Sectorul CIVES
 
 

Lidia Bărbulescu - şefa CSM

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Lidia Bărbulescu - şefa CSM

Mesajde Marius » Sâm Ian 12, 2008 2:39 am

Consiliul Superior al Magistraturii a aleas-o pe Lidia Bărbulescu în fruntea sa: http://www.adevarul.ro/index.php?sectio ... wsletter=1

Judecător cu probleme „de imagine“, în fruntea CSM
de Liliana Năstase, Ionel Stoica (1603 afisari, 2008-01-11) Vicepreşedintele instanţei supreme Lidia Bărbulescu a fost votată cu 15 voturi „pentru" şi unul „împotrivă" de plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru postul de preşedinte al Consiliului. Numele Lidiei Bărbulescu a fost implicat în mai multe scandaluri.
Fostul preşedinte al CSM Anton Pandrea a anunţat că Lidia Bărbulescu, care s-a abţinut de la vot, a fost aleasă în unanimitate de ceilalţi 16 membri ai Consiliului.

La cererea procurorului general al României, Laura Kovesi, s-au reanalizat buletinele de vot şi a ieşit unul „împotrivă". Vicepreşedinte al Consiliului a fost ales procurorul DIICOT Graţiana Isac. Kovesi a afirmat că votul său a fost negativ deoarece înainte de alegeri nu a fost prezentat un plan de acţiune al viitorului şef.

Bărbulescu şi dosarul „Flota"

Lidia Bărbulescu a condus Completul de nouă judecători care a restituit dosarul „Flota" la PNA, pentru vicii de procedură. În acest dosar era acuzat şi Traian Băsescu. Completul de nouă judecători a respins recursul şi a confirmat trimiterea dosarului la procurori. Potrivit procedurii, din complet fac parte preşedintele sau vicepreşedinţii Curţii Supreme, preşedinţii de secţii şi judecători specializaţi. De asemenea, în 2004, a condus completul de judecată care a admis recursul în anulare în cazul generalilor Chiţac şi Stănculescu, acuzaţi de reprimarea Revoluţiei din decembrie 1989.

Critici la adresa şefului statului

Lidia Bărbulescu a criticat anul trecut la Alba Iulia, de Ziua Justiţiei, mai multe afirmaţii pe care preşedintele României le-a făcut la adresa magistraţilor. „Nimeni, nici chiar preşedintele României, nu poate comenta soluţiile pronunţate de judecători, fără a fi pasibili de a li se reproşa încălcarea principiului independenţei justiţiei, principiu ce stă la temelia statului de drept", declara Lidia Bărbulescu. Bărbulescu şi Isac sunt două adversare declarate ale fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei.

Conflict pentru locuinţa de serviciu

Judecătoarea Lidia Băr­bu­lescu, alături de alţi trei magistraţi de la instanţa su­premă au atacat în instanţă, în 2005, o decizie a guvernului prin care se abroga o lege care le permitea să cumpere, la preţuri modice, locuinţele de serviciu ale Ministerului Justiţiei. Ei se considerau nedreptăţiţi, deşi aveau în acel moment, în proprietate, câte un apartament.

Bărbulescu a fost implicată într-un scandal mediatic, în noiembrie 2005, legat de modul în care fiica ei, Alina, a fost admisă la Institutul Naţional de Criminologie. Fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei, a susţinut că judecătoarea ar fi cerut directorului INC să scoată Dreptul civil din rândul materiilor pentru examenul de capacitate susţinut de stagiari, la acest concurs.


Lidia Bărbulescu e cea care a admis recursul în anulare din procesul Chiţac-Stănculescu şi împotriva căreia am făcut reclamaţiile pomenite în cartea mea "Curtea Supremă - Procesele revoluţiei": http://procesulcomunismului.com/marturi ... 53rec1.htm , http://procesulcomunismului.com/marturi ... 58rec3.htm

La ultima reclamaţie, răspunsul Consiliului Superior al Magistraturii a fost: http://procesulcomunismului.com/marturi ... aspcsm.htm
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Nu aveti intrutotul dreptate !

Mesajde Nica Leon » Vin Ian 18, 2008 4:31 pm

Am citit răspunsul C.S.M.-ului din 3 martie 2005 şi trebuie sa recunosc ca au dreptate.
Va sfătuiesc ca atunci cînd mai invocaţi excepţii de neconstituţionalitate să le formulaţi în scris şi să cereţi în mod expres instanţei, să trimită dosarul la Curtea Constituţionala, singura competenta legal sa judece astfel de excepţii.
Eu însă doresc să vă informez ca judecătoarea Lidia Bărbulescu, preşedinta Completului de 9 judecători, a avut curajul să respingă recursul declarat de infractorii Năstase Adrian, Popescu Dan Ioan ş.a. în cazul „privatizării” frauduloase a S.C.ALRO S.A., la data de 23 01 2006, cînd prin sentinţă a obligat parchetul să facă cercetările penale impuse de Lege.
Vă amintesc că atunci Năstase era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi cu toate astea eu am cîştigat procesul.
Din păcate în această năpăstuită ţară nu sînt mulţi cu coloană vertebrală, motiv pentru care cred că semnificaţia dictonului roman Fiat justiţia,pereat mundi s-ar traduce: să nu vedeţi pădurea de copaci, motiv pentru care dreptatea - supremă, garantată şi obligatorie umblă cu capul spart prin folosirea excepţiilor si a unor proceduri tembele, nedrepte şi în contradicţie cu normele constituţionale.
Dar, din nefericire, nu numai la noi este aşa, ci şi la C.E.D.O., unde dreptatea este numai o aparenţă, procedurile primînd şi acolo, în mod nedrept, desigur.
Trăim într-o lume tembele, tembelă, tembelă, dar poate că este şi vina noastră.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Nu aveti intrutotul dreptate !

Mesajde Marius » Vin Ian 18, 2008 11:06 pm

Nica Leon scrie:Am citit răspunsul C.S.M.-ului din 3 martie 2005 şi trebuie sa recunosc ca au dreptate.
Va sfătuiesc ca atunci cînd mai invocaţi excepţii de neconstituţionalitate să le formulaţi în scris şi să cereţi în mod expres instanţei, să trimită dosarul la Curtea Constituţionala, singura competenta legal sa judece astfel de excepţii.


Păi în scris au fost formulate excepţiile alea de neconstituţionalitate, semnate de Ferkel-Şuteu (ea era parte în dosar), iar eu eram mandatar a lui Ferkel-Şuteu cu procură legalizată la dosar.
Citeşte şi textul reclamaţiilor mele, exact asta era problema: s-au depus la dosar nişte excepţii de neconstituţionalitate, iar preşedinta instanţei le-a ignorat cînd avea obligaţia să trimită dosarul la Curtea Constituţională. Eu cred că nici n-a observat că există excepţiile alea la dosar, fiindcă n-a fost de la început preşedinta instanţei, excepţiile fuseseră depuse de mult dar nu fuseseră luate în discuţie fiindcă procesul mereu se amîna (vreo 2 ani au fost numai amînări, pe motiv că nu s-a îndeplinit procedura de citare). Părerea mea e că Bărbuleascăi i-a fost lene să citească dosarul cauzei, care are multe volume, în mare parte umplute cu chestii de procedură (cum ar fi citarea, la fiecare termen, a celor cîteva sute de părţi civile şi vătămate).
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Ian 24, 2008 12:47 pm

In acest caz cine te opreşte să îi faci o plîngere penală pentru abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi,pe care să o trimiţi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ba chiar şi o altă, pe care să o adresezi tocmai C.S.M., unde este acum şefă.
Nu ar fi lipsit de importanţă să îi scrii comisarului Franco Fratini şi una la C.E.D.O.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009