Sectorul CIVES
 
 

Cenzura este la mare modă pînă şi la Wikipedia!

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Cenzura este la mare modă pînă şi la Wikipedia!

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 09, 2008 1:10 pm

Am avut dreptate cînd am scris că pagina cu analiza şi comentariile mele vor fi cenzurate.
Astăzi, 09 01 2008 orele 13 am constatat că tot ceea ce adăugasem eu a fost şters, motiv pentru care am scris următorarele:

==Înainte de revoluţie==
{{articol principal|România comunistă}}
ACEST ARTICOL ESTE O FĂCĂTURĂ!
ADMINISTRATORUL SAU AUTORUL AU ŞTERS COMENTARIILE ŞI ANALIZA PE CARE LE -AM FĂCUT LA DATA DE 08 01 2008.
RUŞINE SĂ VĂ FIE!
AŢI UITAT CĂ UNUL DINTRE IDEALURILE REVOLUŢIEI A FOST ŞI DESFIINŢAREA CENZURII, PE CARE VOI ACUM AŢI REIMPUS-O SAU VĂ ESTE ATÎT DE DRAGĂ MINCIUNA ŞI FAPTELE VOASTRE TICĂLOASE PE CARE VREŢI SĂ LE ASCUNDEŢI PROCEDÎND ATÎT DE JOSNIC?
CA ASA ESTE AM DOVEDIT SI LA 12 02 2008, CIND DE FATA SE AFLA CHIAR SI CRIMINALUL COMUNIST ILIESCU ION.
Nica Leon

La fel ca în ţările vecine, în anul [[1989]] majoritatea populaţiei din [[România]] nu era mulţumită de [[România comunistă|regimul comunist]]. Politica economică şi de dezvoltare a lui [[Nicolae Ceauşescu|Ceauşescu]] (inclusiv proiecte de construcţii grandomane şi un regim de austeritate menit să permită României să-şi plătească întreaga datorie externă) era considerată responsabilă pentru penuria extinsă din ţară; în paralel cu creşterea dificultăţilor economice, poliţia secretă, ''[[Securitate]]a'', era omniprezentă, făcând din România un [[stat poliţienesc]].

Spre deosebire de conducătorii [[Pactul de la Varşovia|Pactului de la Varşovia]], Ceauşescu nu a sprijinit interesele [[Uniunea Sovietică|Uniunii Sovietice]], ci a urmărit o politică externă proprie. În timpul când liderul sovietic [[Mihail Gorbaciov]] vorbea despre reformă, activitatea lui Ceauşescu semăna cu megalomania şi culturile personalităţii ale liderilor comunişti est-asiatici precum [[Coreea de Nord|nord-coreeanul]] [[Kim Il-sung]].

În [[martie]] [[1989]], o serie de activişti de frunte ai [[Partidul Comunist Român|P.C.R.]] au protestat printr-o scrisoare împotriva politicii economice a lui [[Nicolae Ceauşescu]], dar la scurtă vreme, Nicolae Ceauşescu obţine o victorie politică importantă: [[Republica Socialistă România]] reuşeşte achitarea datoriei externe de circa 11 miliarde [[dolar]]i, cu câteva luni înainte de termenul pe care chiar dictatorul român îl preconizase. El este reales la data de [[14 noiembrie]] [[1989]], la Congresul al XIV-lea în funcţia de secretar general al P.C.R., partidul unic (comunist) din [[Republica Socialistă România|R.S.R]].

Căderea [[Zidul Berlinului|Zidului Berlinului]] sau înlocuirea în [[noiembrie]] [[1989]] a liderului [[Bulgaria|bulgar]] [[Todor Jivkov]] sunt semne ale unui climat revoluţionar în [[Europa de Est]]. În [[noiembrie]] [[1989]], la al XIV-lea Congres al [[Partidul Comunist Român|PCR]], Ceauşescu atinge problema [[Pactul Molotov-Ribbentrop|Pactului Molotov-Ribbentrop]] şi cere anularea consecinţelor acestuia, în speţă retrocedarea de către [[Uniunea Sovietică]] a [[Republica Moldova|Basarabiei]] şi [[Ucraina|Bucovinei de Nord]], anexate în virtutea acestui pact.

In luna decembrie 1989, in ziarul Scanteia, apare pe prima pagina un discurs al presedintelui Ceausescu transcris cu toate greselile gramaticale si de pronuntare pe care acesta le facea in exprimarea orala. A fost un semnal transmis in toate cotloanele tarii, fiindca ziarul avea o raspandire nationala neconditionata de numarul cititorilor (putini au citit insa acea prima pagina). Numarul respectiv al Scanteii a disparut insa apoi din bibliotecile publice. La putine zile dupa acest semnal, s-a declansat asa-numita revolutie din decembrie.{{necesită citare}}
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
<<< Piata Universitatii 2009