Sectorul CIVES
 
 

Comunicat_COMUNICATOR_in_urma_Raportului_ITRSV_Cluj-08.09.05

Stand dedicat confruntarii dintre urmasii vechii nobilimi romane de Maramures si mafia lemnului creata de Tranzitia criminala, in litigiul de retrocedare prin care un Composesorat istoric incearca sa corecteze abuzurile statului roman comunist si post-comunist.

Moderator: Mircea Serban

Comunicat_COMUNICATOR_in_urma_Raportului_ITRSV_Cluj-08.09.05

Mesajde administrator » Joi Iul 27, 2006 3:37 pm

Către:
____________________________________________________________________________
Vă prezentăm alăturat cu titlul de sesizare oficială şi declaraţie de presă un documentar cu privire
la acţiunile de spoliere a proprietarilor de păduri carfe urmează a fi puţi în posesie -de către aceia care sunt numiţi pe scurt “Mafia Lemnului” şi care până acum s-au bucurat de o deplină imunitate în faţa legilor, ordinii publice şi siguranţei naţionale- nemaivorbind de dispreţul cu care sunt priviţi cetăţenii solicitându-vă să sesizaţi autorităţile Statului pentru restabilirea legalităţii în această zonă a ţării.
Acest demers vine în continuarea celui prin care am demarat o serie de malversaţiuni ale grupurilor de interese care fac incapabile legile Statului, îi ameninţă pe jurnalişti (inclusiv cazul meu, al unor reporteri TVR ), îi intimidează şi pe cetăţenii, care încearcă să reacţioneze- astfel că va fi inevitabilă o revoltă a tuturor acestora în cazul în care autorităţile centrale şi locale nu intervin.
Pe de altă parte, în Parlament, la 14 septembrie 2005, unii dintre cei care protejează aceste infracţiuni vă reproşează existenţa a 2 salarii minime pe economie, darn u au scos nici un cuvânt despre faprul că în sistemul administraţiei publice între noivelele locale şi centrale circulă în paralel 2 tipuri de documente: unele ce conţin situaţiile reale, iar altele cosmetizate (pentru presă, autorităţi, etc.), autorii ambelor fiind persoane care au virusat sistemul administraţiei publice la scară naţională, de mai mulţi ani.

Subscrisa SC ACTIVE FREE GROUP SRL editorul ziarului COMUNICATOR –publicaţie lunară de cultură şi atitudine civică, care apare la Vişeu de Sus şi localităţi din “Ţara Maramureşului”, Germania, Italia, Spania, Ungaria, tipărit în 16 pagini, 5.000 exemplare distribuite gratuit - reprezentate prin Dl. Mircea ŞERBAN, 435700-Vişeu de Sus, str. Poduri Nr. 46/a, în calitate de proprietar, respectiv director, în temeiul dreptului conferit de Legea 187/1999, supun atenţiei Guvernului, mass-media, organismelor non guvernamentale, opiniei publice naţionale şi internaţionale, prezenta

SESIZARE A AUTORITĂŢILOR STATULUI şi DECLARAŢIE DE PRESĂ

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale –MAPDR-, prin INSPECTORATUL TERITORIAL DE REGIM SILVIC ŞI VÂNĂTOARE –ITRSV-, filiala Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr Nr. 93/a, Tel/Fx. 0264-415310, E-mail: itrsv.clujnapoca@easynet.ro, reprezentată prin Ing. Gheorghe MOALE, Inspector Şef, a efectuat, în perioada iulie-august a.c., un CONTROL în câteva din pădurile aflate în bazinul Valea Wasser, verificările fiind impuse de organele de cercetare penală, care urmează să soluţioneze speţele cuprinse în dosarele: 433/P/37266/02. 02. 2005 respectiv, 415/P/28. 03. 2005.
De asemnea, publicaţia COMUNICATOR prin demersurile către autorităţile judeţene, respectiv centrale a exercitat presiuni constante în favoarea accelerării acestui gen de verificări, cu scopul de a opri vandalizarea patrimoniului silvic al oraşului, a nominalizării autorilor, respectiv începerii urmăririlor penale împotriva lor.
Persoanele care au făcut parte din echipa de control sunt licenţiate în domenii silvice, precum cei care au reprezentat ITRSV, adică: ing. Istrate ŞTEŢCO, ing. Emil TOMA, ing. Alin CÎMPAN, ing. Grigore ZĂGREAN, ing. Vasile MARINCA, ing. Grigore TOMOIAGĂ, sing. Dănuţ PAŞCA. IPJ Maramureş (inspectoratul judeţean de poliţie), –custode al unui dosar de urmărire penală având ca speţă infracţiunea silvică, zona Wasser-, a fost reprezentat indirect prin mandatari ai POLIŢIEI Vişeu de Sus, după cum urmează: Insp. pr. Ioan ŞIMON-CIAN, ag. Ioan ANDREICA, ag. Onuţ GRAD.
Asociaţia composesorală în patrimoniul căreia se află păduri în suprafaţă de 4019,65 ha. a fost reprezentată de titularii unor cantoane silvice; pădurarii: Gheorghe TOMOIAGĂ, Vasile ANDREICA, Vasile TOMOIAGĂ, Ioan ŞIMON, precum şi Şeful de district Vasile COMAN, în competenţele acestora regăsindu-se prevederile art. 8, al. 1, lit. a, b, c, e, f, din Lg. 120/19. 04. 2004.
Dintre petenţi a fost acceptată exclusiv prezenţa ex-membrilor composesori Flore BUMBUC, respectiv Mihai CHINDRIŞ, atât mandatarii Composesoratului Nobil Vişeu de Sus-Vişeu de Mijloc, cât şi ai publicaţiei locale COMUNICATOR nu au fost agreaţi, fiindu-le invalidată calitatea oficială. În ciuda acestui fapt COMUNICATOR şi Asociaţia „VECHEA NOBILIME” au realizat în paralel un monitoring, de tip sondaj, imaginile filmate cu această ocazie fiind transmise, în variantă needitată, mediilor de informare în masa interne şi internaţionale, organizaţiilor non-guvernamentale, dar şi unora din ministerele contactate în prealabil.
Raportul întocmit de ITRSV Cluj –pe care îl prezentăm în anexă-, a fost calificat de către persoane independente licenţiate în ştiinţe juridice, silvicultură, ca având un caracter evident tendenţios. În ciuda unor indicii categorice ce pledează incriminatoriu speţa infracţiunilor silvice, autoritatea silvică solicitată pentru control a evidenţiat unanim caracterul contravenţional al autorilor masivelor defrişări de pădure. O succintă analiză a Raportului ITRSV, realizată pe text, vă este pusă la dispoziţie, după cum urmează:
1. Nu sunt precizate explicit parchetele aflate în administrarea as. composesorale (potrivit prevederilor impuse de legislaţia referitoare la amenajamentele silvice, recte Legea Nr. 120/19. 04. 2004, -art. 8, al. 1, lit a-), care au fost monitorizate în cadrul verificărilor, precizarea din raport ...”au fost verificate toate partizile aflate în lucru la acea dată.” , pune accentul pe aspecte legate de ...”documente care au stat la baza contractării, autorizării şi valorificării masei lemnoase de către asociaţie înspre agenţii economici atestaţi, ...” Speţa care face obiectul cercetării penale, potrivit dosarului 433/P/37266/02. 02. 2005 IJP MM, este INFRACŢIUNEA SILVICĂ consecinţă a încălcării art. 32, al. 1, iar monitorizarea autorităţii silvice avea scopul de a confirma/infirma aceasta speţă.
2. Constatările din Raportul ITRSV Cluj reiterează aspectele care au vizat acţiunile de arondaresuprafeţelor de pădure noilor administratori, licitaţiile organizate în vederea comercializării materialului lemnos. Cu referire explicită la licitaţia din 10. 12. 2004 - pag. 3 din Raport -, autoritatea silvică a ITRSV omite deliberat nominalizarea societăţii care a efectuat activitatea de tăiere a arborilor. Dacă respectiva persoană juridică a respectat prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier naţional, modificată prin Legea 120 din 19 aprilie 2004, art. 32, al. 1, 2.
3. Măsurile propuse de către autoritatea silvică a ITRSV Cluj Napoca, în număr de 8, se referă la: recuperarea pagubelor financiare, cu nominalizarea debitorilor, degradarea profesională a şefului de district, precum şi unui număr de 3 pădurari, etc. Deşi este stabilit un deficit de 10,212 miliarde lei vechi, fără TVA, RECUPERAREA pagubelor este cuantificată astfel: 14 milioane lei vechi, recte 1456,5 RON, în debitul societăţii RG HOLZ, iar 1,6 miliarde lei vechi, adică 168945,99 RON, de la pădurarii titulari de canton, conform tabelului din raport!!! Nu este notificată constatarea de infracţiune de tăiere ilegală de masă lemnoasă, în consecinţă nu se face nici o propunere de cercetare a speţei în cauză, concluzia ITRSV Cluj oferind „pe tavă” autorităţii penale rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, NUP!
DIN ACESTE MOTIVE SOLICITĂM, PE CALE DE CONSECINŢĂ, ÎN NUMELE LEGII URMĂTOARELE:

1. Implicarea urgentă a CSAT, SRI, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Apel, PNA, Ministerului Finanţelor, RNP, pentru stabilirea şi pedepsirea vinovaţilor, recuperarea prejudiciului şi alocării acestuia locuitorilor oraşului Vişeu de Sus!
2. Propunerea de către Preşedintele României, Domnul TRAIAN BĂSESCU pentru înfiinţarea unei locaţii a Misiuni Permanente a UE în România pentru probleme de protecţie a mediului, cu sediul în Maramureşul istoric, chiar la Vişeu de Sus.


Vişeu de Sus, la 08. 09. 2005
Mircea ŞERBAN
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Mafia Lemnului in Maramures fata in fata cu vechea nobilime romana

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009