Sectorul CIVES
 
 

Ambasada Marii Britanii

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Ambasada Marii Britanii

Mesajde Nica Leon » Joi Noi 09, 2006 1:08 pm

Către,
Ambasada Marii Britanii,
Excelenţei Sale,
Domnului Ambasador Robin BARNETTDomnule Ambasador,Cu ocazia sosirii dvs. în această ţară condusă şi jefuită de comunişti, vă spun bine aţi venit şi vă urez mult succes în misiune.
Vă adresez această scrisoare din postura celui care, fără nici un ajutor din partea lumii democratice, am luptat împotriva sistemului comunist, pe care am reuşit să-l răstorn în 21 decembrie 1989, cînd am stricat mitingul dictatorului Nicolae Ceauşescu şi apoi, am organizat şi condus Revoluţia anticomunistă din 1989.
Avînd în vedere toată strădania mea în această luptă şi persecuţiile politice pe care le-am îndurat şi le mai îndur încă, ca urmare a reuşitelor luptei mele, vă mărturisesc că m-a surprins şi m-a dezamăgit gestul pe care l-aţi făcut, atunci cînd am văzut, la televizor, preţuirea pe care o acordaţi comunistului criminal Iliescu Ion, deţinător a trei mandate de Preşedinte al României, contrar prevederilor exprese ale Constituţiei, individ pe care l-aţi invitat la recepţia pe care aţi dat-o cu ocazia preluării acestui post, la Bucureşti.
În urma imaginilor transmise la televizor, vă mărturisesc că nu mai înţeleg ce se întîmplă cu orientarea politică a ţării dvs.
Liderii Marii Britanii s-au întors oare la politica vremurilor cînd îl plimbau pe dictatorul Nicolae Ceauşescu, cu trăsura, prin centrul Londrei, în timp ce în România poporul era umilit şi chinuit? Acesta să fie motivul pentru care l-aţi invitat şi pe nomenclaturistul infractor Iliescu Ion, cercetat de mult prea multă vreme, în dosarele penale privind uciderea şi rănirea a multe mii de tineri în timpul Revoluţiei şi pentru războiului civil pe care l-a declanşat cu ocazia aducerii minerilor la Bucureşti, în 13 – 15 iunie 1990, cînd a anulat, cu de la sine putere, toate drepturile civile şi politice ale cetăţenilor din Capitala României.
Ca atare, vă mărturisesc că îmi este destul de greu să mai înţeleg politica promovată de liderii şi reprezentanţii unor ţări cu o bogată tradiţie democratică, care cultivă încă prietenia unor înrăiţi şi periculoşi infractori şi care, toată viaţa lor s-au manifestat şi au acţionat deschis împotriva Occidentului şi a valorilor democratice, iar astăzi, au devenit în mod miraculos, prietenii reprezentanţilor ţărilor pentru a căror nenorocire şi desfiinţare luptaseră.
Aici, la noi, sînt nişte proverbe care ne călăuzesc în viaţă şi, pe care, dacă le respectăm, nu greşim niciodată. Unul ne spune că: "cine se aseamănă se adună", iar un altul sună astfel: "spune-mi cu cine umbli, ca să-ţi spun cine eşti", vorbe pline de adevăr şi de înţelepciune, care pe mine, după ce am văzut că în preajma dvs. nu se afla nici unul dintre veritabilii luptători pentru adevăr, libertate şi democraţie, ci reprezentantul cel mai hulit al nomenclaturii activului fostului comitet central al comuniştilor, m-a întristat şi m-a pus pe gînduri.
Tocmai din această cauză, mai înainte de a trage nişte concluzi şi, avînd în vedere că nu îmi aduc aminte să fi primit şi să fi simţit vreodată un cît de mic sprijin, din partea autorităţilor ţărilor democrate, în lupta mea pentru adevăr şi dreptate, contra dictaturii comuniste, a criminalilor şi a tîlharilor corupţi care au jefuit şi distrug şi astăzi România, vă rog să aveţi amabilitatea, dacă veţi considera oportun, să-mi explicaţi gestul excelenţei voastre.
Vă rog, de asemenea, să faceţi efortul de a-mi explica prezenţa nefastă a sîngerosului comunist în preajma dvs. atunci şi pentru că am în vedere relaţiile, obiceiurile şi mentalitatea societăţii româneşti, care de aproape 17 ani aşteaptă să afle, de la autorităţile abilitate de lege, adevărul despre revoluţie şi mineriade, dar şi cine se face vinovat de ororile comise în acele vremuri de tristă amintire, iar acum, în loc de adevăr şi dreptate, vede la televizor că pînă şi noul trimis al Angliei sprijină un criminal feroce, fapt ce îi frînează şi îi pun pe gînduri pe cei care ar fi trebuit să-l cerceteze şi să-l timeată în judecată, care sînt acum nevoiţi să bată în retragere sau să fie mult mai circumspecţi, pentru a afla dacă nu cumva, prin cercetările lor, pun în pericol sau strică cine ştie ce relaţii internaţionale discrete şi privilegiate, în timp ce noi ceilalţi cetăţeni oneşti ai României, înţelegem cît de departe sîntem încă de adevărul şi de justiţia atît de mult aşteptate de noi toţi.
Cu speranţa că nu veţi înţelege că eu îmi permit, prin aceste rînduri, să judec modul şi criteriile în care vă alegeţi prietenii, vă urez mult succes în misiunea dvs. şi mult succes în viaţă.

Nica Leon 08.11.2006

persecutat politic şi astăzi, în Mileniul III.


Aştept răspuns la adresa: baronleonica@yahoo.com sau
Str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, Bucureşti, cod. 021791

Spre ştiinţă ambasadorilor ţărilor U.E şi S.U.A.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009