Sectorul CIVES
 
 

Reîncepe propaganda pentru amnistie

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Reîncepe propaganda pentru amnistie

Mesajde Marius » Sâm Dec 09, 2006 3:33 pm

Articol din "Jurnalul Naţional":
Decembrie cu iz de amnistie
DOSARELE REVOLUTIEI - UNCMRR SPUNE CA E TIMPUL PENTRU RECONCILIERE
09 Decembrie 2006 | de Violeta Fotache

http://www.jurnalul.ro/articol_67997/de ... istie.html

Se apropie aniversarea a 17 ani de la caderea regimului ceausist in toiul si ca urmare a evenimentelor sangeroase din decembrie 1989. Se incearca obtinerea unei amnistii. Poate duce ea la reconciliere sau este doar un act de sfidare a victimelor?

In timpul evenimentelor din decembrie 1989 au murit oameni: 1.104. Raniti au fost si mai multi: peste 3.000. Armata a avut si ea mortii si ranitii ei in confruntarile care au avut loc atunci. Intai s-a stiut ca au tras teroristii, insa anchetele justitiei au scos la iveala ca acestia nu au existat. Mai multi generali si colonei au fost trimisi in judecata pentru implicarea in reprimarea sangeroasa a manifestantilor din decembrie 1989.

SOLICITARE. Surse din cadrul Armatei ne-au spus ca ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, analizeaza daca este sau nu oportun sa initieze un proiect de lege pentru amnistierea generala a faptelor petrecute in decembrie 1989 de catre cadrele militare. Initiativa apartine de fapt Uniunii Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere (UNCMRR), condusa de presedintele general locotenent Coman Agapie. In viziunea acestei organizatii, legea ar urma sa aiba doua articole. In primul, "se amnistiaza si se absolva de raspundere toate faptele incercate sau savarsite pe timpul Revolutiei din decembrie 1989, fapte bazate pe prevederile constitutionale, juramantul si regulamentele militare in vigoare la acea data, indiferent de pedepsele prevazute de lege sau aplicate de instantele judecatoresti". In articolul 2 se arata ca de prevederile amnistiei, cu toate efectele sale, beneficiaza nu doar cadrele militare, dar si militarii in termen care au fost judecati si condamnati sau care au procese pe rol in curs de judecare, ca urmare a participarii la acele evenimente.

ARGUMENTE. Potrivit surselor citate, UNCMRR a cerut ministrului Sorin Frunzaverde sa initieze un asemenea proiect de lege, deoarece acesta cunoaste foarte bine ca "actiunile Armatei din decembrie 1989 s-au desfasurat in conditii deosebite, alarma de lupta ordonata pe intreg teritoriul national, confuzie generala si numai ca raspuns la atacurile declansate impotriva unor comandamente si unitati militare, iar comandantii militari s-au comportat conform Constitutiei, legilor tarii, cerintelor juramantului militar si regulamentelor militare in vigoare la acea data precum, si ordinelor primite". "Faptul ca unitatile armatei au inregistrat peste 850 de morti si raniti demonstreaza ca, desi s-au aflat in actiuni de aparare, armata a fost atacata de elemente straine cauzei revolutiei. (...) Ofiterii Armatei Romane inculpati in evenimentele din decembrie ’89 nu au avut o vina personala, caci prin natura functiilor oricare ofiter al Armatei Romane ar fi fost in locul lor, constiinta si cerintele juramantului militar le-ar fi dictat sa procedeze la fel", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele UNCMRR, generalul locotenent Coman Agapie, catre ministrului Apararii.

RECONCILIERE SAU CE? "Totodata ne exprimam ca un act de clementa, amnistia, va conduce in final la restabilirea linistii si reconcilierea societatii romanesti, precum si la incetarea umilintelor si dezonoarei unor cadre de baza ale armatei si ale familiilor acestora care de aproximativ 17 ani traiesc intr-o stare permanenta de stres si suferinte, la o varsta de peste 70 de ani, fara a avea vreo vina". In conditiile in care nici pana astazi nu s-a aflat adevarul despre ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989, motiv pentru care justitia mai cauta inca sa desluseasca cine-s vinovatii pentru mortii si ranitii din toate punctele fierbinti ale acelor zile, ne intrebam daca intr-adevar amnistia poate duce la reconcilierea societatii romanesti. Ranitii si rudele mortilor inca asteapta un raspuns al autoritatilor. Or, excluderea lor dintr-un proces prin negarea infractiunilor (ce altceva este totusi amnistia?) este echivalenta cu un act de sfidare a victimelor? Jurnalul National lanseaza aceasta dezbatere: amnistie, reconciliere sau sfidare?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Dec 09, 2006 3:36 pm

Reamintesc în acest context, unul din primele mele articole publicate în numele "Comisiei pentru Adevăr şi Dreptate" a Asociaţiei "17 Decembrie":
http://timisoara.com/newmioc/50.htm
(era în 1991)
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde eu » Sâm Dec 09, 2006 11:32 pm

Marius scrie: Ofiterii Armatei Romane inculpati in evenimentele din decembrie ’89 nu au avut o vina personala, caci prin natura functiilor oricare ofiter al Armatei Romane ar fi fost in locul lor, constiinta si cerintele juramantului militar le-ar fi dictat sa procedeze la fel", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele UNCMRR, generalul locotenent Coman Agapie, catre ministrului Apararii.


Marius scrie: "Totodata ne exprimam ca un act de clementa, amnistia, va conduce in final la restabilirea linistii si reconcilierea societatii romanesti, precum si la incetarea umilintelor si dezonoarei unor cadre de baza ale armatei si ale familiilor acestora care de aproximativ 17 ani traiesc intr-o stare permanenta de stres si suferinte, la o varsta de peste 70 de ani, fara a avea vreo vina".


Intradevar, tovarasul :evil: ii dezvinovateste pe ofiteri care n-au nici o vina pentru ca si-au indeplinit menirea onoranta de a se lupta cu propriul popor, deoarece constiinta si juramantul militar le-a dictat sa procedeze astfel :!: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Iata un alt vasnic "Om de bine" cu constiinta beton !


Reconciliere ??! Ptiu :twisted: ciupiti-ma sa imi revin !!!

Sfidare este prea putin si prea bland spus !

Cristian
Nu am murit atunci pentru bataia de joc de acum!
eu
 
Mesaje: 26
Membru din: Mar Oct 24, 2006 10:33 pm
Localitate: Bucuresti

Sabotaj

Mesajde Ioan Rosca » Mar Dec 12, 2006 11:12 am

Acest proiect de decret trebuie legat de avansul echipei procurorului Voinea in dosarul Decembrie'89. Devine tot mai evidenta absenta teroristilor, cauza marelui numar de morti si raniti fiind un amestec de diversiuni politice si erori militare. La 16 ani dupa ce au sufocat initiativa CADA, dupa atitia ani in care au reusit sa tina justitia in friu, Tovarasii se simt amenintati. Adevarul despre ce s-a intimplat atunci pune in pericol, pe linga liderii FSN, si cadre militare implicate in farsa singeroasa a luptei cu teroristii. Se cunosc deja militari care au tras gloante ucigase. Daca acestia se vor vedea inculpati pentru crima, vor fi siliti sa rupa tacerea, tradind pe cei care i-au pus sa traga in "teroristi". Si mergind in sus , se poate ajunge la cine nu trebuie. Proiectul de administie este deci o manevra de sabotare a dosarului de la procuratura militara. Daca va reusi va anula toata munca in acest dosar, dovedind ca strategia adoptata (de jos in sus) a fost gresita si ca trebuiau vizati de la inceput responsabilii- adica banda care a uzurpat puterea pe 22 decembrie.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Marius » Mar Ian 02, 2007 9:31 pm

Cu oarecare întîrziere, am găsit un articol din ziarul PRM "Tricolorul", pe care-l semnalez aici, căci e bine să ştim forţele politice care susţin amnistierea crimelor din 1989: http://www.ziarultricolorul.ro/intern.html?aid=4075

Catre Partidul România Mare Domnului presedinte Corneliu Vadim Tudor

În decembrie 1989 Armata n-a avut nici o vina

Domnule presedinte,

articol de: General-locotenent (r) Coman Agapie

Cu deosebita consideratie si mult respect, Uniunea Nationala a Cadrelor Militare în Rezerva si Retragere se adreseaza dvs. cu rugamintea de a analiza si supune spre aprobare Parlamentului României "Proiectul de lege privind amnistierea generala a faptelor petrecute în decembrie 1989 care privesc Armata României", împreuna cu expunerea de motive aferenta. Dvs. cunoasteti foarte bine ca actiunile Armatei din decembrie 1989 s-au desfasurat în conditii deosebite, alarma de lupta ordonata pe întreg teritoriul national, confuzie generala, si numai ca raspuns la atacurile declansate împotriva unor comandamente si unitati militare.
Comandantii militari s-au comportat conform Constitutiei, legilor tarii, cerintelor juramîntului militar si regulamentelor militare în vigoare la acea data, precum si ordinelor primite. Asa cum foarte bine se cunoaste, în timpul revolutiei bilantul confruntarilor indica 1.104 morti si 3.321 raniti, dintre care 221 si, respectiv, 633 au fost militari ai Armatei. Faptul ca unitatile Armatei au înregistrat peste 850 de morti si raniti demonstreaza ca, desi s-a aflat în actiuni de aparare, Armata a fost atacata de elemente straine cauzei revolutiei. Ofiterii Armatei Române inculpati în evenimentele din decembrie 1989 nu au avut nici o vina personala, caci, prin natura functiilor, oricare ofiter al Armatei Române ar fi fost în locul lor, constiinta si cerintele juramîntului militar le-ar fi dictat sa procedeze la fel. Totodata, ne exprimam convingerea ca un act de clementa - "amnistia" - va conduce în final la restabilirea linistii, la reconcilierea societatii românesti, precum si la încetarea umilintelor si dezonoarei unor cadre de baza ale Armatei si ale familiilor acestora, care, de aproximativ 17 ani, traiesc într-o stare permanenta de stres si suferinte, la vîrste de peste 70 de ani, fara a avea vreo vina. Cu speranta ca veti întelege corect demersul nostru si veti actiona în consecinta, va asiguram de tot sprijinul nostru si de cele mai înalte sentimente de stima, respect si consideratie.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Ce amnistie?

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 12, 2007 2:40 pm

Este rusinos, fiind o dovada ca aceste frumoase meleaguri sint napadite de trogloditi,ca nici dupa 17 ani sa nu fi fost cercetati, judecati si exemplar pedepsiti toti criminalii si toate brutele care au chinuit locuitorii acestei tari peste o jumatate de secol.
Acum niste cretini, criminali-comunisti, asa cum bine spunea si criminalul-comunist, ce este presedinte la Cotroceni, unde gidila inca cucuveaua sub coada, adica in cloaca, spre rusinea si deznadejdea romanilor, viseaza ca tovarasii ce s-au balacit in voie, dupa bunul lor plac, in singele si in lacrimile bietilor romani, saracii, dar care se afla, din neghiobia electoratului, in posturi importante, inca, sa reuseasca sa impuna cine mai stie ce nastrusnicie de act normativ, care sa le asigure linistea dinaintea furtunii, printr-o amnistie.
Eu ii indemn ca nu carecumva sa le fete mintea lor perversa o asemenea ticalosie, ca dracu ii ia!
Ii sfatuiesc, ca mai inainte sa citeasca prevederile art. 1 alin. 3 si 5 din siluita Constitutie a Romaniei, pentru a vedea ca nu se poate asa ceva, intr-un stat de drept.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009