Sectorul CIVES
 
 

Parchetul o fi de acord cu distrugerea unui pod istoric?

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Parchetul o fi de acord cu distrugerea unui pod istoric?

Mesajde Nica Leon » Joi Feb 01, 2007 1:30 pm

Către,
Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,





Domnule Procuror General,





Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791, contest soluţia pe care a adoptat-o prin Ordonanţa din 10 01 2007 în cauza dosarului nr.1327/P/2006 a Secţiei de urmărire penală şi criminalistică fapt pentru care rog procurorul ierarhic superior să revadă plîngere penală în cauză şi, reconsiderînd argumentaţia procurorului Marius Dan Eoitoş, în temeiul legii să o anuleze şi să dispună continuarea cercetărilor în vederea dovedirii vinovăţiei tuturor celor pe care i-am reclamat, pentru următoarele:


MOTIVE



Am formulat plîngere penală şi împotriva ministrului (care într-un stat de drept înseamnă servitor, nu stăpîn sau prost) Berceanu Radu Mircea, a ministrului Iorgulescu Cătălin şi a primarului general Videanu Adriean pentru că aceştia, prin jurământul solemn pe care l-au făcut, la investitură, cînd au acceptat funcţia, au promis că vor respecta normele constituţionale, drepturile oamenilor, legea, angajîndu-se să apere ş.a.m.d.
Atunci cînd am redactat respectiva plîngere am avut în vedere cele de mai sus, dar şi obligaţiile pe care le au, ca demnitari ai acestui stat, care pretinde, fără să şi demonstreze încă, că ar fi unul de drept, care are încă în vigoare atît Legea 215/2001 cît şi Legea 90/2001, Legea 78/2000 modificată ca şi Legea monumentelor istorice.
Ori, în mod greşit procurorul de caz a considerat că se impunerea disjungerii şi neînceperea urmăririi penale împotriva celor menţionaţi mai sus, cu toate că aceştia se fac vinovaţi de săvîrşirea cel puţin a infracţiunilor aflate în plîngerea iniţială, deoarece, aceşti "demnitari" ai statului român sînt în funcţii şi, bine plătiţi tocmai pentru a veghea continuu la respectarea tuturor prevederilor legale, de către toţi cei pe care îi au în subordine.
Este de notorietate publică, fiindcă şi eu ca şi dvs., probabil, i-aţi văzut la televiziuni, atunci cînd au făcut mai multe vizite pe şantierul deschis pentru distrugerea monumentului istoric denumit Podul Băneasa, fără a se interesa cum de este posibil să se aprobe o asemenea operaţiune, ca şi finanţarea acesteia, fără să se fi respectat, în prealabil, aşa cum trebuia să se procedeze într-un stat de drept, toate legile aplicabile în materie.
Deşi s-au perindat pe şantierul Podului Băneasa, ocazii cînd au dat numeroase interviuri, învinuiţii nu şi-au pus niciodată şi problema legalităţii respectivei operaţiuni, cum de altfel aveau obligaţia să o facă chiar mai înainte de demararea lucrărilor şi de deschiderea finanţării, făcîndu-se vinovaţi, cel puţin, de săvîrşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.
Găsesc că este neserioasă şi neprofesională susţinerea procurorului de caz, care a scris că: "…nu au fost implicaţi în nici un fel miniştrii …" ca şi cum refuzul lor sau practica de a-şi pune ochelari de cal i-ar fi scutit de obligaţia de a respecta legea, de a verifica dacă aceasta a fost respectată întocmai la iniţierea formelor şi lucrărilor pe un astfel de obiectiv istoric sau de la obligaţia de a organiza în aşa fel activitatea subordonaţilor lor şi a structurilor organizatorice din instituţiile de unde regulat îşi încasează lefurile, încît să nu se facă niciodată rabat de la datoria de a respecta legea.
Fapta de distrugere într-adevăr nu a fost comisă direct de aceştia, pentru că mîinile lor fine şi abilităţile necesare i-ar fi împiedicat să nu-şi dea singuri cu ciocanul în cap, deşi nu ar fi fost nici o pierdere, dar învinuiţii sînt mult mai vinovaţi decît autorii direcţi ai distrugerii, pentru că ei, prin încălcarea legii, au semnat şi aprobat investiţia, au semnat deblocarea fondurilor, au semnat actele necesare angajării constructorilor, au vorbit, fălindu-se la televiziuni cu un asemenea act criminal, fără să îşi fi pus, măcar o singură dată şi problema legată de respectarea legii, a respectivului monument istoric, a tradiţiei şi a demnităţii colective a românilor.
Aşa fiind, vă rog să desfiinţaţi ordonanţa şi să dispuneţi efectuarea de cercetări temeinice şi legale şi împotriva principalilor vinovaţi, care atunci cînd au acceptat să se instaleze în funcţii nu au recunoscut că ar fi iresponsabili, iar în cazul în care ar fi aceştia, ca şi cei care i-au numit sînt la fel de vinovaţi, consecinţele fiind acum de ne înlăturat şi deosebit de păguboase pentru societate.
În încheiere, cred că nu ar fi lipsit de importanţă dacă mi-aţi putea comunica care sînt motivele pentru care procurorii nu vor să respecte întocmai şi prevederile art. 131 din pîngărita Constituţie a României.
Cu speranţa că de această dată vor triumfa nestingherite dreptatea şi legea, vă urez toate cele bune.

Nica Leon 30.03.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009