Sectorul CIVES
 
 

Revoluţia trădată

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Revoluţia trădată

Mesajde Marius » Dum Ian 23, 2005 9:19 pm

S-a vorbit mult despre "revoluţia furată". Împotriva furtului revoluţiei s-a protestat prin manifestaţia din 1990 din Piaţa Universităţii. Ar fi cazul să se discute şi despre "revoluţia trădată" - trădarea idealurilor revoluţiei de către forţele politice care s-au autointitulat anticomuniste.

În 16 decembrie 1994 preşedintele Ion Iliescu a fost audiat de către Comisia Senatorială "Decembrie 1989". Audierea a fost televizată la vremea respectivă de TVR1. E bine să reamintim anumite aspecte ale vieţii politice româneşti care au fost dezvăluite prin această audiere. Iată cîteva fragmente din stenograma audierii, aşa cum au fost consemnate în cartea lui Ion Iliescu - "Revoluţia trăită", Editura Redacţiei publicaţiilor pentru străinătate, februarie 1995 (numerotarea paginilor corespunde celei din carte).

Referitor la atitudinea PNŢCD faţă de Ion Iliescu:

Paginile 81-82:

Ion Iliescu: Eu în ianuarie (1990 - nota mea), am primit delegaţia Partidului Naţional Ţărănesc cu inima deschisă. Le-am propus atunci - era încă CFSN - i-am propus domnului Coposu să lărgim CFSN-ul cu toţi care apar. Şi chiar Consiliul Frontului să includă pe toţi cei care apar. De la început a apărut această poziţie rigidă a domnului Coposu. În schimb, dînsul mi-a propus - vedeţi, m-aţi tratat în fel şi chip: nomenclaturist, neocriptocomunist ş.a.m.d. Dar atunci domnul Coposu mi-a propus să accept să fiu candidat al PNŢCD la viitoarele alegeri, chiar cap de listă. Atunci nici nu mă gîndeam la alegeri, la candidatură, la necandidatură, aveam alte treburi mai urgente. Deci, atunci nu mai eram nici neocomunist, nici criptocomunist, nici nomenclaturist, nimic; eram valabil. Dacă aş fi acceptat, eram chiar îmbrăţişat de ţărănişti. Pentru că n-am acceptat, v-aţi năpustit cu ură împotriva mea.

Valentin Gabrielescu: Ca să vă aducem la realitate.

Sergiu Nicolaescu: Deci, trecem toţi la partidul dînşilor.

Valentin Gabrielescu: Domnule preşedinte, am să fac o declaraţie pentru care, poate, să fiu bătut. Noi, partidul nostru, sîntem gata să vă sprijinim chiar la viitoarele alegeri la Preşedinţie. Pentru că considerăm că sînteţi un preşedinte bun, aşa credem noi, nu sîntem nişte orbi chiar. Dar, vă rog frumos, vă rugăm, gîndiţi-vă bine ce faceţi în acest moment. După părerea noastră nu faceţi nimic, deşi sînteţi omul pe care-l respectăm.

Referitor la atitudinea PNŢCD faţă de mişcarea protestatară din Piaţa Universităţii din 1990:

Paginile 85-86:

Ion Iliescu: Am vorbit despre nişte manifestări, din 13 iunie 1990, care erau de esenţă fascistă, legionară (...)

Valentin Gabrielescu: Domnule Preşedinte, dumneavoastră faceţi o greşeală. Aşa a fost Piaţa Universităţii şi ce-a mai fost pe acolo. Vă declar solemn. Nu are nici o legătură şi nici nu a avut vreodată cu partidul nostru. Încă o dată vă declar. Nu sîntem extremişti, nu sîntem fascişti.

Ion Iliescu: Domnule Gabrielescu, domnul Coposu nu a contestat.

Valentin Gabrielescu: Ce?

Ion Iliescu: Domnul Puiu era vicepreşedinte al partidului, el a şi recunoscut acest lucru, el a alimentat sistematic nişte grupuri din Piaţa Universităţii. Şi domnul Coposu mi-a şi spus că întradevăr în subsolul PNŢ-ului erau canistre cu benzină din care s-au confecţionat sticle incendiare.

Valentin Gabrielescu: Era o cantină...

Ion Iliescu: Erau grupele de şoc ale domnului Puiu, de aceea l-a şi dat afară. El a venit şi mi-a spus, domnul Coposu: "D-aia l-am dat afară din partid, pentru că ne compromitea".

Valentin Gabrielescu: E adevărat.

Ion Iliescu: Cu echipele lui de şoc, cu tinerii ăia îmbrăcaţi în negru, care aminteau de echipele de şoc legionare.

Valentin Gabrielescu: E adevărat că Puiu era smintit.

Notă: După prestaţia care a avut-o în fruntea Comisiei Senatoriale "Decembrie 1989", la alegerile interne ale PNŢCD Valentin Gabrielescu a pierdut funcţia de secretar general. Totuşi a rămas simpatizat de conducerea partidului, obţinînd un mandat de parlamentar şi în legislatura 1996-2000. Aceasta dovedeşte că cele spuse de el în timpul audierii preşedintelui Iliescu nu erau puncte de vedere personale ci reprezentau realmente politica PNŢCD, agreată şi de liderul din acea vreme a partidului, Corneliu Coposu.


Epilog: La moartea lui Ion Puiu (fost deţinut politic care l-a înfruntat pe Ceauşescu şi în anul 1987) în anul 2001 apare în "Evenimentul Zilei" un articol despre acest subiect cu titlul "Doliu la ţărănişti". Ţărăniştii îşi fac propagandă cu cadavrul omului de care şi-au bătut joc, avînd sprijinul unor jurnalişti obedienţi.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Extrem de important

Mesajde administrator » Mar Ian 25, 2005 3:03 am

Deschideti un subiect esential. Revolutia nu s-a implinit pentru ca a fost tradata . In foarte multe feluri. Din foarte multe pozitii. Va promit ca voi contibui cu marturia mea la acest fir esential de discutie.
Ioan Rosca
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Mesajde gidromania » Mie Ian 26, 2005 2:04 am

"Furata, tradata mereu... " precum Basarabia, REVOLUTIA ROMANA s-a stins; va mai renaste din propria cenusa?

Tradare, dezertare, lasitate, compromis, individualism, vanitate, orgolii personale sau de grup ori, pur si simplu, vanzare
pentru o bursa, un post, o carte, un ziar, o revista, o fundatie, un institut, o vila - nu ne referim aici la clanul Iliescu, ci la "ai nostri".

Am tacut cu totii 15 ani; asa de frumos si inaltator parea totul din afara; flacara trebuia pastrata. N-am vrut "sa dam satisfactie dusmanului" - lasa sa creada ca suntem multi si uniti - , nici sa distrugem bruma de speranta a celor care inca nu se spanzurasera de scarba si deznadejde (precum Calin Nemes sau Gigi Gavrilescu), a celor care s-au risipit pe tot globul, alungati de batele si rangile minerilor si securistilor sau de disperarea de a mai trai intr-un regim comunist dupa cea mai sangeroasa revolutie anticomunista, a celor care au ales sa ramana someri, sa traiasca la limita subzistentei, decat sa-si vanda sufletul pe 30 de arginti, a celor care s-au incapatanat sa ramana in tara, in plina dictatura securista, stiind ca un "golan" in plus, care inca mai misca si mai gandeste, si pe care n-au reusit sa-l cumpere, sta in coasta celor care doreau o turma docila.

Am stiut ca "regele e gol" si am tacut.
I-am vazut de aproape, fara farduri: lideri PNTCD, GDS, AC, PAC, CDR, candidati si chiar presedinte CDR; am stiut ca totul e pierdut dar n-am vrut sa abandonam inca, am tot sperat ca se vor trezi in al 12-lea ceas; am strans semnaturi si le-am facut campanie electorala.

I-am privit pe urma - fara surprindere: partide anticomuniste care inscriau securisti si activisti, asociatii celebre in conturile carora varsau bani personaje dubioase ale oligarhiei comunisto-securiste, fosti detinuti politici cu 10-20 de ani de puscarie, alaturi de fostii lor tortionari securisti, pe bancile parlamentului, comunisti si "anticomunisti", victime si "ucigasii de copii" cu miinile patate de sange pupandu-se si premiindu-se reciproc, la sindrofii de doi bani, in numele democratiei, tolerantei si iertarii - pe care noi, extremistii, intolerantii, trebuia s-o invatam din exemplul lor-, disidenti, elite intelectuale si artistice, toti cei pe care i-am privit ani in sir cu speranta si incredere, toti cei de la care am asteptat, in zadar, sa mearga pana la capat.

Personalitati avem destule, cu caracterele stam mai prost, iar Petre Tutea sau Elisabeta Rizea s-au stins mult prea devreme. Eroii, ca si sfintii, sunt rari; dar nimeni nu te obliga sa pozezi in erou sau sfant; daca nu ai stofa, te retragi la timp, cu onestitate, recunoscandu-ti limitele perfect umane.

Noi vorbim de ceilalti, de elitele care au pozat, au animat, au inflacarat cu vorbe goale, mandri de a fi ridicati pe soclu, visandu-se pe post de Havel sau Walesa, dar esuand lamentabil in jumatati de masura. Preferand interminabile discutii filosofice actiunii concrete si imediate, ferindu-se de orice atitudine radicala, privind cu acelasi dispret si desconsiderare, ca si Iliescu, actiunile de strada - singurele la care puteam recurge atunci. Si pentru ei eram tot "lumpeni".

Nici unul n-a pus Romania sau romanii mai presus de propria imagine, cariera politica, literara sau artistica.

Au crezut ca "Libertate te iubim, ori invingem ori murim" sau "Mai bine mort decat comunist" sunt simple figuri de stil.

Nu si-au imaginat nici o clipa ca ar putea fi un crez. Si au uitat prea repede ca mai bine de o mie de romani au dovedit deja acest crez.

Elena Andronache - Grupul Independent pentru Democratie (GID)
gidromania
 
Mesaje: 76
Membru din: Vin Dec 31, 2004 5:32 am
Localitate: Bucuresti

Societatea de mâine şi Revoluţia anticomunistă

Mesajde Camelian Propinatiu » Lun Ian 01, 2007 3:31 pm

Curtarea lui Iliescu de către un PNŢCD deja infiltrat este o scenă explicabilă prin ieşirea din totalitarism (partid de 4 milioane pecerişti). Inexplicabil este că nu avem cărţile şi dezbaterile despre toate acestea, adică o intelectualitate funcţională.
Nu se cunoaşte mai nimic din istoria recentă şi din istoria imediată.
Ştirile zilnice nu se referă la realitate.
Societatea de mâine nu se poate defini înainte de a lămuri prezentul.
Problema cea mai interesantă a trecutului recent este a identifica din punct de vedere teoretic CE TREBUIA FĂCUT în 1990, practic care ar fi trebuit să fie Programul Revoluţiei Anticomuniste!
Prin abaterea de la această proclamaţie ideală se poate evidenţia şi vinovăţia clasei politice (inclusiv a variantei ei intelectuale, mişcarea civică postmodernă), şi ceea ce este urgenţă în noua perspectivă româno-europeană, în special ce anume trebuie reconstruit corect, pentru că a fost început în scopuri criptocomuniste.
Camelian Propinatiu
 
Mesaje: 5
Membru din: Lun Ian 01, 2007 11:36 am

Re: Societatea de mâine şi Revoluţia anticomunistă

Mesajde Marius » Mar Ian 02, 2007 2:04 pm

Camelian Propinatiu scrie:Curtarea lui Iliescu de către un PNŢCD deja infiltrat este o scenă explicabilă prin ieşirea din totalitarism (partid de 4 milioane pecerişti). Inexplicabil este că nu avem cărţile şi dezbaterile despre toate acestea, adică o intelectualitate funcţională.


Eu am încercat să dezbat problemele astea. Ceea ce am scris pe acest forum despre "Revoluţia trădată" am publicat şi într-o publicaţie lunară timişoreană (VIP în Banat) şi în cartea mea "Libertatea şi politrucii" http://procesulcomunismului.com/marturi ... lt.asp.htm

N-am stîrnit însă o dezbatere serioasă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Mar Ian 02, 2007 5:44 pm

dezbatearea poate fi continuata, in masura interesului.
am postat de mai multe ori pe tema asta, oarecum in spiritul celor afirmate de d-l Propinatiu.

am fost in P-ta Universitatii de multe ori si am remarcat lipsa de program, lipsa de lideri si lipsa de directie.


majoritatea bucurestenilor, nu mai vorbesc de restul tarii, erau multumiti cu se capatasera in lunile de dupa schimbarea de regim din dec. 89.
asa zisele elite erau fragmentate si manipulate de FSN cu recompensele care le avea la dispozitie: un post in guvern, o editura, un ziar, ..

nu cred ca taranistii sau liberalii credeau cu adevarat ca pot sa ia puterea in 90, s-au lasat infiltrati, manipulati si au plutit paralel cu realitatea romaneasca, desprinsi de ce se intampla in jurul lor, desigur, ajutati sa leviteze ca sa poate fi mai usor de maturat in caz de nevoie.

sigur ca elitele civice de azi nu vor sa analizeze esecul post 89 pentru au facut parte din el.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Marius » Mar Ian 02, 2007 9:27 pm

alin scrie:nu cred ca taranistii sau liberalii credeau cu adevarat ca pot sa ia puterea in 90, s-au lasat infiltrati, manipulati si au plutit paralel cu realitatea romaneasca, desprinsi de ce se intampla in jurul lor, desigur, ajutati sa leviteze ca sa poate fi mai usor de maturat in caz de nevoie.


Să nu uităm că discuţia asta dintre Gabrielescu şi Iliescu a avut loc în 1994, nu în 1990.

În 1990 Iliescu avea mare popularitate căci acordase populist diferite măriri de salarii şi alte drepturi (pensionări anticipate, reducere program de lucru), fără a avea bază economică. În 1994 deja se simţea efectul negativ al măsurilor lui Iliescu din 1990 - inflaţia era în floare. Iar opoziţia, în loc să sublinieze că a avut dreptate în 1990 că guvernarea Iliescu e nefastă şi să culeagă fructele anilor de opoziţie, îl curta pe Iliescu, cît şi pe Petre Roman.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

La asta lucrez si eu

Mesajde Ioan Rosca » Mie Ian 03, 2007 2:24 am

Lucrez si eu la o analiza a tradarii revolutiei in 1990 si sper ca anul acesta sa termin munca (e un material enorm si un subiect extrem de complex) si sa fac publica lucrarea (pe acest site, printre altele). Da, revolutia a fost tradata. Dar nu numai de Iliescu si ai lui. Nu numai de partidele istorice. Nu numai de intelectuali pozind steril in opozanti civici. Nu numai de proletarii dusi de nas. Nu numai de "nationalisti" bruni. Ci si de noi, contestatarii strazii. Mai devreme sau mai tirziu, mai vizibil sau mai ascuns, mai justificat sau mai gratuit- am tradat-o, toti... In sprijinul acestei concluzii voi veni cu mii de documente si argumente. Voi incepe cu greselile mele.
Scopul acestui efort este sa definim macar acum platforma pe care nu am fost in stare sa o formulam atunci. Sa apara un proiect justitiar coerent, la care eventualii luptatori sa se poata racorda. Daca din nou nu vor fi amatori, daca din nou nu va fi sa fie, sa facem macar demonstratia dezertarii generale. Daca nu putem elibera Romania de baronii creati de comunisti, atunci sa drenam ipocrizia care corupe constiinta colectiva.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Proiect

Mesajde alin » Joi Ian 04, 2007 3:49 pm

[quote="Ioan Rosca"]
Mai devreme sau mai tirziu, mai vizibil sau mai ascuns, mai justificat sau mai gratuit- am tradat-o, toti... In sprijinul acestei concluzii voi veni cu mii de documente si argumente. Voi incepe cu greselile mele.
Scopul acestui efort este sa definim macar acum platforma pe care nu am fost in stare sa o formulam atunci. Sa apara un proiect justitiar coerent, la care eventualii luptatori sa se poata racorda. Daca din nou nu vor fi amatori, daca din nou nu va fi sa fie, sa facem macar demonstratia dezertarii generale. Daca nu putem elibera Romania de baronii creati de comunisti, atunci sa drenam ipocrizia care corupe constiinta colectiva.
Ioan Rosca[/quote]

sigur ca trebuie incepem cu noi insine, poate e cel mai greu de facut dar acolo vom gasi raspunsurile esentiale ca sa mergem mai departe.

acum, despre platforma care nu a fost:
trebuie macar sa fixam reperele unui ideal de Romanie morala, un model pe care Punctul 8 (si celelalte puncte) doar l-a(u) prefigurat si nu elaborat.
un cod etic de reforma si insanatosire sociala, un cod care a lipsit constructiei politice a partidelor, gruparilor si organizatiilor civice din ultimii 17 ani, lipsa care a permis constructii pe nisip, usor de daramat.

cum gandeau si ce voiau sa faca taranistii in 90 (ie Iliescu presedinte taranist, Vadim la Dreptatea) sau 94 sunt doar cateva exemple nu doar de tradare, ci si de lipsa de orizont sau program.

cred ca unul din obiectivele acestui efort si proiect trebuie sa fie oferirea unui alt punct de perspectiva care sa expuna elitele gaunoase si incompetente, ideile si principiile care le-au sustinut atatia ani - conditie esentiala a supravietuirii securistilor in fruntea Romaniei, pe scurt: sa faca loc celor care vor sa schimbe nu doar Romania ci si pe romani.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Ian 05, 2007 9:37 pm

Pai aici este problema, Gr Masarda, Ion Puiu, Radoi, a fost tradat inca din 28 Ian 90 de catre marele Coposu, in februare dupa ce se cocotatse in CPUN, nu a trimis pe nimeni altul decât pe Petrina, care asa cum stim a dat cu bâta in balta din prima luare de cuvânt.

PNTCD si-a decapitat baza proprie, luptatoare autentica, aceptând intrusi sistemului. Da, PNTCD a tradat! Cred ca si-a primit rasplata.

Trist este ca nu ne-a lasat pe noii sa initiem un partid CD, ideia lui Radoi, Ioan Alexandru, Negara, fuziunea cu PNT s-a facut in 24 Dec 89, Casa Titulescu, asa s-a aduagat in coada acel mic "cd" Am fost mintitii cum numai javrele de pe Dâmbovita sunt capabile!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Societatea de mâine şi Revoluţia anticomunistă

Mesajde Nica Leon » Lun Ian 08, 2007 5:53 pm

Camelian Propinatiu scrie:Curtarea lui Iliescu de către un PNŢCD deja infiltrat este o scenă explicabilă prin ieşirea din totalitarism (partid de 4 milioane pecerişti). Inexplicabil este că nu avem cărţile şi dezbaterile despre toate acestea, adică o intelectualitate funcţională.
Ce ati facut pentru a avea respectivele carti? Ati pus umaqrul pentru a face posibila aparitia lor?

Nu se cunoaşte mai nimic din istoria recentă şi din istoria imediată.

Diogene umbla odată, ziua, în amiaza mare, cu un felinar aprins şi cauta un OM şi adevarul. Multi dintre noi şi astăzi, mai asteampă să le fie livrat acasa, direct în fotoliu, pentru că sintem mult prea comozi sau prea preţioşi şi asteptăm ca "adevarul" să ne fie dat, cu linguriţa, de cei din presă, formaţi în mare măsură în latrina lui Fane babanu.


Ştirile zilnice nu se referă la realitate.
Societatea de mâine nu se poate defini înainte de a lămuri prezentul.
Problema cea mai interesantă a trecutului recent este a identifica din punct de vedere teoretic CE TREBUIA FĂCUT în 1990, practic care ar fi trebuit să fie Programul Revoluţiei Anticomuniste!

Ceea ce trebuia facut am scris-o si a fost citit in Piata Revolutiei, in fata B.C.U. in data de 22 12 1989, orele 10, fiind transmisa publicului prin cele patru difuzoare aflate pe duba Iran National,pentru ca apoi să o spun iarăşi, in direct la postul TVRL, de la tribuna CPUN-ului, în data de 03 03 1990, dar românii nu au avut urechi să audă şi nici minte suficientă pentru a întelege cîtă dreptate am eu, fapt confirmat acum, din pacăte, de timp, dar ..., involuntar şi de oameni. Că să-i faci, poate aşa a fost să fie, dar e pacat.


Prin abaterea de la această proclamaţie ideală se poate evidenţia şi vinovăţia clasei politice (inclusiv a variantei ei intelectuale, mişcarea civică postmodernă), şi ceea ce este urgenţă în noua perspectivă româno-europeană, în special ce anume trebuie reconstruit corect, pentru că a fost început în scopuri criptocomuniste.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Lun Ian 08, 2007 6:17 pm

alin scrie:dezbatearea poate fi continuata, in masura interesului.
am postat de mai multe ori pe tema asta, oarecum in spiritul celor afirmate de d-l Propinatiu.

am fost in P-ta Universitatii de multe ori si am remarcat lipsa de program, lipsa de lideri si lipsa de directie.

Am fost si eu, deşi cunoşteam ce se urmărea cu Piaţa Universităţii, pentru a căuta oameni, care nu veneau la partid, nu făceau politică, nu se străduiau să înţeleagă sau să schimbe ceva, dar aveau pretenţii şi mult timp de pierdut, dînd mărunt din buze, ca şi tanti Florica, pe marginea şanţului, iar astăzi, unii, foarte puţini la număr, mai afirmă cîteodată că ar fi nemulţumiţi.
Dacă atunci şi nici în cei 17 ani scurşi nu aţi găsit lideri înseamnă că ori nu vă pricepeţi să-i deosebiţi ori nu-i meritaţi şi pentru că nu ştiţi cum să-i găsiţi.
Apropos, ai măcar idee cum ar trebui să arate un lider şi după ce se deosebeşte el de gloată.
Chiar crezi că dacă ţara asta ar fi avut oameni ar fi ajuns vreodată aşa cum este astăzi?
Sper că nu crezi în legenda celor 15.000 de specialişti.
Unul, dacă am fi avut şi am fi ştiut să-l preţuim şi să-l sprijinim, eu cred că astăzi România ar fi fost foarte departe. Că nu este aşa, ni se datorează numai nouă, românilor, pentru că nu am făcut, mai niciodată, politica neamului nostru şi, comozi sau nărozi cum sîntem, i-am lăsat pe alţii să ne-o facă, pentru a le prospera lor neamul, fi le-ar neamul al dracu!
Cit timp vom mai avea rabdare sa umblam dupa cai verzi pe pereţi, uitînd de învăţămintele şi de pildele înaintaşilor noştii, nu vom putea îndrepta nimic, iar timp mult, la dispoziţie, pentru a salva încă ceea ce se mai poate salva, nu prea mai avem!


majoritatea bucurestenilor, nu mai vorbesc de restul tarii, erau multumiti cu se capatasera in lunile de dupa schimbarea de regim din dec. 89.
asa zisele elite erau fragmentate si manipulate de FSN cu recompensele care le avea la dispozitie: un post in guvern, o editura, un ziar, ..

nu cred ca taranistii sau liberalii credeau cu adevarat ca pot sa ia puterea in 90, s-au lasat infiltrati, manipulati si au plutit paralel cu realitatea romaneasca, desprinsi de ce se intampla in jurul lor, desigur, ajutati sa leviteze ca sa poate fi mai usor de maturat in caz de nevoie.

sigur ca elitele civice de azi nu vor sa analizeze esecul post 89 pentru au facut parte din el.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Proiect

Mesajde Nica Leon » Lun Ian 08, 2007 6:39 pm

alin scrie:
Ioan Rosca scrie: Mai devreme sau mai tirziu, mai vizibil sau mai ascuns, mai justificat sau mai gratuit- am tradat-o, toti... In sprijinul acestei concluzii voi veni cu mii de documente si argumente. Voi incepe cu greselile mele.
Scopul acestui efort este sa definim macar acum platforma pe care nu am fost in stare sa o formulam atunci. Sa apara un proiect justitiar coerent, la care eventualii luptatori sa se poata racorda. Daca din nou nu vor fi amatori, daca din nou nu va fi sa fie, sa facem macar demonstratia dezertarii generale. Daca nu putem elibera Romania de baronii creati de comunisti, atunci sa drenam ipocrizia care corupe constiinta colectiva.
Ioan Rosca

Inseamnă că o duceţi bine. Aveţi timp suficient pentru a filozofa. Si după ce, prin absurd, peste cîteva generaţii, veţi ajunge să înţelegeţi unde a fost buba, ce v-aţi propus să faceţi cu proiectul, care din cîte ştiu eu este extrem de greu de realizat de nişte profani. Un astfel de proiect îl poate face numai cel ales!
Dar să presupunem că proiectul ar fi fost realizat nu pentru a ajunge la muzeu. Ce veţi face cu el? Îl veţi face cunoscut gloatei şi, dacă da, cam în cîte generaţii credeţi că va reuşi să-l desluşească şi cam în cîte altele va putea să-l înţeleagă.
Şi atunci, ce folos. Să se fi uitat că lumea de astăzi este într-o acerbă competiţie, deşi se află pe marginea prăpastiei şi nu mai are timp pentru a convinge proştii.
Să se fi uitat oare că ce-i bun nu-i mult şi că OMUL sfinţeşte locul şi nu gloata, programul sau boborul!
Era să uit, eu am dat un asemenea program unor "academicieni, profesori universitari, oameni de ştiinţă şi specialiştilor" şi credeţi că au fost în stare atunci, repede, să priceapă ceva. Astăzi însă, cînd mă mai întîlnesc cu cîte unul, curios, mă întreabă cum de am ştiut eu atunci ceea ce va sa fie, de totul s-a întîmplat exact aşa cum le-am spus odinioara.


sigur ca trebuie incepem cu noi insine, poate e cel mai greu de facut dar acolo vom gasi raspunsurile esentiale ca sa mergem mai departe.

acum, despre platforma care nu a fost:
trebuie macar sa fixam reperele unui ideal de Romanie morala, un model pe care Punctul 8 (si celelalte puncte) doar l-a(u) prefigurat si nu elaborat.
un cod etic de reforma si insanatosire sociala, un cod care a lipsit constructiei politice a partidelor, gruparilor si organizatiilor civice din ultimii 17 ani, lipsa care a permis constructii pe nisip, usor de daramat.

cum gandeau si ce voiau sa faca taranistii in 90 (ie Iliescu presedinte taranist, Vadim la Dreptatea) sau 94 sunt doar cateva exemple nu doar de tradare, ci si de lipsa de orizont sau program.

cred ca unul din obiectivele acestui efort si proiect trebuie sa fie oferirea unui alt punct de perspectiva care sa expuna elitele gaunoase si incompetente, ideile si principiile care le-au sustinut atatia ani - conditie esentiala a supravietuirii securistilor in fruntea Romaniei, pe scurt: sa faca loc celor care vor sa schimbe nu doar Romania ci si pe romani.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Rio » Mar Ian 30, 2007 9:44 pm

Sunt un tanar nascut in anul revolutie din decembrie si pot spune ca privesc inapoi cu mandrie si admiratie la cei ce au murit intre decembrie 89 - iunie 90. Chiar daca nu pot spune ca as cunoste prea bine ce s-a intamplat in timpul acela, am vazut multe documentare si am citit referitor la acest lucru. Pe internet, domnul Octavian Mihaiescu este foarte activ in timp ce despre GID pot spune ca intru constant pe site-ul lor. M-au surprins (neplacut) afirmatiile legate de Corneliu Coposu si tocmai de aceea as dori (daca se poate) mai multe detalii despre fuziunea PNT-PCD. Afirmatiile domnului Iliescu sunt irelevante pentru mine si tot ce inteleg si constat din informatiile pe care le-am captat in toti anii astia este ca Seniorul a fost principalul artizan al firavei noastre democratii post-decembriste. Si parerea mea este ca nu e putin lucru
Am vazut ca este disputata chestiunea legata de acel CD in coada titulaturii partidului. Eu cred ca un partid istoric are intaietea. Un argument ar fi faptul ca una dintre ideile centrale ale crestin-democratiei este traditia. Si ce ar fi mai urat decat sa distrugi o denumire a unui partid istoric? Nu este anti-traditional.

Indiferent de natura parerilor si vederilor noastre, va multumesc pentru lupta pe care ati dus-o pentru ca eu astazi sa fiu liber ! Si asta va promit ca nu va ramane doar in inima si mintea !
Rio
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Ian 30, 2007 9:24 pm

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 31, 2007 12:28 pm

Rio scrie:Sunt un tanar nascut in anul revolutie din decembrie si pot spune ca privesc inapoi cu mandrie si admiratie la cei ce au murit intre decembrie 89 - iunie 90. Chiar daca nu pot spune ca as cunoste prea bine ce s-a intamplat in timpul acela, am vazut multe documentare si am citit referitor la acest lucru. Pe internet, domnul Octavian Mihaiescu este foarte activ in timp ce despre GID pot spune ca intru constant pe site-ul lor. M-au surprins (neplacut) afirmatiile legate de Corneliu Coposu si tocmai de aceea as dori (daca se poate) mai multe detalii despre fuziunea PNT-PCD.

Fuziunea PNT cu PCD - ul lui Ioan Alexandru s-a facut pentru a capta atentia si a obtine bunavointa UCD-ului din Germania, care avea si are inca mare influenta in politica continentului, dar si dare de mina. Tot din acest motiv italienii le-au dat ajutoare materiale deosebit de importante, cu incepere din 9 ianuarie 1990.


Afirmatiile domnului Iliescu sunt irelevante pentru mine si tot ce inteleg si constat din informatiile pe care le-am captat in toti anii astia este ca Seniorul a fost principalul artizan al firavei noastre democratii post-decembriste. Si parerea mea este ca nu e putin lucru

In ceea ce priveste "informatiile pe care le-am capatat" ele sint neadevarate. Dar pentru ca este o vorba care spune ca de morti numai de bine, ar trebui sa intelegi ca un om care a inscris PNT-cd in FSN -ul criminalului Iliescu Ilici, uitind deci de un alt proverb, cel cu "spune-mi cu cine umbli, ca sa-ti spun cine esti" nu era, cel putin, bine orientat.
Eu i-am spus, in ianuarie 1990, la el in birou, ca este un batrinel campion la stat la coada la iaurt, care habar nu are pe ce lume traieste, ca nu intelege nimic, dar care s-a inconjurat de securisti cu grade mari pentru a sugruma firava democratie pe care incercam sa o infiripam.
A fost un om marunt, care daca ar mai trai ar putea contrazice parerea pe care ti-au format-o unii la fel ca el.
Ar fi multe de spus, dar deocamdata cred ca este suficient.
Pacat ca s-au pierdut scrierile lui Ion Puiu, un adevarat taranist si un brav luptator, care a fost dat afara din PNT-cd, de Coposu si, asta spune multe.
Nu este lipsit de importanta sa precizez ca ceea ce ai citit a fost scris de oameni interesati sau platiti sa zugraveasca in culori frumoase o realitate contorsionata,daca nu rusinoasa si paguboasa, pentru a sluji interesele unora care nu au facut nici o dovada ca ar fi fost patrioti, competenti sau cinstiti.
Nu ar trebui sa uiti ca in CPUN au fost reprezentati de Liviu Petrina, Ioan Lup si Ion Diaconescu.


Am vazut ca este disputata chestiunea legata de acel CD in coada titulaturii partidului. Eu cred ca un partid istoric are intaietea. Un argument ar fi faptul ca una dintre ideile centrale ale crestin-democratiei este traditia. Si ce ar fi mai urat decat sa distrugi o denumire a unui partid istoric? Nu este anti-traditional.
Nu am inteles despre care partid istoric este vorba si despre ce intiietate vorbesti. PNT-cd-ul nu a fost un partid istoric ci unul infiintat ca urmare a luptei si sacrificiului tinerilor din aceasta tara si nu cel al batrinilor, care si ei au fost tineri, dar care nu au avut curajul atunci sa faca ceea ce au facut nepotii acestei tari, pentru a le spala rusinea si pentru a le darui astfel libertate si demnitatea pe care cei mai multi nu au avut-o niciodata.
Trist a fost ca dupa ce noi am infruntat dictatura si ploaia de gloante trasa asupra noastra, ei, fara pic de remuscari sau de rusine, chiar in noaptea de 22 a insingeratului Decembrie 1989 s-au constituit si si-au arogat merite nedovedite, vrind apoi sa fie ei in frunte, alaturi si la brat cu cel care pe 22 decembrie a ordonat sa se treaga iar in noi, cu munitie de razboi si cu un potop de informatii mincinoase, care au ingrozit atunci poporul tele-spectator.
Ar fi trebuit sa intelegi ca un partid care a fost desfiintat de comunisti si care a fost mort mai bine de 40 de ani, lipsind din viata tarii, nu poate fi considerat ca fiind istorit, ci doar ca a luat numele unui mort istoric.
Ca nu au inteles apoi nimic si ca au fost straini si incapabili sa inteleaga ceva din ceea ce se intimpla si din ceea ce noi visasem si vroiam sa obtinem au dovedit-o, din plin, prin faptele lor si prin dezastrul lasat in urma lor, fara sa le pese de idealurile si de viitorul vostru sau de mostenirea funebra pe care v-o lasa.
Din pacate singura traditie la care au tinut si pe care au demonstrat-o a fost prostia, oportunismul si grandomania, de care eu speram si le-am cerut expres sa le uite.
In mare parte dezastrul de la "alegerile" din 20 mai 1990 li se datoreaza asa zisilor istorici.

Indiferent de natura parerilor si vederilor noastre, va multumesc pentru lupta pe care ati dus-o pentru ca eu astazi sa fiu liber ! Si asta va promit ca nu va ramane doar in inima si mintea !
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009