Sectorul CIVES
 
 

Delimitare fata de Raportul Tismaneanu

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Delimitare fata de Raportul Tismaneanu

Mesajde Constantin Dobre » Joi Dec 21, 2006 3:46 pm

To: procetatean@presidency.ro
Subject: Condamnarea crimelor comuniste trebuia facuta dar nu avand la baza raportul Tismaneanu

IN ATENTIA PERSONALA A DOMNULUI TRAIAN BASESCU - PRESEDINTELE ROMANIEI

Domnule Presedinte,

Doresc sa protestez in termeni fermi si hotarati impotriva raportului Tismaneanu.

Protestez pentru ca raportul Tismaneanu deformeaza si manipuleaza adevarul istoric.

Raportul Tismaneanu se mai face vinovat de interzicere a dreptului romanilor de a-s cunoaste trecutul anticomunist prin tehnici de manipulare, distorsionare si omisiune a adevarului istoric.

In ce priveste Greva minerilor din Valea Jiului 1977, membrii si "expertii" comisiei Tismaneanu au indraznit chiar sa va sfideze pe dumneavoastra personal si indemnurile presidentiale, asa cum rezulta din scrisoarea de mai jos pe care am adresat-o dlui Tismaneanu, via E-mail:


From: "C Dobre" <costica.dobre2@homecall.co.uk>
To: <vtisman@gvpt.umd.edu>
Subject: Despre Greva minerilor din Valea Jiului reflectata in RAPORTUL FINAL de CONDAMNARE A COMUNISMULUI; paginile 347 - 351
Date: 19 December 2006 19:17

Domnule Tismaneanu,

Cu referinta la subiectul de mai sus, va informez si va asigur ca totul (inclusiv "literatura de specialitate" citata la subsolurile paginilor) este MINCIUNA si REA CREDINTA.

DESPRE MINCIUNI SI RELE CREDINTE

1) Nu exista si Nu a existat vre-o mina in Valea Jiului cu numele "CAZDA" (pagina 347, ultimul parafraf);

2) Nu este adevarat ca exista DOAR "trei marturii ale unor participanti directi" la Greva minerilor din Valea Jiului 1977 (pagina 347, ultimul parafraf). EXISTA si MARTURIA MEA in cartea "Lupeni '77: Sfanta Varvara versus tanti Varvara" / Mihai Barbu, Marian Boboc - Deva : Editura Corvin, 2005 / ISBN 973-622-233-0 / Ed. II. Pe coperta din fata a cartii sta scris: "Lupeni '77 Plus 20% PRIMA RELATARE A GREVEI SCRISA DE CHIAR LIDERUL EI, MINERUL CONSTANTIN DOBRE"
Cum sa calific, domnule Tismaneanu, "scaparea" de a fi mentionata in RAPORTUL FINAL marturia mea? Sa nu va fi informat doamna "experta" Ruxandra Cesereanu despre marturia mea? Greu de crezut. Pentru ca iata ce se afla scris, pe coperta din spate a cartii in care se afla marturia mea, de catre doamna Cesereanu:

"In august 1977, minerii din Valea Jiului care protesteaza impotriva lui Ceausescu si a regimului comunist din Romania (e adevarat, revendicarile au fost initial sindicale, de natura sociala, economica si financiara, de-abia ulterior primind o coloratura politica) sunt altii decat cei care au comis brutalele mineriade din 1990, 1991, 1999. Acest lucru trebuie precizat, ca sa nu existe nici-o confuzie. Miscarea de revolta a minerilor din Valea Jiului, in 1977, a fost primul protest de avengura la adresa regimului Ceausescu, dupa Miscarea Goma, fiind urmata de nasterea Sindicatului al Oamenilor Muncii din Romania (SLOMR), de fenomenul disidentei si, nu in ultimul rand, de revolta muncitorilor brasoveni, in 1987. Greva minerilor din Valea Jiului a prefatat, in felul ei, momentul colectiv de revolta din decembrie 1989"

Inca ceva, in prefata cartii in care se afla marturia mea, Traian Basescu - Presedintele Romaniei, scrie:

"Lupeni '77 - Sfanta Varvara versus Tanti Varvara, lucrare datorata lui Mihai Barbu si Marian Boboc, cuprinzand textul lui C. Dobre - adevaratul lider al minerilor de atunci - care povesteste in amanunt desfasurarea evenimentelor, este o carte extrem de utila pentru cetatenii care au datoria de a cunoaste adevarul despre istoria Romaniei. S-a afirmat, de multe ori, ca pe vremea dictaturii comuniste, si inca se mai afirma ca la noi nu a existat opozitie, ca nu am avut curajul sa ne ridicam la lupta asa cum au facut-o ungurii, polonezii, cehoslovacii. Cartea de fata este dovada cea mai elocventa ca nu a fost asa, dar primii care trebuie sa fie constienti de acest lucru suntem noi, romanii, iar cartea de fata ne da unul din principalele argumente in acest sens. ........."

Asadar, Traian Basescu - Presedintele Romaniei apreciaza ca marturia mea "este extrem de utila" iar romanii "au datoria" sa cunoasca adevarul despre istoria Romaniei. In numele cui, cu ce drept si din care motive, domnule Tismaneanu, indemnul Presedintelui Romaniei adresat romanilor la cunoasterea adevarului despre istoria Romaniei, a fost ignorat? NU ESTE ACEASTA REA CREDINTA!

3) Cu privire la existenta celor "trei marturii ale unor participanti directi: o scrisoare din 18 septembrie 1977, trimisa catre Europa Libera, sub semnatura a 22 de mineri in numele unui grup de 800 de oameni; o scrisoare semnata doar cu initialele I. D., trimisa de la Petrosani 10 septembrie; o marturie orala mai tarzie, din 1986, oferita lui N. C. Munteanu pentru Europa Libera de un grevist, Istvan Hosszu, un miner de origine etnica maghiara" plus "marturia,...,depusa de un fost miner de la Lupeni la Amnesty International in 1978", doresc sa fac urmatoarele precizari:

a) toate aceste "marturii" sunt mincinoase. Pot proba aceasta;
b) in urma cercetarilor mele pe parcursul a 17 ani, de cand ma aflu cu azil politic in Marea Britanie, pot afirma cu certitudine ca trei din cele patru marturii au fost opera serviciilor de dezinformare de ambele parti;
c) Detin inscrisuri din partea lui Amnesty International in care se precizeaza, foarte clar, ca informatiile primite despre mine si Greva minerilor 1977, au fost FALSE si ca NU ar fi trebuit sa fie publicate in rapoartele ei. De altfel, Amnesty International a si facut o corectie publica in acest sens. Detin si acest document, in original, primit din partea acestei organizatii internationale;
d) Detin o convorbire telefonica, inregistrata, cu domnul Istvan Hosszu din care rezulta urmatoarele: recunoaste ca el nu a fost miner; tot ceea ce a declarat la EL a fost din auzite, de la altii; a recunoscut ca nu m-a intalnit niciodata si nici nu stie cum arat; ca nu a vazut ceea ce s-a intamplat, "cu adevarat", pentru ca el a "venit acolo dupa ce a sosit Ceausescu" si se afla asezat "undeva, la marginea multimii";
e) Sunt pregatit pentru orice fel de confruntare (evident, nu fizica) cu oricine dintre acei "participanti directi" - mentionati in RAPORTUL FINAL - sau cu orice altcineva care crede in "marturiile" lor.

4) In timpul grevei NU a existat nici-un fel de "comitet de greva". Desfid, cu probe, pe oricine care crede ca poate demonstra existenta acelui "comitet";

5) Modul de organizare, desfasurare si conducere a Grevei minerilor din Valea Jiului 1977 si revendicarile cerute, descris(e) in RAPORTUL FINAL, este/sunt MINCINOS/MINCINOASE si DEZINFORMANT/DEZINFORMANTE. Accept orice provocare pe aceasta tema;

6) Resping, cu probe si martori, afirmatiile din RAPORTUL FINAL ca Greva minerilor 1977 a fost non-violenta si lipsita de caracter anticomunist.

Repet, domnule Tismaneanu, cu ce scop si in interesul cui a fost facuta omisiunea marturiei mele din Raportul Final de Condamnare a Comunismului?

Astept raspunsul la care sunt indreptatit.

Constantin Dobre
fost conducator al Grevei minerilor din Valea Jiului, Lupeni 1-3 august 1977



Deoarece raportul Tismaneanu:

1) manipuleaza adevarul istoric;

2) distorsioneaza adevarul istoric;

3) prin omisiune, ignora voit adevarul istoric anticomunist, in ciuda indemnurilor si recomandarilor presidentiale;

4) reflecta in mare masura o diversiune a unor grupuri de interese si/sau etnie si straine de istoria adevarata anticomunista din Romania;

5) ne va afecta viata si viitorul;

6) este inca o dovada ca altii ne manipuleaza istoria,

In numele minerilor anticomunisti (vii si decedati) ai Vaii Jiului, revoltati in august 1977, ma pronunt cu fermitate si va cer si dumneavoastra, domnule Traian Basescu, sa anulati total Raportul Tismaneanu iar membrii si expertii comisiei Tismaneanu sa fie judecati si condamnati pentru incercarea de discreditare a Presedintiei Romaniei si de manipulare a adevarului istoric.

Condamnarea crimelor comuniste trebuia facuta dar nu avand la baza raportul Tismaneanu.

Cu mandria si onoarea de a fi roman,


Constantin Dobre
Adevaratul conducator al Revoltelor mineresti anticomuniste din Valea Jiului, Lupeni, august 1977
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Sugestie

Mesajde Ioan Rosca » Vin Dec 22, 2006 12:26 pm

Domnule Dobre,
Dv abordati probleme prea importante ca sa ramina difuzate la intimplare pe pe Internet. Ar trebui sa incercati sa patrundeti in media din Romania.
Si mai ales , ar trebui sa va implicati in procesul P35 deschis la procuratura militara pentru crimele comunismului si ascunderea lor dupa 1989. Stiu ca ati semnat Apelul si Plingerea colectiva - difuzate pe situl www.procesulcomunismului.com
Dar nu e suficent, ar trebui sa trimiteti la procuratura o plingere personala , in care sa deschideti frontal problema anchetei pentru ce s-a intimplat in 1977. Sa cereti procurorilor sa vina la Londra pentru a va audia, daca dv nu puteti veni la Bucuresti pentru asta. Sa aduceti si alti martori care pot ajuta stabilirea adevarului si pedepsirea vinovatilor. PENALA - nu in reviste si colocvii.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Raspuns la sugestia dlui Rosca

Mesajde Constantin Dobre » Sâm Dec 23, 2006 8:28 pm

Domnule Rosca,
Am incercat, de multe ori, sa patrund in media din Romania, insa fara succes. Si aceasta pt. ca "analisti" si "formatori de opinii" precum Tanase, Ruxandra Cesareanu si alti tismaneni. magureni, si apartinatori ai "societatii civile" m-au "clasat" in scrierile lor ca "securist", "spalat pe creier", "colaborator" "fals conducator" etc. Ce sa mai vorbesc de "rapoartele" Europei Libere si ale lui Amnesty International - toate mincinoase si avand la baza doar zvoniri - mi-au ucis identitatea prin faptul ca au spus ca am murit. Sapte ani din viata (1990 - 1997) mi i-am "cheltuit" - cercetatari, corespondente, amenintari cu judecata, strangeri de dovezi si zeci de avocati din USA si UK implicati - pentru ami recastiga identitatea.
In special acum, dupa ce am publicat protestul impotriva raportului Tismaneanu, nu-mi pot imagina cum as putea sa patrund in media din Romania.
Poate ma sfatuiti dv. cum sa procedez. Sau poate ma poate ajuta cineva, nu stiu.
Si o nota pesimista: am inceput sa cred ca, la fel ca Goma, sunt bine indexat pe lista "interzisilor" in media din Romania.

Cu stima,
Constantin Dobre
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Sa nu renuntam

Mesajde Ioan Rosca » Dum Dec 24, 2006 2:33 pm

Inteleg perfect situatia dv , pentru ca nici eu nu am acces in media din Romania, ea fiind impartita intre agentii puterii si acea opozantura monopolizanta si sterila - la care va referiti. Confiscata de marii jefuitori si intesata cu ziaristi jalnici, de cancan ieftin, media are o contributie majora in degradarea constiintelor romanesti.
Acum citeva zile am reusit totusi sa prezint punctul meu de vedere intr-o emisiune a domnului Turturica la TVR1 (Prim plan-partea a doua), care mai poate fi urmarita doar o zi la adresa:
http://www.tvr.ro/webcast/inregistrari.php#2
Daca apucati sa vizionati acest document veti vedea ca incercam sa punem punct celor 16 ani de sterilitate, sa iesim din mrejele "dizidentilor de catifea" si sa fortam un adevarat Proces pentru crimele comunismului - din 1944 pina in 2006.
In cadrul acestui efort v-am invitat sa interveniti, implicindu-va in dosarull P35.
Daca imi trimiteti coordonatele de corespondenta (email, telefon , sau adresa) , as putea sa le comunic procurorului Voinea- ca sa va caute.
Dupa ce vom avansa cu dosarul penal. va apare si media- care din pacate nu ne ajuta acum sa coagulam actiunea.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Nu cred ca Voinea doreste sa ma audieze

Mesajde Constantin Dobre » Mar Dec 26, 2006 1:59 pm

Domnule Rosca,
Dan Voinea are e-mail-ul meu incepand cu data de 23 mai 2006. A fost initiativa dlui. De atunci si pana in prezent nu am primit nici-un mesaj din partea dlui Voinea. Eu doar banuiesc de ce nu m-a contactat dl Voinea, dar prefer sa nu spun, deocamdata. Va rog doar sa observati ca tot mediul politic este virusat, influentat si dominat de TISMANIADA, care nu are nici-o legatura cu ADEVARUL. Efectul justitiei este doar melodia care iese din flautul tismanean & co.

Cu stima,
Constantin Dobre
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Mar Dec 26, 2006 5:25 pm

Stimate Domnule Constantin Dobre

Eu am preluat/popularizat materialul D-vs pe listele noastre, m-am gândit sa va public si in Euro-Renasterea-Observator, dar pentru ca acesta sa fie posibil, am nevoie de materialele D-vs, eventual si o fotografie, astfel va deschid o rubrica.

In general Euro-Renasterea-Observator, este Revista (fie ea si fiutica) al membrilor Europa-Crestina, unde v-am facut o invitatie.

In privinta Raportului Tismaneanu, sunt de acord, este discutabil. Dar as dori sa expun un punct de vedere.

Acest Raport pentru mine nu are nici o relevanta, important este faptul ca România a condamnat oficial comunsimul, pe care l-am asteptat de multa vreme. Anticomunsitii (prea multii s-au aratat dupa razboi), din pacate si-au aratat adevarata fata de puii bolsevici, revolutionarii de profesie. Pe acest fond este logic ca aparatul de dezinformare , denigrare sa aibe suces dupa suces si in cazul D-vs.

Sunt sigur, Grl Voinea urmeaza fi contestat de catre foarte multii care azi il lauda, dupa ce va da verdictul final (daca il va da, este alta grea intrebare). Impresia mea este ca Voinea si-a construit o foarte buna imagine pe gratis, credulitatea maselor. Fie cu iertare, cu ce este mai cu mot Voinea compatrativ cu Tismaneanu? In alta ordine de idei, acest Voinea nu spune absolut nimic nou pentru a intra in orgasm, nici macar nu este o sentinta definitiva ca sa ne bucuram (opuii de bolsevici), atât de tare si inainte de vreme!

Din acest punct de vedere, condamnarea comunismului este cu mult mai importanta de la care trebuie pornit, regândita strategia, dar cu cine sa o faci? Reactiile dupa condamnarea comunismului de catre Basescu, ma refer la reactiile as-zisilor anticomunsiti a lasat de dorit, relevat adevarata fata a fiecaruia, egoismul si nu in ultimul rând intentiile ascunse dupa vorbe ticuluite.

Daca analizam cu atentie vom observa ca cel mai "indicat" (ptr istorie) a fost insusi Tismaneanu si Basescu, nu Goma, care ne-a demonstrat inca odata cât de mici suntem,insa marii ne dam. Teoretic ,moral si daca vorbeam de adevar, da, Goma era indicat, Cici Ioanitioiu, Radina , insa, noii avem in fata o mistificare de proportii lanivel mondial privind lepra/bestia comunsimului

Cu stima

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Constantin Dobre » Mar Dec 26, 2006 6:54 pm

Domnule Mihaiescu,

Aveti libertatea sa preluati si sa publicati tot ce am scris ia presa scrisa (articolele din Gardianul din datele de 18 mai si 12 iunie 2006) si pe internet (despre Greva minerilor din Valea Jiului 1977 in site-ul dlui Goma si www.gid-romania.com) si orice altceva voi publica. Cu tot respectul, nu pot oferi exclusivitate pt. ceea ce voi publica.

Cu simpatie si respect,
Constantin Dobre
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

OPEN LETTER TO THE PRESIDENT OF ROMANIA

Mesajde Constantin Dobre » Joi Dec 28, 2006 11:05 pm

OPEN LETTER



VIA E-MAIL: procetatean@precidency.ro



Date: 28th of December 2006





For the attention of Mr Traian Basescu

President of Romania



Dear Mr President,



RE: False statements and reports regarding my name, Costica Dobre as leader of the Jiu Valley coalminers’ strike in 1977, reflected in the Final Report of the Presidential Commission for the Analysis of the Communist Dictatorship in Romania (see pages: 347 and 348)



The false statements and reports refer to the leader of the coalminer’s strike as Ioan Dobre, a different person, instead of Costica Dobre.

Also, the same false statements and reports refer to literature which state that I allegedly died.



I find these false statements and reports particularly puzzling in the light of the fact that Amnesty International issued the public correction in the AMNESTY INTERNATIONAL NEWS, May 1977 Vol. 27 No. 3, as follows: “In the Romania entry in the Amnesty International Report 1979, AI stated that “several reports… alleged that one of the strike leaders, named Dobre, subsequently died after being run down by a car in circumstances never properly investigated by the police”. At the time it was impossible for AI to confirm or substantiate these reports. AI welcomes the news that Costica Dobre, a prisoner of conscience and one of the leaders of a coalminers’ strike in Romania in 1977, is alive and living with his family in the United Kingdom.” Prior of this public correction, on 28th of April 1994 I received a letter from Amnesty International containing full information on which these false statements and reports were based. In this letter, Amnesty International states: “Dear Mr. Dobre, we received your letter requested information that Amnesty International published on the coalminers’ strike in the Jiu Valley, in August 1977 and the subsequent persecution of the strike leaders. We appreciate your concern that some of the reports refer to a strike leader named Ioan Dobre who was allegedly killed in a car accident some weeks after the strike. … Much of this information (false information – my note) came to Amnesty International via letters or phone calls to Radio Free Europe which RFE published in reports. … Initially, when Amnesty International received reports of the Jiu Valley strike one of the leaders was referred to only as Dobre, his surname. In the spring of 1979 a former miner from Lupeni presented Amnesty International with a fuller account of the events which followed the strike in 1977 referring to the strike leader as Ioan Dobre, an engineer. This informant who claimed he knew Ioan Dobre personally, stated that Ioan Dobre was killed in a car accident some weeks after the strike…”

In another letter, dated 12 August 1994, Amnesty International states: “Dear Mr. Dobre, further to … letter of 28 April 1994, I would like to make it quite clear that owing to the difficulty of getting reliable information from Romania in the 1970s, we did publish in the late 1970s information about the name and assassination of the leader of the coalminers’ strike in the Jiu Valley in 1977, which subsequently turned out to be incorrect. In the first instance we had only the surname – Dobre. Later we were told that the first name was Ioan, but in 1979 we were informed that the strike leader in question was in fact called Costica Dobre and that he was still alive. We now accept that this information was correct, and that our earlier information was not.”



Regarding to the false statements and reports contained in the Final Report, the Presidential Commission knew as far back as 1997 that the information was probably wrong, the Presidential Commission knew for certain in 2005 about my accounts of the Jiu Valley coalminers’ strike in 1977 (see the book “LUPENI ’77. SFANTA VARVARA VERSUS TANTI VARVARA” by Mihai BARBU and Marian BOBOC – Deva : Editura Corvin, 2005 ISBN 973–622–233-0 Ed. II)



My human rights have been seriously compromised by the Presidential Commission and the Presidency of Romania itself.



Malicious Falsehood



The Final Report of the Presidential Commission for the Analysis of the Communist Dictatorship in Romania contain false statements and reports, as I mention above, which were published with a calculated and reckless disregard for the truth. The result is that my basic human rights are seriously and utterly compromised.



Conclusion



The purpose of this open letter is to invite the Presidency of Romania to publish a prominent, full and unqualified apology and correction in terms to be agreed on the website of the Presidency of Romania, www.presidency.ro, and in the most popular and central Romanian newspapers, and to pay me substantial damages to attempt to compensate me for the damage your Final Report has caused me. I shall also require an undertaking that your Presidency will not repeat any of this false statements and reports complained of either on your website or otherwise.



The speed and manner with which you respond to this open letter will influence the compensation that I will accept to settle this matter. I require your satisfactory response at the latest on Friday, 12 January 2007. I reserve all rights in the meantime.



Yours faithfully,



Costica Dobre

Former leader of the Jiu Valley coalminers’ strike in 1977



Postal Address:



19 Queens Drive,

Sevenoaks,

Kent

TN14 5DB

United Kingdom



Email: costica.dobre2@homecall.co.uk



Cc: dbadea@gardianul.ro

office@gardianul.ro

elenandro@gmail.com

redactie@ziarultricolorul.ro

EUROPA-CRESTINA-owner@yahoogroups.com

Corina.dragotescu@adevarulonline.ro

rosca@ziua.ro

redactia@romanialibera.ro

vtisman@vpt.umd.edu

cristivasile2002@yahoo.com
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Mesajde Marius » Vin Dec 29, 2006 2:52 pm

N-am înţeles de ce scrisoarea trimisă lui Băsescu şi cîtorva ziare româneşti e în engleză. Băsescu a învăţat prin porturi niţică engleză dar se cam poticneşte.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Raspuns domnului Marius

Mesajde Constantin Dobre » Vin Dec 29, 2006 3:53 pm

Domnule Marius,
Am ales sa transmit Scrisoarea Deschisa catre dl. Traian Basescu in varianta engleza din urmatoarele motive:
1) dupa cum presupun ca vor evolua "ostilitatile" intre mine si Presidentia Romaniei, aceasta scrisoare va face parte dintr-un dosar care va fi prezentat avocatilor mei ENGLEZI (aceiasi care m-au reprezentat si in disputa juridica cu Amnesty International) care nu cunosc limba romana;
2) asa cum stiu eu justitia din Romania si fiind vorba chiar de Presidentia Romaniei (posibil partea pirata), cred ca, repet, "ostilitatile" juridice se vor termina undeva in afara Romaniei, acolo unde atat eu cat si avocatii mei (specializati in human rights) ne simtim confortabil cu partea noastra de adevar in limba engleza. Vrand, nevrand reprezentanti juridici ai Presidentiei Romaniei fie vor fi ei insisi prezenti pentru a pleda apararea, in engleza, ori vor angaja o firma de avocati vorbitori de engleza;
3) "Crimele" de care este acuzata Presidentia Romaniei (lipsirea de identitate si raspandirea de informatie falsa ca am fost asasinat - in ciuda evidentelor de dezmintire publica) face trimitere la Carta Drepturilor Omului a ONU si a altor documente de drept international, unde Romania este co-semnatara si care primeaza documentelor de drept national, si sunt prea grave si intorelabile - aceste "crime" - pentru a nu fi judecate de o institutie internationala unde NU limba romana este cea curent vorbita ci limba engleza.

Cu stima si urari de "La multi ani",
Constantin Dobre
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Re: Raspuns domnului Marius

Mesajde Marius » Dum Dec 31, 2006 4:04 pm

Constantin Dobre scrie:Domnule Marius,
Am ales sa transmit Scrisoarea Deschisa catre dl. Traian Basescu in varianta engleza din urmatoarele motive:
1) dupa cum presupun ca vor evolua "ostilitatile" intre mine si Presidentia Romaniei, aceasta scrisoare va face parte dintr-un dosar care va fi prezentat avocatilor mei ENGLEZI (aceiasi care m-au reprezentat si in disputa juridica cu Amnesty International) care nu cunosc limba romana;


E păcat că persoane precum dl. Dobre nu mai vorbesc despre evenimentele la care au luat parte decît prin avocat.

Înţeleg că pricipala greşeală a raportului Tismăneanu contestată de dl. Dobre este faptul că a greşit numele Constantin Dobre, au scris Ioan Dobre, preluînd greşeala de la Amnesty international. Afirmaţia că Dobre ar fi murit nu apare în raportul Tismăneanu, doar în raportul Amnesty Internaţional la care raportul Tismăneanu face trimitere.

Sigur, dl. Dobre are dreptul să ceară rectificarea şi nu cred că Preşedinţia sau comisia Tismăneanu ar avea ceva împotrivă unei rectificări, dar dl. Dobre deja se gîndeşte la proces şi la ce bani va scoate ca despăgubire pentru această greşeală. Cum se pare că a scos bani şi de la Amnesty Internaţional.

Uite aşa se scot bani de despăgubiri nu de la torţionarii comunişti, ci de la organizaţii care au apărat victimele comunismului, dar au făcut mici greşeli, neintenţionate, în activitatea lor.

Pe urmă ne mirăm de ce oamenii de rînd nu sînt interesaţi în lupta anticomunistă. E un pericol ca lupta anticomunistă să fie percepută doar ca o goană după bani.

Despăgubirile sînt fireşti să se ceară pentru bătăi, omoruri, arestări, cazne, prigoane. Probleme de tipul "mi-a scris cineva numele greşit", mai ales dacă nu e ceva cu intenţie, se pot rezolva prin presă, mass-media (chiar şi acest forum e un loc unde se pot face corecţii). Doar în caz de rea-credinţă (ceea ce nu cred că e cazul în problema Dobre) ar fi necesară intervenţia avocaţilor, după părerea mea.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Constantin Dobre » Dum Dec 31, 2006 7:23 pm

Domnule Marius,
Va raspund pe puncte la ultimul Dvs mesaj:

1) Despre evenimentele la care am luat parte (Greva minerilor din Valea Jiului 1977) N-AM VORBIT si NU VORBESC "prin avocat". Marturia mea despre acele evenimente se afla in cartea "Sfanta Varvara versus tanti Varvara", autori: Mihai Barbu si Marian Boboc, Editura Corvin, 2005 ISBN 973-622-233-0. Marturia mea se mai afla si pe urmatoarele website-uri:
www.gid-romania.com ; www.holocaustulrosu.blogspot.com
Este trist ca chiar Dvs, moderatorul acestui site, sa-si minta cititorii;

2) Principala greseala a Raportului Tismaneanu a fost sa IGNORE, cu rea credinta, a marturia mea. Daca Raportul T. ar fi facut trimitere la marturia mea, atunci nu ar mai fi avut rost sa mentioneze literatura care imi mentioneaza numele gresit si ca am fost asasinat. Ne-procedand astfel si stiind foarte bine care este numele meu si ca traiesc (vezi dezmintirea publica a lui Amnesty International si marturia mea expusa in carti si pe website-uri) Comisia Presidentiala se face VINOVATA DE FALSITATE CU REA CREDINTA (Malicious Falsehood);

3) Vi se pare gresit, domnule Marius. NU AM SCOS NICI-UN BAN DE LA AMNESTY INTERNATIONAL. Dimpotriva, AM CHELTUIT O MULTIME DE BANI SI TIMP (sapte ani) pentru a determina Amnesty International sa dezminta public ca nu am fost asasinat. Nu credeti, domnule Marius, ca ar fi fost mai intelept sa va abtineti de a va da cu presupusul in probleme care NU va privesc si NU le cunoasteti? Eu nu indraznesc sa spun si nici chiar sa presupun ca mesajul domniei voastre a fost facut la comanda, pentru simplul motiv ca NU STIU;

4) Cum sa "scot bani de despagubiri" de la "tortionarii comunisti" sau de la statul roman cand Raportul Tismaneanu, care pretinde ca reprezinta luptatorii anticomunisti si victimile tortionarilor comunisti, cand acest raport presidential nici macar nu-mi mentioneaza numele adevarat si nici ca traiesc? Asta nu v-ati intrebat? Raportul NU a mentionat nici macar un nume de victima REALA (vie sau moarta) a represaliilor salbatice dupa Greva minerilor din 1977. Cum sa pretinda ei, victimile reale (cei vii si familiile celor disparuti), sa pretinda "despagubiri" daca cei investiti, presidential si NU de catre victime (nu ne-au consultat sau intrebat), nu mentioneaza numele si suferintele acestora? Dimpotriva, Comisia Prezidentiala a batut cimpii, intentionat si cu rea credinta, cu informatie falsa si eroi falsi;

5) Spuneti ca "doar in caz de rea-credinta (ceea ce nu cred ca e cazul in problema Dobre) ar fi necesara interventia avocatilor". Va garantez ca nu stiti despre ce vorbiti domnule Marius.
Unii dintre "expertii" Comisiei Presidentiale (vezi textul scris de catre dna Ruxandra Cesereanu pe coperta a patra a cartii citata mai sus), inclusiv dl. Traian Basescu (cel care a prefatat cartea in care a aparut marturia mea) mi-au stiut numele real si AU STIUT CA NU SUNT MORT. Ei, "expertii", au stiut de dezmintirea publica data de catre Amnesty International si de marturia mea aparuta pe website-uri. Cu toate aceste DOVEZI incontestabile ca traiesc, Comisia Prezidentiala a ALES si a HOTARAT, CU INTENTIE si cu REA-CREDINTA, sa NU tina cont de aceste dovezi. Asadar, "problema Dobre" intruneste toate conditiile juridice (Falsitate cu Rea-credinta = Malicious Falsehood) pentru a fi necesara interventia avocatilor.

Cu regret pentru nefericita Dvs interventie,
Constantin Dobre
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Mesajde Marius » Mar Ian 02, 2007 2:50 pm

Constantin Dobre scrie: Spuneti ca "doar in caz de rea-credinta (ceea ce nu cred ca e cazul in problema Dobre) ar fi necesara interventia avocatilor". Va garantez ca nu stiti despre ce vorbiti domnule Marius.
Unii dintre "expertii" Comisiei Presidentiale (vezi textul scris de catre dna Ruxandra Cesereanu pe coperta a patra a cartii citata mai sus), inclusiv dl. Traian Basescu (cel care a prefatat cartea in care a aparut marturia mea) mi-au stiut numele real si AU STIUT CA NU SUNT MORT. Ei, "expertii", au stiut de dezmintirea publica data de catre Amnesty International si de marturia mea aparuta pe website-uri. Cu toate aceste DOVEZI incontestabile ca traiesc, Comisia Prezidentiala a ALES si a HOTARAT, CU INTENTIE si cu REA-CREDINTA, sa NU tina cont de aceste dovezi. Asadar, "problema Dobre" intruneste toate conditiile juridice (Falsitate cu Rea-credinta = Malicious Falsehood) pentru a fi necesara interventia avocatilor.


Eu nu sînt convins că acea greşeală din raportul Tismăneanu a fost făcută cu rea-credinţă. E vorba de un raport de 663 pagini făcut de o comisie cu 19 membri + 20 experţi + 12 colaboratori. S-a întîmplat ca în zicala cu copilul cu multe moaşe care rămîne cu buricul netăiat. Ruxandra Cesereanu nu e membră în comisia Tismăneanu, e citată doar ca "expert" care a ajutat comisia. Nu ştiu la ce parte a raportului a ajutat Cesereanu, ea are şi o carte despre revoluţia din 1989. Poate nici n-au întrebat-o la partea despre Valea Jiului.

Traian Băsescu, chiar dacă a prefaţat cartea cu mărturia dv. (o dovadă că preşedintele nu are nici o intenţie să vă neglijeze) nu a lucrat personal la acest raport. Nu sînt nici măcar convins că l-a citit în întregime, fiind vorba de 663 pagini.

Nu trebuie exagerată importanţa acestui raport, el nu este punctul de vedere definitiv al istoriografiei despre lupta anticomunistă. Statul român a alcătuit o comisie senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, dar raportul acestei comisii nu este considerat sfîrşitul cercetării istorice pe acest subiect.

Reţineţi că Raporul Tismăneanu nu spune nici unde că aţi murit, ci doar citează la bibliografie raportul Amnesty internaţional care a scris despre dv. că aţi murit.

Faptul că s-a greşit la numele dv. este o pată pe reputaţia de profesionalism a lui Tismăneanu şi a celorlalţi membri ai comisiei, arată superficialitate în muncă, dar nu e neapărat o dovadă de rea-credinţă. Greşeala a fost preluată de la Amnesty Internaţional, o sursă care a fost considerată de încredere.

Ceea ce m-a nedumerit nu este dorinţa dv. de a se corecta raportul, care e absolut legitimă, ci faptul că deja vă pregătiţi pentru un proces, cînd încă n-aţi primit nici un răspuns. Deja aţi scris în engleză şi v-aţi consultat cu avocaţii, anticipînd chiar şi faptul că un proces în România va trebui continuat pe plan internaţional.

După părerea mea, ar fi trebuit să faceţi cererea de rectificare în limba română şi să indicaţi în ea dovezile conform căreia Amnesty Internaţional a greşit. De pildă să ataşaţi copii după scrisorile primite de la Amnesty Internaţional prin care îşi recunoşteau greşeala. N-am înţeles cum a publicat Amnesty Internaţional în 1977 o erată referitoare la raportul lor din 1979 (aşa scrie în scrisoarea dv.).

Abia dacă preşedinţia refuza corecţia ar fi fost normal să vă gîndiţi la avocaţi.

Hai să punem şi lincul de unde se poate descărca raportul Tismăneanu, pentru cei interesaţi: http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=83
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Constantin Dobre » Mar Ian 02, 2007 4:56 pm

Domnule Marius,

Intr-adevar, Amnesty International a facut dezmintirea publica (despre moartea mea) in anul 1997 si NU in 1977. A fost o genuina si regretabila eroare de dactilografiere. Stati linistit, Presidentia Romaniei a fost notificata, la timpul potrivit, despre acea eroare de dactilografiere.

Dumneavoastra mai spuneti, citez: "Greseala a fost preluata de la Amnesty International, o sursa care a fost considerata de incredere". Adaugati ca aceasta greseala, va citez: "arata superficialitate in munca, dar nu neaparat o dovada de rea-credinta". Daca numai la atat se limiteaza cunostintele dvs. juridice in materie de DREPT INTERNATIONAL privind human rights, categoriile de falsitate cu rea vointa si defaimare publica, atunci cred ca nu mai am ce sa comentez si va asigur ca epistolarul nostru virtual se termina aici si acum.
Constantin Dobre
 
Mesaje: 10
Membru din: Dum Sep 17, 2006 4:21 pm

Mesajde Marius » Mar Ian 02, 2007 9:36 pm

Constantin Dobre scrie:Domnule Marius,
Intr-adevar, Amnesty International a facut dezmintirea publica (despre moartea mea) in anul 1997 si NU in 1977. A fost o genuina si regretabila eroare de dactilografiere. Stati linistit, Presidentia Romaniei a fost notificata, la timpul potrivit, despre acea eroare de dactilografiere.


Uite că şi dv. faceţi greşeli.

Constantin Dobre scrie:Dumneavoastra mai spuneti, citez: "Greseala a fost preluata de la Amnesty International, o sursa care a fost considerata de incredere". Adaugati ca aceasta greseala, va citez: "arata superficialitate in munca, dar nu neaparat o dovada de rea-credinta". Daca numai la atat se limiteaza cunostintele dvs. juridice in materie de DREPT INTERNATIONAL privind human rights, categoriile de falsitate cu rea vointa si defaimare publica, atunci cred ca nu mai am ce sa comentez si va asigur ca epistolarul nostru virtual se termina aici si acum.


Recunosc, n-am cunoştiinţe juridice atît de avansate, eu nu obişnuiesc să mă consult cu avocaţi. Chiar şi cînd am avut procese, m-am dus singur în instanţă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009