Sectorul CIVES
 
 

Revolutia, Contrarevolutia si Tranzitia Criminala

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Revolutia, Contrarevolutia si Tranzitia Criminala

Mesajde Constantin Dobre » Dum Sep 17, 2006 5:14 pm

Doamnelor, Domnilor,

Si eu sunt absolut convins ca in Romania a avut loc o Revolutie (cu "episodul" cel mai sacru si genuin al Timisoarei cu zeci si zeci de morti si raniti, victime ale Securitatii si Armatei), o Contrarevolutie (inceputa imediat dupa "fuga" cuplului Ceausescu, prin preluarea puterii de catre gasca kaghebisto - evreiasca in frunte cu Iliescu, Magureanu, Nicolae Militaru, Silviu Brucan si Petre Roman - gasca ce a cazut la "pace" cu Securitatea si Armata si ale caror actiuni, diversiunea "teroristii", au adus iadul pe pamant romanesc prin mii de morti si raniti, inclusiv uciderea Ceausestilor) si o Tranzitie Criminala concretizata prin manipulari, dezinformari, diversiuni (Targu Mures, Mineriada iunie 1990), infiltrarea si sabotarea Partidelor Istorice si spolierea bogatiilor financiare si materiale in beneficiul criminalilor cominternisti si securisto - kaghebisti.
Urmaresc cu atentie rezultatele mult-trambitatelor si foarte intarziatelor procese din dosarele "revolutiei", "mineriadelor" si a Marii Mafii (financiara si materiala) a "Tranzitiei Criminale". Voi mai apuca sa vad dreptate in Romania? Nu stiu.

Cu stima,
Constantin Dobre
fost conducator al grevei minerilor anticomunisti din Valea Jiului, Lupeni, 1-3 august 1977
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Bine ati venit

Mesajde administrator » Mar Sep 26, 2006 4:20 pm

Domnule Dobre,
ma bucur ca ati intervenit aici.
Stiu ca ati publicat in ziarele din Romania dezvaluiri importante. Nu ati putea sa plasati si aici informatii care pot ajuta intelegerea perioadelor la care va referiti?
De exemplu, intr-o intilnire care a avut loc la procuratura militara , domnul Cozma ne-a spus ca si el, care a fost intotdeauna anticomunist, a avut o contribuitie importanta la greva din Valea Jiului din 1977. E adevarat?
Ioan Rosca
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Mesajde alin » Joi Sep 28, 2006 4:20 pm

am gasit una din aceste dezvaluiri:

http://www.gardianul.ro/2006/05/18/dezv ... 79099.html

..In 1981, dupa mai multe incercari esuate de a-si continua studiile, a fost instiintat de Miu Dobrescu, prim secretarul PCR de Dolj, ca singura facultate la care poate fi admis este scoala de activisti comunisti „Stefan Gheorghiu“. Dobre a urmat, la fara frecventa, cursurile acestei institutii, Securitatea avand grija, in paralel,sa-l compromita definitiv in ochii ortacilor. In decembrie 1989, Dobre a fost trecut pe lista neagra a indezirabililor, cu atat mai mult, cu cat intentiona sa-i dirijeze pe mineri in alta directie decat cea aleasa de FSN. Imaginea creata de Securitate si de activistii PCR i-a determinat pe ortacii din Valea Jiului sa nu-i mai recunoasca autoritatea si chiar sa-l vaneze prin Bucuresti, cu rangi si topoare, pe 13-15 iunie 1990. In mai 1990, el a solicitat un post in MAE si a fost angajat ca arhivist. La angajare, el a primit o recomandare extrem de favorabila din partea lui Virgil Magureanu, dovada ca directorul SRI nu avea atunci date despre asa- zisul trecut de “turnator“ al lui Dobre. Cateva luni mai tarziu, in octombrie 1990, Costica Dobre a cerut si a primit azil politic in Marea Britanie. Astazi, el face dezvaluiri senzationale privind trecutul sau si arunca o noua lumina asupra implicarii lui Virgil Magureanu in evenimentele din decembrie 1989. Prezentam, mai jos, cateva fragmente din declaratia lui Costica Dobre.

"In 1986, Magureanu mi-a spus ca vom conduce serviciile secrete
«Il cunosteam foarte bine pe Virgil Magureanu, incepand cu anul 1981, atunci cand am inceput studiile la „Stefan Gheorghiu“. La propunerea lui Virgil Magureanu, am facut parte din complotul contra lui Ceausescu. Magureanu mi-a oferit cartea: „Puterea politica si sistemul social“ cu urmatoarea dedicatie: „Tovarasului Constantin Dobre un modest simbol al consideratiei pe care i-o nutresc si un memento pentru idealurile noastre comune. Buc. 23.XII – 1985 „Semnat: „Virgil Magureanu“. In vara anului 1986, fara a fi prevenit, Magureanu a incercat, si a reusit, sa ma puna in contact cu doi spioni sovietici – spioni care m-au invitat in URSS. Imediat am fost arestat de catre Securitate si investigat despre acel contact. Deoarece eram nevinovat si mintind ca Magureanu mi-ar fi inlesnit acel contact cu rusii, Securitatea mi-a aratat o fotografie in care se aflau Magureanu impreuna cu cei doi spioni. Tot atunci, securistii au afirmat ca Magureanu era omul lor, dar ca „juca pe mai multe fronturi“. Daca la inceput am fost intimidat cu amenintarea, citez: „Sa nu indraznesti sa devii port–drapelul opozitiei Ruznagoo–Jidanesti din tara asta, ca tandari te facem!“, in final securistii mi-au cerut sa dau curs invitatiei spionilor rusi, iar la intoarcerea din URSS sa-i informez atat pe Magureanu, cat si pe ei – securistii. Am refuzat propunerea securistilor si niciodata nu am calatorit in URSS. Foarte alarmat, l-am contactat pe Magureanu si i-am spus tot ceea ce mi s-a intamplat la Securitate. Magureanu n-a dezmintit ce mi-au spus securistii (ca el era omul Securitatii si ca joaca pe „mai multe fronturi“) si nici n-a comentat despre fotografia in care el aparea impreuna cu cei doi spioni. In schimb, pentru a ma linisti, Magureanu mi-a promis ca voi conduce, impreuna cu el, noile Servicii Secrete din Romania. "

Complotistii erau ghidati din exterior
Aproape de sfarsitul anului 1987, Magureanu mi-a facut cateva confesiuni extraordinare, anume: complotistii se aflau cu un pas inaintea „Securitatii, loiala lui Ceausescu“; erau semnale certe de simpatie si dorinta de actiune, la cauza complotistilor, din partea „acelor ofiteri ai Securitatii“ care erau la curent cu „situatia geo-politica si strategica a noilor realitati“; complotistii erau „ghidati si sprijiniti“ din afara; se hotarase deja, „la porti inalte“, ca cuplul Ceausescu sa fie executat, iar membrii CPEx si „varfurile Securitatii“ sa fie bagati la puscarie; complotistii vor organiza prinderea Ceausestilor, iar Magureanu, personal, va asista la executia cuplului Ceausescu; „pretul“ care trebuia platit pentru preluarea puterii se rezuma „doar“ la transmiterea celor mai senzitive documente catre „cei din exterior“ si desfiintarea imediata a acelor structuri ale Securitatii care „ingreunau“ colaborarea cu cei ce ofereau „ajutorul“; se hotarase cine vor fi noii conducatori ai Romaniei, anume: Ion Iliescu – presedintele Romaniei, Nicolae Militaru – ministrul fortelor armate, un cadru universitar cu numele de Roman – prim-ministru al Romaniei, Virgil Magureanu – noul sef al Serviciilor Secrete din Romania; „lucrurile erau atat de avansate“, incat complotistii nu trebuiau sa faca nimic altceva decat sa stea linistiti si sa astepte „semnalul“ sprijinului extern pentru a prelua puterea. Pana la „semnalul“ din exterior, Magureanu m-a sfatuit sa-i tin „ocupati“ pe securisti si sa astept „linistit“ in Craiova „semnalul“ extern si intre timp sa „strang in brate cate-o fatuca“. Inca din iarna anului 1986, Magureanu a insistat sa cer sa fiu incadrat in Securitate sau in Consiliul Central de Control Muncitoresc – „acolo unde noi (citeste: complotistii - nota mea) credem ca ai putea servi cauza noastra“ – imi zicea atunci Magureanu.

Reintalnirea cu Magureanu
(...)Pe 22 aprilie 1990 am fost chemat prin telefon de catre o doamna din Bucuresti (...) si mi s-a spus ca eram invitat la discutii cu Virgil Magureanu, la data de 25 aprilie 1990. Intalnirea a fost fixata, dimineata, la Consiliul FSN din Dealul Mitropoliei, camera 39, etaj 1. (...)Pe 25 aprilie 1990, dupa aprox. 20 de minute de asteptare, am fost poftit in biroul lui Magureanu. El a vrut sa dea mana cu mine si sa ma imbratiseze ca pe un vechi prieten, insa eu i-am refuzat salutul lui „fratesc“. Ma rog, Magureanu a continuat sa-mi spuna ca era la curent cu situatia mea inclusiv „altercatiile mele cu minerii din Valea Jiului“ si ca va incerca sa ma ajute. I-am taiat vorba si l-am intrebat brusc de unde imi cunostea numarul meu de telefon din Craiova si despre „altercatiile“ mele cu minerii din Valea Jiului. Virgil Magureanu mi-a zambit si chiar a ras, spunandu-mi direct ca ar fi fost o mare greseala daca un om ca mine, cu atata capital politic anticeausist, ar fi ramas nesupravegheat indeaproape, dat fiind faptul ca el cunostea foarte bine despre priza mea la masele de mineri, dar mai ales aversiunea mea, de neinteles pentru el, fata de FSN. L-am acuzat deschis pe Magureanu despre manipularea fara scrupule a minerilor din Valea Jiului in scopuri politice si de putere. Magureanu a devenit grav si usor incruntat, amenintandu-ma, fara ocolisuri, ca nu-mi va permite sub nici o forma reinstalarea mea in fruntea minerilor din Valea Jiului. Magureanu a tinut sa-mi precizeze si sa nu uit ca era o perioada fierbinte, de lupta „care pe care“ si cand se putea „muri usor“. Magureanu a mai adaugat ca el ii cunoastea pe noii lideri de sindicat ai minerilor din Valea Jiului si ca dupa parerea lui acestia actionau cu adevarat pentru binele minerilor. Magureanu mi-a spus textual ca „minerii din Valea Jiului sunt pe maini bune“ – o foarte cunoscuta fraza de sorginte KGB-ista. Am ramas pur si simplu perplex si chiar in fata lui mi-am facut semnul crucii. Dupa semnul meu cu crucea, Magureanu a izbucnit pur si simplu in hohote de ras isteric. Avea lacrimi in ochi! Eram incremenit!

Dosarele complotistilor, predate lui Ion Iliescu
Spre sfarsitul intalnirii, Magureanu m-a luat dupa umeri si mi-a propus, dintr-o data, sa devin ofiter SRI, justificand astfel oferta ce
mi-o facuse, la „Stefan Gheorghiu“, in timpul legaturilor noastre conspirative. I-am spus lui Magureanu ca eram gata sa accept, dar cu conditia ca mai intai sa vad dosarul meu, al lui si ale celorlalti complotisti – dosare intocmite de catre Securitate. Magureanu mi-a spus ca nu puteam vedea dosarul lui si ale celorlalti complotisti deoarece le predase lui Ion Iliescu si ca nici dosarul meu nu-l puteam vedea, „deocamdata“. Magureanu m-a asigurat ca dosarul meu era „unul dintre cele mai voluminoase“ si ca din dosarul lui si al meu „rezulta“ ca adevaratii nostri „satrapi“ au fost Nicolae Ceausescu si generalul de Securitate Macri Emil.

Magureanu: «Poti sa faci ce vrei cu Macri»
Probabil convins ca voi accepta sa intru in SRI, Magureanu mi-a cerut sa-l asasinez pe Macri Emil, citez: „Poti sa faci cu el ce vrei!“ Stupefiat si furios ca eram invitat sa comit un asasinat politic, am replicat astfel: „Eu nu pot si nici nu vreau sa-l impusc pe Macri, asa cum ai facut tu cu Ceausescu. Lasa justitia sa faca dreptate.“ Zambind, Magureanu mi-a zis, citez: „Draga, Macri stie prea multe. Este in interesul nostru sa nu vorbeasca. Eu nu ti-am cerut sa-l impusti. Ii tai medicamentele si daca nu cedeaza atunci il gazezi in duba care-l plimba pe ruta inchisoare - tribunal“.
Furios, i-am spus lui Magureanu ca mie nu mi-era teama de potentialele dezvaluiri ale lui Macri pentru ca eu nu m-am aflat in serviciul nici-unui serviciu secret din aceasta lume. Refuzand categoric sa-l omor pe generalul Macri Emil, i-am cerut lui Magureanu sa lamurim pe loc relatiile noastre din perioada conspirativitatii. Magureanu m-a dezarmat, pur si simplu, cu urmatorul raspuns, citez: „Eu mai stiu, draga, ce spuneam la acea vreme?!“ La despartire, Magureanu n-a uitat sa-mi aduca din nou aminte ca erau „vremuri foarte tulburi“ in care se dadea o lupta apriga, „care pe care“, si ca „se poate muri foarte usor“. In aceeasi zi, seara, l-am sunat pe Magureanu, din Gara de Nord Bucuresti, si l-am informat despre refuzul meu de a intra in SRI. Magureanu mi-a spus ca nu se astepta la un raspuns negativ din partea mea, adaugand in final ca nu aveam caracter».

Magureanu: Costica Dobre ne-a turnat la generalul Macri

Contactat telefonic, Virgil Magureanu a negat acuzatiile formulate de Costica Dobre. “Din punct de vedere legal, Costica Dobre este un infractor, zice Magureanu. Ia intrebati-l daca a furat 15.000 de lire de la ambasada noastra din Anglia, ca stiu toti acest lucru. A fugit cu banii! In legatura cu Macri, va pot spune ca el era omul lui Macri. Eu l-am contactat pe Dobre, prin 1981, la «Stefan Gheorghiu» cu gandul sa-l fac colaboratorul nostru, al grupului din care faceam parte. Asa a devenit Dobre studentul meu. Ulterior am avut probleme, si eu, si Iliescu, si ceilalti din grup si am aflat ca el ne turnase la generalul Macri. Am intrat in posesia unor crampeie de documente care dovedesc turnatoria asta, ca el turna de mama focului la Securitate.
Cereti SRI sa va puna datele la dispozitie si o sa va convingeti“ – a mai spus Magureanu.

Costica Dobre: Referitor la «devalizarea» ambasadei, Magureanu minte

Contactat telefonic in Marea Britanie, Costica Dobre a tinut sa faca precizari referitoare la ultimele afirmatii ale lui Magureanu, atat privind devalizarea ambasadei de la Londra, cat si colaborarea cu generalul Macri. „Cu privire la „devalizarea“ Ambasadei romane de la Londra, Magureanu MINTE. Voi pune la dispozitia mass-media urmatoarele date: la 22 noiembrie 1992 – am fost condamnat in Romania la 5 ani inchisoare pe baza art. 223 al. 2 Cod penal, facand aplicare si art. 71-64 cod penal (Dosar Nr. 5001/1992; Judecatoria Sectorului 2, Municipiul Bucuresti; Sentinta penala nr. 875 data in Sedinta Publica de la 27 Noiembrie 1992). Adaug doar faptul ca dosarul acela a fost instrumentat de catre haidamacii lui Magureanu.
Orice dovada impotriva mea trebuie sa fie facuta publica, sa se indice sursa de la care a provenit si sa se raspunda persistent la intrebarea: de ce nu s-a gasit dosarul meu de Securitate. Se afla acel dosar in mainile lui Magureanu? Si daca da, de ce si pe ce baza legala l-a sustras? Daca l-am „turnat“, cum se explica recomandarea pe care mi-a dat-o in mai 1990? Sa lasam sa vorbeasca documentele din dosarele Securitatii - documente care ar trebui sa fie la locul lor, daca nu au fost curatate de catre „dom. prof.“ Magureanu. Si daca documentele vitale au fost sustrase sau distruse, raman in picioare marturiile ofiterilor de Securitate, pe care ii voi invoca in marturiile mele, plus foarte multe amanunte despre complot, complotisti, si „ajutorul extern“ – declara Costica Dobre.

Dan Badea
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Marius » Joi Sep 28, 2006 5:34 pm

Întreb pe dl. Dobre confirmă cele scrise de Gardianul. Uneori ziariştii deformează spusele, deci o confirmare ar fi necesară.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Constantin Dobre » Dum Oct 01, 2006 12:47 am

RASPUNS DOMNULUI ROSCA

Miron Cosma nu a avut nici-o tangenta cu greva mineriolor din Valea Jiului 1977. Nu l-am cunoscut niciodata pe Miron Cosma iar in timpul grevei si dupa greva nimeni nu mi-a adus la cunostinta despre numele lui sau despre vre-o actiune din partea lui. Trebuie stiut faptul ca in timpul grevei din 1977 NICI-UN CADRU tehnico - administrativ, politic, sindical sau economic NU ni s-a alaturat. Nici chiar maistri minieri sau sefi de echipe NU ne-au onorat cu prezenta. Si aceasta probabil din urmatoarele motive: lasitate, ura, colaborationism cu organele represive si politice comuniste, teama de sanctiuni tehnico-administrative, teama de minerii grevisti (minerii revoltati faceau alergie la aparitia oricarui cadru tehnico-administrativ din exploatarile miniere, unii dintre ei au fost batuti, pentru ca ii considerau CIINII DOCILI si SLUGOI ai aparatului comunist local si central).
Asadar, Cosma NU poate proba cu nimeni si cu nimic despre asa-zisul lui rol in timpul revoltelor mineresti din 1977. Desfid pe oricine care sustine contrariul si POT demonta cu usurinta, cu fapte si date, orice scenariu mincinos a lui Cosma. Inca ceva. Daca CNSAS ar da publicitatii dosarul de Securitate a lui Cosma, NU AS FI SURPRINS sa aflu ca ar fi plin cu turnatorii ordinare in urma carora multi mineri revoltati ai anului '77 au fost urmariti, anchetati, stilciti in batai si chiar condamnati. De altfel, cred ca toate dosarele de Securitate ale fostilor colaboratori apropriati ai lui Cosma ar trebui sa fie publicate.
Si pentru ca azi sunt multi care considera ca "mineriadele" post decembriste au fost o continuare a revoltelor mineresti din 1977, iata, mai jos, esenta ANTAGONISMULUI dintre ele:
Actiunile mineresti dupa anul 1989 nu au avut nici-o legatura cu revoltele mineresti din Valea Jiului, august 1977. Si aceasta, cel putin, din urmatoarele motive:
1) contexte socio – politice diferite;
2) diferente majore privind deciziile de actiune;
3) structuri organizatorice si decizionale total diferite (vezi fenomenul structural si unic-decizional al revoltelor din 1977 versus structura sindicala si colectiv – decizionala a Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului);
4) reactii si contra-reactii total diferite, din partea liderilor celor doua perioade, la stimulii si actiunile de manipulare a minerilor;
5) antagonisme privind strategiile de conducere a ostilitatilor referitoare la spatiul si locul de desfasurare;
6) Minerii revoltati ai anului 1977 nu au fost aceeasi ai anilor 1990 si aceasta din doua motive: 1) decalajul de timp a 13 - 20 ani, ceea ce in minerit insemna foarte mult, si 2) grosul minerilor revoltati in 1977 avea media de varsta de peste 35 - 40 ani, ceea ce inseamna ca in anii 1990 ei erau deja pensionati (varsta de pensionare era la 50 de ani);
7) Diferenta absoluta privind statutele profesionale ale liderilor din cele doua perioade. In timpul revoltelor mineresti din 1977 nu au existat participanti din corpul tehnico-administrativ, politic si de sindicat (ingineri, subingineri, maistri, economisti, presedinti de sindicat, secretari de partid etc). Eu am fost leader-ul miner al revoltelor mineresti din 1977 si am reprezentat aproape exclusiv interesele lopatarilor. Si i-am reprezentat bine, zic eu, pentru ca suferintele lor erau si ale mele, ii intelegeam si ma intelegeau. Nu s-a pus nici-un moment problema contestarii mele si nici nu au existat sovairi de a nu fi urmat in actiuni si demersuri. Noi nu am avut nimic comun cu sindicatele comuniste de atunci. Ruptura fata de tot ce nu a fost lopatarime a fost vizibila si pregnanta. Prin contrast, leadership-ul de varf al actiunilor mineresti din anii 1990 a fost ingineresc. In plus, structurile sindicale ale anilor 1990 la nivelul Vaii Jiului au fost copiate dupa cele comuniste dinaintea anului 1990 iar fondurile financiare, baza tehnico-materiala si oficiile sindicatelor comuniste au intrat automat in subordinea LSMVJ. Doar numele sindicatelor miniere comuniste au fost schimbate in LSMVJ iar locul leadership-lui sindical comunist a fost inlocuit cu cel al LSMVJ.
In 1977 leadership-ul revoltelor miniere a fost spontan, ad-hoc, impus si sustinut prin revolta colectiva si total rupt, opozabil si revendicativ fata de intregul aparat politico-administrativ si represiv atat la nivel local cat si central.
Dupa 1989, leadership-ul fostelor sindicate comuniste a devenit, prin lege, ledership-ul sindicatelor miniere din Valea Jiului cu toate tarele si conectiile atat pe orizontala cat si verticala cu fosta structura politico-administrativa comunista devenita peste noapte FSN (in plan politic) si CNH (in plan administrativ local) si chiar represiv (SRI-ul de sorginte kaghebista care inlocuise Securitatea).

RASPUNS DOMNILOR MARIUS si ALIN

Confirm dezvaluirile din "Gardianul" din datele de 18 mai si 12 iunie 2006.

Constantin Dobre
fost conducator al grevei minerilor anticomunisti din Valea Jiului, Lupeni, 1-3 august 1977
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Mesajde Marius » Lun Oct 02, 2006 11:29 am

D-le Dobre, aţi cerut la CNSAS să vă vedeţi dosarul? Vi s-a dat un răspuns oficial că dosarul nu există.

Acum au primit lot proaspăt de dosare, nu strică să reveniţi cu o cerere.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

esalonul doi a invins

Mesajde ionel » Mie Oct 04, 2006 1:44 pm

Este evident ca au invins - ei reprezentau structurile din Romania si, prin comparatie cu noi, erau mai pregatiti pentru schimbare decat noi. Noi am
vrut-o, ei si-au "asumat-o". Pana la coada totul a ajuns sa decurga inertial. Orice sociolog va poate confirma ca nu avea cum sa fie altfel. Necazul este cu ceea ce au ajuns sa faca din Tara si din oameni.
ionel
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Sep 12, 2006 2:31 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009