Sectorul CIVES
 
 

De ce nu vorbeste domnul Mazilu?

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

De ce nu vorbeste domnul Mazilu?

Mesajde Ioan Rosca » Mie Ian 17, 2007 12:57 am

Domnule Sangerozan,
Ati aparat in repetate rinduri imaginea domnului Mazilu. V-am rugat, daca il cunoasteti, sa-i sugerati ca ar trebui sa risipeasca marile ambiguitati care invaluiesc in mister cariera lui dupa 1989. Daca vrea sa apere profilul de revolutionar in dauna celui de colaborationist al Tranzitiei Criminale sau de carierist slab si inconsecvent - ar trebui sa se implice frontal in dosarele fierbinti deschise ACUM la Procuratura (evenimentele din decembrie si cele din 1990).
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Emil Sangeorzan » Mie Ian 17, 2007 5:33 pm

Stimate Domnule Roşca,

V-am mai răspuns la întrebarea dvoastră : din păcate nu l-am cunoscut niciodată personal pe profesor. Nu ştiu dacă pot spune că-l apăr, cum spuneţi dvoastră. Tot ce-am făcut a fost să plec de la anumite afirmaţii ale lui Stoenescu care mi-au ridicat personal câteva semne de întrebare. Domnul Stoenescu nu a binevoit să-mi răspundă, aşa că am găsit pe site-ul dvoastră o oportunitate pentru a deschide şi dezbate subiectul. Dintr-una într-alta însă m-am implicat, am făcut cercetări, am adunat cărţi şi am găsit un subiect captivant în felul în care o personalitate marcantă a Revoluţiei a putut fi interpretat de-a lungul timpului. Şi cred că am reuşit să pun în lumină cel puţin anumite aspecte destul de interesante pentru orice istoric al Revoluţiei. La atât se limitează aportul meu.

Poate că ştiţi sau aţi aflat că sunt cercetător de profesie şi am obiceiul să iau în serios orice materie pe care o tratez. Dacă aş fi fost ziarist, poate că m-aş fi încumetat să mă duc la Mazilu să-i iau un interviu şi să-l cunosc, poate să aflu lucruri pe care nu le poţi afla din cărţi şi documente. Preocupările mele sunt însă altele.

Îmi pare rău că nu pot răspunde solicitării dvoastră, dar astea-mi sunt limitele. Desigur, dacă alţii ar putea face mai mult, ar fi cu atât mai bine.

Vă spun sincer că şi eu am fost oarecum uimit să văd că nu sunt chiar singurul care pare interesat în subiect, dacă luăm în considerare numărul de vizualizări de care s-a bucurat dezbaterea aceasta de pe forum (care este acum de 12 000). Este încurajator să constaţi că şi alţii văd ceea ce ni se interzice să aflăm de 17 ani încoace. Şi subiectul ales de mine nu este, precum ştiţi prea bine, decât unul dintre multe altele pe care "tranziţia" a încercat să le pună sub preş sau să le muşamalizeze din raţiuni politice.

Aceasta fiind spus, vă asigur de susţinerea mea morală în ceea ce faceţi şi vă urez mult succes !

Cu stimă,
Emil Sângeorzan
Timişoara
Emil Sangeorzan
 
Mesaje: 128
Membru din: Joi Mar 09, 2006 4:48 pm
Localitate: Timisoara

Stie cineva telefonul sau emailul dlui Mazilu?

Mesajde Ioan Rosca » Joi Ian 18, 2007 2:25 pm

Am inteles, va multumesc.
Daca stie cineva cum as putea intra in contact cu dl Mazilu, astept pe adresa ioan_rosca@yahoo.com
Eu mai sper si lupt ca liderii FSN sa fie judecati pentru inalta tradare, nu a regimului Ceusescu, ci a revolutiei romane. Cred ca dl Mazilu ar trebui sa sprijine aflarea adevarului la timp, daca nu vrea sa fie considerat complice. Si in 1990 a facut citeva gesturi (12 ianuarie, demisia de la sfirsitul lui ianuarie, declaratiile de la Geneva etc) dar pe toate le-a atenuat prin atitudini ambigue si gesturi de renuntare la lupta (sau chiar de colaborationsim- acceptind posturi dulci si tacind). Stiind ca are de a face cu un grup care a distrus economia Romaniei, a pauperizat populatia, a jefuit avutia nationala, a corupt democratia si a tradat revolutia reprimindu-i pe cei care o doreau infaptuita- asa cum voi demonstra ca s-a intimplat- dl Mazilu era obligat sa se opuna Tranzitiei Criminale. Sa explice de ce nu a facut-o. Si mai ales- sa ajute demascarea responsabililor.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde alin » Joi Ian 18, 2007 3:33 pm

mi se pare putin probabil ca Dumitru Mazilu sa rupa tacerea in 2007.
sper sa ma insel.

in 2004, la 13 ani dupa ce publicase o carte cu titlul "Revolutia furata", declara ca "nu a avut niciodata divergente cu Iliescu".



"Data: 25 Iun 2004

Presedintele Ion Iliescu l-a decorat la Palatul Cotroceni pe Dumitru Mazilu, fost membru al FSN, cu Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de Cavaler, "in semn de apreciere a intregii activitati si a abnegatiei cu care a promovat valorile democratiei si ale revolutiei din decembrie 1989".
......
La finalul ceremoniei, Dumitru Mazilu a declarat ca nu a avut niciodata divergente cu Ion Iliescu si ca doar s-a creat aceasta imagine."
Mediafax "

se pare ca toti cei care inca stau uniti in jurul lui Iliescu, Magureanu si restul, in apararea 'adevarului' lor despre decembrie 89 - iunie 90, sunt convinsi ca in Romania nu exista forte care sa-i aduca in fata justitiei.

cand aceasta situatie se va schimba, macar si la nivelul perceptiei lor a starii de lucruri din Romania, vom asista probabil la fisurarea monolitului minciunii.
trebuie ajutati sa -si schimbe perceptia.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Datoria lui Iliescu fata de Mazilu

Mesajde Emil Sangeorzan » Joi Ian 18, 2007 5:16 pm

După câte ştiu eu, Mazilu a fost supus de-a lungul a 10 ani, din 1990 în 2000, unei intimidări constante din partea Securităţii şi SRI-ului reprofilat. În 1991, dacă nu mă înşel, a fost chiar victima unui atac, la Geneva, din partea Securităţii, după care a stat în spital timp de o lună.

Iar cât priveşte indulgenţa lui Mazilu faţă de Iliescu din ultimii ani sau Steaua României acordată de acesta din urmă diplomatului român, cred că este mai curând vorba, cum am mai avut ocazia să o spun, de o tentativă de împăcare tardivă sau răscumpărare a greşelilor catastrofale făcute de Iliescu atunci când îşi permitea orice. Nu uitaţi că nimeni altul decât Iliescu i-a luat Proclamaţia lui Mazilu, a citit-o pe post şi a lăsat multă vreme să se înţeleagă că ar fi fost a lui. Ori recunoaşterea puterii provizorii din decembrie 1989 se datorează în mare măsură acelui text. Inutil să amintim că Iliescu nu a respectat mai nimic din ceea ce era scris acolo (nu este de mirare deci că nici nu ar fi putut să-l redacteze, pentru că nu credea în democraţie).

În fine, poate ar trebui să regretăm cu toţii că nu-l putem avea pe Mazilu printre noi în lupta împotriva impostorilor, cu atât mai mult cu cât este unul dintre puţinii care, aflaţi la vârf în decembrie 1989, a înţeles cum stăteau lucruile, a condamnat cât se poate de limpede noul regim instalat la putere şi a plecat la timp - în momentul în care FSN-ul devenea, în mod ilegitim, partid.

Numai că, aşa cum stau lucrurile, cu luptele permanente dintre revoluţionari pe merite reale sau pretinse, nu cred că prezenţa unei persoane-cheie precum Mazilu ar reuşi să creeze vreun consens demn de acest nume.

Aşa văd eu lucrurile, cel puţin.
Emil Sangeorzan
 
Mesaje: 128
Membru din: Joi Mar 09, 2006 4:48 pm
Localitate: Timisoara

O canalie!

Mesajde Nica Leon » Joi Apr 05, 2007 1:17 pm

Mayilu nu vorbeşte, în presă, pentru că se simte cu musca pe căciulă şi ştie că eu îl pîndesc să la cotitură.
De vorbit însă are încă obrăznicia, ca toţi cei din tribul său, cum spunea dl. prof. univ. Viorel Roman de la Bremăn, să vorbească la adunări ţigăneşti, unde ştie că poate să debiteze orice nărozie, pentru că nu are cine să-l contrazică sau să-l pleznească.
Trist este însă că acest popor este atît de dobitoc încît plăteştu unei asemenea bestii criminale şi o pensie.
Cînd cei ca el deţineau puterea absolută în Românie, intelectualii, politicienii, specialiştii şi gospodarii acestei ţări erau torturaţi şi umiliţi în temniţe grele şi în lagăre de exterminare, iar românii trăiau în mizerie, minciună, opresiune şi frică.
Dar cu votanţi ca cei din duminica orbului nici nu este de mirare că este aşa.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009