Sectorul CIVES
 
 

Încercare de arestare a lui Ion Iliescu în decembrie 1989?

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde Marius » Vin Noi 30, 2007 1:03 pm

Octavian Mihaescu scrie:marco vorbea de lovitura de stat, pai a fost domnule, intr-o parte a ei am fost si noii grupul nostru manipulati, ruso-americaneste, am toate elementele si chiar dovezi in acest sens. Timisoreni nu acepta nici azi faptul ca nu la Timisoara fusese hotarât da scânteia, nu de Tokes ci la Bucuresti


Eşti ca şi rusul ăla, Vladimir Bucovschi. Vorbeşti mereu că ai dovezi dar nu prezinţi nici una.

Octavian Mihaescu scrie:Ceea ce nu se spune , vad ca dl Alin o stie sidânsul, este faptul ca aceiasi muncitori din 22 Dec, scosi ,iesiti la comanda, în 21 au fost prezenti la miting dupa care cu totii au fugit la locurile de munca cu tot cu recuzita, steagurile si si portretele dictatorilor


Unii din muncitorii de pe 22 or fi fost la mitingul din 21, dar nu cred că toţi. Din cele scrise de Alin nu rezultă concluzia pe care aţi tras-o dv. Alin zice că aceia care au participat la mitingul din 21 au fugit după spargerea mitingului, fără însă să facă speculaţii cu privire la identitatea celor care au participat în 22. Încetaţi să atribuiţi altora propriile dv. concluzii.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Vin Noi 30, 2007 6:57 pm

nu stiu ce s-a intamplat in dimineta de 22.12.
eram intr-o celula la Jilava, impreuna cu vreo 70-80 arestati, unii raniti, cu plagi deschise, coaste rupte.

ultimii care au fost adusi din oras povesteau ca in jurul orei 6:00, la Inter totul era spalat, si numai politie.

d-l Mihaescu ne poate povesti mai mult, spune ca era acolo la 8:00 AM, ar fi interesant de stiut ce s-a intamplat in ultimele ore ale regimului Ceausescu la cateva sute de metri de CC si centrul puterii / dictaturii.

deci, in dim zilei de 22 consideram ca totul e pierdut, asteptam represiunea finala pentru cei de afar si ce e mai rau pentru cei arestati.
dar era un amestec de frica si bucurie cum nu mai traisem pana atunci, pentru ca nu ma asteptam ca o mica demostratie la Inter sa ajunga ditamai rascoala in centrul Bucurestiului. nu credeam ca romanii isi vor invinge frica, cei care veneau de la baricada povesteau lucruri incredibile, pe care nu mi le puteam imagina cu 24h inainte.

in aceasta atmosfera suprarealista, inconjurat de gemete si fara prea mult aer, ma lipisem de o fereastra fara lumina, o grila metalica lasa doar putin aer sa intre, nu stiu ce ora era, dar parca afara se luminase (noaptea de 21-22 a fost cea mai lunga din 1989 in toate sensurile), ni se luasera ceasurile, curelele, actele si sireturile...
cred ca era ora 9:00-10:00 cand am auzit un soi de vuiet care creste dinspre orasul aflat la 10-15 km distanta, apoi zgomote de impuscaturi. nu-mi venea sa cred. se intampla ceva.

ce s-a intamplat in urmatoarele ore mi s-a parut interventie divina.

dupa 18 ani inca incerc sa aflu cine s-a ocupat cu aceasta interventie divina.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Mie Dec 05, 2007 7:59 am

D-le Marius

Chiar nu am intels ce doriti spune si ce nu întelgeti sau contestati? Va reamintesc totusi ca locuiam lânga Petre Tutea, frecventam mansanrda UNiv curusile lui Iona Alex, grupul implicat,cunoasteti in mare câte ceva, prin urmare;

Cunoasteam foarte bine studenti, intelctualitatea si speculanti din zona centrala, plus ca servicui tot in zona centrala l-am avut /Fac Stomatologie/ in acel moment lucram la Lic 23 August, deci si muncitorii ,elevei adusi la manifestatie îi cunoasteam, am fost acolo din prima clipa si pâna in ultima, sunt unul din initiatori baricadei, asa ca pot face aprecieri destul de exacte a cea ce sa- întâmplat la Inter. Desigur acept faptul ca nu puteam cuprinde si retine pe totii,dar sunt ferm convins ca in arhiva SRI exista fotografi si fimlari care inca nu au aparut si in care aparem totii ceei care in adevar am dat tonul si fost activi , fizonomiile fiecaruia vor ajuta descifra cât de cât aparteneta sociala, muncitorii adusi la miting nu au depasit pe baricada in 21 Dec 10%, iar locuitori Bucurestiului nici macar 1% ci aprox 00.1%, cca 1000 persoane mari si late,restul intorceau capul, se faceau ca nu vad, nu aud.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Nica Leon » Mie Dec 05, 2007 12:39 pm

Marius scrie:
Nica Leon scrie:Cred că nu aţi înţeles bine ceea ce am scris.
Pentru a mi se dovedi că am "exagerat" ar trebui ca mai întîi să mi se prezinte un document scris şi semnat de un timişorean, aşa cum am mai spus.
Altfel, ceea ce s-a întîmplat la Timişoara, din 16 12 1989, poate fi asemănat cu ceea ce a fost şi la Braşov, în 1987, cu un final similar, dacă nu interveneam eu, pentru a-i salva.

Marius scrie:Domnule Nica, singurul care pierde prin pretenţia de a fi singurul organizator al revoluţiei eşti tu. Nu vei convinge pe nimeni altcineva decît pe tine.


Speram ca unul care are aspiraţii de scriitor despre fenomenul numit Revoluţia română din Decembrie 1989 să nu dea cu bîta în baltă emiţînd "judecăţi de valoare" fără să consulte arhivele, documentele sau măcar revista Le Figaro din martie 1990. Dacă aţi fi citit măcar ceea ce este scris despre mine în limba franceză aţi fi putut lesne constata că mai sînt şi alţii care susţin ceea ce am scris eu. Şi din acest motiv eu nu încerc să conving nimic pe nimeni. Am scris numai ceea ce a fost adevărat, dar, din păcate ştiu că adevărul este cel mai supărător în această lume.

Marius scrie:Documente scrise cu revendicările revoluţionarilor timişoreni există din 20 decembrie, cînd s-au dus tratative cu prim-ministrul Dăscălescu. Nu e cu o săptămînă înainte, cum arbitrar pretinzi dumneata, dar e înainte de a începe ceva la Bucureşti.


În acest fel aţi confirmat justeţea celor susţinute de mine, anume că la Timişoara a fost numai o simplă răsmeriţă şi nu o revoluţie, care trebuia să aibă un program, cu obiective de îndeplinit ş.a.m.d.

Marius scrie:Spre deosebire de Braşov 1987, mişcarea din Timişoara a continuat şi zilele următoare, PCR n-a izbutit s-o înnăbuşe şi nu există dovezi că ar fi izbutit s-o înnăbuşe dacă nu exista Nica Leon.Marius scrie: Pe 21 decembrie mişcarea era în extindere, revoluţia izbucnise într-o mulţime de alte oraşe.


Nu dovedeşti că eşti riguros şi bine informat cînd aiscrii aceste bazaconii. Pe 21 mişcarea s-a extins numai după ce telespectatorii au făzut ceea ce s-a întîmplat la Bucureşti, nu înainte, iar Revoluţia a izbucnit numai după cele petrecute la Bucureşti.

Marius scrie: Din datele existente se pare că n-ai fost singurul care a intervenit la mitingul lui Ceauşescu împotriva acestuia.


Dacă ai astfel de date tot din "cărţi" sau de la scribălăul Scurtu, nu merită să mai fac vreun comentariu.

Nica Leon scrie:Ce dovada ai ca "oamenii care mi s-au alaturat au făcut-o fiindcă ştiau ce s-a întîmplat la Timişoara".
Nici una! Ce te face sa crezi ca toti cei care mi s-au alaturat erau asa de bine informati despre ceea ce se petrecuse la Timisoara?


Marius scrie:Nu cumva strigătul care l-ai folosit pentru a mobiliza oamenii a fost "Timişoara!"


Nu. Credeam că aproape 18 ani a fost un timp suficient pentru a afla adevărul faptelor mele. Se pare însă că nu. Cred că mai înainte de a te apuca să scrii despre ceva ce nu stăpîneşti profund şi deci, nici nu ai prea înţeles, ar fi fost necesar să fi cunoscut, în amănunt, cele despre care chiar ai şi scris. Cum, nu este treaba mea.
Dar pentru a nu mai pune şi peste alţi 18 ani o astfel de întrebare, îţi spun, deşi ar fi trebuit deja să ştii, că ceea ce i-a îngrozit pe cei aflaţi în piaţă, de au luat-o la fugă, a fost jos Ceauşescu.
Se vede treaba că nu ai reuşit decît să frunzăreşti interviul pe care i l-am dat, în urmă cu foarte mult timp, Angelei Băcescu.
Marius scrie:Ce te-ai apucat să strigi despre Timişoara dacă e aşa de puţin important ce s-a întîmplat acolo?


Cum şi de unde ai tras concluzia ce am gîndit eu despre ceea ce făcuse criminalul Ceauşescu la Timişoara?

Marius scrie: De ce n-ai făcut vreo revoluţie antiCeauşescu în timpul Congresului al 14-lea, de pildă?


Fraza asta este încă o dovadă că nu vrei să citeşti decît ceea ce scri tu.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Mie Dec 05, 2007 8:40 pm


În acest fel aţi confirmat justeţea celor susţinute de mine, anume că la Timişoara a fost numai o simplă răsmeriţă şi nu o revoluţie, care trebuia să aibă un program, cu obiective de îndeplinit ş.a.m.d.


Fara sa va suparati, pot sa va intreb dupa gandirea dumneavoastra care este diferenta printre rasmerita si revolutie??
Mie nu-mi rezulta ca la Brasov in 1987 guvernul sa fie actionat prin armada pentru inabusirea manifestantilor.Iar pe 17 Decembrie,protestatarii intr-adevar reusisera (la Timisoara) sa intre la Comitetul judetean cu intentia de a-l incendia. Dar de data aia oameni au fost intimpinati de catre soldati.
Daca dvs considerati ca aceasta "revolta" a fost "trecatoare" sau care a venit asa, din intimplare....cum justificati dvs folosirea fortei armate?
Cine era comandantul suprem al armatei? din cite stiu eu Ceausescu! ca tot a trebuit sa ceara la CPEx aprobarea pentru folosirea fortei.
Deci el nu considera intimplarile din Timisoara o "rasmerita" sau ma insel..luminati-ma!

Iar de ce primul ministru Dascalescu a fost trimis tot la Timsoara impreuna cu Emil Bobu ca sa parlamenteze cu demonstrantii?. O rasmerita desigur nu merita o delegatie cu astfel de oameni "cu stele".


Nu dovedeşti că eşti riguros şi bine informat cînd aiscrii aceste bazaconii. Pe 21 mişcarea s-a extins numai după ce telespectatorii au făzut ceea ce s-a întîmplat la Bucureşti, nu înainte, iar Revoluţia a izbucnit numai după cele petrecute la Bucureşti.


Ca sa fim mai rigurosi deja la 20 Decembrie Timisoara fusese declarat "oras liber" iar la acea zi incepuse revolta si la Lugoj,mai apoi tot pe 20 Decembrie la Cluj,la Sighisoara si la Tirgu Mures.
Sa nu-mi spuneti ca dvs nu stiti ca stirile au iesit din posturi ale radiourilor precum Vocea Americii si Radio Europa Libera, deci cine o fi auzit ceva la Bucuresti despre asta....
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 06, 2007 1:57 pm

marco scrie:

În acest fel aţi confirmat justeţea celor susţinute de mine, anume că la Timişoara a fost numai o simplă răsmeriţă şi nu o revoluţie, care trebuia să aibă un program, cu obiective de îndeplinit ş.a.m.d.


marco scrie:Fara sa va suparati, pot sa va intreb dupa gandirea dumneavoastra care este diferenta printre rasmerita si revolutie??


Definiţia acestor noţiuni sînt în orice dicţionar explicativ al limbii sau în cele politice, care a fost des exemplificată şi de istorie.

marco scrie:Mie nu-mi rezulta ca la Brasov in 1987 guvernul sa fie actionat prin armada pentru inabusirea manifestantilor.Iar pe 17 Decembrie,protestatarii intr-adevar reusisera (la Timisoara) sa intre la Comitetul judetean cu intentia de a-l incendia. Dar de data aia oameni au fost intimpinati de catre soldati.
Daca dvs considerati ca aceasta "revolta" a fost "trecatoare" sau care a venit asa, din intimplare....cum justificati dvs folosirea fortei armate?
Cine era comandantul suprem al armatei? din cite stiu eu Ceausescu! ca tot a trebuit sa ceara la CPEx aprobarea pentru folosirea fortei.
Deci el nu considera intimplarile din Timisoara o "rasmerita" sau ma insel..luminati-ma!ă-quote


Mi-aţi dovedit cîte de multe vă "rezultă" dvs., însă eu nu mi-am propus să vă "luminez".
O vorbă veche zice: " caută şi vei găsi", iar eu adaug poate, dar nu sînt deloc sigur.

marco scrie:Iar de ce primul ministru Dascalescu a fost trimis tot la Timsoara impreuna cu Emil Bobu ca sa parlamenteze cu demonstrantii?. O rasmerita desigur nu merita o delegatie cu astfel de oameni "cu stele".


I-a ghici.

Nu dovedeşti că eşti riguros şi bine informat cînd scrii aceste bazaconii. Pe 21 mişcarea s-a extins numai după ce telespectatorii au făzut ceea ce s-a întîmplat la Bucureşti, nu înainte, iar Revoluţia a izbucnit numai după cele petrecute la Bucureşti.


marco scrie:Ca sa fim mai rigurosi deja la 20 Decembrie Timisoara fusese declarat "oras liber" iar la acea zi incepuse revolta si la Lugoj,mai apoi tot pe 20 Decembrie la Cluj,la Sighisoara si la Tirgu Mures.


Şi ce dacă fusese declarat. Cumva îl şi recunoscuse cineva?
Revoltele celelalte au început însă pe 21 decembrie, după ce au văzut la televizor deznodămîntul mitingului din Bucureşti.

marco scrie:Sa nu-mi spuneti ca dvs nu stiti ca stirile au iesit din posturi ale radiourilor precum Vocea Americii si Radio Europa Libera, deci cine o fi auzit ceva la Bucuresti despre asta....


Şi dacă "au ieşit", ce? P-aici lumea umbla atunci cu aparatele de radio lipite de ureche, în mijloacele de transport şi la cozi.
Cine o fi auzit poate îmi spuneţi dvs. care vă tot credeţi atît de bine informat.
Vă mărturisesc că mi s-a cam făcut greaţă de atîţia "cunoscători".
Dacă vreţi să dovediţi ceva şi dacă vă dă mîna, răspundeţi concret la întrebările postate de mine pe acest site.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Joi Dec 06, 2007 2:30 pm

Daca armata a pactizat cu demonstranti la Timisoara, si la sfirsitul lui 20 Decembrie a refuzat sa mai traga impotriva poporului in ciuda ordinelor primite din partea sefului statului cum o numiti dvs....?eu o cheam "lovitura militara"...cel putin :D
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde alin » Joi Dec 06, 2007 4:18 pm

Stanculescu fusese numit comandantul militar al Timisoarei pe 20 dec.

daca ar fi fost vreo nerespectare de ordine, rasmeritza, ar avut soarta lui Milea, acuzat de tradare (desi Milea a condus personal operatiunile de curatire a baricadei)
in schimb Stanculescu a fost chemat pe 22 la Buc si promovat, deci recompensat.
Sau poate nimic din toate astea nu este adevarat ?!

adevarul e ca nu stim mare lucru despre ce s-a intamplat si 20 la Timisoara si in 21-22 la Bucuresti. nu stim de ce Pta Operei era 'libera'.
nu stim de ce la Buc a fost altfel.

este lamentabil ca toti (99% in orice caz) asa zisii istorici, cercetatori, jurnalisti canta pe aceeasi voce cu aceleasi cuvinte si povesti oficiale aria 'revolutiei romane' cu voie de la politzie.

sunt atatea intrebari pe care nu le pune nimeni .

oare DE CE ???
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 06, 2007 5:00 pm

Daca armata a pactizat cu demonstranti la Timisoara, si la sfirsitul lui 20 Decembrie a refuzat sa mai traga impotriva poporului in ciuda ordinelor primite din partea sefului statului cum o numiti dvs....?eu o cheam "lovitura militara"...cel putin


O numiţi astfel pentru că aveţi foarte puţine informaţii corecte.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Joi Dec 06, 2007 8:14 pm

nici asta nu-i un raspuns complet...
pana cind nu-mi veti demonstra concret ca la Timisoara a fost o "razmerita" intimplatoare nu va voi crede..

mi spiace.. :wink:
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 07, 2007 1:48 pm

marco scrie:nici asta nu-i un raspuns complet...


Ba este complet şi conform cu realitatea faptelor de atunci.

marco scrie: pana cind nu-mi veti demonstra concret ca la Timisoara a fost o "razmerita" intimplatoare nu va voi crede..


Nu-mi amintesc să vă fi promis că vă voi lumina, mai ales că pînă acum dvs. pretindeaţi că le ştiţi pe toate, chiar mai bine decît mine, cel care a înfăptuit Revoluţia română din Decembrie 1989.
Apoi nu îmi amintesc nici că eu aş fi spus vreodată că ceea ce a fost la Timişoara ar fi fost "o răzmeriţă întîmplătoare"

mi spiace.. :wink:


Poate aţi vrut să scrieţi mi dispiace!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Vin Dec 07, 2007 8:14 pm

Apoi nu îmi amintesc nici că eu aş fi spus vreodată că ceea ce a fost la Timişoara ar fi fost "o răzmeriţă întîmplătoare"
În acest fel aţi confirmat justeţea celor susţinute de mine, anume că la Timişoara a fost numai o simplă răsmeriţă şi nu o revoluţie, care trebuia să aibă un program, cu obiective de îndeplinit ş.a.m.d.
asta ati spus dvs nu? :wink:Poate aţi vrut să scrieţi mi dispiace!ati fost si dvs simpatic! oricum in Italiana merge atat "mi dispiace" cit si "mi spiace" :wink:
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Dum Dec 09, 2007 10:59 am

Da.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Încercare de arestare a lui Ion Iliescu în decembrie 198

Mesajde Marius » Lun Ian 03, 2011 6:14 pm

Nica Leon scrie:In ceea ce priveste noua putere, aceasta era detinuta de grupul meu, noi fiind cei care ne subordonasem armata, oprisem coloana de tancuri care venea de la Tirgovoste, deturnasem elicopterul lui Ceausescu, care il abandonase, imediat dupa ce i-am ordonat pilotului, ca pe un infractor, la marginea drumului, dadusem decretul pentru demiterea guvernului comunist, condus de C.Dascalescu, act semnat chiar si de acesta, care a scris. "am luat la cunostinta si ma supun vointei poporului", dupa care l-am dus la balcon, unde chiar el a anuntat acest fapt. Mai inainte il pusesem insa sa semnaze un decret pentru eliberarea tuturor detinutilor politici.Aceasta este realitatea, care insa si astazi este suparatoare pentru foarte multi


O înregistrare video cu momentul în care Dăscălescu îşi dă demisia în faţa mulţimii adunate la CC se poate vedea la http://mariusmioc.wordpress.com/2011/01 ... 989-video/
Cel care-l pune pe Dăscălescu să demisioneze e Alexa Visarion, dar în balconul CC poate fi văzut şi Nica Leon.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Încercare de arestare a lui Ion Iliescu în decembrie 198

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 05, 2011 3:27 pm

Marius scrie: Cel care-l pune pe Dăscălescu să demisioneze e Alexa Visarion, dar în balconul CC poate fi văzut şi Nica Leon.


Pe ce v-ati bazat cînd ati scis astfel de timpenii? Chiar nu ati avut capacitatea sa constatati ca Visarion nu era decît un banal purtător de cuvînt?
Daca veti analiza, cu competenta si seriozitatte, chiar si numai vorbele lui Visarion, veti putea intelege ca lucrurile au fost asa cum le-am expus eu.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009