Sectorul CIVES
 
 

Articole in Italiana de interes general.

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde marco » Joi Dec 06, 2007 8:24 pm

cu voia dvs, am gasit un articol unde este pus numele vostru cu pricina,in legatura cu mitingul de 21 la Bucuresti la sediul CC-ului.

am sa pun si linkul pentru a indica sursa:

Mitingul din Piata Palatului

O martora, doamna Vasilescu participanta la miting in zona sectorului B, i-a declarat:
In zona noastra de amplasare, cam cu o ora inainte de inceperea mitingului, era inca loc, eram rasfirati, se putea circula. Atunci a aparut un individ strain, mic, blond, slabut, cam la 30 de ani, care mirosea puternic a alcool si care a venit sa vada atmosfera, ne-a privit, apoi s-a bagat intre cei de la Optica Romana (IOR), unde multimea era mai mare si mai compacta. Prima petarda a explodat in zona celor de la IOR si a lasat o pulbere in aer, un fel de stropi fumurii, ca niste vapori grei. Lumea a fugit mai intai inspre corpul principal al cladirii, tipand. In stanga noastra am observat un grup de indivizi care loveau cu bate oamenii in cap si strigau la noi: <<Strigati Jos Ceausescu!>>. Dupa revolutie, cam la vreo trei luni, o colega m-a sunat si mi-a spus: <<Uita-te repede la televizor, il da pe ala cu petarda!>>. Intr-adevar, era tanarul de care v-am vorbit, care chiar afirma ca el a folosit petarda. Nu era vorba de Nica Leon, in mod sigur, ci de acel tanar de vreo 30 de ani, blond si care mirosea puternic a alcool."
Situatia s-a repetat intr-o alta emisiune de televiziune, unde Nica Leon a aparut si a aratat un spray deodorant asemanator celui pe care l-ar fi detonat in piata. Cerandu-i-se sa-l detoneze in emisiune, acesta a ezitat, schimband vorba. Nici un om normal nu detoneaza o capsula exploziva in mijlocul unor oameni nevinovati, pe care-i poate rani, pentru a-l rasturna pe Ceausescu de la putere. Ca si in multe alte cazuri, dar mai ales ca in cazul Timisoara, actele de violenta au fost asumate de unii revolutionari numai pentru a evita clarificarea elementelor de interventie straina in diversiune, iar asumarea a vizat intotdeauna teama de anulare a calitatii de revolutionar, aruncarea unei umbre de indoiala asupra revolutionarilor, spaima ca ar putea fi incadrati solidar interventiei straine - in principal a sovieticilor.


http://www.ziua.ro/display.php?id=212947&data=2006-12-16
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 07, 2007 2:07 pm

D-le Marco, cred că ar fi trebuit să ştiţi că un om ca mine nu are suficient timp pentru a răspunde la cretinismele pe care dvs. le-aţi luat cu titlu de adevăruri absolute.
Poate vă este greu să înţelegeţi că activişti ce fac pe scribălăii acum, pentru a vă zăpăci de cap şi mai tare, sînt o moştenire transmisă de fosta dictatură comunistă-riminală.
Şi apoi, pe ce vă bazaţi cînd aţi pus preţ pe vorbele acestei tanti.
Este dreptul dvs. democratic să credeţi ceea ce vă doreşte inima, dar cred că ar trebui ca mai înainte să încercaţi să aflaţi dacă există şi cine este această Vasilica, care în opinia mea bate cîmpii la greu.
Dar un om pasionat de istorie, cum pretindeţi dvs. că sînteţi, cred că trebuia ca mai înainte să îmi bage pe gît minciunile acestei ţaţe, poate imaginară, să fi ascultat cu atenţie casetele filmate în acea perioadă, postate şi pe Internet, din cîte am aflat, dar nu sînt sigur că şi pot fi văzute, în care trebuia, în mod obligatoriu să se audă măcar petarda care a explodat cu fum în creerul acelei femei.
Dar, mei cred că e la mintea cocoşului, că în cazul în care era detonată o petardă care a mai produs şi fum, toate camerele de televiziune s-ar fi îndreptat imediat, ca gest reflex al operatorilor, spre locul de unde se vedea că iese fum, ceea ce ar fi fost înregistrat, iar noi am fi putut vedea cum arăta cel care a detonat petarda şi efectele exploziei.
Eu mărturisesc, ca martor ocular, că nu am văzut nici un fum, iar cînd s-a auzit într-adevăr o bubuitură mitingul fusese de mult spart, oamenii fugiseră, iar explozia a fost produsă de un dispozitiv pe care atunci, îl foloseau copiii înainte de sărbătorile Crăciunului, pocnind printre blocuri.
Pocnitura a fost făcută de un maistru de la Griviţa Roşie, cum de fapt eu am fost cel care a povestit acest lucru la televiziune.
O dovadă că în mintea bolnavă a activistului falsificator Stoenescu a fost dată o astfel de mărturie este şi faptul că nici o televiziune din lume nu poate avea o casetă în care să apar eu cu un tub de spray, pe care să îl şi detonez în studioul respectiv de televiziune, unde ar fi trebuit să ştiţi, că pompierii nu permit nimănui să folosească o flacără deschisă.
Quot erat demonstratum!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Mie Dec 19, 2007 5:03 pm

Domnule Marco,

Am reuşit să găsesc articolul din care aţi extras textul cu care încercaţi să îi manipulaţi pe cei care nu cunosc adevărul.
Încercarea dvs. seamănă teribil cu practicile activiştilor comunişti-criminali, şcoliţi la cacademia lui Fane babanu.
Găsesc gestul dvs. total neserios şi inamical, care nu cadrează cu pretenţiile dvs. de iubitor al istoriei.
Ce v-a făcut să procedaţi astfel?

Tot articolul poate fi citit la adresa: http://www.ziua.ro/display.php?id=21294 ... 2006-12-16

fiind scris de un individ care atunci cînd nu minte interpretează.
...
Sa terminam repede cu prima. Ea se circumscrie tezei insistent proiectate public ca revolutia a fost "o ridicare spontana a populatiei" si ca e posibil sa fi existat unele initiative izolate, dar nesemnificative. In randul acestor initiative se incadreaza actiunea unui mic grup de tineri care a inceput sa strige "Jos Ceausescu!" in mijlocul multimii si aceasta s-a speriat, provocand busculada, apoi declaratia revolutionarului Nica Leon ca el ar fi detonat un spray care a speriat lumea.
Timpul a lucrat impotriva posibilitatii de a-i identifica pe autori. O martora, doamna Vasilescu participanta la miting in zona sectorului B, i-a declarat autorului, in ziua de 18 mai 2004: "Am fost anuntati la intreprindere, inca de cand am sosit, pe la ora 06.45, ca vom participa la miting. Pana la ora 10.00, ni s-a spus de mai multe ori <<imbracati-va, dezbracati-va>>, in asteptarea ordinului de a pleca la miting. In jurul orei 10.00, am fost luati cu autobuzele de la intreprindere si dusi in Piata. In zona noastra de amplasare, cam cu o ora inainte de inceperea mitingului, era inca loc, eram rasfirati, se putea circula. Atunci a aparut un individ strain, mic, blond, slabut, cam la 30 de ani, care mirosea puternic a alcool si care a venit sa vada atmosfera, ne-a privit, apoi s-a bagat intre cei de la Optica Romana (IOR), unde multimea era mai mare si mai compacta. Prima petarda a explodat in zona celor de la IOR si a lasat o pulbere in aer, un fel de stropi fumurii, ca niste vapori grei. Lumea a fugit mai intai inspre corpul principal al cladirii, tipand. In stanga noastra am observat un grup de indivizi care loveau cu bate oamenii in cap si strigau la noi: <<Strigati Jos Ceausescu!>>. Dupa revolutie, cam la vreo trei luni, o colega m-a sunat si mi-a spus: <<Uita-te repede la televizor, il da pe ala cu petarda!>>. Intr-adevar, era tanarul de care v-am vorbit, care chiar afirma ca el a folosit petarda. Nu era vorba de Nica Leon, in mod sigur, ci de acel tanar de vreo 30 de ani, blond si care mirosea puternic a alcool." Posibilitatile de confuzie sunt mici, deoarece martora l-a observat pe tanar de aproape (detaliul ca mirosea a alcool) si l-a observat intr-o zona cu mai putina lume. Tanarul a aparut intr-adevar intr-o emisiune de televiziune a lui Mihai Tatulici.
Incercand sa verific informatia, Mihai Tatulici mi-a explicat ca tanarul respectiv exista, dar ca s-a chinuit timp de sase luni sa verifice informatiile furnizate de el, sa explice macar de unde avea petarda, insa a fost imposibil. Tatulici a afirmat categoric, in ziua de 8 iunie 2004, ca era vorba de un mitoman, de un individ care a inventat cea mai mare parte a povestii sale. Situatia s-a repetat intr-o alta emisiune de televiziune, unde Nica Leon a aparut si a aratat un spray deodorant asemanator celui pe care l-ar fi detonat in piata. Cerandu-i-se sa-l detoneze in emisiune, acesta a ezitat, schimband vorba. Nici un om normal nu detoneaza o capsula exploziva in mijlocul unor oameni nevinovati, pe care-i poate rani, pentru a-l rasturna pe Ceausescu de la putere. Ca si in multe alte cazuri, dar mai ales ca in cazul Timisoara, actele de violenta au fost asumate de unii revolutionari numai pentru a evita clarificarea elementelor de interventie straina in diversiune, iar asumarea a vizat intotdeauna teama de anulare a calitatii de revolutionar, aruncarea unei umbre de indoiala asupra revolutionarilor, spaima ca ar putea fi incadrati solidar interventiei straine - in principal a sovieticilor.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Vin Dec 21, 2007 10:25 am

domnule nica leon,nu va de cum as fi putut sa manipulez articolul in chestiune.
Ma indoiesc serios ca dvs vedeti comunisti peste tot fie aici pe forum,fie in pat acasa la voi.

Hai sa vorbim serios! daca as fi avut pretentia de-a manipa adevarul,credeti c-ar fi adaugat si linkul cu pricina?

Si daca vrem sa fim si mai seriosi,mie imi este de ajuns de oameni care ma trag din palton spunindu-ma :"dom'le daca n-as fi fost eu,ceausescu n-ar fi picat"....dumneavoastre nu sunteti nici credibili,nici seriosi fiindca repet; daca ati fi studiat mai mult geo-politica si mai putin scornelile menite sa prosteste poporul roman,ati fi observat ca la sfirsitul anului 1989,toate tarile din blocul estic au cazut..n-avea cum Romania sa ramana izolata.Pentru voi au aranjat masa la malta, si trebe dvs sa va bagati in cap o chestie foarte importanta:

soarta statelor mici nu poate fi hotarita nici de noi,nici de dumitale...numai tarile mai puternice si mai mari stapanesc...DIVIDE ET IMPERA...

amintiti-va cine a decis despre soarta popoarelor jugoslave si cum se mai aranjeze masa printre SUA,China si Rusia pentru viitorul Kosovului.
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 21, 2007 11:48 am

Dle Marco,

Dacă pretinzi totuşi că ai fi serios atunci de ce ai vrut să contrazici spusele mele cu un articol de o asemenea factură!?
Consideraţiile şi bazaconiile pe care le foloseşti, în loc de argumente te rog să mă crezi că nu mă interesează şi pentru că şi aici sunt destui dare îşi dau cu presupusul pentru că se cred inteligenţi şi a toate cunoscători.
Nici argumentaţia subţire privind planurile făcute de cei mari nu este adevărată, dacă avem în vedere Vietnamul, Coreile, Cuba şi mai nou Venezuela.
Restul sînt numai supoziţii, care nu au în spate nici un fel de certitudini, teorii lansate de unii care nu puteau să explice supuşilor lipsa lor de viziune, prostia, laşitatea şi colaborarea cu regimul comunist de la Bucureşti.
Credeam că ai aflat că în politica internaţională divide et impera a fost demult înlocuit cu ceea ce este mic este sublim!
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Lun Ian 07, 2008 3:29 pm, modificat de 3 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Vin Dec 21, 2007 1:01 pm

Nu este adevarat?
Spuneti-mi atunci dvs de ce in zilele astea,si in continuare, in Moldova s-au declansat tot felul de actiuni impotriva romanizarei si impotriva vointa poporului. Ma refer la politicieni care nu mai pot sa ajunga alesi la parlamentul de la Chisanu,fiind posesori ai unui buletin de identitate care dovedeste dubla cetatenie (moldoveneasca-romaneasca), governul a mai spus ca Romania actioneaza in felul imperialist pentru a-si pune picioru' prin meagurile de peste prut.
Dupa parerea voastra hotaririle astea is gandite de la Voronin? numai de capul lui? si problema transnistriei? sau in spatele acestei degringolade este noua rusia tarista a lui Vladimir Putin? de ce Rusia tine cu orice pret sa nu-si dezmembre armata a 14.a din Moldova? sunt interesele prin malurile dunarii care dau inspre Marea Neagra sau nu?...

Dupa voi,in 1989,situatia era la fel ca si in 57' ori in 68' cu ocazia invazilor din Ungaria si Cehoslovacia? daca in Rusia comitetul executiv al PCUS s-ar fi hotarit sa opreasca evenimentele n-ar fi putut s-o faca?...

Deci Rusia insasi nu mai avea interese ca sa sprijine guvernul comunist din Romania,fiti sigur ca daca mai aveau...s-ar fi intimplat altceva..
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde alin » Vin Dec 21, 2007 4:27 pm

domnule marcu,

fiti convins ca marea majoritate a romanilor au un simt geo-politic foarte dezvoltat si erau foarte bine informati despre iminenta cadere a regimului Ceausescu dupa caderea zidului Berlinului si Malta.

altfel cum explicati ca in 21 dec 89 doar foarte putini au iesit in strada iar in restul tarii cu exceptia Timisoarei si altor cateva orase din Ardeal, mai nimeni ?

oamenii stiau ce urmeaza si urmareau calmi la televizor cum merge geo-politica.

au fost doar cativa nebuni mai putin informati care si-au riscat viata, exceptia care confirma regula , nu-i asa?

sunt curios daca dupa toate cercetarile d-voastra ati aflat ceva nou despre evenimentele din dec. 89, ceva ce nu au scris inca securistii si oamenii de serviciu ai lui Iliescu si compania ?
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde marco » Vin Dec 21, 2007 8:26 pm

Ce sa va spun?
Aici in Italia se stie foarte bine care a fost o treaba printre comunisti si citeva elemente din strainatate care l-au ales,in sfirsit,pe Iliescu.
Tineti minte dvs ca,toti cei care au fost implicati cu formarea FSN-ului, ori au murit ori nu mai sunt la putere.
A ramas numai Iliescu,ca dupa parerea mea mai actioneaza si se baga in amestecurile politicii romane. Fiti sigur ca in anul 1989,s-a hotarit destramerea comunismului in europa de est,atat din partea americanilor cit si din partea rusilor. Prin perestroijka reformatorii rusi ai PCUS (sub presiunea opiniei publice si ajutorul material care ii venea din tarile vestice) au vrut sa treaca treptat de la un comunism mai asupritor si feroce,la un socialism "omenesc".
Cum aparatul nu se poate schimba asa de repede, structura a cazut brusc, aducandu-si si pe ceilalti.

Daca suntem oameni care stiu sa aduna faptele,putem sa facem niste socoteli:

- de ce revolutia romana a inceput cu un ungar?
- de ce numarul mortilor de dupa 22 decembrie, este de 7 ori mai mare de cel care a fost inainte?
- de ce toti cei implicati cu revolutia de la Timisoara (si ma refer la Stanculescu,la Gusa, si toti ceilalti) s-au implicat imediat cu formarea noului guvern?
- de ce Colonelul Nicolae Militaru' care mai apoi a devenit ministrul Internelor,inlocuindu-l pe Stanculescu, s-a adresat privind camera TV, tovarasilor Gusa,Chitac si ceilati rugindu-le sa inceteze focul?
- de ce salariatii si activisti ai PCR au ocupat toate arterele si punctele mai importante pentru viata sociala Romaneasca? (sediul presei,sediul radioului,sediul televiziunii,spitalele etc...etc..)
- cine raspandea panica prin intermediul televiziunii,anuntand si aruncand stiri genul:

1. apa otravita in toate orasele din Romania
2. coloana blindata care se indrepta spre centrala atomica
3. unitatile antiterorism care se indrepta spre sediul televiziunii

Cati dintre dumneavoastre ati vazut acesti asa-zisi teroristi?

si inca ceva:

de ce au murit 50 de tineri,ostasi,binevoiti la aeroportul Otopeni sa se impuste printre ei?

Noroc ca poulatia se uita la televizor si nu prea credea la "vrejelile" starnite din partea criminalilor acestora care se aflau in sediul televiziunii platiti de cine stim noi bine...

Alta chestie: pe mine m-a impresionat foarte mult cind am vazut prin intermediul televiziunii italiene, cum niste elemente ale securitatii si ale militiei, au actionat imediat dupa ce multimea se regrupase sub balconul comitetului central.
Ma explic mai bine, atat Iliescu cit si acolitii lui au iesit ca sa anunteze multimii care oameni d'acolo s-ar fi retras pentru niste hotaririle importante privind formarea noului guvern. Ei bine poporu' nefiind prost incepuse sa strige: "Fara Comunisti! Fara Comunisti!"...

Dupa nu stiu cit timp,adica cind cei de la FSN s-au intors la interiorul Cladirii..a inceput macelu'!..s-au auzit focuri de arma,rafele razlete..prin toata piata..dar ce astia n-au tras nici un glont spre fatada CC-ului?

sunt multe de spus,in mod cert totul a fost organizat foarte bine gindit.
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Lun Ian 07, 2008 5:10 pm

marco scrie:Ce sa va spun?


Asta este, nu aveţi ce spune pentru că habar nu aveţi, dar vă daţi totuşi cu presupusul despre ceva ce nu aveţi cum să înţelegeţi, deşi susţineţi contrariul.

marco scrie:Aici in Italia se stie foarte bine care a fost o treaba printre comunisti si citeva elemente din strainatate care l-au ales,in sfirsit,pe Iliescu.
Tineti minte dvs ca,toti cei care au fost implicati cu formarea FSN-ului, ori au murit ori nu mai sunt la putere.


Nu este adevărat. Nu ştiţi nimic corect, ceea ce aţi dovedit deja.
Ar fi totuşi interesant să le spuneţi cititorilor cine l-a ales pe Iliescu şi cînd.
Băsescu Traian nu am auzit că ar fi murit şi nici că ar fi căzut de la putere, deşi a fost şi mai este încă F.S.N.- ist.

marco scrie:A ramas numai Iliescu,ca dupa parerea mea mai actioneaza si se baga in amestecurile politicii romane.


Cu acordul cui? Nu cumva liderii voştri, din lumea aşa zisă liberă sînt vinovaţi de protejarea unui asemenea criminal?

marco scrie: Fiti sigur ca in anul 1989,s-a hotarit destramerea comunismului in europa de est,atat din partea americanilor cit si din partea rusilor. Prin perestroijka reformatorii rusi ai PCUS (sub presiunea opiniei publice si ajutorul material care ii venea din tarile vestice) au vrut sa treaca treptat de la un comunism mai asupritor si feroce,la un socialism "omenesc".
Cum aparatul nu se poate schimba asa de repede, structura a cazut brusc, aducandu-si si pe ceilalti.


Nu este adevărat! Dacă ar fi fost aşa comunistul-nomenclaturist Iliescu şi gaşca lui de criminali alogeni nu ar fi fost niciodată toleraţi să ajungă la putere.

marco scrie:Daca suntem oameni care stiu sa aduna faptele,putem sa facem niste socoteli:

- de ce revolutia romana a inceput cu un ungar?


Vezi că nu ştii. revoluţia română a început cu Nica Leon, nu cu ungurul Tokeş, care nici nu mai era la Timişoara de cep puţin două zile.

marco scrie:- de ce numarul mortilor de dupa 22 decembrie, este de 7 ori mai mare de cel care a fost inainte?


Înainte de ce? Cumva înainte de impunerea comunismului în România, prin impunerea acestui experiment tragic, de care sînt vinovaţi şi cei din lumea aşa zisă liberă şi democratică?
Nu ai înţeles numărul tocmai pentru că nu ştii aproape nimic despre Revoluţia română, deşi refuzi încă să recunoşti că ăsta este adevărul.

marco scrie:- de ce toti cei implicati cu revolutia de la Timisoara (si ma refer la Stanculescu,la Gusa, si toti ceilalti) s-au implicat imediat cu formarea noului guvern?

Iar nu este adevărat ceea ce susţii. Sau, mă rog, poate aşa s-o fi văzit din Italia.
marco scrie:- de ce Colonelul Nicolae Militaru' care mai apoi a devenit ministrul Internelor,inlocuindu-l pe Stanculescu, s-a adresat privind camera TV, tovarasilor Gusa,Chitac si ceilati rugindu-le sa inceteze focul?


Mai întîi, pentru rigoare, colonelul Militaru era general în rezervă, adică un pensionar care făcea şi el figuraţie la televizor, unde camarazii săi, ce puneau la cale declanşarea contrarevoluţiei, să îl bage apoi în seamă, avînd în vedere şi trecutul lui de agent al unei puteri străine, cum erau mulţi alţii din gaşca respectivă.

marco scrie:- de ce salariatii si activisti ai PCR au ocupat toate arterele si punctele mai importante pentru viata sociala Romaneasca? (sediul presei,sediul radioului,sediul televiziunii,spitalele etc...etc..)


Pentru că acolo lucrau mulţi dintre cei 3,85 milioane de netrebnici, care îi pupau în cur pe comuniştii care le omorîseră bunicii şi părinţii prin puşcării.
Ceea ce nu ştii este că toţi ni s-au închinat, cînd au văzut că l-am răsturnat pe Ceauşescu, fiind necondiţionat la dispoziţia noastră. Aşa am reuşit să aduc carul de reportaj nr. 1 al TVR în Piaţa Palatului, de unde au fost transmise lumii imaginile pe care probabil le-ai văzut.

marco scrie:- cine raspandea panica prin intermediul televiziunii,anuntand si aruncand stiri genul:

1. apa otravita in toate orasele din Romania
2. coloana blindata care se indrepta spre centrala atomica
3. unitatile antiterorism care se indrepta spre sediul televiziunii


Netrebnicii şi trădătorii neamului românesc aflaţi în gaşca celor care porniseră contrarevoluţia.Simplu nu?

marco scrie:Cati dintre dumneavoastre ati vazut acesti asa-zisi teroristi?


Cred că toţi cei care s-au uitat atunci la televizor i-au văzut. Ce, cumva tu nu l-ai văzut pe Iliescu şi pe ceilalţi care l-au însoţit, răspîndind panica pentru a îngrozi şi ţine în case fraierii pe care apoi l-au mai şi votat?
si inca ceva:

marco scrie: de ce au murit 50 de tineri,ostasi,binevoiti la aeroportul Otopeni sa se impuste printre ei?


Pentru că aşa au vrut contrarevoluţionarii, care doreau să-i îngrozească şi să-i pedepsească pe români, că le contestaseră poziţiile lor de stăpîni ai ţării.

marco scrie:Noroc ca poulatia se uita la televizor si nu prea credea la "vrejelile" starnite din partea criminalilor acestora care se aflau in sediul televiziunii platiti de cine stim noi bine...


Populaţia a stat la televizor de frică, fiind lipsită de patritism adevărat.
A fost şi din păcate mai este spectotoarea propriei sale nenorociri.
Dacă tot susţi că ştiţi voi bine de cine au fost plătiţi, nu vrei să ne spui şi nouă cine i-a plătit.

marco scrie:Alta chestie: pe mine m-a impresionat foarte mult cind am vazut prin intermediul televiziunii italiene, cum niste elemente ale securitatii si ale militiei, au actionat imediat dupa ce multimea se regrupase sub balconul comitetului central.


Nu înţeleg despre ce este vorba. Cînd au acţionat în 21 sau în 22 decembrie 1989.
Dacă te referi la 21 12 1989 nu ai înţeles nimic sau vi s-au transmis imagini trucate.

marco scrie:Ma explic mai bine, atat Iliescu cit si acolitii lui au iesit ca sa anunteze multimii care oameni d'acolo s-ar fi retras pentru niste hotaririle importante privind formarea noului guvern. Ei bine poporu' nefiind prost incepuse sa strige: "Fara Comunisti! Fara Comunisti!"...


Dacă te referi la apariţia lui Iliescu la balconul CC în seara de 22 12 1989, nu ai înţeles că era şi el unul dintre cei cîteva zeci de vorbitori care se adresau mulţimii, fără a avea însă nici o calitate şi fără să fi fost vorba de nici un guvern real, ci poate doar unul aflat numai în mintea sa creaţă.

marco scrie:Dupa nu stiu cit timp,adica cind cei de la FSN s-au intors la interiorul Cladirii..a inceput macelu'!..s-au auzit focuri de arma,rafele razlete..prin toata piata..dar ce astia n-au tras nici un glont spre fatada CC-ului?

După cca. o oră şi jumătate a început focul. Nu este adevărat că nu s-a tras direct în clădire. Poate aşa s-a văzut din Italia, dar eu, fiind la faţa locului, am văzut un glonţ care a perforat geamul fereastrei la care mă aflam, situat la etajul 2 în respectiva clădire.

marco scrie:sunt multe de spus,in mod cert totul a fost organizat foarte bine gindit.


Aici ai dreptate. Sînt multe de spus, dar ele trebuiesc spuse de cei care cunosc bine acest subiect, ceeea ce nu este însă şi cazul tău, altfel nu ai fi încheiuat cu o astfel de prostie: in mod cert totul a fost organizat foarte bine gindit"- pe care desigur că nu o poţi dovedi cu probe imbatabile ci doar cu impresi.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Joi Ian 10, 2008 12:38 pm, modificat de 2 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde marco » Lun Ian 07, 2008 9:33 pm

dovezile care nici dvs n-ati purtat la iveala..degeaba va bateti pieptul.
Citind raspunsurile din partea dvs, ma rog, imi dau seama de cit este departe poporul roman sa afle adevarul...revolutia inceputa de Nica Leon....
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde marco » Mar Ian 08, 2008 11:09 am

atunci va propun dvs o intrebare:

cum revolutii au fost destule, dupa dvs de ce urmatoarele n-au resuit?

- RDG din Iulie 1951
- Republica socialista Maghiara din 1957
- Reublica socialista Cehoslovacia din 1968
- Tarile baltice din ani 70'
- Polonia din 1981
- In Romania revoluta din Valea Jiului
- Lovitura pregatita pentru 1984
- Revolta de la Brasov 1987

....si au reusit cu toate in 1989?????

va rog sa raspundeti cu sinceritate
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Mar Ian 08, 2008 6:21 pm

marco scrie: atunci va propun dvs o intrebare:

cum revolutii au fost destule, dupa dvs de ce urmatoarele n-au resuit?

- RDG din Iulie 1951
- Republica socialista Maghiara din 1957
- Reublica socialista Cehoslovacia din 1968
- Tarile baltice din ani 70'
- Polonia din 1981


Acelea nu au fost revoluţii cu răsmeriţe, prost organizate, lipsite şi de şanse ca urmare a unor înţelegeri secrete semnate de liderii ţărilor ce au format coaliţia învingătoare. Dacă vrei să afli mai multe vezi înţelegerile lui Bengurion şi apoi hotărîrile grupului Bilderberg.

marco scrie:- In Romania revoluta din Valea Jiului
- Lovitura pregatita pentru 1984
- Revolta de la Brasov 1987


Este pentru prima dată cînd aflu că nemulţumirea salariaţilor mineri de la Lupeni a fost o "revoluţie". Imediat ce minerii şi-au primit salariile cerute s-au potolit şi au început repede să le cheltuiască. Ei nu au vizat nici o clipă să conteste dictatura comunistă şi regimul bestial, cu care au colaborat şi l-au şi susţinut şi atunci, cînd au bătut copios din palme şi după aceea, cînd l-au ajutat pe criminalul - comunist Iliescu Ion, pe care l-au şi ales de trei ori.
....si au reusit cu toate in 1989?????

Lovitura din 1984 era deci numai o lovitură şi nu o revoluţie, ea fiind inspirată din afară, dacă te referi la cea în care a fost implicat Ioniţă.

Revolta de la Braşov, fiind numai o revoltă, ca şi cea care a urmat apoi în 1989, la Timişoara, s-a terminat aşa cum s-ar fi terminat şi cea de la Timişoara dacă nu interveneam eu în 1989.

Acestea nu au reuşit pentru că nu au avut un om ca mine.

În privinţa celor din 1989 de fapt şi de drept nu au fost revoluţii nici în Bulgaria, nici în R.D.G. şi nici măcar în Cehoslovacia, ci numai rezultatul intervenţiei directe a şefilor de la Moscova, care prin intermediul "agenturilor" au determinat ceea ce tu numeşti greşit revoluţii.
Nu ai aflat încă nici că "studentul" care se făcuse că a murit la Praga fusese ofiţer în cadrul securităţii statului cehoslovac?

În România nu au avut nici curajul şi nici organizarea necesară unei astfel de acţiuni şi din cauza U.M 0110., iar pregătirile lor erau pentru data de 30 decembrie 1989 sau pentru ianuarie - martie 1990.
Mai înainte de decembrie 1989 eu am contactat unii reprezentanţi ai K.G.B-ului,aflaţi la Bucureşti, pentru a le cere sprijin şi pentru a le propune planul meu, dar au refuzat din start orice discuţie, fiindu-le frică să nu fiu trimis de securitate, pentru a-i compromite. Şi din această cauză am fost nevoit să acţionez singur, aşa cum am considerat de cuvinţă şi numai astfel am reuşit. Atunci numeni nu credea că ceea ce afirmam eu, chiar şi în scris, sub propia semnătură, ar fi fost posibil. Eu am fost atît de cinstit încît i-am scris chiar şi lui Ceauşescu, pentru a-i spune ce trebuie să facă dacă mai vrea să rămînă la putere, atenţionîndu-l că în cazul în care nu va face întocmei ceea ce îi scrisesem îl voi da jos. I-am scris pînă şi cum îl voi răsturna de la putere şi am făcut întocmai, ceea ce i-a surprins pe toţi.
Dacă vrei să te convingi că aşa a fost poţi cere copiile scrisorilor mele ce se află în Biblioteca Congresului U.S.A., în arhivele de la Casa Albă a U.S.A., la Ambasada S.U.A. şi la cea a Olandei de la Bucureşti.

Dacă tot nu crezi cere redacţiei cotidianului canadian The Gobe and Mail sau celor de la Europa Liberă să-ţi trimită copiile scrisorilor mele transmise lor cu mult înainte de a declanşa Revoluţia română din 1989.

Ce, ai impresia că degeaba am fost menţionat, ca dizident, în Raportul Tismăneanu, act produs la ordinul lui Băsescu, individ pe care l-am reclamat, la parchet, de mai multe ori, pentru că a comis mai multe infracţiuni ?
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde alin » Mar Ian 08, 2008 7:38 pm

deci KGB a preferat pe Iliescu lui Nica Leon.


si cum trebuia KGB sa va ajute exact d'le Leon ?
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde marco » Mar Ian 08, 2008 10:47 pm

In cehoslovacia,ungaria si polonia erau prost gindite???

asta le depaseste pe toate :lol:
acuma sunt foarte convins ca dumneavostra habar n-aveti fie de istoria comunismului,fie de structurile de putere anexe, si nici de cum erau organizate filiere de executare a ordinelor.

Va voi explica un simplu lucru. Cabinetul poltic al PCUS hotarea,in mod cert,pentru a-si pastra existenta, si cu existenta ma refer si la rezistenta simstemului; discreditarea liderilor poltici care ii precedeau pe cei noi.

Asta s-a intimplat in primul rind incepind de la congresul al XX.lea al PCUS din 25 Februarie 1956..desi Krushov facea parte din Troijka care de fapt avea pus la cale exterminarea ucrainienilor in 1931-1933, si-a denuntat liderul...tatal si stapanul lui cel iubit Iosif Stalin...

Apoi a venit tura lui si a fost pus la punct, sfarsind sa fie alungat de partid si din viata politica in 1963.

S-a intimplat si in Romania, cind Ceausescu si-a intr-un fel denuntat politica sefului Gheorghe Dej dupa 1965.

Ei bine, Krushov l-a denuntat pe Stalin si toate state din blocul estic incepusera sa creada care rasufla vantul libertatii...
Dar si ei la rindul lor li s-a taiat craca sub picioarele cind au fost trimisi tancurile atat la Budapesta,cit si la Praga.
Mentionez ca la Budapesta sute de mii de oameni au iesit pe strazi,confrontandu-se cu armele sovietice...daca ar fi trebuit sa se confrunte cu armata romaneasca din 1989,buna numai la lucrarile publice cvasi fara cartuse..sigur ca ar fi castigat si ei libertatea...!
Si asa s-a intimplat la Praga.....dar dupa 1968 s-a vorbit si despre "Socialismul Omenesc" sistemele de represiune au devenit mai rafinate,mai tecnologice...nu mai era nevoie sa se mai raspandeasca spaima catre poporul prost. Incepind cu ani 70'-80' blocul sovietic a devenit tot mai dependent cu ajutorul extern si anumite state au trebuit sa cedeze la cererile de la Vest.
Chiar si RDG abolisera pedeapsa capitala in primii ani 80', faptul extraordinar pentru o democratie populara. La fel si in Polonia unde SOLIDARNOS a trebuit sa fie recunoscuta de catre regimul.
Componentii CPEx al PCUS impreuna cu Gorbagiov (asa-zisi reformatori) au incercat sa introduca reformele (abolirea pasapoartelor interne,calatorii limitate in strainatate..trecerea treptata de la colectivizare la interprinderi particulari), aici a fost greseala! domni nu-si dadusera seama ca sistemul era asa de corupt si asupritor care n-are rezistat la o cura prea agresiva si adanca.

Popoarele din est, la rindul lor, impreuna cu vestul si Statele Unite isi dadusera si ei seama ca sosise ora cea mare..

A fost si denuntat pactul Ribbentrop-Molotov in 1989 chiar si de la Ceausescu la congresul al 14.lea al PCR...va mai amintiti??? mai ales comma secreta care prevedea anexarea Bucovinei de Nord si Basarabiei....dvs v-ati fi inchipuit la o denunta de acest gen in timpul lui Stalin sau Krushov??

Deci evenimentele erau deja hotarite,nimeni nu mai putea opri destramarea blocului sovietic..cu sau fara aprobarea dvs.. :D si cei de la esalonul al doilea al PCR au facut numai ceea ce au facusera colegii lor..numai ca au trecut exterior la o economie de piata si la interiorul au tinut strins puterea in mainile lor.
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 09, 2008 3:57 pm

D-le Marco, iar m-aţi făcut să rîd.
Nu ştiu ce să mai cred. Aţi fost cumva comunist şi agent al acestui sistem în Italia?
Altfel nu pot înţelege cum cineva din afara sistemului îşi propună să dea lecţii celui care a scris 10 ani scrisori contra sistemului comunist, pe care l-am şi răsturnat tocmai pentru că l-am cunoscut atît de bine încît i-am găsit toate slăbiciunile, ba chiar şi punctul său nevralgic, adică acel tendon lui Ahile.
Voi încheia cu convingerea că şi bunul simţ este tot o constantă în această lume, altfel dvs. ar fi trebuit să vă fi informat temeinic, chiar şi de la sursele indicate de mine şi apoi să încercaţi să ne daţi lecţii nouă, celor care am trăit în comunism la zi, nu la fără frecvenţă, ca alţii ce se cred acum şmecheri.

Prin invocarea pactului Hitler-Stalin dovediţi cît de naiv sînteţi.
Dacă comuniştii sovietici ar fi fost într-adevăr nişte oameni onorabili nu ar fi recurs la o astfel de mişcare propagandistică, adică un nou praf în ochii fraierilor, ei aveau posibilitatea şi chiar puterea să anuleze efectiv consecinţele anexelor secrete, traduse în practică, dar nu au făcut-o nici pînă astăzi.
Dacă ar fi fost bine intenţionaţi şi-ar fi retras trupele şi structurile militare discrete şi secrete dincolp de Nistru şi ar fi rugat România, cu scuzele de rigoare, să îşi preia teritoriile cotropite de Armata Roşie. Dar nu au făcut-o nici măcar cu ţinutul Herţa sau cu Insula Şerpilor, care nu erau menţionate în anexa secretă, dar pe care le-au luat totuşi fără pic de respect pentru prevederile dreptului internaţional şi fără reţineri sau ruşine.
Să vă mai amintesc şi de sutele de mii de români deportaţi în Siberia, de zecile de mii de civili executaţi sau de restituirea tezaurului aflat la ruşi încă din timpul primului Război Mondial, nu cred că mai e cazul.
Mai bine ne spui ce a fost în capul contelui Ciano cînd l-a influenţat pe Hitler să ne răpească teritoriul românesc numit Transilvania şi să îl dea ungurilor şi de ce italienii, care sînt nepoţii înaintaşilor noştrii nu au făcut nimic pentru a îşi onora şi apăra patria străbună, originală?
În privinţa ultimei fraze dovediţi cît de îngust gîndiţi şi asta fără să produceţi măcar o singură dovadă. În atîţia ani ce s-au scurs din 1989 ar fi trebuit, dacă ar fi existat, să apară documente scrise în care să putem citi astfel de hotărîri luate de nătărăii voştri lideri, care pînă atunci îl pupaseră în cur pe Ceauşescu, în speciual şi pe comunişti în particular.
Te înşeli şi în privinţa eşalonului doi pentru că susţi ceea ce habar nu ai. La fel este şi în cazul aşa zisei economi de piaţă. Aş fi fost de acord cu tine dacă ai fi scris că economia de piaţă este echivalentă cu jefuirea fără restricţii a economiei României, pusă pe tavă pentru a se îmbpgăţi fără just temei chiar şi state din U.E.
Sper ca toate asemenea fărădelegi vor fi anulate şi condamnate în ziua cînd românii vor înţelege care le este locul şi menirea în aceată lume condusă de mult prea mulţi hoţi şi cretini, cînd adevărul şi dreptatea vor fi întradevăr valori supreme şi nu doar vorbe goale învîrtite stîngaci în gurile schimonosite ale unor aşa zişi lideri politici de aici sau de aiurea.
Dacă evenimentele ar fi fost hotărîte atunci de ce liderii cu pretenţii ai lumii au fost atunci de stînjeniţi şi s-au manifestat cu atîta sfială, ce a culminat cu sprijinirea, peste capul românilor care înfăptuiseră singuri Revoluţia, pe comunistul -criminal Iliescu Ion?
Dacă voi, aştia din West aţi fi avut ceva mai multă minte nu v-aţi fi lăsat păcăliţi de unul ca Stalin şi, măcar din orgoliu, pentru a vă spăla ruşinea şi a vă arăta muşchii şi priceperea aţi fi încercat să răsturnaţi, tot atunci, în 1989, guvernul comunist de la Havana.
Nu aţi făcut-o pentru că nu sînteţi în stare, iar astăzi, în Cuba regimul Castro jubilează.
Aşa că lăsaţi-o mai moale cu sfaturile, pentru că nu sînteţi voi cei care să le daţi.
Voi încheia, cu rugămintea să-mi spui tu ce ai făcut deosebit în lumea voastră "liberă", ceva la fel de important cu ceea ce am realizat eu aici, fapte despre care presa voastră a publicat ample articole în cele mai prestigioase ziare şi reviste Occidentale. Apropos, cînt ţi s-a luat ultimul interviu la C.N.N., post unde eu vorbean încă din primele zile ale anului 1990. De ce oare? Cumva pentru că aşa hotărîseră, cu mult timp înainte, cei care "hotărîseră" şi Revoluţia română din Decembrie 1989?
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009