Sectorul CIVES
 
 

Voinea renunţă la anchetarea lui Iliescu

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Voinea renunţă la anchetarea lui Iliescu

Mesajde Marius » Sâm Sep 15, 2007 1:56 pm

Articol în "Evenimentul Zilei" 14 septembrie:

Voinea renunta la anchetarea lui Iliescu
14 Septembrie 2007

HOTARARE. Generalul Dan Voinea, magistratul care a initiat anchetele din dosarele "Revolutia" si "Mineriada din 13-15 iunie 1990", a refuzat sa treaca in rezerva si sa devina procuror civil pentru a se ocupa in continuare de aceste cauze, a anuntat, ieri, procurorul general, Laura Codruta Kovesi.

Curtea Constitutionala a decis ca procurorii militari nu au dreptul sa cerceteze persoane civile. Prin urmare, cele doua dosare in care sunt invinuiti mai multi civili, printre care si fostul presedinte Ion Iliescu, au fost declinate de Voinea catre procurorii Parchetului General

http://evz.ro/article.php?artid=322560
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Cum vom merge mai departe?

Mesajde Ioan Rosca » Joi Sep 20, 2007 12:32 pm

Lovitura data prin Curtea Constitutionala dosarelor anului 1989-1990, ne obliga la reorganizare pe noi, cei care mai dorim pedepsirea distrugatorilor Romaniei.
Nu impartasesc strategia adoptata de generalul Voinea, care poate duce la o infundatura (sau la o diluare, sau chiar la o farsa)- desi inteleg ca incearca sa mai salveze ceva din munca sa, mentinind sub control o parte din dosar si aruncind pe masa procurorilor civili o bogata documentatie care incrimineaza banda Iliescu-Roman. Orientarea rechizitoriului catre demonstrarea abuzurilor (cu urmari grave) savirsite de guvernatii anului 1990 este legitima. Victimele activitatiii criminal- represive instrumentata prin organele statului- au dreptul la reparatie. Dar nu e suficent sa ne oprim aici. Si nici coerent. Si nici eficace.
Trebuie sa dovedim CINE erau acesti guvernanti, ce interese aparau , in urma caror procese de inselaciune si uzurpare au ajus la putere si si-au consolidat-o. Pentru a se intelege astfel ce voiau cei din Piata Universitatii si pentru ce au fost reprimati. Deasemenea , trebuie sa clarificam rolul maselor (mineri etc) folosite de FSN-isti in anul 1990 impotriva rezistentilor civici sau politici. Au fost victima unei gigantice inselaciuni. Oamenii simpli, speriati de spectrul saracirii, au fost intii compromisi prin implicarea in actiuni criminale si apoi jefuiti- prin exact acele masuri contra carora fusesera scosi la lupta("privatizare", "liberalizare", "distrugerea economiei" etc) .
Unul dintre motivele pentru care ne stringem rindurile atit de greu - pentru deblocarea marelui proces (pentru inalta tradare, inselaciune, distrugerea economiei etc) este fuga de raspundere a celor care au dezertat, dupa 20 Mai, de pe frontul anticomunist. Ei fac si azi jocul grupului Iliescu, corodind legitimitatea manifestantilor din 13 iunie prin recunoasterea alegerilor din 20 mai- numai pentru a nu admite ca au gresit grav atunci, acceptindu-le si retragindu-se nejustificat din Piata. Pozitia acestor pseudo-combatanti civici e o capodopera de ipocrizie si incoerenta. Nu poti recunoaste alegerile din 20 mai si in acelasi timp semna pentru punctul 8. Camuflarea lasitatii si impotentei recurge si la contradictii logice.

Cam asta e situatia. Cum vom merge mai departe? Eu voi incerca sa continui, dupa doi ani dedicati integral documentarii Procesului. Ma ajuta cineva?

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Marius » Joi Sep 20, 2007 7:45 pm

Dar ce ajutor ai avea nevoie?
Am citit undeva că Voinea nu vrea să renunţe la statutul de procuror militar fiindcă este mai favorabil pentru el dpdv financiar. Chiar sînt curios ce diferenţe există între drepturile salariale şi de pensie a procurorilor militari faţă de civili, ştie cineva?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Voi reveni

Mesajde Ioan Rosca » Vin Sep 28, 2007 7:40 pm

Sint pe cale de a concepe planul meu de continuare. Cind va fi gata, voi putea preciza sistematic in ce puncte as avea nevoie de sprijin.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Oare să fie vina gen.Voinea ?

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 10, 2007 2:21 pm

milioanele de cretini care au tot votat cu criminalii comunişti, în timp ce se comportau în această ţară ca lăcustele, să nu aibă nici o vină.
Dar românii din străinătate, care vieţiuesc în aproprierea instituţiilor cele mai reprezentative ale lumii democratice, de unde fel de fel de troglodiţi îi acceptă, îi apără şi chiar îi preţuiesc pe cei mai abjecţi dintre cei care au slujit iniţial bestiala dictatură comunistă - criminală, după care au lins curul unor criminali războinici cînd nu le-au umplut bine şi genţile, furînd pe faţă poporul român spectator, nu au oare nici o vină, că nu i-au tras niciodată de mînecă pe vecinii lor ce ni se prezintă ca apărătorii ai dreptăţii, legalităţii etc.
Mi-e aşa o greaţă!
Ce, credeţi că degeaba înaintaşii ne-au tot îndemnat, spunîndu-ne aşa: "deşteaptă-te române"!
Lovitura a fost dată de cei mulţi şi proşti, dar fuduli nevoie mare, care acum deşi au împînzit Europa, nici nu le trece prin tigvă ideea de a face şi ei ceva, pentru a le arăta şi astfel determina pe comisarii europeni, care tot fac rapoarte despre situaţia din România, să acţioneze mai ferm.
Chiar să se fi uitat vorba aia înţeleaptă: "cu atîţia proşti în frunte, vom avea necazuri multe".
Ce mai aşteptaţi, faceţi şi voi ceva!
Ce aţi vrea, ca acum Voinea să facă singur ceea ce nu aţi făcut voi, cei 87%, în 18 ani?
Cînd veţi afla că sînteţi stăpîni în România, veţi înţelege, poate, că şi astefl de cazuri pot fi finalizate, ca justiţia să triumfe şi dreptatea să nu mai umble cu capul spart, că dacă vă uniţi, dacă veţi finanţa şi sprijinii şi vota numai pe cei care au dovedit, prin faptele lor, că vor dreptate, libertate, prosperitate, demnitate şi independenţă, o asemea chestiune măruntă va putea fi definitiv soluţionată definitiv şi irevocabil în cel mult o săptămînă.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009