Sectorul CIVES
 
 

Numai comunistii pot accede in Parlamentul European

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Numai comunistii pot accede in Parlamentul European

Mesajde Nica Leon » Mar Feb 13, 2007 5:19 pm

Către,
Comisia Parlamentului European,





Domnule Secretar General,




Subsemnatul Nica Leon, cetăţean european din România, de profesie inginer, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791, vă sesizez încălcarea, de către autorităţile române, a prevederilor Tratatului U.E şi a Actului din 1976 privind alegerea membrilor în Parlamentul European, deoarece:
După aderarea României la U.E., la data de 16 01 2007 a fost publicată Legea nr. 33 în Monitorul Oficial Partea I nr.28 din 16 01 2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, lege ale cărei prevederi încalcă flagrant mai multe principii din tratatul U.E., pe cele din Actul din 1976 privind alegerea membrilor în Parlamentul European, ca şi din Tratatul de Aderare a României şi Bulgariei, dar şi Constituţia României.
Prin această lege, la art. 12 alin. 4 se instituie un privilegiu pentru organizaţiile aparţinînd minorităţilor naţionale, care în acet fel au dreptul să participe la alegeri, iar celelalte organizaţii şi asociaţii din care fac parte ceilalţi cetăţenii, chiar dacă ele reprezintă zeci de milioane de cetăţeni, nu au dreptul să participe la alegerii, fiind astfel discriminaţi pe criterii de limbă maternă declarată şi vorbită.
De asemenea, membrii asociaţiilor apartinînd minorităţilor naţionale au privilegiul de a putea participa la alegeri, deşi ele nu au respectat restricţiile şi condiţiile impuse, prin legea română, cetăţenilor care s-au asociat pentru a constitui un partid, organizaţie pentru care sînt obligaţi, pentru a fi înregistraţi şi recunoscuţi de justiţie, să depună şi liste de susţinători a respectivului partid, în număr de 25.000 de persoane, din 18 judeţe ale ţării, liste pe care trebuie să fie un număr minim de 800 de persoane, prevedere legală care încalcă atît art. 40 din pîngărita Constituţie a României, dar şi libertatea de întrunire şi de asociere prevăzută de reglementările europene.
Ori, pentru a constitui şi înregistra legal o organizaţie este nevoie doar de trei membri, ceea ce reprezintă un privilegiu pentru anumite organizaţii aparţinînd minorităţilor naţionale.
O altă discriminare o reprezintă şi cea privind imposibilitatea, tehnică şi materială, ca anumite organizaţii aparţinînd minorităţilor naţionale să nu poată strînge liste cu 200.000 de semnături, activitate anevoioasă şi mare consumatoare de fonduri, ca şi implicarea, pe termen lung, a numeroşi oameni. Din acest motiv respectivele organizaţii nu le vor fi acceptate listele pentru a fi înregistrate la Biroul Electoral Central, fiind astfel împiedicate să participe la alegeri cu proprii lor candidaţi.
Impunerea legală care însă încalcă principiul egalităţii democratice şi cel al democraţiei participative crează privilegiul ca doar unii membrii ai minorităţilor naţionale, toţi cetăţeni români, egali în drepturi, să nu poată participa la alegeri cu candidaţi proprii, iar organizaţiile numeroase, care nu au fost constant sprijinite de structurile comuniste ale statului şi care nu au foarte mulţi bani, angajaţi plătiţi şi multe mijloace materiale să nu poată strînge uşor numărul de 200.000 de semnături, iar organiyaţiile care au fost sprijinite de cei corupţi, aflaţi la putere să strîngă repede semnăturile necesare, chiar şi false, ştiind că nimeni nu le va face nimic, pentru că doar se află în grupul celor care sprijină puterea.
În acest fel, cerăţenii europeni de origine etnică română sînt discriminaţi pentru că ei nu au dreptul să-şi înscrie listele de candidaţi ale unor organizaţii nepartinice, iar atunci cînd vor să se asocieze „liber” în partide, care să nu fi avut legătură cu structurile şi ideologia comunistă, aceşti rezistenţi şi opozanţi ai regimului dictatorial comunist nu o pot face legal, pentru că în toată România nu se vor găsi 25.000 de cetăţeni care să fi avut curajul să se manifeste deschis împotriva sistemului dictaturii comuniste, iar apoi să aibă curajul să semneze listele unui astfel de partid democratic şi neinfestat de mentalitatea şi practicile partidelor comuniste, care astăzi au monopolizat toată viaţa politică a României, fiind înregistrate sub diferite nume, în încercarea premeditată de a-i păcăli pe oficialii ţărilor democratice.
Dar principiile europene care stau la baza Comunităţii Statelor Europene denumită şi U.E. sînt încălcate şi de prevederile art. 12 alin.6, pentru că instituie restricţia pentru cetăţenii români, care nu au fost păcăliţi de partidele organizate de comunişti şi de hoţii care au jefuit România, în înţelegere şi prin rotaţie, după răsturnarea dictatorului Nicolae Ceauşescu, cu intenţia ca aceşti dizidenţi să nu aibă dreptul de a le fi acceptată candidatura, ca independent, dacă nu depun şi liste cu 100.000 de alegători, condiţie imposibil de realizat de orice cetăţean onest, competent care însă, tocmai pentru că nu a fost de partea oamenilor sistemului comunist, care se tot perpetuează la putere, au fost şi sînt încă persecutaţi, din motive politice, aşa cum este şi cazul meu, motiv pentru care nu are banii necesari pentru a-i plăti pe cei care ar trebui să strîngă semnăturile impuse prin lege.
Din cauza acestor restricţii adevăraţii luptători pentru libertate, demnitate şi democraţie vor fi împiedicaţi să se poată înscrie în campania pentru alegerea membrilor în Parlamentul European, iar dvs. veţi avea, ca şi în prezent, ca reprezentanţi din partea României, foşti comunişti, prieteni, admiratori şi susţinători ai fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu sau comunişti criminali şi corupţi, care au mulţi bani, cu ajutorul cărora îşi vor putea cumpăra şi locuri eligibile pe listele partidelor şi a organizaţiilor aparţinînd minorităţilor naţionale, pentru care nu va fi dificil nici să cumpere cele 200.000 de semnături prevăzute acum de abuziva, nedreapta, ne europeana şi ne democratica lege.
Avînd în vedere cele de mai sus, cît şi principiile care stau la baza societaţilor democratice, care au format U.E., ca şi textele în materie ale actelor şi tratatelor europene, rog reprezentanţii Comisiei Parlamentului European să-şi exercite autoritatea, în cel mai scurt timp, avînd în vedere că Guvernul României a stabilit deja data cînd vor fi organizate aceste alegeri, respectiv 13 mai 2007, pentru ca astfel să fie modificate prevederile nedemocratice şi ne europene existente acum în Legea 33/16 01 2007, lege care, pentru unul ca mine, nu permite să particip şi să fiu înscris pentru a fi ales, deşi sînt cel care a luptat deschis contra dictaturii comuniste, eu fiind cel care a spart mitingul organizat de comunişti în 21 12 1989, am organizat apoi lupta contra sistemului comunist, am condus Revoluţia româna pe care am dus-o la victorie, iar pentru toate aceste fapte eroice am fost apoi de două ori aruncat în închisoare, fără să fi avut altă vină decît aceea de a fi luptat deschis contra sistemului şi dictaturii comuniste, pentru că am denunţat practicile şi crimele comuniştilor aflaţi la putere înainte şi după revoluţie.
Astăzi sînt în continuare persecutat, din motive politice, partidul pe care l-am constituit chiar în timpul Revoluţiei, Partidul Liber Democrat, ce a fost format din tineri anticomunişti, a fost desfiinţat abuziv, în anul 1996, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 3/1997, act ilegal, după ce funcţionase legal din ianuarie 1990 şi pînă la alegerile generale din 1996, dată cînd nu ni s-a mai permis să mai fim înscrişi în campania pentru alegeri, iar plîngerile noastre, depuse la justiţie, au fost respinse de judecătorii susţinători şi nostalgici ai bestialului sistem comunist, iar plîngerea depusă apoi la CEDO a fost, de asemenea, respinsă, ca inadmisibilă, pentru un motiv puieril de procedură, procedură de care noi nu am avut niciodată cunoştiinţă, înfăptuirea şi triunful dreptăţii nefiind posibil încă nici la o Curte europeană.
Tot din cauza luptei anticomuniste, a trecutului meu fără pată şi a activităţii mele patriotice, nu am fost lăsat şi nu mi-a fost acceptată candidatura nici în 1998, dată cînd am vrut să particip la alegerile pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, motiv pentru care, după ce am epiuzat toate demersurile judecătoreşti din România, m-am adresat C.E.D.O., de la care mai aştept încă un răspuns şi o soluţionare dreaptă.
Pentru aceste motive, dar şi pentru multe altele, pe care pot oricînd să vi le împărtăşesc, în cazul în care veţi dori să aflaţi care este realitatea ascunsă a României de astăzi, vă rog să interveniţi energic şi operativ, pentru ca şi autorităţile din această ţară să afle şi să respecte principiile pe care s-a clădit şi se dezvoltă lumea liberă, democratică şi prosperă.
Cu speranţa că demersul meu nu va fi în zadar, aşa cum au fost celelalte făcute pînă acum la C.E.D.O. sau la alte structuri ale Parlamentului European, pe alte teme, vă urez mult succes în activitate şi numai bine.

Cu stimă,

Nica Leon 13.02.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009