Sectorul CIVES
 
 

revolutia

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 19, 2006 3:17 pm

Nica Leon scrie:
ionel scrie:Pt. Nica Leon: Da, oamenii au votat cam prost in ultimii 15 ani, dar nu pot fi scoase din ecuatie cele cateva aspecte care sunt fundamentale in evolutia unei societati:
-aspectul moral, la care stam foarte prost - fenomen de masa din pacate.
-realizarea unor mecanisme specifice societatii pe care ne-o dorim: legislatie, administratie,etc. Realizarea lor iau timp....nu se poate altfel, din pacate.Poti alege pe oricine...este un act de creatie deosebit, ca sa nu spun iesit din comun. Daca romanii ar fi avut credinta si ar fi votat cu cine trebuie, cred ca am fi fost fruntea in Europa de est, dar tot cu suferinta....

Ionele, nici de aceasta data nu ai nimerit-o!
Votantii au ales dupa chipul si asemanerea lor, fiindu-le frica de unul serios, care le-ar fi cerut ca si ei sa devina seriosi si sa se apuce serios de munca, sa nu mai fure s.a.m.d.
Cum am putea noi sa pretindem locuitorilor Romaniei sa stie ce este moralitatea cind mult prea multi au colaborat cu sistemul bestial, comunist, atunci cind nu se indeletniceau cu turnatoriile, furtisagurile, cu taiatul frunzelor la ciini, cu plimbatul hirtiilor si cu spargerea caramizilor de pieptul de arama.
In privinta mecanismelor ele puteau fi foarte usor realizate, dar numai de cei competenti, care nu erau atinsi de bolile comunismului. Vezi discursul meu din 03 03 1990 de la tribuna CPUN-ului, cind am citit si un program in zece puncte, care daca ar fi fost sprijinit de cei care acum sint nemultumiti, astazi ar fi fost foarte bine in aceasta tara.Realizarea acestor "deziderate", desi nu prea vad cine ar dori sa fie altfel, pentru ca majoritatea nu se manifesta si, in general nu cauta si nu sprijina pe vreunul de-al nostru. Si astazi lumea il pupa si il aplauda pe infractorul Basescu, il loc sa-l bumbaceasca cu pietrele.
Sigur ca se poate altfel, dar pentru a fi bine trebuie ca si prostimea sa doreasca sa fie bine. Foarte demult, inaintasii nostri au spus ca atunci cind vrem sa ne fie bine sa ne alegem pomii dupa roade si oamenii dupa faptele lor. Acum sint alesi dupa cit de des apar la televizor si numai daca au fost comunisti, hoti, tilhari si smecheri.
Daca un dentist ti-a stricat un dinte nu continui sa te duc la acelasi om pentru a-ti strica toata gura. De obicei, cei cu un dram de minte, mai inainte de a se lasa macelariti se intereseaza, intreaba in stinga si in dreapta, verifica la altii cum a fost si, abia atunci iau i decizie. Si asta pentru un amarit de dinte. Insa atunci cind trebuie sa-si aleaga reprezentantii, de care apoi tine binele sau nenorocirea lor, a neamului lorsi a tarii, stau linistiti in fata televizorului si, de obicei voteaza cum se soune acolo. Ei astfel considera ca si-au facut datoria fata de ei si de urmasii lor.
Ei nu au auzit de zicala care spune ca atunci cind vrei sa iti fie bine sa alegi oamenii dupa faptele lor si pomii dupa roade, dar nici de omul sfinteste locul nu partidul, alianta sau gloata. O alta spune ca ajunge o maciuca pentru un car de oale si, atunci, cine ai vrea tu sa faca programem mecanisme..., cretinii pe care i-ati ales la intimplare, atunci cind nu i-ati ales chiar dupa chipul si asemanarea voastra?
In aceasta tara nu de timp este nevoie ci de o populatie constienta de drepturile,i nevoile si dorintele sale, care sa inceapa sa caute un OM, iar dupa ce il gasesc, sa inceapa sa-l sprijine, sa-i faca campanie, sa-l voteze, pentru ca apoi el sa le faca repede schimbarile de care ar avea nevoie Romania.
In aceasta chestiune nu de credinta este nevoie ci de cetateni! Dovada sta in intelepciunea transmisa de aceast proverb: Dumnezeu iti da (si ne-a dat cap, dar nu si minte, o tara frumoasa si bogata s.a.m.d.), dar nu-ti baga si in sac!
De suferit sufera doar prostii, pentru ca asta vor, iar pentru asa boala mai rar se gaseste un leac bun.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009