Sectorul CIVES
 
 

Ion Coman - "Omul se duce, faptele rămân"

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Ion Coman - "Omul se duce, faptele rămân"

Mesajde Marius » Joi Apr 19, 2007 9:13 pm

La editura "Meditaţii" din Bucureşti a apărut anul ăsta cartea lui Ion Coman "Omul se duce, faptele rămîn, istoria însă le va analiza".

Autorul este fostul ministru al apărării naţionale Ion Coman, în 1989 şef al secţiei cu probleme militare şi de justiţie a C.C. al P.C.R. şi principal conducător al reprimării revoluţiei din Timişoara din decembrie 1989. Pentru rolul său în crimele din 1989 a fost condamnat la 15 ani de închisoare şi degradare militară. A efectuat efectiv 3 ani şi ceva de închisoare, apoi a fost graţiat de Emil Constantinescu.

Azi am cumpărat cartea, n-am apucat s-o citesc, am observat însă la sfîrşitul ei mai multe fotocopii ale unor diplome primite de Coman care dovedesc că, pentru Ministerul Apărării Naţionale, cei mînjiţi cu sînge românesc în decembrie 1989 sînt în continuare persoane demne de stimă, chiar şi în cazul în care vinovăţia le-a fost stabilită prin hotărîri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Găsim în cartea lui Coman, la capitolul "Dovezi de apreciere":
- la pag. 178 diplomă semnată de şeful Statului Major General, General Corp de Armată dr. Constantin Degeratu, acordată în 1999 "d-lui Gl. (A) Ion Coman".
- la pag. 179 "diplomă de onoare" semnată de şeful Statului Major General, General dr. Mihail Popescu, acordată în 12 noiembrie 2004 "d-lui general-locotenent (r) Ion Coman".
- la pag. 180 altă diplomă din 27 aprilie 2000, semnată de acelaşi general de corp de armată Mihail Popescu, în calitate de şef al statului major al trupelor de uscat, acordată "D-lui gl ca (r) Ion Coman".
- la pag. 182 diplomă semnată de general locotenent doctor Ion Magdalena, acordată în 15 decembrie 2004 "domnului Gl. (r) Ion Coman".
- la pag. 186 "diplomă de onoare" semnată (iarăşi) de şeful Statului Major General, g-ral Mihail Popescu, acordată în 15 februarie 2004 "d-lui general-locotenent (r) Ion Coman"
- la pag. 187, felicitări cu prilejul vîrstei de 80 ani, "pentru acele repere etice, morale şi civice care Vă [cu V mare - nota mea] definesc marcanta Dumneavoastră [cu D mare] personalitate", transmise în 25 martie 2006 din partea Ministerului Apărării Naţionale - Centrul 48 Comunicaţii şi Informatică Strategice de către comandantul acestui centru, colonel Ion Cerăceanu "Domnului general colonel (rtr) Ion Coman".
- la pag. 190 felicitări cu prilejul zilei onomastice transmise în 7 ianuarie 2007 de Comandantul corpului 4 Armată teritorial, general-maior dr. Ioan Ciupei "d-lui Gl. lt. Ion Coman".

Cel puţin dintr-un punct de vedere aceste acte sînt inacceptabile - prin Sentinţa nr 9 din 6 iulie 1991 a Curţii Supreme de Justiţie rămasă definitivă şi irevocabilă prin Decizia nr. 30/1997 a Curţii Supreme - completul de 9 judecători, Ion Coman a fost condamnat la degradare militară. Aşadar, folosirea titlului de "general" în documente oficiale ale Ministeruli Apărării Naţionale în legătură cu Ion Coman, după ce degradarea sa militară a fost confirmată de justiţie, constituie un fals în acte publice, iar fapta lui Ion Coman de a publica în cartea sa aceste documente constituie uz de fals.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

"Onoarea" unor comunisti - criminali!

Mesajde Nica Leon » Vin Mai 04, 2007 2:13 pm

Acum am vazut acest subiect şi m-a frapat cîte diplome de "onoare" au fost date unuia care nu a avut onoare niciodată, date bineînţeles de unii ca el.
Nu degeaba se spune că cine se aseamănă se adună!
Îmi amintesc că în decembrie 2001 am fost invitat la Muzeul Naţional de Istorie, unde era un simpozion pe tema Revoluţiei, la care fuseseră invitaţi să vorbească Paul Niculescu Mizil, Stefan Andrei, Ion Coman ş.a. comunişti '- criminali.
După ce au bătut copios cîmpii, pentru a le dovedi cît de proşti sînt şi cît de puţine lucruri ştiau cei care doreau să lase impresia unor fraieri că ei ar şti toate culisele Revoluţiei, i-am întrebat dacă cunosc care a fost cauza care l-a determinat pe Ceauşescu să fugă din sediul C.C., clădire foarte bine păzită de sute de soldaţi şi ofiţeri înarmaţi pînă în dinţi.
Aşa cum mă aşteptam, nici unul dintre cei care deţinuseră funcţii în C.P.Ex. şi care atunci se aflau în interiorul respectivei clădiri, nu au ştiut adevărul şi nu au făcut decît să bîiguie vorbe fără rost.

În ceea ce priveşte folosirea gradului de general constituie încă o dovadă a inexistenţei statului de drept, de care nu se sinchiseşte nici unul dintre slugoii în uniformă care primesc nemeritat solde de general.
Sînt curios să aflu dacă instituţiile abilitate ale statului se vor autosesiza şi dacă cineva va avea timp să dreseze o plîngere penală în acest sens, faptele prezentate fiind într-adevăr penale, ele privindu+i şi pe cei care au semnat diplomele cu pricina.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mie Mai 23, 2007 12:03 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Sâm Mai 19, 2007 10:50 am

Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Mie Noi 21, 2007 2:45 pm

Aşa cum am mai spus, chiar şi cu acest Coman situaţia este identică.
Cei care au făcut rău poporului român, ce sînt generali fără onoare, dar membrii în fel de fel de organiyaţii comuniste-criminale,sînt de partea şi apără o bestie, pentru că aşa au fost învăţaţi.
Dar, nu cred că e vina lor, ci a celor care le mai plătesc pensiile.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009