Sectorul CIVES
 
 

Stoenescu iar bate cimpii!

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Stoenescu iar bate cimpii!

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 22, 2006 1:58 pm

Acest comentariu l-am postat pe site:ul ziarului Ziua, unde, din pacate si in dispret fata de jertfa unor tineri in Decembrie 1989, exista inca cenzura.
Sa fi fost atit de ocupati sau de nesimtiti incit sa nu fi avut timp sa citeasca prevederile art. 30 alin. 3 din terfelita Constitutie a Romaniei?

Daca dl. Stoienescu fabuleaza e numai vina lui.?
Totusi este trist ca si la 17 ani de la Revolutie vorbesc numai cei care au avut curajul sa o priveasca doar din fotoliu.
Pentru a dovedi ca dl. Stoienescu bate cimpii, desi se pretinde bine informat, rugati-l sa va relateze daca, cind si eventual ce am discutat eu cu reprezentantii KGB-ului in 1989.
Apoi intrebati-l care era semnul distinctiv pentru cei care au fost la baricada?
Dar si care a fost argumentul care l-a convins pe Ceausescu sa paraseasca fortareata care era cladirea C.C.-ului, plina cu militari, securisti si armament, printre altele.
Este trist ca unii s-au jertfit pentru ca astazi, voi cei multi, sa puteti sluji adevarul si nu minciuna, cum ati fost invatati.
Constat ca nu este pentru prima data cind dl. Stoienescu o ia pe aratura, dupa cum si el a fost invatat.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mie Dec 19, 2007 1:41 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde alin » Vin Dec 22, 2006 5:29 pm

D-le Nica Leon,

ati putea sa expuneti (eventual copy/paste din alte postari) cum vedeti d-voastra abandonarea puterii de catre Ceausescu in ziua de 22. dec. 89 ?

De ce a plecat in Iran in plina criza, de ce s-a intors si cum a ajuns, din conducator suprem al Romaniei (inclusiv) al armatei, in decurs de cateva ore, sa faca autostopul pe un drum judetean ?

in mesajele d-voastra lasati impresia ca aveti o idee destul de clara despre prabusirea lui Ceausescu, dar nu am vazut pana acum o enuntare clara a variantei d-voastra si ipotezelor / argumentelor sustinatoare

Daca ati facut-o , va rog sa imi spuneti unde pot gasi (online) aceasta informatie.

alin m.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 03, 2007 3:41 pm

D-le Alin,

In 22 Decembrie 1989 nu a fost deloc vorba despre o "abandonare a puterii", ci dimpotriva, Ceausescu a fost fortat sa fuga din sediul C.C.-ului pentu ca am recurs la un argument extrem de convingator, care l-a determinat sa fuga, de frica.
Desi au trecut 17 ani de atunci, nici astazi nu s-a gasit nici macar un ziarist care sa ceerceteze cauza care a determinat fuga lui Ceausescu, dar cu toate astea multi netoti isi dau cu presupusul despre ceve necunoscut lor, in numele "senzationalului, adevarului si istoriei" si e pacat.
Din pacate nu am avut inca timpul sa scriu, in format electronic, asemenea momente. O buna parte din ceea ce s-a intimplat cu adevarat la Revolutie am relatat in cartera Angelei Bacescu, intitulata Romania din nou in calea navalirilor barbare.
Am mai scris cca 64 de pagini in declaratia pe care am dat-o d-lui. gen Dan Voinea, pastrind inca elementele cheie, pentru a nu ajunge pe mina unora rau intentionati si atoate stiutori, asa cum este si tov. Stoienescu, care se crede istoric.

Ceausescu a plecat in Iran pentru ca avea vizita deja programata, iar Postelnicu si gen. Iulian Vlad l-au asigurat ca tulburarile de la Timisoara pot fi tinute sub control si chiar anihilate, astfel incit el poate sa plece fara nici un fel de probleme.
Cit a fost plecat a fost informat de situatia din tara de tovarasa.
S-a intors pentru ca el mai credea ca va reusi sa tina situatia sub control, ceea ce s-ar fi intimplat daca eu nu as fi spart mitingul din 21 12 1989 si nu as fi organizat ceea ce apoi s-a numit Revolutia Romana din Decembrie 1989.
Inainte de a afla cum de a ajuns sa faca autostopul ar trebui sa va intrebati si, eventual sa-i intrebati pe toti cei care de 17 ani tot pretind ca le stiu pe toate in materie de Revolutie, cum de a fost posibil ca echipajul elicopterului sau sa-l abandoneze ca pe un gunoi la marginea unui drum din tara in care el se credea stapin.
La intrebarea dvs. " cum a ajuns" eu am raspuns in scrisoarea pe care i-am transmis-o in iunie 1989 lui Ceausescu si in alte doua scrisori care au urmat, una inainte de Congresul al XIV-lea si alta dupa mascarada respectiva.
Ambele scrisori au ajuns atunci, cu ajutorul ambasadorului Olandei, in redactia cotidianului canadian The Globe and Mail, una fiind publicata la data de 20 12 1989. Aceasta scrisoare este publicata si pe acest site. Daca si cind voi intra in posesia copiilor aflate astazi la Ambasada SUA si a Olandei si voi avea suficient timp, ma sa le scriu si am sa le postez pe acest site. Atunci veti afla si raspunsul la intrebarea dvs.
Mesajele mele arata ca eu stiu bine tot ceea ce a fost important in Revolutia romana, acesta fiind si motivul pentru care nici Comisia parlamentara condusa de figurantul mincinos Sergiu Nicolaescu nu m-a invitat niciodata, oficial, pentru a le spune ce si cum, iar astazi raportul este bun o bataie de joc pe bani publici.
Tot din aceste motive cei cu aere de realizatori, probabil insi cu nostalgi comuniste, produse ale societatii socialiste multilateral dezvoltate, ma ocolesc cu mare grije atunci cind cheltuiesc inutil alti bani publici cu emisiunile prin care colporteaza fel de fel de minciuni.
Pe de alta parte este adevarat si ca cei care ar dori sa afle tot adevarul nu fac nimic pentru a le impune respectivelor televiziuni si ziare sa ma contacteze si, asa cum ii este ceruta parerea lui Stoienescu, sa-mi fie ceruta si mie, pentru a va demonstra ce putin stiu ei si care este adevarul acelor vremuri.
Mai multe, deocamdata, nu pot sa va spun, din motive lesne de inteles, dar va asigur ca atunci a fost posibil pentru ca am vrut si am stiut cum sa fac sa iasa asa cum am vrut eu.
Nu am mai putut sa finalizez asa cum planuisem pentru ca a intervenit gloata care a fost mare, fudula si cu pretentii si a decis sa-l pupe in cur pe alogenul comunist si criminal zis Iliescu Ion si pe activistii comunisti care il inconjurau.
Si pentru ca nu e bine sa te pui cu gloata, ca are mintea odihnita, eu dupa ce le-am spus ce trebuie sa faca, pentru a iesi macar o data bine si pentru poporul roman, dar si ce se va intimpla cu tara si cu ei daca nu ma vor asculta, am fost arestat si trimis sa fiu impuscat, ca terorist, la fortul militar Stefanesti.
Apoi am fost insultat in fel de fel de publicatii si, nu imi aduc aminte ca cei pentru care m-am sacrificat eu atunci sa imi fi luat macar o data apararea.
Asa ca acest popor isi merita soarta cu prisosinta, nu credeti?
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009