Sectorul CIVES
 
 

Macovei omoara justitia si drepturile omului

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Macovei omoara justitia si drepturile omului

Mesajde Nica Leon » Mar Ian 16, 2007 4:03 pm

Către,
Ministerul Justiţiei,





Doamnă ministru,




Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3 C, ap. 23, sector 2, cod 021791, v-am trimis o scrisoare, la data de 26 10 2006, în care vă sesizam faptul că, în această ţară, după 16 ani de la Revoluţie, chiar şi sub guvernarea dvs., s-a ajuns la performanţa de a se forma umilitoare şi ruşinoase cozi pînă şi la unica uşă de acces, pentru plebe, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde nişte jandarmi analfabeţi se chiombăie, cîte 5 minute, la fiecare dintre legitimaţiile celor care cutează să mai dorească să intre în acea casa a "Legii".
De asemenea, vă informam şi că în toate sălile de judecată, la toate instanţele, la uşile de acces în clădiri, pe holuri şi în subsoluri, se află permanent jandarmi în uniforma acestei structuri militare, de tristă amintire, care s-a dedat de multe ori la a omorî, bate şi umilii mult prea mulţi cetăţeni români, fără ca pînă în prezent, pentru asemenea fapte abominabile, să fi fost cercetaţi şi condamnaţi, cei vinovaţi, militari care astăzi, aşa cum am arătat, îngrădesc cetăţenilor accesul liber la justiţie.
Prin prezenţa acestor forţe numeroase militare, justiţiabilii sînt intimidaţi şi timoraţi, amplificîndu-se astfel sentimentele de groază şi de frica cronică, ce au fost adînc înrădăcinate în mintea şi în sufletele românilor, în bestiala şi mult prea îndelungata perioadă a dictaturii comuniste.
Din păcate, chiar şi după Revoluţie, aceleaşi bestii militare, ce nu mai purtau însă numele de "trupe de securitate", dar care omorîseră oameni nevinovaţi la Revoluţie şi la primele mineriade au devenit apoi "jandarmi", care nu numai că au continuat aceste bestiale obiceiuri, de care au uzat cu prilejul masacrării minerilor şi populaţiei civile din zonă, la Costeşti şi la Stoeneşti, în 1999, dar şi recent, cînd i-a căsăpit, în plină stradă, pe spectatorii şi pe trecătorii care au avut nefericirea de a se afla în vecinătatea stadionului Dinamo, la ultimul derby, cînd au jucat cu echipa Steaua Bucureşti.
Avînd în vedere că prin scrisoarea mea v-am cerut să dovediţi că aţi reuşit să desluşiţi, să stăpîniţi şi chiar să preţuiţi prevederile pîngăritei Constituţii a României, pe care aţi jurat, rugîndu-vă atunci, să-i îndepărtaţi pe toţi jandarmii din sălile de judecată, de la uşile instanţelor de judecată, dar şi să asiguraţi accesul liber la justiţie pentru toţi justiţiabilii, în timpul programului normal de lucru, spre a contribui la demonstrarea faptului că nu vă sînt străine şi indiferente nici prevederile de la art. 130 din terfelita Lege fundamentală.
Din păcate, pînă astăzi nu am primit nici măcar datoratul, prin lege, răspuns, motiv pentru care vă somez să procedaţi, de îndată, la anularea protocolului încheiat de Ministerul Justiţiei cu Jandarmeria română, act prin care aţi făcut posibilă ocuparea şi parazitarea clădirilor instanţelor de judecată cu forţe militare de jandarmi, în dispreţ faţă de normele constituţionale invocate.
Vă informez că în cazul în care nu veţi da curs cererii mele legitime, în maxim 10 zile, de la data prezentei, voi formula o cerere de chemare în judecată a României, pe care o voi înregistra la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene.
Concomitent, voi denunţa acest abuz şi aceste practici comuniste, criminale, prin care ne sînt încălcate drepturile fundamentale, tocmai pentru a nu ne fi asigurat, în timpul şedinţelor de judecată, climatul necesar, solemn, demn şi civilizat, prevăzut de normele constituţionale şi legale, care sînt înfrînte şi acum, în România, de "deosebita importanţa" a unui banal protocol, direct la Ombudsman-ul de la Strasbourg, căruia îi voi cere sprijin şi protecţie, pentru ca astfel să putem apăra drepturile omului şi cetăţeanului contribuabil, atît de desconsiderat, de înjosit şi de persecutat, aşa cum este acum în această ţară, membră a marii familii europene, în care astăzi dvs. vă încasaţi indemnizaţia de ministru al justiţiei, fără nici un merit.
Ştiu că vă permiteţi să încălcaţi normele bunului simţ, pe cele constituţionale şi legale, cît şi Tratatul Comunităţilor Europene, pentru că, poate, vă consideraţi deasupra legii, mentalitatea dvs. fiind formată în timpul dictaturii comuniste-criminale, ce constituie, cred, un adevărat handicap acum, motiv pentru care vă interzice să procedaţi normal şi firesc, pentru a înţelege şi a da curs la solicitările mele legitime.
Dar, cu toate acestea, vă informez în cel mai serios mod posibil, că în cazul în care voi mai găsi jandarmi la uşile şi în sălile de judecată, în timpul programului de lucru al instanţelor, peste termenul anunţat, voi sesiza toate instituţiile europene, abilitate, cărora le voi cere să facă presiuni pentru că ministrul justiţiei, fost comunist-criminal şi chiar secretar adjunct al B.O.B. al P.C.R. la Procuratura Sectorului 1, este incompatibil, dar şi incapabil să înţeleagă noile cerinţe şi condiţii, pentru a putea asigura măsuri legale şi necesare, pentru ca cetăţenii să nu mai fie umiliţi, desconsideraţi şi nedreptăţiţi de pestilenţiala justiţie din România europeană.

Nica Leon 12.01.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009