Sectorul CIVES
 
 

Aşa poate fi servita ţara şi locuitorii săi!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Aşa poate fi servita ţara şi locuitorii săi!

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 10, 2007 1:23 pm

Către,
Guvernul României,



În atenţia domnului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu,




Domnule prim-ministru,




Am aflat că aţi hotărît, prin încălcarea pîngăritei Constituţii a României, să vindeţi centralele atomo-electrice neterminate (trei la număr).
Vă atrag atenţia că aveţi obligaţiile prevăzute în terfelita Constituţie a României, iar în cazul în care veţi înstrăina şi aceste obiective economice, ce fac parte din patrimoniul naţional, deţinute de drept numai de poporul român, voi fi nevoit să formulez o nouă plîngere penală împotriva dvs. şi a acoliţilor dvs.
Dacă într-adevăr aveţi intenţia să fie finalizate, cît mai repede, în maxim doi ani şi nu pînă în 2014, cum intenţionaţi, atunci trebuie să procedaţi la finanţarea, de îndată, de la bugetul de stat, a lucrărilor şi componentelor necesare pentru finalizarea şi punerea în funcţiune, obligînd, totodată, să fie verificat şi modul în care au fost livrate utilajele componente ale primelor două centrale, care atunci, pentru a se întîrzia lucrările şi pentru a creşte costurile, în beneficiul unor netrebnici, au fost trimise, pe şantier, contrar graficelor de livrare stabilite prin contract şi prin actele adiacente, numai în ordinea inversă graficului de montaj.
În cazul în care veţi considera, contrar evidenţei, că nu ar fi suficienţi bani la bugetul de stat pentru finalizarea în cel mult doi ani a investiţiei, aflată de prea mult timp în stare de abandon, de la Cernavodă, atunci vă sfătuiesc să solicitaţi ajutorul financiar al populaţiei din România, cărora aţi putea să le oferiţi să cumpere certificate de proprietate, astfel putînd fi asigurată repede finanţarea integrală a lucrărilor, cu ajutorul exclusiv al capitalului românesc şi, totodată, păstrarea în patrimoniul României, deci a poporului său, acest bun public inalienabil.
Ideea "năstruşnică" de a vinde sau concesiona două din cele trei centrale, construite pînă în prezent numai cu banii poporului român, unor firme din străinătate, ar fi nu numai o dovadă a incompetenţei şi ticăloşiei membrilor guvernului, dar şi o nouă dovadă de trădare, pusă la cale pentru subminarea economiei naţionale.
În altă ordine de idei, vă sfătuiesc să nu consumaţi surplusul de bani existent acum în bugetul destinat plăţii pensiilor, pentru că printr-o astfel de măsură neeconomică veţi alimenta inflaţia, veţi şubrezi şi mai mult economia precară a României şi veţi amplifica inechitatea şi nedreptatea, care tronează încă în acest stat pe care ar fi trebuit să-l administraţi, pentru a crea condiţiile necesare dedezvoltare economică în vederea asigurării tuturor locuitorilor săi, un nivel de trai decent.
Dacă chiar vreţi într-adevăr să crească puterea de cumpărare a populaţiei, nu doar a pensionarilor privilegiaţi acum, ca şi consumul, care într-o economie de piaţă este unul din elementele esenţiale ce favorizează creşterea producţiei, deci prosperitatea economică, cred că ar fi mult mai bine şi în concordanţă cu legile unei economii de piaţă, să reduceţi cotele de impozitare a celor care contribuie la formarea bugetelor de asigurări sociale, iar în cazul în care chiar doriţi să crească puterea de cumpărare a pensionarilor, ca şi bunăstarea economiei româneşti, ar trebui să renunţaţi la imoralul şi păgubosul sistem pe care îl practicaţi, prin accizarea unor materii prime esenţiale, care prin acest impozit de lux aplicat acum la materii prime, la energie, la combustibili, care numai în mintea unor troglodiţi de comunişti-criminali ar mai putea fi considerate produse de lux, car aşa cresc artificial preţul de cost al produsulelor finale, făcînd să scadă şi puterea de cumpărare a celor pe care intenţionaţi să-i "ajutaţi" prin mărirea punctului de pensie de la întîi noiembrie.
De asemena, consider că mai înainte de a face o nouă prostie, prin care să dovediţi că România nu este un stat de drept, dar şi că nu cunoaşteţi prevederile supreme şi obligatorii ale siluitei Constituţii a României, pe care aţi jurat solemn la investitură, ar trebui să înţelegeţi că gloata de pensionarii care l-au votat în masă pe criminalul comunist Iliescu Ion şi apoi, atît de mulţi comunişti-criminali care au jefuit ţara şi pe locuitorii săi, este o categorie deja privilegiată, faţă de tinerii care nu numai că au spălat ruşinea bătrînilor care au tolerat şi chiar au sprijinit instaurarea şi înrădăcinarea dictaturii comuniste în această ţară, tineri care prin sacrificiul lor sublim, în gloriosul şi însîngeratul Decembrie 1989, au făcut posibil ca şi dvs. să ajungeţi la putere, dar cu toate acestea sînt încă discriminaţi, ei fiind obligaţi să plătească impozite pe venitul mizer pe care îl obţin în urma muncii lor, majoritatea generaţiilor tinere, care deşi ţin ţara în spate, sînt şi cei mai defavorizaţi, umiliţi şi oropsiţi dintre români, avînd, cu precădere salariul minim pe economie, din care mai trebuie să plătescă şi împovărătoare impozite la stat.
În acest timp, pensionarii care toată vaţa au stat cu capetele în pămînt, preferînd o viaţă de palmieri sînt şi astăzi privilegiaţi, ei fiind scutiţi să plătească impozit pe venit, pînă la un venit de 1.000 lei pe lună, ceea ce este profund imoral, ilegal şi nedrept.
Pentru că eu cred că aveţi o mare obligaţie morală faţă de generaţiile tinere, care acum sînt gonite din ţara în care s-au născut pentru a fi stăpîni, furioase şi scîrbite de viaţa mizeră şi nedreaptă pe care trebuie să o îndure, vă sfătuiesc să redactaţi un proiect de lege, prin care să faceţi dreptate, avînd ca temei prevederile constituţionale supreme şi obligatorii, de la art. art. 1 alin. 3 şi 5, art. 16 alin.1, art. 47 alin.1, art. 54 şi art. 135 alin. 2 lit. f, care să prevadă ori scutirea de la plata impozitelor pe venit a tuturor contribuabililor, indiferent de vîrstă, care obţin un venit lunar de pînă la 1.000 de lei pe lună (ceea ce ar fi neconstituţional) ori să se impoziteze veniturile tuturor celor care le obţin, fără privilegii şi fără discriminări.
Cu speranţa că veţi inteligenţa necesară pentru a înţelege cele de mai sus şi tăria pentru a le traduce în fapt, vă urez toate cele bune.


Nica Leon 08.10.2007
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009