereaza, inclusiv in interactiunea cu statul roman, fac necesara abordarea responsabila a fenomenului si administrarea corecta inainte de a scapa total de sub control.

De aceea, Consiliul Mondial Roman cere ca formatiunea insarcinata cu formarea noului guvern sa prevada crearea unui Minister al Romanilor de Pretutindeni si infiintarea pozitiei de Minstru Secretar de Stat pentru Romanii de Pretutindeni care sa fie atribuita unei personalitati independente a societatii civile din diaspora sau unei personalitati independente din tara recunoscuta pentru implicarea sa la rezolvarea globala a relatiilor dintre romanii de peste hotare si statul roman.

Biroul Director al Consiliului Mondial Roman
Presedinte
Mircea Popescu

VPR
Vizitator
 

Măi, să fie!

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 18, 2007 6:08 pm

DREPTUL SE CUCEREŞTE, NU SE CERŞEŞTE!

Pretextul unei campanii electorale intre partidele politice din Romania, pe lista senatorilor si deputatilor aprobata de BEC, nu se afla nici macar un singur reprezentat al milioane de romani din diaspora si din comunitatile romanilor din jurul granitelor. Aceasta constituie dovada demagogiei electorale a lumii politice romanesti. - scrie dl. Mircea Popescu.

Cred că şi dl. Popescu ne face dovadă că este un român tipic al acestor meleaguri, despre care se face că a uitat că sînt năpădite de toate liftele păgîne.
Păi, dragă domnule, dacă această ţară chiar are "milioane de romani din diaspora" puteţi să-mi spuneţi şi ce fel de români sînt aştia şi, mai ales, dacă, cum şi cînd s-a implicat această masă uriaşă în apărarea şi salvarea României?
Sau ei îşi aduc aminte că sînt români numai cînd este vorba de încasat sau dobîndit ceva drepturi materiale?
Şi, mă rog, de ce ar trebui ei să fie reprezentaţi în parlament? Credeţi cumva că nu ne-au ajuns deja Raţiu, Cîmpeanu, Viorel Duca, Wiliam Brînză ş.a.?
Mie unul încă îmi mai stau în gît.
Dar, vă întreb, cînd noi, cîţiva tineri, care aveam aici de toate, poate mai multe bunuri materiale decît aveau mulţi dintre milioanele de care pomeniţi, făceam apeluri disperate, pe toate căile şi canalele, la voi, cei mulţi şi proşti, ce aţi făcut atunci, in lumea libera, de nu aţi vrut să ne auziţi şi să ne sprijiniţi, chiar şi financiar, pentru că atunci cînd vrei să organizezi un partid al românilor, în această junglă pestilenţială şi pestriţă, este nevoie şi de bani, mulţi, mulţi bani, pe care Soros nu a pregetat să-i dea alor lui.
Voi, ce aţi făcut în afară să vă împărţiţi în ţărănişti, liberali, legionari, securişti şi comunişti, pentru ca astfel să vă certaţi şi să vă urîţi mai bine?
Chiar voi nu aţi avut ocazia să aflaţi de pilda dată dacilor de marele nostru înaintaş, Burebista?
Acum, desigur, că v-ar sta poate bine în fotoliul de parlamentar, dar, ce să-i faci, este ocupat de urmaşii lui brucan, a lui horti şi a lui cioabă, pentru a nu mai aminti şi de vreo 18 alte minorităţi, mai puţin cele sexuale, care deşi sînt bine reprezentate, o fac numai cu fereala, pe uşa din dos.
Văd, ştiu şi sînt sigur că la demagogie sînteţi mulţi, prea mulţi foarte buni.
Ceea ce nu ştiu este locul în care vă aflaţi voi, cei din lumea "liberă", cînd eu înfruntam dictatura, securiştii şi gloanţele.
Poate aţi putea să-mi spuneţi şi unde aţi fost voi cînd ţara s-a aflat şi încă se află în nevoi?
Că de constatat... şi proştii o pot face, dar din aştia chiar că nu mai avem nevoie, ei revarsindu-se peste tot, de la Cotroceni la...., ba chiar şi prin lumea zisa liberă, unde după exod au reuşit să-i sperie şi să-i dezrădăcineze pînă şi pei cei mai fervenţi democraţi şi militanţi pentru egalitate şi drepturi ale omului.
Dacă ar exista într-adevăr o societate românească în străinătate, cred ca aceasta avea datoria, obligaţia chiar, să se manifeste plenar. Dar a făcut-o, nu ştiu, dvs. ştiţi?
Din ceea ce scrieţi despre "lipsa de consideratie de toate partidele parlamentare", dacă sînteţi plecat de sute de ani din ţară şi chiar nu aţi auzit despre rotaţia cadrelor, ce aici încă funcţionează atît de bine, tocmai pentru că nu prea mai sint p-aci şi români.
Că d-ăilaţi, vorba lui Eminescu, in Doina, poezie cenzurată încă şi prin atitudinea dovedită de milioanele de care vorbiţi, sint mult prea multi.
Constat, din ceea ce scrieţi, că vă tot învîrtiţi vîrtos după coadă. Ce aţi vrea, ca bietul român săracul, să-şi rupă de la gură şi să vă finanţeze şi vouă o aşa zisă grupare? Dar chiar voi sînteţi atît de milogi şi de neştiutori, de nu vă dă mîna şi ghies capul să puneţi cu toţii, în aceiaşi căciulă, măcar o amărîtă sută de dolari pe lună.
Ei, dacă aţi fi avut minte şi dragoste de ţară, aşa poate că aţi fi făcut şi aşa poate, România, nu ajungea să fie batjocorită, după Revoluţia noastră anticomunistă, învingătoare, din nou la mîna năpîrcilor votate la greu şi de prostii din ţară, ca şi din diaspora.
Că minte nu e multă nici la cei din diaspora mi-a dovedit-o recent campania lui Băsescu, aclamat pînă şi de cei goniţi din România, de m-am îmbolnăvit de greaţă, nu alta.
În privinta obligaţiei statului român, mai pardon sau poate aţi uitat care este definiţia statului. De ce ar trebui cei din ţară, care nu prea ştiu nici de capul lor, să vă mai poarte şi vouă de grijă.
Chiar voi, în lumea aşa zis democrată, nu aţi reuşit să înţelegeţi nimic, sau organizarea, patriotismul şi disciplina la români este numai pe bază de listă, măciucă şi frică?
De departamentul de care spuneţi şi despre prostia proverbilaă a particpanţilor la ultimul aşa zis congres ce să mai zic. Îmi vine să vărs nu alta.
A...., cererea C.M.R. însă m-a dat pe spate.Aşa îmi reconfirmaţi cît de corect şi de bine gîndesc.
Ce nu ştiu însă este dacă nu cumva aţi uitat să o faceţi cu dop, poate ar fi fost astfel mai eficienta.
S-auzim de bine, că de proşti e după cum v-am scris....

În ceea ce-i priveşte pe românii din jurul actualelor garduri, nu îmi amintesc ca după Revoluţia în care şi-ar fi găsit şi ei locul, să fi dat năvală, să rupă gardul şi să ne unim. Ba dimpotrivă, unii şi-au votat nenorocirea, preferînd cuşca, biciul şi lanţul, că prea se obişnuiseră cu răul.
Că, de, de glasul raţiunii şi al sîngelui, cine să se mai împiedice, crezînd astfel că vor ajunge cel puţin ca elveţienii, uitînd însă că ei nu erau elveţieni, ci doar nişte biete şi umile slugi.
Din păcate, dacă stăm stîmb şi judecăm drept, moş Ion Roată, a avut mare dreptate, dar cine să mai bage astăzi în seamă pildele unui moş neştiutor de carte, cînd acum nu mai avem loc de atîţia "savanţi", de nu mai poţi să-ţi tragi nici ciubotele de ei, aşa-i?!
Voi încheia prin a vă întreba dragă dle. Vizitator, cum foarte bine v-aţi intitulat, de ce aveţi încă o părere aţît de proastă despre VOIEVODUL ŞTEFAN CEL MARE?
Ori credeţi că el nu ar fi putut, dacă l-ar fi lăsat inima, să fi fost atît de laş, să fugă sau s-o de-a la pace cu osmanlîii. Dar, el nici în vremuri de restrişte nu a făcut-o, în timp ce "originalii" urmaşii, ai urmaşilor săi, ascunşi ş-atunci prin hrube, astazi s-au risipit, mai nou, prin lumea largă şi aşa au rămas.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mar Noi 09, 2010 10:38 am, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009