Sectorul CIVES
 
 

Raspuns

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Raspuns

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 28, 2006 12:46 pm

D-le Alin,

In 22 Decembrie 1989 nu a fost deloc vorba despre o "abandonare a puterii", ci dimpotriva, Ceausescu a fost fortat sa fuga din sediul C.C.-ului pentu ca am recurs la un argument extrem de convingator, care l-a determinat sa părăsească clădirea în mare viteză, de frica.
Desi au trecut 17 ani de atunci, nici astazi nu s-a gasit nici macar un ziarist sa cerceteze cauza care a determinat fuga lui Ceausescu, dar cu toate astea multi netoti isi dau cu presupusul despre ceva necunoscut lor, in numele "senzationalului, adevarului si istoriei" si cred că e pacat.
Din pacate nu am avut inca timpul sa scriu, in format electronic, asemenea momente. O buna parte din ceea ce s-a intimplat cu adevarat la Revolutie am relatat in cartera Angelei Bacescu, intitulata Romania din nou in calea navalirilor barbare.
Am mai scris cca. 64 de pagini in declaratia pe care am dat-o d-lui. gen. Dan Voinea, pastrind inca elementele cheie, pentru a nu ajunge pe mina unora rau intentionati si a toate stiutori, asa cum este si tov. Stoenescu, care încă se crede a fi istoric.

Ceausescu a plecat in Iran pentru ca avea vizita deja programata, iar Postelnicu si gen. Iulian Vlad l-au asigurat ca tulburarile de la Timisoara pot fi tinute sub control si chiar anihilate, astfel incit el poate sa plece fara nici un fel de probleme.
Cit a fost plecat a fost informat de situatia din tara de tovarasa.
S-a intors pentru ca el mai credea ca va reusi sa tina situatia sub control, ceea ce s-ar fi intimplat daca eu nu as fi spart mitingul din 21 12 1989 si nu as fi organizat ceea ce apoi s-a numit Revolutia Romana din Decembrie 1989.
Inainte de a afla cum de a ajuns sa faca autostopul ar trebui sa va intrebati si, eventual sa-i intrebati pe toti cei care de 17 ani tot pretind ca le stiu pe toate in materie de Revolutie, cum de a fost posibil ca echipajul elicopterului sau sa-l abandoneze ca pe un gunoi la marginea unui drum din tara in care el se credea stapin.
La intrebarea dvs. " cum a ajuns" eu am raspuns in scrisoarea pe care i-am transmis-o in iunie 1989 lui Ceausescu si in alte doua scrisori care au urmat, una inainte de Congresul al XIV-lea si alta dupa mascarada respectiv.
Ambele scrisori au ajuns atunci, cu ajutorul ambasadorului Olandei, in redactia cotidianului canadian The Globe and Mail, una fiind publicata la data de 20 12 1989. Aceasta scrisoare este publicata si pe acest site. Daca si cind voi intra in posesia copiilor aflate astazi la Ambasada SUA si a Olandei si voi avea suficient timp, am sa le scriu si am sa le postez pe acest site. Atunci veti afla si raspunsul la intrebarea dvs.
Mesajele mele arata ca eu stiu bine tot ceea ce a fost important in Revolutia romana, acesta fiind si motivul pentru care nici Comisia parlamentara condusa de figurantul mincinos Sergiu Nicolaescu nu m-a invitat niciodata, oficial, pentru a le spune ce si cum, iar astazi raportul este bun o bataie de joc pe bani publici.
Tot din aceste motive cei cu aere de realizatori, probabil insi cu nostalgi comuniste, produse tipice ale societatii socialiste multilateral dezvoltate, ma ocolesc cu mare grija atunci cind cheltuiesc inutil alti bani publici cu emisiunile prin care colporteaza fel de fel de minciuni.
Pe de alta parte este adevarat si ca cei care ar dori sa afle tot adevarul nu fac nimic pentru a le impune respectivelor televiziuni si ziare sa ma contacteze si, asa cum ii este ceruta parerea lui Stoenescu, sa-mi fie ceruta si mie, pentru a va demonstra ce putin stiu ei si care este adevarul acelor vremuri.
Mai multe, deocamdata, nu pot sa va spun, din motive lesne de inteles, dar va asigur ca atunci a fost posibil pentru ca am vrut si am stiut cum sa fac sa iasa asa cum am vrut eu.
Nu am mai putut sa finalizez asa cum planuisem pentru ca a intervenit gloata care a fost mare, fudula si cu pretentii si a decis sa-l pupe in cur pe alogenul comunist si criminal zis Iliescu Ion si pe activistii comunisti care il inconjurau.
Si pentru ca nu e bine sa te pui cu gloata, ca are mintea odihnita, eu dupa ce le-am spus ce trebuie sa faca, pentru a iesi macar o data bine si pentru poporul roman, dar si ce se va intimpla cu tara asta si cu ei daca nu ma vor asculta, am fost arestat si trimis sa fiu impuscat, ca terorist, la fortul militar Stefanesti.
Apoi am fost insultat in fel de fel de publicatii si, nu imi aduc aminte ca cei pentru care m-am sacrificat eu atunci sa imi fi luat macar o data apararea.
Asa ca acest popor isi merita soarta cu prisosinta, nu credeti?


D-le Nica Leon,

ati putea sa expuneti (eventual copy/paste din alte postari) cum vedeti d-voastra abandonarea puterii de catre Ceausescu in ziua de 22. dec. 89 ?

De ce a plecat in Iran in plina criza, de ce s-a intors si cum a ajuns, din conducator suprem al Romaniei (inclusiv) al armatei, in decurs de cateva ore, sa faca autostopul pe un drum judetean ?

in mesajele d-voastra lasati impresia ca aveti o idee destul de clara despre prabusirea lui Ceausescu, dar nu am vazut pana acum o enuntare clara a variantei d-voastra si ipotezelor / argumentelor sustinatoare

Daca ati facut-o , va rog sa imi spuneti unde pot gasi (online) aceasta informatie.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Vin Feb 15, 2008 1:42 pm, modificat de 2 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Dec 28, 2006 9:26 pm

Interesant raspuns ofera Dl Nica Leon, ce sa întelgem?!

1) Dl Nica Leon a fost in Sediul CC-PCR in diminetata lui 22 Dec 89, incepând cu orele 8, participând direct la evacurea ceausestilor fie impreuna cu Grl Stanculescu, fie acesta a confiscat meritele D-lui Nica Leon.

2) Sa întelgem ca Dl Nica Leon a fost un trimis al divinitati, care trebuia ascultat si pentru ca gloata la "rastignit" ( a mai fost unul Radu Vasile care a avut asemena pretenti) , a urmat pedeapsirea acesteia, interesanta descoperire,merita scrie o carte specifica pe aceasta tema.

3) Dl Nica Leon apare mentionat in toate lucrarile despre revolutie, daca nu ma insel siin primul Guvern FSN constituit,ulterior ascede si in CPUN, insa se socoteste nedreptatit pentru ca istoria nu sacralizeaza cuvintele Dl Leon, ce vor trebui citite zilnic asemeni textelor Coranului sau Carti Rosi a lui Mao,motiv pentru care pe capul Ro zace blestemul Dl Leon, pentru ca ma indoiesc ca insusi Dumnezeu sa ne pedepseasca pentru frumusetea ochilor Dl Leon

4) Deducem ca Dl Nica Leon a fost prezent si in CC si in strada si la puscarie, s-a teleportat inabsolut toate punctele fierbinti de la vârf pâna la gloata, ce mai, adevarat puteri ingeresti si asta atât înainte cât si dupa 89, fenomen unic, obligatoriu trebuie cercetat de NASA.

dat fiind aceste constatarii, eu propun ascoaitilor de rivulutionari sa-i faca statui, pe care asemeni celeui lui Mao sa fie ridicat, puse in absolut locurile si localuri, inclusiv toalete, sa se redacteze istoria scrisa de Dl Leon, si , zilnic gloata sa se prostearna la statuia sa citând din sacra istorie . Pai cum vine asta, totii revolutinari au statui, sunt citati ca niste zei, numai Dl Leon sa fie lasat de izbeliste, se poate una ca asta, curata blesfemie.

românii,cinstiti eroi (i), care "unul este" cât sânt in viata, ca altfel va bleastama Dl Leon de se alege praful si pulberea de voi"

Ei, uite ca am trait sa vad si pe asta, na, vorba aluia, ce sa ceri de la puii de bolsevici!

Eu zic ca Dumnezeu a avut mila de noii in dec 89, ca de ajungea Dl Leon pe locul lui ceasca, respectiv Ilici, nu cred ca era bine de ceei ce se incumeta pune la indoieala o vorba a domniei sale , azi in toata tara tronau portrete si statui din aur a marelui rivulutionar (de profesie) Nica Leon

O vorba zice asa; când vrea Dumnezeu sa piarda pe cineva, in prima faza îi i-a mintile, adevarata vorba!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Cui foloseste sa ne certam?

Mesajde Ioan Rosca » Vin Dec 29, 2006 5:36 pm

Domnilor, v-am rugat si va mai rog: spuneti-ne TOT CE STITI despre ce s-a intimplat in 1989 si 1990. Nu interpretari, nu speculatii, nu laude , nu invective. Cui foloseste sa ne certam? Fapte traite, informatii din participare directa. Dupa atitia ani, nu a venit momentul sa stim adevarul? Spuneti-ne ce s-a intimplat pe 21-22 decembrie dar si ce s-a intimplat dupa aceea. Domnul Leon insinueaza ca mai are informatii pe care inca nu e cazul sa le faca publice, domnul Mihaiescu se fofileaza de cite ori il rog sa ne prezinte adevarul despre grupul tinerilor din PNT implicati in actiuni cheie din 1990. Eu nu inteleg ce va face sa nu VORBITI DE TOT, ce va face sa va vorbiti dusmanos. Poate faptul ca nu s-a recunoscut inca caracterul legitim al revolutiei infrinte 1990? Poate faptul ca nu realizati ca aceasta lupta ar trebui relansata. Hai sa lasam micile orgolii, micile detalii, micile ranchiune si sa scoatem la lumina adevarul revolutiei romane tradate.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Cui foloseste sa ne certam?

Mesajde eu » Vin Dec 29, 2006 9:31 pm

Ioan Rosca scrie:Eu nu inteleg ce va face sa nu VORBITI DE TOT, ce va face sa va vorbiti dusmanos. Poate faptul ca nu s-a recunoscut inca caracterul legitim al revolutiei infrinte 1990? Poate faptul ca nu realizati ca aceasta lupta ar trebui relansata. Hai sa lasam micile orgolii, micile detalii, micile ranchiune si sa scoatem la lumina adevarul revolutiei romane tradate.
Ioan Rosca


Este regretabil ca cei ce inteleg ca au ceva sa spuna, sfarsesc prea des in proferarea de ofense sau in certuri marunte.

Este o obligatie de a face lumina in evenimentele ce au adus moartea atator romani, care credeau in ceva, sau schilodirea fizica si sufleteasca a noastra, a celor care trebuie sa suportam in continuare teribilele minciuni.

Cristian
Nu am murit atunci pentru bataia de joc de acum!
eu
 
Mesaje: 26
Membru din: Mar Oct 24, 2006 10:33 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Dec 29, 2006 10:50 pm

Stimate Domnule Ioan Rosca

Eu am dat un raspuns aproximativ

viewtopic.php?t=492

rugaminti D-vs. V-am felicitat, recunoscut importanta actiuni juridice, cât si adus la cunostinta o constatare, nu critica. Eu nu jignesc pe nimenii, expun o constatare, sunt indivizi care au fost omniprezenti in toate punctele fiebinti ba si la bulau (martirii), mai aveau putin si ne spuneau ca au fost impuscati si inviat din morti!

Va asigur, nu doar Dl Nica Leon este vizat, nici cel mai penibil, dânsul este un simbol al acestui fenomen, care a luat forme aluncinante in România si, de care sunt virusati absolut totii revolutinarii , asociatiile acestora. Dar lucruile nu se opresc aici. Eu am gasit anumite declaratii (cartea Dl Stoenescu) a unor indivizii care citeaza din literatura anumite evenimete stradale. Am avut senzatia ca faptele expuse de mine la care am participat au fost puse in gura acestora. Nu pot sa acuz, este o parere , posibil sa fie subeictiva.

Din tot ce am citit pâna acum, va spun sincer, am ajuns la convingerea ca asa cum dupa 89 ne-am trezit "eroii rivulutuonari" la fel si azi, care mai de care sutine ca doreste "adevarul", lupta pentru acesta, fiind singurii reprezentativi.

Demersul Timisoarei, se limiteaza la Orasul lor, restul evenimentelor sunt laterale, lipiste de improtanta. Prin urmare o lupta pentru suprematie in care bestia de Iliescu ne-a bagat cu acea nebunie numita pompos "revolutionar" Cum majoritatea fac parada de acest titlu, este greu sa ajungem la "adevar" Condamnarea comunismului a pus diagonosticul precis, dar uite ca, revolutionarii gasesc motive sa semne confuzie si scârba, care inevitabil va genera contestarea declaratiei oficiale.

Evenimentele din 1990, culminate cu acel negru Iunie 1990, contine minim douo componente in aceasta clipa.

1) Demersul in justitie al victimelor, care justificat cer condamnarea vinovatilor. Daca voi spune ca si eu sunt o victima,urmeaza fi contestat, pentru ca nu am ramas in Ro sa halesc salam cu soia. Treaba cu soia este delicata, pentru ca; la drept vorbind, majoritatea celor implicati in evenimente cum ar fi grupul Mansarda incepând cu 12 Ian 90, formarea CPUN si altele, nu mai sunt în tara. O revenire a acestora ar conduce la catastrofe majore pentru anumiti liderii din zilele noastre, pentru ca;

a) Cercetarile care se fac in prezent in privinta acelui Iunie 90, se refera la represiunea din 13-15 Iunie 90, a carui victima sunt si eu (Gr Mansarda), dar care in orce tribunal Iliescu&co nu vor putea fi niciodata trasi la raspundere, cel mult moral si istoric ramân condamnati ci chiar au fost din primele zile. Fapta poate fi celmult considerata gafa politica, inevitabila primelor clipe de dupa descatusare.

b) Iliescu&co, pot cu lejeritate demonstra ca represiunea a fost legal-justificata.

Vinovatii pentru acest rezultat sunt actualii liderii care cer vehement condamnarea lui Iliescu. Eu nu pot sa le acept aberatiile, pentru ca nu am uitat cât de mult am insistat sa renunte incepând cu 20 Mai 1990, fiind acuzat a fi facut pact cu Iliescu. Perioada manifestatiei din P-ta Univ, 20 mai -13 Iunie 1990, a degenerat cumplit, nu a avut nimci comun cu protestu linitial vinovati fiind Dinca, Maries si Oct Radulescu.

c) Fenomenul P-ta Univ a fost declansat de Gr Mansarda, detin si documente foto, pe care le-am asezat in ordine dupa ora, minut si zi. Este totul foarte bine arhivat, care este o proba zdrobitoare impotriva celor care îsi aroga acest merit, de fapt; totii acestia in final au compromis ideia. Astfel intram in punctul 2.

2) Un aspect vizibil este demonstratia si represiunea in sine si altul reala cauza care a condus la acest deznodâmânt, amanunt care nu intereseaza grupruile ce actioneaza in justitie, precum nici aceasta nu poate si sa vrea, cupla cele douo aspecte pentru a da o sentinta.

a) Demersul victimelor este benefic dar, doar pentru a identifica autorii faptelor. Eu pot sa ofer un nume, celui care ne-a casapit in P-ta Univ (conducatorul) si devastat Sediu PNTCD, asta pot sa o fac, daca va interesa pe Dl Voinea, sa ma contacteze, asa este normal.

b) A cupla cele douo componente ar insemna sa chemam la bara pentru a condamna (este condamnabil) atât pe Bush cât si Gorby, aspect de care se ocupa istoricii ci aceasta doar când arhivele vor fi deschise,ei, in aceste arhive exista adevarul si despre gr Mansarda,implicatiile sale dupa 89. Orce declaratie pe care eu as face nu poate fi luata in consdierare din lipsa de probe, fiind considerata pura inventie a minti, paranoia! A vorbii in detaliu nu intereseaza decât adevarati istoricii, oamenii care stiu analiza evenimentele, detin informatii minime. Un astfel de personaj pare sa fie Stoenescu, motiv pentru care i-am oferit toate detalile si, observ ca in ultimul volum este singurul care ataca exact acest aspect. Dupa ce acest asepct va fi adus la lumina, vom cupla cu primul punct, respectiv victimele care cer ca autorii crimelor sa fie judecati si condamnatii, acestora le va fi o buna dovada punctul doi la care fac eu referire. Din pacate, asa cum spuneam perioada dupa 20 Mai 90, da dreptate lui Iliescu, este justificat, nimeni nu il poate condamna,nici autorii.

Veti vedea dupa definitivarea dosarului Iunie 1990, ca tot in coada de peste va ramâne, nimenii nu va fi tras la raspundere, cel mult de forma un Acar Paun, ca sa dea satisfactie minima "cateilor"

Condamnarea oficiala a comunsimului este mai imprtanta pentru istorie decât alergatura la care asistam din partea unor grupurii, Amsenzatia ca si aceasta tot o diversiune este,pentru ca este vizibil de la o posta, nu adevarul il scoate la lumina ci mai mult il ascunde, cosmetizeaza.

Repet; rog sa nu fiu gresit întels!

Demersul in justitie este justificat si foarte important sa fie rezolvat, dar, nu acesta este adevarul complect, întelg ca pe acesta il cauta totii, cel putin fac parada. Identic fenomen avem in fata si in privinta evenimentelor din Decembrie 89. Cât timp reprezentantii asociatiilor nu constinetizeaza acest aspect, este greu sa putem vorbii aceiasi limba. Interesele victimelor sunt limitate la tragerea la raspundere si reapratii material-morale, adesea egoiste, suprematie eroica si alte acareturi de dupa razbel. Declaratiile acestora cu ocazia condamnari comunsimului a relvat aceasta crunta realitate. Repet, victimile sunt justificate cere ce doresc, dar, strict in privinta daunelor pe care le-a suferit fiecare concret, in rest s-asi vada de treaba si nu îsi aroge suprematia detineri adevarului.

Stiu ca nu veti aproba nici D-vs punctul meu de vedere, cu atât mai mult reprezentantii acelor asociatii. Am asteptat 17 ani pentru a sosii momentul prilnic vorbii, dar nu în vânt, mai pot astepta inca unul doi ani, pentru ca stiu pe unde se afla adevarul de foarte multa vreme, poate chair 17 ani. Vom vedea daca rezultatul final va confirma sau infirma celes puse de mine.

Am observat si eu ca Dl Stoenescu sutine o teza placut-conveabila unor interese , fiind un foarte bun scrib ce stie infasisa adevarul in toate formele posibile, criminalul sa devina victima, erou si acestia vinovatii. Dar nu Stoenescu are ultimul cuvânt, iar pentru moment nici nu poate spune mai mult, peste 50 de ani, multe din cele spuse de Dl Stoescu vor fi confirmate cu documente, specualtiile, spalarea chipului unor criminalii, va fii vizibila pentru care fapt va plati consecintele, cartile sale fiind lasate prafuii prin biblioteci, nu vor fi de referinta, cum nici azi nu pot sa fie. Stoenescu trebuie citit printr-e rândurii,iar de întels nu pot decât ceei care au o minte santoasa in logica peste care exista si informatii minime fie direict fie indirect.

Daca lucruile stau asa cum le-am observat din presa, Stoenescu pune pe masa un adevar de mare importanta, ceea ce sutine azi Stoenescu pentru mine nu este nimic nou, m-am mirat nespus de mult cum de pâna acum nimeni nu la pus in discutie´. Da, avem intreg adevarul de foarte multa vreme, numai ca interesele meschine nu a dorit si nici nu doreste acepta, pentru ca atunci ar insemna sa le scada considerabil importana pe care si-o aroga, de care fac parada de aprope 17 ani! Ei, ptr istorie acestia nu reoprezinta importanta , nici macar nu-i va consemna. Din acest motiv consider ca inca ne aflam intr-o forma de diversiune care frâneaza ca adevarul spune cuvântul ultim.

In ziua când se vor întelge aceste aspecte vom reusi intelge , unifica fortele,pâna atunci vorbim fiecare ceea ce stim si vrem.

Am sa dau un exemplu concludent, Cici Ioanitoiu a facut o treaba excelenta, dar nici el nu a putut pune pe masa o dovada concludent-definitiva, cartile sale (le am pe toate in biblioteca), au o insemante foarte mare, care vor confirma pe deplin si alte acuze ce se aduc comunismului, din acest punct de vedere Cici va ramâne un punct de referinta , dar doar in ziua când se va spune intreg adevarul, boicotat de comunsiti europeano-mondialisti, o forta inca de care nu se tine cont.

Cu stima

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Continui discutia in firul dedicat revolutiei din decembrie

Mesajde Ioan Rosca » Dum Dec 31, 2006 2:34 am

Desi , din modul in care puneti dv problema, inteleg ca nu considerati ca in 1990 a avut loc o incercare tradata de revolutie. Eu da. Am participat la aceasta incercare, nu la o lupta politica normala, electorala. Credeam ca si dv asta ati facut pe 12 ianuarie, 28 ianuarie, 18 februarie, 22 aprilie. Vad ca nu va asumati SENSUL revolutionar al acelor infruntari. Si nici nu vreti sa va faceti publice actiunile. Fara resturi tenebroase, ambigui, aluzive. Nu faptul ca ati plecat din tara e o tradare. Exilul e o reactie de protest. Ci faptul ca ati acordat legitimitate puterii, dupa 20 Mai. Eu nu am recunoscut niciodata "alegerile". Si voi demonstra ca am avut dreptate. Am fost candidat si m-am retras- ca sa denunt farsa. Pentru asta am fost in Piata Universitatii- sperind sa pot contribui la o forma coerenta de rezistenta. Dar nu a fost sa fie.
Nu pentru ca ati facut dv sau altii nu stiu ce complotele am ajuns noi acolo, zeci de mii de oameni simtind similar. Micul grup de grevisti ai foamei din Piatra Neamt -de exemplu- , exasperat, se decisese deja la inceputul lui aprilie sa mearga in Bucuresti si sa taie circulatia, intinzindu-ne pe caldarim. Nu din eroism ci din disperare. Aparitia manifestatiei ne-a dat speranta ca s-a deschis un front. Dar, din pacate el a fost lasat balta. Iar dezertorii incearca de 16 ani sa ascunda aceasta rusine. Fiecare termina revolutia cu o zi inaintea retragerii lui de pe front. Si eu am facut asta la un moment dat. Dar m-am intors. Poate ca nu vom mai putea face nimic eficace contra LOR, dar trebuie sa incercam, ca sa ne scuturam de ipocrizii si jumatati de adevar.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde alin » Mar Ian 02, 2007 5:28 pm

multumesc pentru raspuns.

asteptam sa aflu mai multe, desigur inteleg ca unele informatii au valoare juridica.
totusi, as propune sa incercam o wiki cronologie a lunii decembrie 1989, pe zile, ore si minute pentru perioada 16-25, poate reusim sa strangem ceva date.

referitor la binefacatorul/binefacatori Romaniei, eu cred ca sunt multi binefacatori tacuti de care romanii nici nu au auzit.
la fel cum sunt destui raufacatori ai poporului roman de care romanii nu au aflat.

ma gandeam zilele trecute ca mii de romani au capatat certificate de revolutionari si recompense pentru iesitul in strada in 89 in timp ce sute si mii de oameni care au infundat puscariile in anii 50, 60, 70, 80 nu au primit nimic.
nu mai vorbesc de cei care au rezistat in munti ani de zile.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Re: Cui foloseste sa ne certam?

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 03, 2007 1:26 pm

Ioan Rosca scrie:Domnilor, v-am rugat si va mai rog: spuneti-ne TOT CE STITI despre ce s-a intimplat in 1989 si 1990.
Din pacate inca nu se poate spune tot si pentru ca sint unii, foarte multi la numar, care apoi vor afla ceea ce nu stiu acum si vor incepe sa ne dea lectii, sa emita pretentii, dar si "judecati de valoare". Pot fi si unii care sa se foloseasca de anumite informatii pentru a-si construi apararea sau pentru a disipa anumite vinovatii.
Sa se fi uitat oare ca sluga lui Nicusor,Tatuluci, imediat dupa Revolutie a scris o carte scrisa doar din povestiri, pentru a ne convinge cit de mare "revolutionar a fost el, dar si pentru a mistifica adevarul.
Daca asi fi spus tot adevarul il mai puteam acum ridiculiza pe tov. Stoenescu? N.L.

Fapte traite, informatii din participare directa.

Eu cred ca am oferit numai informatii directe, traite, dar imediat s-au gasit unii care sa-mi spuna ca ei stiu mai bine decit mine ceea ce am facut si am trait eu, contrar evidentelor si probelor indubitabile existente.N.L.

Dupa atitia ani, nu a venit momentul sa stim adevarul? Spuneti-ne ce s-a intimplat pe 21-22 decembrie dar si ce s-a intimplat dupa aceea. Domnul Leon insinueaza ca mai are informatii pe care inca nu e cazul sa le faca publice...

Dupa cum ati putut constata, desi am pus citeva intrebari concrete, a caror raspuns il stiu doar cei care au participat intr-adevar la Revolutie, ca revolutionari nu ca spectatori, trecatori s.a.m.d. pina acum, la mai bine de un an nimeni nu a incercat macar un raspuns cit de timid. Concluzia este, cred, cit se poate de clara.
Nu se poate spune inca totul pentru ca este o cercetare in curs, care daca si-a propus sa afle TOT ADEVARUL atunci va trebui sa dea raspuns si la intrebarile formulate de mine.
Avind in vedere ca acele zile de 21 - 26.12 1989 au niste chei, eu voi putea verifica ceea ce au facut anchetatorii si daca inculpatii si vinovatii vor spune adevarul, folosindu-ma, la momentul oportun, de cheile respective. In cazul in care instanta, pe care o voi intreba nu va fi in stare sa raspunda la ceea ce voi intreba eu, judecatorii vor intelege ca ancheta nu a facut tot ceea ce ar fi trebuit sa se faca pentru a se afla tot adevarul si va dispune continuarea cercetarilor.

D-le Rosca, dupa cum puteti constata, mai sint inca unii care sustin, fara nici un fel de probe si ca ei ar fi creat, infiintat etc. C.P.U.N.- ul, institutie aparuta brusc si fara nici o explicatie, acum nu prea multa vreme, crezind ca eu, cel care l-a infiintat intr-adevar, avind in acest sens acte si dovezi, dupa cum v-am povestit, de altfel, in noaptea pe care am trecut-o povestindu-va si despre acest important eveniment, din dorinta de a taia avintul comunist al gastii criminalului comunist Iliescu Ion.
Tocmai din aceste cauze nu se pot spune inca toate cele petrecute cu adevarat, pentru ca la comunisti inca mai este valabila vorba "putini am fost multi am ramas, tovarasi, care a fost aplicata si la "revolutionari', iar Parchetul, pentru ca are mai multi parchetari ce si-au luat astfel de titluri fara nici un merit deosebit, asa cum spune Legea, refuza sa faca inca cercetarile necesare, pentru a-i pedepsi si pe cei care au cerut si au primit asemena documente, din dorinta de a beneficia de avantaje meteriale fara just temei.N.L.


domnul Mihaiescu se fofileaza de cite ori il rog sa ne prezinte adevarul despre grupul tinerilor din PNT implicati in actiuni cheie din 1990. Eu nu inteleg ce va face sa nu VORBITI DE TOT, ce va face sa va vorbiti dusmanos. Poate faptul ca nu s-a recunoscut inca caracterul legitim al revolutiei infrinte 1990? Poate faptul ca nu realizati ca aceasta lupta ar trebui relansata. Hai sa lasam micile orgolii, micile detalii, micile ranchiune si sa scoatem la lumina adevarul revolutiei romane tradate.
Ioan Rosca
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Joi Oct 18, 2007 5:14 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 03, 2007 1:47 pm

alin scrie:multumesc pentru raspuns.

asteptam sa aflu mai multe, desigur inteleg ca unele informatii au valoare juridica.
totusi, as propune sa incercam o wiki cronologie a lunii decembrie 1989, pe zile, ore si minute pentru perioada 16-25, poate reusim sa strangem ceva date.

Nu stiu ce inseamna o "wiki cronologie"N.L.

referitor la binefacatorul/binefacatori Romaniei, eu cred ca sunt multi binefacatori tacuti de care romanii nici nu au auzit.

Cind semnez ceea ce scriu si semnez eu, o fac numai in numele meu, ceea ce nu inseamna ca eu asi fi unicul binefacator.
Nu pot sa semnez si in numele lor pentru ca nu ii cunosc si, deci nu am mandatul lor sa o fac. Dar daca mai sint si altii, cred ca nimeni nu ii opreste sa faca ceva concret pentru a apara aceasta tara si tinara generatie, care nu este vinovata ca are inaintasi prosti, lasi, ticalosi, fuduli si multi.

la fel cum sunt destui raufacatori ai poporului roman de care romanii nu au aflat.

Cum nu au aflat romanii, marturisesc ca nici eu nu am aflat de multi (desi eu sint unul dintre cei care i-am cautat, chiar si inainte de Revolutie, cind, daca i-as fi gasit, as fi facut cu ei un partid, cu care sa candidam impotriva lui Ceausescu, in noiembrie 1989), poate si pentru ca nu se manifesta concret, faptele lor fiind sublime dar...lipsesc cu desavirsire.

ma gandeam zilele trecute ca mii de romani au capatat certificate de revolutionari si recompense pentru iesitul in strada in 89 in timp ce sute si mii de oameni care au infundat puscariile in anii 50, 60, 70, 80 nu au primit nimic.
nu mai vorbesc de cei care au rezistat in munti ani de zile.

Mai inainte de a scrie cele de mai sus ar fi trebuit sa va puneti problema daca multi dintre cei care au infundat puscariile chiar au fost cu adevarat buni, curajosi, patrioti si competenti. Daca ar fi fost asa, comunistii, care erau mai putini de 240 in decembrie 1945, nu ar fi subjugat niciodata aceasta tara.
Dar pentru ca o vorba veche spune ca "de morti numai de bine", cred ca trebuie sa aflati si de Decretul-lege 118(r5) din 30 03 1990, dar si de alte prevederi legale aflate in vigoare.
Trebuie sa stiti ca multi au primit, nemeritat, mult mai multe decit ar fi fost cazul, pentru ca altfel nu ar mai fi fost nevoie ca noi sa iesim in strada, in gloriosul si insingeratul Decembrie 1989, cind nepotii si fii au spalat rusinea, lasitatea, frica si umilinta de care au dat dovada mult prea multi dintre locuitorii acestei frumoase tari.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde alin » Joi Ian 04, 2007 3:56 pm

wiki: de la conceptul wikipedia (www.wikipedia.org), document on line care poate fi modificat de o multitudine de utilizatori, in conditii stricte de citare a surselor.

propunerea se referea la o cronologie a evenimentelor din dec89, eventual pana in iun90, care ar putea constitui o sursa de referinta deschisa, perfectibila, baza pentru alte discutii, abordari, cercetari.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Ian 05, 2007 2:16 am

Stimate Domnule Rosca

Eu am repetat deseorii, nu agreez termenul de revolutie, motiv ptr care am refuzat din primele zile si pâna azi o recunoastere oficiala . Eu nu am luat parte la revolutia tov Iliescu ci contrarevolutie. Revolutia tov Ilici a reusit, contrarevolutia a pierdut.

Eu doream reinstaurarea monarhiei, revolutionari republica, ce este atât de greu sa se inteleaga ca eu detest toate revoutiile, pe care le consider radacina raului in care ne zbatem. Sunt adeptul sistemului monarhist autoritar nu totalitar. Nu sunt adeptul democratiilor care da sanse scalvilor pune in locul regilor. Revolutiile a distrus aristocratie autentica, azi avem parveniti.

Daca in România a existat o revolutie anticomunista cum tot se spune, care este motivul ptr care nu s-a schimbat complect sistemul? In România lui 89 a fost o revolutie tot de sorginte marxista, care a dat jos (ca si in intreaga Europa de Est) un component uzat, primitiv care si-a desavârist opera, prima faza a dictaturii proletariatului s-a incheiat, ptr a se continua faza a doua in care intraram.

Dupa 12 Ianuarie 1990 consider protestele noastre tot parte a contrarevolutie, strivite brutal în Iunie 90, de fapt populatia la 20 Mai 90 ne-a demonstrat cât se poate de clar, ca prima faza s-a incheiat, sistemul programase (educase) cu suces o masa de zombii care sa raspunda la codurile pe care le transmitea. Dictatura proletariatului putea sa ia sfârsit, ceea ce s-a si întâmplat.

Pentru ca imi reamintiti de Grupul de la Piatra Neamt, din care ati facut parte, Dl Nemtiu era membru PNTCD, dânsul a venit la noi in sediu, noii va vizitam foarte des cortul, fiind prezenti in Piata zi si noapte. Asa ca este foarte posibil sa ne cunoastem daca ati facut parte din acel grup. Un alt grevist al foamei de care nu se prea mai vorbeste a fost Gradin, afalt in corturile din mijloc , D-vs fiind lateral ce da spre rondou.

La drept vorbind, trebuie sa recunoastem Procalamtia de la Timisoara a fost pentru noii totii manifestul care ne-a unit, fara aceasta este greu de crezut ca se putea ajunge la acel fenomen ,care pâna in 20 Mai, a fost pentru noii totii mirific, ce a urmat dupa este alta poveste. Sigur, asta nu justiifca crimele din Iunie 90. La drept vorbind in 12 Iunie, nu prea mai erau multii, cu exceptia grevistilor foamei, ce puteau fi luati pe sus de un cadru medical, daca nu ma insel chiar se si evacuase de catre Primarie spatiu. Eu am trecut zilnic prin Piata si dupa 20 Mai 90, dimineata si seara, Locuiam la Hasdau, Sediu PNtCD era alo aruncatura de bat, o plimbare prin bulevard care inevitabil trecea si prin P-ta Univ, in plus, de felul meu sunt curios analiza,urmari fenomenele, ei, am urmarit cu atentie ptr ca nu doream trada lupta. Orce veti spune D-vs, dupa 20 Mai 90, totul degenerase. Dar ca si atunci nici azi vad ca nu se poate vorbii la rece. Fiecare are adevarul sau,tine la el ca la un copil.

Eu cred ca ma spus mai mult decât trebuia, Dl Nica Leon, se teme sa posteze cele stiute numai de dânsul ptr ca sunt foarte multii care le sterpelesc si aroga. Pai, aici Dl Leon are foarte mare dreptate.

Nu este vorba de nici un complot ci probelema este alta asa cum va spuneam,trebuie pe sectiuni analizat, pentru a intelge radacina si asta se va intelge in ziua când se vor vedea discutiile Iliescu Gorby, Ian-Feb-Marite-April 90. Exista o stenograma , sper ca si pe aceia sa o publice Dl Stoenescu, eu am citito in 1997, in care Ilici se plânge lui Gorby in termeni bolsevici,iar Gorby raspune in ceei leninisti. La polul opus trebuie cercetat cu atentie si tratativele internationale din acel moment.

1) manifestantii mobilizati sunt un aspect,acestia inclusiv noii (Gr Mansarda), nu stim exact cine ne manipuleaza si ce se urmareste, este adevarat fenomenul incepe in 12 Ianuarie, zi in care era cu putinta ca România sa se desparta definitiv de URSS, au fost puse infucntiune codurile, masele au reactionat asa cum doreau revolutinarii, va aduceti aminte Bacanu a fost cel mai virulent, ptr ca se ataca sistemul la fundament. Si in12 Ianuarie am fost tot o mâna de oamenii,blamati.

2) In acel moment trebuia ca totii as-zisi luptatorii sa se alture PNTCD, PNL, foarte putini au facuto,ma refer la tinerii revolutinari care se tot bat cu caramida in piept, tipa ca au fost tradatii. Fiecare ca si azi mergea pe drumul sau, faceau parada de sloganul lansat de niste intelctuali marxisti, apoliticism. In acel moment, trebuia intarit partidele de opozitie, câti au constientizat? Foarte putinii! Ei, eu asa amintels continua eficient lupta, care mi-a atras multe acuze si bubuilei, legionar si fasscist suntem si azi catalogatii de Petre Roman,care a nominalizat grupul nostru in 2005, ptr ca doar Iliescu si Roman stie ce dureri de cap le-am dat noii , motiv ptr care nu ne uita nici azi.

3) Este foarte adevarat PNTCD nu a fost pregatit momentului, a gafat lamentabil, fapt ce a condus la o repulise a tineretului fata de partid, dar , trebuie spus

In ziua când regimul a aplicat codurile adecvate, incepe cu 28 Ian 90, foarte multii viteji se vor speria de PNTCD si fugi cât îi vor tine picioarele. Personal am urmarit fenomenul , fiind si intr-o pozitie in OT-PNTCD care imi permitea.

Stimate Domnule Rosca

Regimul marxist ne-a tras clapa si cu manifestatia din P-ta Univ,am legitimat niste pui de bolsevici, care jucau piesa anti iliescu, ca de anticomunism mai rar auzeam vorbii. Majoritatea acestor puiide bolsevici dupa ce si-au creat o aura de dizidenti l-au pupat pe Ilici in fund. Daca tragem azi olinie, P-ta Univ, prin acesti pui de bolsevici a lovit in partidele de opozitie, le-a slabit considerabil.

Din acest punct de vedere poate se justifica continuarea si dupa 20 Mai, dar sa nu uitam procentul optinut de partidele politice de opozitie, PNTCD si, faptului ca dupa ce îsicreasera aura, acesti puii de bolsevici ne-aulasat balta. Un protest trebuie sa aibe sutinerea societati civile, partidelor politice. Daca va aduceti aminte doar OT-PNTCD oficial va apara,intoate conferintele de presa (presa intenrationala) tinute la Inter,Radoi amintea de D-vs, indiferenta regimului etc, desigur in termeni adecvati. Restul incepuse sa va dezavuze. Si va mai dezvalui un secret, de fapt va readuc aminte, trebuie sa-lstiti.

In data de 11 iunie 90, are loc o seditna a Guver Roman, privind curatirea P-tei Univ, imediat omul nostru ne-a informat ce va urma. Ion Puiu a facut cu noi o sedinta scurta si ultra secreta, rugat sa va anuntam si refugiem cu totii pe unde putem, numai acasa nu! Dl Nemtiu liderul D-vs daca nu ma insel a luat parte la aceasta scurta sedinta. Unii s-au refugiat, altii nu! Dupa diversine si brutalitate vet ifi observat mobilizarea promta a populatiei, a camarazilor de fapt.

Cu toate ca noii eram intr-un partid politic, am participat individual si cât se poate de discret ptr a nu prejudicia partidul. Nu stiu care partid va sutinut mai mutl decât noii, respectiv OT-PNTCD, ptr foarte multii era un refugiu ptr diferite necesitati. La noii era un continu haos, la liberali ordine, motiv ptr care au câstigat mai mutle procente si aderarea maimultro tineri instruitii.

Radoi este si azi acuzat de frauda, fara a se amintii unde s-au dus banii, ba pe bonuri de masa ( cantina Rosseti), ba oferit haine altora in nevoi. Un singur membru al OT-PNTCD nu a avut nevoie de o camasa si nici bonuri de masa.

Dumitru Dinca a fost prezent din prima zi, ar trebui sa-siaduca amitne cuma pornit, vad ca de unde a pronit cu adevarat demonstratia nimeni nu mai aminteste, subit au uitat. Reamitesc eu, tineriliberai si taranisti au organizat toata tarasenia, Tautu in sediu nostru a scriis lozincile, dupa aia a vopsit zidurile si asa s-a pornit! Nu studnetii cum se minte azi. Dinca era necesar ramâne in P-ta Univ, si-a facut treaba bine cu portavocea. Dinfericire am salavat filmul, asa ca am toate fotografiile minut cu minut, asta ca sa nu se mai spuna ca ne arogam merite eroice.

De fapt; nu de merite este vorba D-le Rosca, noii am pierdut batalia, am ridicat niste pui de bolsevici mult mai perfizi, o nouo clasa de parveniti cu aere de elita. Daca dorim adevarul apoi sa il analizam si asumam si greselile, ptr a invata.

Iata de ce nu va sprijina intectualii la care atifacut apel recent via TVR,ptr ca sunt pui de bosevici. Lupta noastra (am fost prea putinii D-le Rosca) a fost curata, anticomunista dar de fapt noii am ridicat ,legitimat o nouo clasa de parveniti marxisti, contribuind la victoria socialsimului mondial.

D-vs spuneti ca nu ati recunoscut puterea instaurata la 20 mai, eu va spun; nu am recunoscut niciodata vreo putere, inclusiv actuala. Sunt obligat supune si respecta vointa majoritatii, dar eu insinea mea nu recunosc republica, pe care o socotesc plaga natiunilor. Astfel cum sa ma identific eu cu o revolutie? Eu cred ca daca constientizam cu totii la timp adevarata manipulare inclusiv a termenilor, cunosteam istoria , poate ca zdrobeam comunismul definitiv, nu a fost asa. România este si azi rosie pâna in maduva oaselor,lupta anticomunista este la moda, sa te declari anticomunist, dar fara lupta concreta impotriva sa,ptr ca inca aceasta ideologie inca place urechilor.

Inincheiere sa raspund si Dl Nica Leon privitor la CPUN.

Domnule Leon, pâna sa ajungeti D-vs in CPUN, s-au facut presiuni ,mobilizat manifestanti care a inceput cu 12 Ian. Iliescu nici prin gând nu vroia sa ofere opozitiei manifesta public ci a o denigra stalinist. Astfel se preseaza stradal, se ajugne la consultarii iar D-vs ajungeti la tribuna CPUN, din partea noastra au fost trimisi reprezentanti alesi de partid. Nu a fost Mihaescu, afost Radoi, Coposu, Gherasim, Petrina. Ceei ajunsi in CPUN nu au fost la inaltime, cu regret va spun,nici D-vs D-le Leon. Acel CPUN ne-a cauzat foarte multe daune, de care nu vorbeste nimeni deschis, a fost inceputul sfârsitului ptr opozitie!

Cu stima

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Ce bine ca prostia nu doare la ...OM !

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 05, 2007 12:12 pm

Inincheiere sa raspund si Dl Nica Leon privitor la CPUN.

Domnule Leon, pâna sa ajungeti D-vs in CPUN, s-au facut presiuni ,mobilizat manifestanti care a inceput cu 12 Ian. Iliescu nici prin gând nu vroia sa ofere opozitiei manifesta public ci a o denigra stalinist. Astfel se preseaza stradal, se ajugne la consultarii iar D-vs ajungeti la tribuna CPUN, din partea noastra au fost trimisi reprezentanti alesi de partid. Nu a fost Mihaescu, afost Radoi, Coposu, Gherasim, Petrina. Ceei ajunsi in CPUN nu au fost la inaltime, cu regret va spun,nici D-vs D-le Leon. Acel CPUN ne-a cauzat foarte multe daune, de care nu vorbeste nimeni deschis, a fost inceputul sfârsitului ptr opozitie!

Draga cititorule, din respect fata de tine, pentru a nu te lasa lipsit de adevarul gol golut, de care poate esti avid si care poate fi oricind probat cu numeroase dovezi, va voi spune urmatoarele:

In 12 ianuarie, la manifestatia respectiva,cei mai multi dintre tinerii care faceau acolo mare agitatie erau trimisi de mine. Tocmai din aceasta cauza in noaptea de 12 spre 13 ianuarie 1990 au fost sparte usile sediului Partidului Liber Democrat, primul partid creat in Romania post ceausista, fiind inlocuite toate incuietorile de la usile de acces.
Pentru a clarifica lucrurile, cam pe la orele 12 am vorbit cu Iliescu Ion, care mi-a spus ca el a dat dispozitie sa fie schimbate incuietorile, pentru ca el doreste sa faca in respectiva cladire sediul viitorului Senat al Romaniei.
La auzul unor asemenea prosti i-am spus ca eu l-am dat jos pe Ceausescu si daca crede ca are atita putere sa se puna cu mine, pentru ca pe el il dau jos din locul unde s-a cocotat nemeritat, chiar in ziua respectiva.
Am continuat astfel: ai vazut ceea ce s-a intimplat ieri seara si ar trebui sa stii ca daca m-asi fi urcat si eu pe tanc, dupa ce o aruncam de-acolo pe Vali Calin, ii faceam pe cei prezenti sa va linseze pe voi, pe comunistii aflat injurul tau dar si in Palatul Victoria.Daca crezi ca iest tare si poti sa imi faci fata n-ai decit sa faci cum vrei, dar te asigur si iti promit ca te fac praf.
Apoi l-am intrebat cine si cu ce autoritate isi permite el sa faca planuri pentru viitorul senat, cind el este doar un simplu provizoriu si derizoriu reprezentant al CFSN.
La auzul celor de mai sus Iliescu mi-a cerut scuze, spunindu-mi ca nu a stiut ca respectiva cladire imi fusese repartizata mie si a spus ca il va suna imediat pe Dan Predescu pentru a-mi inmina noile chei de la usi.
Dan Predescu si-a cerut si el scuze si mi-a dat imediat cheile, confirmindu-mi ca Iliescu ii ceruse ca in noaptea de 12 spre 13 sa schimbe incuietorile cladirii ce imi fusese repartizata prin repartitie a primarului general, pe care tot eu il pusesem in respectiva functie.
Apoi in 15 01 1990 tot eu l-am luat de gulere pe acelasi Iliescu, si tot in biroul lui din Palatul Victoria si am vrut sa il arunc pe fereastra pentru ca se impotrivea sa dam taranilor 0,5 ha de teren, pentru a fi folosit ca lot ajutator, necesar pentru asigurarea hranei acestora.
Si tot eu am fost cel care, in 18 ianuarie, dupa ce l-am potolit pe Coposu, l-am luat in focuri pe Iliescu, si pentru ca numai de mine se temea, au luat cu totii loc la masa, in sala de marmura din Palatul Victoria, eu fiind cel care a propus dizolvarea CFSN-ului creat de Iliescu si crearea C.P.U.N.-ului, a carui formula nu o comunic, pentru a da posibilitatea celor care se cred atit de importanti si de bine informati sa vi-o comunice.
Va mai spun, pentru a intelege cine este bine informat si cunoaste lucrurile asa cum au fost, pentru ca eu le-am trait, nu doar auzit pe la colturi, ca din delegatia P.N.T-c.d. nu facea parte Coposu, ci doar urmatorii: Ioan Lup care era seful delegatiei, Liviu Petrina si Ion Diaconescu, atit.
Va mai informez ca tot eu am fost cel care a impus ca toate sedintele C.P.U.N. sa fie transmise in direct la televizor, ca si multe altele.

Dar din pacate, la romani, este asa cum spunea geniul Mihai Eminescu sau Zeletin, acesta fiind motivul pentru care imi este atit de rusine ca m-am nascut in aceasta tara, in care m-am imbolnavit de greata cronica, tocmai pentru ca are extrem de multi prosti, dar fuduli nevoie mare.

Si pentru ca nu vreau si nu va cer sa ma credeti pe cuvint, cereti daca vreti si sinteti interesati, de la Arhivele Nationale, copia actului constitutiv al C.P.U.N.- ului si veti vedea singuri de cine este semnata, dar pot fi revazute si casetele care au fost filmate atunci, cum la fel de bine pot fi ascultate benzile care au fost inregistrate cu acea ocazie, aflate si in fonoteca Radiodifuziunii Romane. Astfel veti putea vedea ca eu apar si in seara acelei zile, in balconul Palatului Victoria, unde veti constata cum am fost primit de multimea adunata acolo, care era pregatita, la un semn de-al meu, sa intre cu forta in cladirea intesata de soldati inarmati pina in dinti.

Tot asa, dupa ureche se vorbeste si de regimul anti Iliescu, ce ar fi fost rezultatul Pietii Universitatii.
Nimic mai fals.
Cei competenti si informati stiu de protocolul semnat in august 1991, la Palatul Cotroceni, de fata fiind doar patru persoane, prin care s-a stabilit ca tilharul Iliescu sa uzurpe presedentia din '92 pina in '96, dupa care sa o faca comunistul criminal Constantinescu Emil, din 1996 in 2000, dupa care sa vina din nou criminalul Iliescu Ion, din 2000 in 2004.
Doar fraierii mai cred ca ei ar fi cei care, prin gimnastica lor, ar fi determinat ceva.
Eu stiu despre acest protocol si numele celor care au fost de fata, discutiile purtate, reactiile s.a.m.d.
Cit timp vom fi bolnavi de prostie si atita de fuduli incit nici macar sa nu ne pese sau sa ne ostenim macar sa ne aflam boala, niciodata nu vom putea realiza ceve deosebit!

Cit despre "opozitie, Dumnezeu cu mila....

Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Lun Ian 08, 2007 5:27 pm

alin scrie:wiki: de la conceptul wikipedia (www.wikipedia.org), document on line care poate fi modificat de o multitudine de utilizatori, in conditii stricte de citare a surselor.

propunerea se referea la o cronologie a evenimentelor din dec89, eventual pana in iun90, care ar putea constitui o sursa de referinta deschisa, perfectibila, baza pentru alte discutii, abordari, cercetari.


Sint de acord cu ideea , dar pentru asta mi-ar trebui mai multe informatii, pentru a afla cum functioneaza sistemul, ceea ce ar trebui sa fac etc.
De asemena, cred ca mi-ar trebui si ceva ajutor, avind in vedere ca nu ma pricep in astfel de chestiuni informatice, dar si ceva mai mult timp, avind in vedere si activitatea mea, care poate fi lesne inteleasa din cele de pe site.
Procesele si ceea ce trebuie sa scriu pentru acestea imi maninca foarte mult timp.
Recent am gasit, intimplator, cautind altceva, intr-un dosar vechi, citeva manuscrise ale unor scrisori pe care eu i le-am trimis lui Ceausescu si lui Gorbaciov in anul 1989.
Am promis d-lui Rosca ca atunci cind le voi gasi le voi pune pe acest site, deci trebuie sa mai muncesc ceva pentru a reusi sa le transform in limbaj informatic, pentru a putea fi postate.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Întrebare pentru dl. Mihăescu

Mesajde Marius » Joi Oct 18, 2007 4:57 pm

Octavian Mihaescu scrie:Eu am repetat deseorii, nu agreez termenul de revolutie, motiv ptr care am refuzat din primele zile si pâna azi o recunoastere oficiala .


D-le Mihăescu, referitor la afirmaţia dv. că aţi refuzat vreo recunoaştere oficială a meritelor de revoluţionar, am o întrebare:

Pe situl SSPR apare un oarecare Octavian Mihăescu, care are certificat conform Legii 42/1990 de luptător remarcat în revoluţie cu nr. 10041, iar în 8 noiembrie 2004 a depus cererea de preschimbare a certificatului conform noii legi 341/2004. Nr. de înregistrare al cererii este 13096. Nu apar pe situl SSPR informaţii despre rezolvarea cererii de preschimbare, de unde deduc că fie această cerere nu a fost rezolvată (dar nici respinsă), fie situl nu a fost actualizat: http://sspr.ro/situatia.php?pag=13&acti ... i&id=15974

Nu sînteţi dv. acest Mihăescu Octavian?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Întrebare pentru dl. Mihăescu

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Oct 20, 2007 8:36 am

Marius scrie:
Octavian Mihaescu scrie:Eu am repetat deseorii, nu agreez termenul de revolutie, motiv ptr care am refuzat din primele zile si pâna azi o recunoastere oficiala .


D-le Mihăescu, referitor la afirmaţia dv. că aţi refuzat vreo recunoaştere oficială a meritelor de revoluţionar, am o întrebare:

Pe situl SSPR apare un oarecare Octavian Mihăescu, care are certificat conform Legii 42/1990 de luptător remarcat în revoluţie cu nr. 10041, iar în 8 noiembrie 2004 a depus cererea de preschimbare a certificatului conform noii legi 341/2004. Nr. de înregistrare al cererii este 13096. Nu apar pe situl SSPR informaţii despre rezolvarea cererii de preschimbare, de unde deduc că fie această cerere nu a fost rezolvată (dar nici respinsă), fie situl nu a fost actualizat: http://sspr.ro/situatia.php?pag=13&acti ... i&id=15974

Nu sînteţi dv. acest Mihăescu Octavian?


Stimate Domnule Marius

Am ramas cu gura cascata, nu imi vine sa cred, vad ca nu ofera nici un fel de date personale ptr a verifica daca cineva va fi facut o astfel de cerere desigur tot vreun mare macher.

Eu va asigur; NU am facut niciodata o astfel de cerere , de înoire nici vorba sa fie, ma indoiesc sa existe inca un Mihaescu Octavian implicat in evenimente ptr ca numele nu este atât de raspândit, iar daca exista ar trebui verificat ptr ca este posibil sa fie un impostor. Daca nu este vreun mare macher (banuiesc cine ar fi), este posibil ca cienva care a citit pe aici sau cartea lui Stonescu sa aibe acelasi nume si sa incerce optine si el ceva. Nu exclud nici posibilitatea sa fie o coincidenta.

Poate aveti posibilitatea verifica, eu va dau liber in acest sens, va stau la dispozitie cu orce date personale si alte detali necesare.

Va multumesc ,
O.M.

Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009