Sectorul CIVES
 
 

Articole in Italiana de interes general.

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Articole in Italiana de interes general.

Mesajde marco » Vin Noi 23, 2007 2:05 pm

Postez niste articole pe care le aveam la calculator in legatura cu revolutia din Decembrie 1989.

De la Wikipedia

http://it.wikipedia.org/wiki/Rivoluzione_romena


Un site foarte interesant, de la cronologia.it "Rivoluzione Romena-Il Satrapo ignorante e la rivoluzione che lo abbatté"

http://cronologia.leonardo.it/storia/mondiale/roman001.htm

Dittatori.it - Il colpo di stato e la fine di Ceausescu

http://www.dittatori.it/ceausescufine.htm

La rivoluzione Romena, come e perche' cadde Nicolae Ceausescu

http://it.altermedia.info/mondo/come-e-perche-cadde-ceausescu_2713.html

La rivoluzione Romena del dicembre 1989

http://www.territorioscuola.com/wiki/?title=Rivoluzione_romena
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Vin Noi 23, 2007 5:03 pm

Am citit ceea ce scrie. Din păcate sau tocmai pentru a confirma cît de superficiali şi de lipsiţi de respect sînt cei care "scriu" (a se citi falsifică) despre istoria contemporană, ceea ce este scris de italieni este la fel de fals ca şi aici în ţară.
Şi textele scrise în italiană sînt de fapt numai traducerea unor texte din limba română, atunci cînd nu sînt reproduse spusele lui Marian Munteanu, care oricum nu au nici o importanţă, pentru că el nu a participat la Revoluţia română din Decembrie 1989.
Totşi eu imi amintesc că imediat după Revoluţie am găsit mai mulţi corespondenţi de presă italieni, unii dintre ei oameni de toată isprava, care sint sigur ca au scris, in presa timpului, multe adevăruri, care sînt însă acum total ignorate de cei ce şi+au dat cu presupusul, după ureche în textele postate.
Tocmai din această cauză eu am renunţat definitiv să mai citesc cărţi de istorie.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Vin Noi 23, 2007 8:28 pm

cu ultimele articole sunt de acord cu cele spuse de dvs.
Insa, al doilea link pe care l-am postat,analizeaza lucrurile de la un alt punct de vedere. Si desemna o umbra deasa in spatele lui Ion Iliescu.
Sunt sigur ca izbucnirile printre asa zisi teroristi si armata, au fost numai acte de diversiune menite sa stirneasca panica. Dovada din ceea ce am spus este confirmata si de stirile date de la TVR imediat dupa cucerirea statiei televiziunii.

- apa otravita

- presupuse columne motorizate indreptate spre centrala atomica de la Cernavoda

-ospedalele cu rezervele de singe aruncate in aer.

etc...etc..
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Multumim pentru interes

Mesajde Ioan Rosca » Vin Noi 23, 2007 8:32 pm

Ma bucur ca exista interes pentru ce s-a intimplat- si in afara Romaniei. Ar trebui sa ajutam pe cei care vor sa inteleaga fenomenul. Faptul ca textele externe rateaza esenta tragediei noastre- este firesc.

Incep prin a va atrage atentia asupra punctului principal. O revolutie nu dureaza citeva zile. Ce s-a inceput la 16 decembrie a continuat - pe tot parcursul anului 1990. Dar din pacate, cei care au incercat sa duca revolutia la capat au fost infrinti de Contrevolutia realizata de regimul reactionar Iliescu.

De aceea a fost zdrobit restul de rezistenta din Piata Universitatii, la 13-15 iunie 1990. De aceea am lansat acest site.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde marco » Vin Noi 23, 2007 8:53 pm

stiu ce s-a intimplat si cu asa zisa "minereada".
Problema pentru domnu'Iliescu este ca studenti si poporul nu-s niste prosti gata sa fie batjocoriti din partea unui calau.
Cind am vazut in filmate, grupurile de mineri care se indreptau spre bucuresti ca sa apere "democratia lu'Iliescu" de catre "nationalisti maghiari,cum spunea el" am avut exact imaginea grupurilor nostri de fascisti care patrulau strazile Italiei...
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Re: Multumim pentru interes

Mesajde Nica Leon » Lun Dec 03, 2007 6:35 pm

Dl.Ioan Roşca scrie: Ma bucur ca exista interes pentru ce s-a intimplat- si in afara Romaniei. Ar trebui sa ajutam pe cei care vor sa inteleaga fenomenul. Faptul ca textele externe rateaza esenta tragediei noastre- este firesc.


Eu nu pot fi de acord cu aşa zisul interes, atîta timp cît textele pe care le-au produs, sînt nişte făcături, copiate de la scribălăii şcoliţi de comunişti, p-aici prin ţară.
Faptul că textele externe ratează esenţa tragediei constituie dovada şi reprezintă pentru mine o vie îngrijorare, pentru că mă gîndesc ce vor putea înţelege şi ce vor scrie apoi istoricii în viitor, cînd vor avea ca bază a documentării lor asemenea tîmpenii.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Lun Dec 03, 2007 8:03 pm

ma scuzati dar eu chiar nu inteleg tonul dumneavoastra: daca cum ne-ati relatat, ati luptat atata timp impotriva unui regim asa de crunt si impunator; atunci de ce va bateti in piept ca numai dumneavostra sa aveti intodeauna dreptate? ati auzit ceva despre cultul personalitatii?

In Italia se spunea: "Mussolini ha sempre ragione!"
pe semne ca si Ceausescu avea intodeauna dreptate, la fel Iliescu.
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Mar Dec 04, 2007 2:24 pm

D-le Marco, vă rog să fiţi mai explicit.
Ce anume nu vă place, concret.
Poate vreţi să nu mai critic textele neadevărate de postate de dvs., dar dacă este aşa trebuie să fiţi conştient că nu există nici o legătură între ele şi ceea ce a fost într-adevăr.
Nu înţeleg care ar putea fi legătura între cultul personalităţii, adevărul istoric, care ar trebui, în opinia mea să primeze şi paranoia. Poate îmi explicaţi dvs.
Vă informez că tonul meu exprimă numai protestul faţă de toţi cei care vor să falsifice şi să interpreteze adevărul unor fapte istorice, înfăptuite de români, chiar în timpul vieţii noastre.
Ceva mai josnic nici nu cred că poate exista.
Aţi înţeles greşit că eu m-aş bate cu cărămida în piept cînd vă spun adevăruri la care nu aţi avit şi nu veţi avea acces, pentru că nu aţi fost unde am fost eu.
Este însă dreptul dvs. democratic să credeţi ceea ce au scris unii care nu au avut nici o legătură cu Revoluţia română şi care nici nu au fost pe lîngă mine.
Nu ştiu dacă Mussolini are întotdeauna dreptate, însă ceea ce ştiu eu nu poate fi contrazis sau combătut de unii care nu au nici un argument solid, nici o dovadă concretă ce nu se bazează pe imaginaţia lor bolnavă sau pe fabulaţiile unora care au măzgălit nişte hîrti, pe care mai nou naivii ori unii interesaţi vor să vi le bage pe gît şi să nu le impună ca probe.
Despre cultul personalităţii cred că am auzit cu mult mai multe decît dvs. avînd în vedere că eu am trăit chiar în ţara în care apologia acestui cult atinsese prefecţiunea, dar tot nu văd legătura între adevărurile susţinute de mine şi ceea ce vreţi să insinuaţi dvs.
Poate sînteţi deranjat că am contrazis scrierile pe care dvs. le-aţi luat ca standard, caz în care nu mai văd nici un rost să vă răspund, pentru că eu nu vreau să vă tulbur credinţa liber consimţită.
Poate aţi auzit acea zicală cu mi-e prieten Platon, dar mai prieten îmi e adevărul, de la care3 nici eu nu vreau şi nu pot să fac rabat.
Dacă aveţi dovezi solide, care să poată contrazice spusele mele, vă rog să le publicaţi.
S-a spus că Ceauşescu vroia să aibă într-una dreptate, la fel şi Iliescu, dar să doriţi şi dvs. aşa ceva cred că este prea mult.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Mar Dec 04, 2007 3:57 pm

pe dvs am avut ocazia sa va citesc comentarile in mai multi forumuri de opinie a revolutiei romane. Ceea ce va contestez eu dvs este calitatea de singur detinator al adevarului: ar fi fost vorba numai de o cearta neinsemnificanta cu mine...insa am observat faptul ca ceea ce nu tine specific de dvs, pentru voi insusi nu-i demn sa este luat in consideratie.

Si sa nu-mi spuneti ca nu v-ati certat cu conationalii, am citit numai critici peste critici dar, ma rog..
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Mie Dec 05, 2007 12:07 pm

Aţi ocolit cele scrise de mine, ca răspuns la acuzele vagi şi nefondate lansate de dvs.
Constat că şi în acest răspuns contestaţi ceva ce nu puteţi pricepe şi asta nu cred că este vina mea.
În cazul în care puteţi dovedi că mai sînt şi alţii care deţin "adevăruri" diferite de cele scrise de mine, vă rog să le puneţi pe site. Altfel este cel puţin o lipsă de bun simţ sau poate aveţi instrucţiuni de urmat în acest sens, iar acum încercaţi să îi păcăliţi pe cei mai slabi de minte, cum de altfel au făcut, de-a lungul timpului, mulţi dintre cei care au scris despre Istoria României.
Atîta timp cît nu aţi fost lîngă mine atunci, nu văd de ce şi pe ce temă ar fi cazul să mă cert cu dvs.
Eu, dacă aş fi în locul dvs., mai înainte de a pretinde că aţi avea spirit de observaţie, aş fi fost cel puţin mai circumspect, avînd în vedere că eu nu pot lua lecţii de la unii care nu au trăit ceea ce am trăit eu.
Dovada că m-am certat aprig cu "conaţionalii", cum îi numiţi dvs., este tocmai declanşarea Revoluţiei române şi răsturnarea dictaturii comuniste-criminale.
Aş vrea să cred că istoricii care vor scrie în viitor despre Revoluţia română să aibă capacitate de analiză şi de sinteză, fără de care ar putea să se lase păcăliţi de cele scrise de unii, la care v-aţi oprit dvs, fără just temei.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Mie Dec 05, 2007 8:48 pm

eu am intrat pe acest site fie pentru a invata, fie pentru a imparti informatiile, documentele,video,audio..tot ceea ce vreti dvs. Departe de mine ideea s-a ma inalt la un piedistal.

Oricum multumesc mult pentru raspuns,am obtinut confirma la ceea ce presupuneam.
Tot urmarind discursul dvs, ca daca nimeni ar putea sa analizeze faptele fara sa fie fost in apropriere de evenimentele storice, asta ar insemna ca vom stii mai multe despre omicidiul Kennedy daca am pune la ancheta glontul care l-a atins pe presedintele american...
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde marco » Mie Dec 05, 2007 9:27 pm

stati putin, acum imi mai amintesc cine sunteti dvs!
nu cumva sunteti cel care spune care ar fi stricat mitingul lui Ceausescu detonand un spray?
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 06, 2007 1:36 pm

marco scrie:stati putin, acum imi mai amintesc cine sunteti dvs!
nu cumva sunteti cel care spune care ar fi stricat mitingul lui Ceausescu detonand un spray?


Aţi fost simpatic. M-aţi făcut să rîd.
Răspunsul este nu, pentru că nu a fost detonat nici un spray.
Sînt nevoit să constat că şi dvs. sînteţi la fel de intoxicat, deci dezinformat, ca majoritatea celor care scriu despre Revoluţia română.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Joi Dec 06, 2007 2:26 pm

deci dumneavoastra n-ati detonat nimic?.. :(
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 06, 2007 4:56 pm

deci dumneavoastra n-ati detonat nimic?.. :(


NU.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009