Sectorul CIVES
 
 

Fost general, obligat să plătească daune pentru 1989

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Fost general, obligat să plătească daune pentru 1989

Mesajde Marius » Mie Iul 04, 2007 4:05 am

Articol din "Adevărul":

Fost general de Securitate, obligat să plătească daune unui revoluţionar
de Ionel Stoica (2007-07-02)

Nici până în ziua de astăzi nu au fost ... Fostul general de securitate Grigorie Ghiţă a fost obligat de Judecătoria Sectorului 1 să plătească Jandarmeriei Române suma de 4.584,48 RON. Banii reprezintă o parte din suma pe care statul român a plătit-o ca despăgubiri unui revoluţionar, rănit la Otopeni în decembrie 1989. Sentinţa este o premieră în justiţie, o decizie favorabilă statului, care a făcut acţiune în regres pentru recuperarea banilor plătiţi victimelor Revoluţiei. Generalul Grigorie Ghiţă a fost condamnat, în 2001, de Curtea Supremă de Justiţie la şase ani de închisoare cu executare şi la plata, în solidar cu MApN, a sumei de 137 milioane de lei, daune morale şi materiale, către partea civilă Traian Tomaşescu. El a fost găsit vinovat de uciderea din culpă a 50 de militari, precum şi de vătămarea corporală a altor 13, în dosarul „Revoluţie - Otopeni". Totul a pornit de la o ştire difuzată de TVR, în data de 22 decembrie, care anunţa că trei autocamioane militare încărcate cu „securişti terorişti" vor ataca Aeroportul Otopeni. În sprijin, au fost trimise două companii de la UM 0865, Şcoala de subofiţeri de la Câmpina. Numai că dispozitivul de apărare a confundat camioanele elevilor-militari cu cele ale teroriştilor şi s-a deschis focul.

Gen. (r) Grigorie Ghiţă: „Sunt insolvabil!"

În aprilie 2003, fostul preşedinte Ion Iliescu a dat un decret prezidenţial prin care graţia pedeapsa primită de generalul de brigadă (r) Grigorie Ghiţă.

Generalul Grigorie Ghiţă le-a explicat magistraţilor că nu este pentru prima dată când Ministerul de Interne sau Jandarmeria face astfel de cereri prin care vor să-şi primească banii înapoi pentru despăgubirile plătite urmaşilor şi răniţilor de la Revoluţie. El a arătat că are 75 de ani, este insolvabil, iar reţinerea din pensia lunară a acestei sume ar echivala cu „reducerea timpului de viaţă de care mai dispune". Generalul a mai solicitat instanţei să fie iertat de la plata acestei sume şi a arătat că sunt numeroase situaţiile în care „colectivităţi mari de oameni, ajunse în stare de insolvabilitate, au fost exonerate de la plata a mii de miliarde de lei, ultima măsură de acest gen fiind luată la finele anului 2006".

http://www.adevarul.ro/index.php?sectio ... &id=317676
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Cretinii ocupă şi scaunele de judecători!

Mesajde Nica Leon » Mie Noi 21, 2007 2:23 pm

Sentinţa de care se vorbeşte,este o nouă dovadă a ticăloşiei acestei gloate, care pentru 50 de tineri ucişi îl "condamnă" pe criminal la numai şase an, dar pentru asta nimeni nu protestează.
Vă meritaţi soarta, tovarăşi!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009